A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Desert prajitura Flodni

Postat de: Criss in Prajituri

Aluatul pentru foi l-am facut foarte usor, folosindu-ma de fantasticul robot Tefal Masterchef Gourmet. In bolul robotului, se adauga drojdia si zaharul si se amesteca pana cand drojdia se...Citeste continuarea

Desert tarta cu branza si frisca

Postat de: cristina1985 in Torturi

Blat: se macina piscoturile, dar nu marunt. Sa ramana bucatele! Topiti untul si turnati-l peste piscoturile maruntite.  Pregatiti o forma de tort cu inel, cu hartie de copt (decupata ca un...Citeste continuarea

Desert rulada de Craciun

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare până se fac spumă, se adaugă treptat zahărul, zahărul pudră vanilat, apoi gălbenuşurile unul câte unul. Se toarnă...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu fructe de padure

Postat de: abetina in Torturi

Mod de preparare pentru blat:   -Se sfaramiteaza biscuitii pe masa de lucru cu sucitorul.   -Se topeste untul la bain marie,se pun ambele ingrediente intr-un vas si se amesteca cu...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de vanilie si...

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru blat: se pun toate ingredientele intr-un castron si se mixeaza foarte bine. Se foloseste un mixer de bucatarie. Simplu nu? Nu cred ca ati facut vreodata un blat mai simplu… J)) Am...Citeste continuarea

Desert salam Molotov

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai ne pregatim ingredientele, alunele le prajim, le decojim si le taiem grosier, rahatul il taiem cubulete  mai micute, biscuitii ii rupem in bucati mai mici. Intr-un vas incapator,...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si aroma...

Postat de: merisor67 in Torturi

Ca la orice blat de pandișpan, separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Pornim cuptorul la 180 de grade. Mixăm albușurile până se spumează,...Citeste continuarea

Desert biscuiti de post cu banane

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Stafidele se punla hidratat in afinata din timp . Pentru grabirea procesului de hidratare incalziti afinata si apoi puneti stafidele in ea . Cocolata se taie cat mai marunt ....Citeste continuarea

Desert rulouri cu mere

Postat de: ladydi in Dulciuri

Spalam merele si le dam pe razatoare. Le calim cu zaharul si cu scortisoara, apoi le punem sa se scurga sucul. Dupa ce se racoresc si se scurg bine, infainam blatul de lucru si portionam...Citeste continuarea

Desert cozonacei cu nuca, merisoare...

Postat de: Retetegg in Dulciuri

Pentru aluat ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Laptele se pune intr-un vas pe foc si cand incepe sa se incalzeasca, se topesc in el zaharul si untul. Nu trebuie sa fiarba, doar...Citeste continuarea

Desert Sarah Bernard

Postat de: Criss in Dulciuri

Albusurile se pun in vasul robotului si se bat la viteza mare pana se formeaza o spuma ferma. Se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga...Citeste continuarea

Desert cheesecake de Craciun cu...

Postat de: VanessaAli in Torturi

Baza: Macinam biscuitii fin si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava rotunda cu diametrul de 30cm, punem folie alimentara transparenta, pe fund si pe pereti, astfel ca atunci cand e...Citeste continuarea

Desert pachetele cu bezea si nuca

Postat de: diaconta in Prajituri

Pentru aluat am pus într-un bol faina amestecata cu sarea, am razuit untul rece pe razatoarea cu ochiuri mari, am adaugat si restul ingredientelor. Am omogenizat totul. Trebuie sa obtinem...Citeste continuarea

Desert bomboane cu ciocolata alba,...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se mixeaza untul cu zaharul vanilat. Se topeste ciocolata pe baie de abur (se rupe ciocolata in bucatele si se pune intr-un vas, care se pune in apa clocotita; se mesteca pana cand se topeste),...Citeste continuarea

Desert branzoaice sau poale-n brau...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se freaca drojdia cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se dizolva. Intr-un castron se cern 500 g faina. Se face o adancitura in mijloc si se adauga un praf de sare, untul moale, laptele...Citeste continuarea

Desert fursecuri spritate, fragede...

