Amandina

de annemarry in Prajituri, 29 Apr 2013 | 10702 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 10 oua
  • 6 linguri faina
  • 200 gr zahar
  • sirop de zahar ars
  • 50 g cacao
  • praf de copt
  • 4 linguri ulei

Crema:

  • 2 pachete unt
  • 3 galbenusuri
  • o cana jumate de zahar
  • cacao
  • esenta rom

Glazura:

  • 150 gr zahar
  • 2 linguri apa
  • 100 gr ciocolata neagra

Sirop:

  • o cana zahar
  • 300 ml apa
  • esenta rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Blatul : separam galbenusurile de albusuri, batem albusurile cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si un praf de sare.Apoi adaugam galbenusurile peste albusuri,punem 3-4 linguri de sirop de zahar ars ( 2 linguri de zahar ars,apoi punem apa si lasam sa se topeasca zaharul),punem si cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine si se da la cuptor 30 min la foc mic. Dupa ce scoatem blatul,il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in 3. Fiecare blat se insiropeaza foarte bine cu siropul facut dintr-o cana de zahar ars,apoi punem apa lasam sa se topeasca zaharul si dupa ce se raceste punem esenta de rom.

Crema: amestecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste, apoi punem untul moale la temperatura camerei si mixam bine de tot pana devine ca o spuma,adaugam cacaoa si romul.Dam la frigider un pic.

Glazura : punem zaharul cu apa la foc pana se topeste apoi punem si ciocolata,lasam pana da in fiert.

Asamblare: punem o foaie de blat,insiropam bine,punem crema,apoi iar blat,insiropam,apoi crema,iar blat si glazura :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Amandina