Biscuiti cu lapte, unt si vanilie
Postat de: Retetegg in DulciuriAm amestecat untul si faina, praful de copt si putina sare pana am obtinut un aluat nisipos. Am adaugat laptele, oul, zaharul pudra si cel vanilat, esenta. Am amestecat compozitia pana la...Citeste continuarea
Biscuiti cu tarate, alune de padure...
Postat de: rhapsody in Prajituri1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Amestecam ingredientele uscate in afara de alune si nuci. 3. Incorporam uleiul de palmier si apa in ingredientele uscate si framantam bine. 4....Citeste continuarea
Briose cu struguri - de post
Postat de: Poliana in PrajituriPreincalzim cuptorul la 190 de grade. Pregatim tava cu hartiute pentru briose si trecem repede la struguri. Numaram 48 de boabe de struguri - cata precizie!! - adica pentru fiecare briosa vom...Citeste continuarea
Bruschette cu rosii si ulei de...
Postat de: alba_zori in Aperitive / GarnituriFoarte simplu: Am taiat feliile de paine si le-am asezat intr-o tava de cuptor, le-am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade pana s-au rumenit frumos, cam 10 minute. Intre timp am spalat...Citeste continuarea
Briose cu crema de unt
Postat de: LadyCrs in PrajituriUntul l-am frecat impreuna cu zaharul pudra la temperatura camerei pana ce s-a topit tot si am impartit crema in doua parti ( in una ama daugat o lingura de cacao, iar in cealalta putin colorant...Citeste continuarea
Briose cu cascaval Sofia si ciuperci
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriReteta advertorial Delaco * Citeste continuarea
Biscuiţi şpriţaţi săraţi sau...
Postat de: Ade200 in Aperitive / GarnituriSe amestecă unsoarea de porc, brânza rasă, chimenul. Făina se amestecă bine cu drojdia cu 15 minute înainte. Se adaugă la prima compoziţie. Se tapetează tava cu 2 coli de...Citeste continuarea
BOUGATSA cu crema
Postat de: doralinda72 in DulciuriFierbeti laptele, apoi intr-o cratita, topiti untul si puneti grisul si lasati cca 1 minut amestecand mereu. Turnati laptele fierbinte peste gris si amestecati repede apoi adaugati si zaharul....Citeste continuarea
Bulz ardelenesc cu kaizer si...
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri cu carneIntr-o craticioara se pune putin unt,se topeste,se adauga un strat de mamaliga,punem branza de burduf imprastiata,kaizerul se pune cubulete.Mai punem 1 strat pe mamalita si adaugam deasupra felii...Citeste continuarea
Butter Indian Chicken
Postat de: epurasha2bb in PuiMarinam putin carnea de pui impreuna cu bucatelele de ghimbir, usturoi si cateva linguri de ulei. Mixul de condimente se amesteca cu lapte.Puiul marinat bucati in ghimbir si usturoi, se...Citeste continuarea
Bruschete cu usturoi si cascaval
Postat de: InLumeaMea in Aperitive / GarnituriTaiem bagheta feliute(de orice marime). Tava in care vom coace bruschetele o ungem cu ulei de masline si asezam feliile uniform. Putem stropi feliile cu putin ulei de masline pentru o aroma...Citeste continuarea
Broscute cu nuca prajita
Postat de: lilik in PrajituriIncepem prepararea aluatului cu o seara inainte: -separam albusurile de galbenusuri,iar albusurile le tinem deoparte pentru umplutura. -amestecam bine untura si smanatana pana se...Citeste continuarea
Briose din albusuri
Postat de: MotanLaOale in PrajituriAlbusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste. Se adauga untul topit si racit si aromele si se mixeaza. Se adauga faina...Citeste continuarea
Budinca de paste cu branza si stafide
Postat de: merisor67 in DulciuriPastele le-am fiert conform instructiunilor, le-am scurs si le-am trecut prin jet de apa rece. Branza am sfaramat-o si am amestecat-o cu urda, zaharul, coaja si zeama de lamaie si ouale. Am...Citeste continuarea
Briose cu surprize
Postat de: lilik in PrajituriIntr-un bol am amestecat toate ingredientele uscate(faina,cacao,zahar,praf de copt,un praf de sare) si in altul cele lichide(oul,uleiul,esenta de rom si iaurtul),apoi peste cele uscate punem cele...Citeste continuarea
Budinca Abade de Priscos
Postat de: cristeena20 in DulciuriCaramelizam forma de budinca si dam deoparte Amestecam zaharul cu apa si cu baconul intreg. Amestecam galbenusurile cu vinul de porto . Scoatem sunca sau baconul si amestecam siropul de zahar...Citeste continuarea
Betive
Postat de: andreea_angelo in DulciuriSfarmam bine biscuitii si nucile,turnam laptele caldut si margarina Framantam bine si adaugam cantitatea de zahar dorita,mai mult sau mai putin decat am pus eu, 300g Dupa ce am...Citeste continuarea
Bilute cu cacao si nuci
Postat de: comanligia in DulciuriBiscuitii se macina fin, nucile la fel si se pun impreuna intr-un castron. Separat pe aragaz se face un sirop cu apa, cacao, margarina, zaharul si zaharul vanilat se fierb putin dupa care se...Citeste continuarea
Budinca de paste cu nuca,migdale si...