Postat de: Ina in Dulciuri

Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra. Amestecam, pentru inceput la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala.  Oprim mixerul si adaugam...Citeste continuarea

Desert negresa din albusuri cu...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Preparăm blatul pentru Negresă. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Topim, mai întâi, ciocolata împreună cu untul, la bain marie și amestecăm continuu, până se...Citeste continuarea

Desert clatite americane cu afine

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul si un praf de sare. Se adauga ouale, laptele si sucul de rodie (de la o jumatate de rodie) si se mixeaza, pana se omogenizeaza...Citeste continuarea

Desert placinta cu mere si gutui

Postat de: AdrianUdrea in Prajituri

Pentru aluat, se cern 400 gr de faina, impreuna cu praful de copt si bicarbonatul, intr-un bol. Se face o adancitura la mijloc si se pun acolo restul ingredientelor, apoi se amestecă toate si...Citeste continuarea

Desert tort entremet cu cocos si...

Postat de: licurici_lra in Torturi

Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data. Faina se incorporeaza incet in spuma...Citeste continuarea

Desert prajitura Carpati

Postat de: Criss in Prajituri

Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea ferma si lucioasa. Se adauga apoi galbenusurile...Citeste continuarea

Desert fursecuri arabesti

Postat de: Criss in Dulciuri

NOTA: in reteta tradusa scrie de "o cana de ceai" de ulei, zahar, faina, etc. Eu am masurat ingredientele cu o cana de cca 200 g. Important e sa masurati toate ingredientele cu acceasi...Citeste continuarea

Desert Ochelari cu zahar si...

Postat de: panacris in Dulciuri

Aluatul de foietaj se lasă la dezghețat, apoi se întinde pe masa de lucru, se unge cu un strat subțire de zahăr brun și pudră de scorțișoară. Urmează partea artistică, se...Citeste continuarea

Desert braduti din aluat de...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Rupem biscuiții în bucăți mai mici, îi punem în vasul robotului și îi mărunțim fin. Măcinăm nuca, dar nu chiar foarte fin, mai lăsăm și bucățele mai mari,...Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de: simona72 in Torturi

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana devine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la bezeaua facuta anterior. La...Citeste continuarea

Desert tort egiptean

Postat de: Bunica in Torturi

Blatul Tapeteaza tava dreptunghiulara a aragazului cu hartie de copt. Mixeaza albusurile cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea pana se obtine o bezea ferma. Scoate telurile. Adauga...Citeste continuarea

Desert cornulete cu rahat

Postat de: ctlina in Dulciuri

Intr-un castron frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Puneti bucatelele de unt si cu mana, frecati si formati un aluat....Citeste continuarea

Desert tort mozaic

Postat de: GabrielaSasha in Torturi

Se sfarama biscuitii. Se pune pe foc laptele, zaharul. Cand zaharul s-a dizolvat, adaugsm cacaoua si untul ,mixam,stingem focul si punem esenta. Siropul fierbinte se pune peste biscuiti,...Citeste continuarea

Dulceata de prune cu miez de nuca

Postat de: GabrielaSasha in Dulceata / Gem

Prunele le spalam și le scoatem samburii. Le punem într-un vas mare cu zaharul peste pana a doua zi. Le fierbem la foc potrivit. Adunam spuma și le fierbem pana scade din dulceața,...Citeste continuarea

Desert pancakes cu banane si ciocolata

Postat de: eumimi in Prajituri

Pasam bananele cu o furculita. Punem ouale intr-un bol, adaugam bananele pasate. Adaugam si faina treptat si amestecam bine. Punem o tigaie groasa la incins. Adaugam cate 1/2 de polonic...Citeste continuarea

Desert branzoaice

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Pentru aluat, drojdia se amesteca cu putin zahar, o lingura de lapte si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute sa creasca. Laptele se incalzeste cu zaharul, apoi se adauga...Citeste continuarea

Dulceata (chutney) cu pere si...

Postat de: ctlina in Pt. carne

Spalati, curatati perele si taiati-le in cubulete mici. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr-o cratita incalziti un pic de ulei si reveniti ceapa si usturoiul. Adaugati...Citeste continuarea

Desert placinta rulada cu mere

Postat de: ctlina in Prajituri

Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata. Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat. Incorporati treptat laptele cu drojdia framantand timp...Citeste continuarea

Desert cozonac cu fructe confiate...

Postat de: Oana in Slow Cooker

In laptele cald se pun 2 linguri zahar, 2 linguri faina si drojdia. Se amesteca bine cu un tel si se lasa sa creasca 10-15 minute. In vasul unui robot de bucatarie se pun faina, sarea,...Citeste continuarea

Desert langosi de post cu gem si nuci

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Preparare aluat. Frecăm într-un bol, drojdia cu zahărul până la diluare, apoi adăugăm puțină apă caldă și 2 linguri de făină și omogenizăm maiaua, pe care o lăsăm la...Citeste continuarea

Desert prajitura insiropata, cu...

