Alivenci cu Ceva fin de la Delaco

de simona72 in Dulciuri, 6 Sep 2013 | 9672 vizualizari

 

Dupa ce am cautat reteta in cartea "Retete traditionale romanesti", m-am mai documentat si pe la alti bucatarasi care au facut reteta ,m-am hotarat sa o fac in stilul meu si cu ingredientele de care dispuneam....

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie branzica si smantana ceva fin de la Delaco
  • 3 oua
  • 50 gr faina
  • 50 gr malai
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr unt topit
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare
  • 1 lingura marar tocat
  • pt servit: iaurt gras grecesc
  • pt decor: zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivenci cu Ceva fin de la Delaco:

Ouale intregi se bat spuma cu zaharul, se adauga in fir subtire untul topit, dar nu fierbinte, se adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare, se amesteca usor, se adauga faina de malai si se amesteca din nou. Se adauga cutia de branzica, smantana si mararul si se amesteca. Se pune compozitia intr-o tava de chec tapetata cu ulei si faina si se da la cuptorul incins la 170 gr pt 20-30 minute, pana se rumeneste frumos.

Cand se raceste se scoate pe platou si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!!! 

TIPS-URI

1

se serveste cu smantana sau ca si mine cu iaurt gras grecesc

2

mararul este optional

3

se poate face si sarata cu branza sarata telemea

4

nu a iesit f mare, se vede si in tava de chec, cantitatile se pot dubla

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivenci cu Ceva fin de la Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de biscuiti si miez de lapte