Postat de: privatelaura in Prajituri

 Ingredientele pentru blat se pastreaza la temperatura camerei macar o jumătate de oră. Se pornește cuptorul la 160 grade C (cuptor electric)-180 grade C- cuptor pe gaz. Intai,...Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti cu ciocolata

Postat de: RuxyRux in Torturi

Biscuitii i-am rupt in bucati intr-un lighenas. Intr-un vas pe foc mic, am pus frisca, laptele, am infierbantat avand grija sa nu dea in clocot, am pus untul sa se topeasca, ciocolata si...Citeste continuarea

Desert bomboane Zambete colorate

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

In bolul robotului de bucatarie am faramitat checul si cojile de piersicute, am adaugat bananele, gemul de capsuni si nuca macinata, am mixat la vitez mare pana am obtinut o compozitie omogena. Am...Citeste continuarea

Dovlecei pane

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

  Dovleceii, în cazul de față am avut rotunzi ;) se curăță de coajă și se feliază, în felii mai grosuțe,  de cca. 1 cm! Apoi se bat ouăle împreună cu...Citeste continuarea

Desert salam de biscuiti- de post

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

 Biscuitii se sfarma bucati. Eu nu am fost atenta si ajutorul :d Mi-a sfarmat constincios biscuitii parca ar fi fost macinati. Noroc ca am mai avut un pachet in plus pe care...Citeste continuarea

Desert fantezie de iarna cu...

Postat de: claudiaO in Prajituri

Pentru inceput frecam ouale impreuna cu praful de sare si cu zaharul pana se formeaza o spuma densa. Adaugam untul topit, apoi laptele, esenta de vanilie si la final iincorporam faina amestecare...Citeste continuarea

Desert pandispan rapid cu crema de...

Postat de: eumimi in Prajituri

Amestecam galbenusurile cu 100 g lapte, amidonul alimentar sau faina si cu zaharul. Restul de lapte il punem la fiert si cand incepe sa fiarba, adaugam amestecul cu galbenusuri. Amestecam...Citeste continuarea

Desert negresa cu nuca si ciocolata

Postat de: eumimi in Prajituri

Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacaua si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine. Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o...Citeste continuarea

Desert prajitura din foi cu bulion...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Pentru foi , se amestecă mai întâi ingredientele solide: zahărul, sarea și bicarbonatul, se încorporează pasta de tomate și apoi se adaugă treptat, ingredientele lichide...Citeste continuarea

Desert prajitura invizibila, cu mere

Postat de: ctlina in Prajituri

Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-iun castron bateti ouale intregi cu zaharul si vanilia timp de 5 minute pana-si tripleaza volumul. Adaugati treptat laptele, untul topit si racit si...Citeste continuarea

Desert tort ciocolatos - de post

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Intr-un bol se amesteca gemul cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul. Se amesteca bine apoi se toarna apa. Se omogenizeaza torul. Faina, cacaua si praful de copt se amesteca bine apoi se...Citeste continuarea

Desert lava cake

Postat de: DianaTrucmel in Dulciuri

 Se taie ciocolata in bucatele si se pune la bain-marie impreuna cu untul si zaharul, pana se topesc.  Dupa ce s-au topit, luam oala de pe foc si adaugam ouale unul cate unul si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: loredanaaa in Prajituri

Se dau merele prin razatoare, se adauga zaharul si scortisoara si se calesc într-o  oală pana cand scade zeama. Ouale se mixeaza cu zaharul, pana cand isi dubleaza compozitia, se...Citeste continuarea

Desert cremsnit

Postat de: Leontina_Costel1970 in Prajituri

Crema : Amestecam zaharul cu ouale, praful de sare, zaharul vanilat si amidonul, apoi subtiem cu laptele. Punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa. Tragem de pe foc si adaugam...Citeste continuarea

Desert eclere

Postat de: Leontina_Costel1970 in Prajituri

Coji ecler. Intr-o cratita punem apa, uleiul si sarea si lasam sa dea in clocot, adaugam faina cernuta si amestecam energic sa nu se faca cocoloase. Tragem cratita de pe foc si lasam sa se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]