Postat de: ela in PastePunem la fiert o oala cu apa si putina sare.Cand apa incepe sa fiarba,rasturnam pastele in ea.Fierbem pastele al dente.Le scoatem intr-o sita si le lasam la scurs. Separam galbenusurile...Citeste continuarea
Budinca de mere cu paste si nuca
Postat de: merisor67 in DulciuriAm pus apa la fiert cu putina sare, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat pastele fainoase, adica melcisorii. Am lasat cam 10 minute la fiert dupa care i-am scurs de apa, apoi i-am...Citeste continuarea
Bezele colorate
Postat de: miha in DulciuriAlbusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma devine densa, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam si zeama de lamaie si omogenizam. La...Citeste continuarea
Brie cu Umami
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe aduce brânza la temperatura camerei. Se împarte în două părţi egale, iar partea superioară a crustei albe ce acoperă brânza se îndepărtează, lăsând...Citeste continuarea
Biscoturi
Postat de: doralinda72 in DulciuriSe amesteca faina cu praful de copt separat, apoi intr-un bol amestecam untul topit cu zaharul, uleiul, laptele, coaja de portocala si sucul de la portocala. Separat batem putin cele doua...Citeste continuarea
Bostan copt
Postat de: Zamfira in Mancaruri de postSpalam coaja bostanului, il portionam si indepartam semintele. Punem feliile de bostan pe o tava de copt si-l dam la cuptor pentru aproximativ 100 - 120 minute. Daca miezul nu este suficient de...Citeste continuarea
Berbecut la protap
Postat de: panacris in OaiePentru o asemenea lucrare, trebuie sa te pregatesti cel putin cu o saptamana inainte ( noi am inceput cu 2 sapt :D) ) . In prima saptamana se construieste protapul si se fac cumparaturile ptr...Citeste continuarea
Best Ever Chocolate Cake
Postat de: Poliana in TorturiPregatim ingredientele cu doua ore inainte de a ne apuca de treaba, acest lucru va face ca ingredientele sa aiba o temperatura asemanatoare in momentul folosirii. Ciocolata o topim la bian...Citeste continuarea
Biscuiti de casa
Postat de: mon in DulciuriSe amesteca zaharul cu ouale,praful de copt,praful de sare,zaharul vanilat si laptele.Se incorporeaza untura la temperatura camerei,apoi faina amestecand pana se obtine un aluat elastic.Punem la...Citeste continuarea
Bachalau (cod) Zé do Pipo
Postat de: cristeena20 in PestePregatim codul . Daca nue ste inmuiat si desarat , se pune in apa rece cu 3 zile inainte de folosire, schimband apa de mai multe ori pe zi. Eu cand cumpar asa il inmoi pe tot si il pun la...Citeste continuarea
Biscotti cu ciocolată
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriSe amestecă ingredientele uscate, mai puțin zahărul cu migdalele într-un bol. Separat se bat ouăle cu vanilia și zahărul și se încorporează în mixul de făină. Se...Citeste continuarea
Branzoici
Postat de: Corina33 in DulciuriIntr-un bol mare cernem faina. Separat, intr-o canita amestecam bine drojdia cu o lingurita de zahar, apoi adaugam 3 linguri de lapte caldut. Turnam peste faina amestecul cu drojdie, restul de...Citeste continuarea
Barcuta cu legume la cuptor
Postat de: ralu_river in Mancaruri de legumeSe spala vanata, se taie pe lungime in jumatate, se scobeste miezul, avand grija sa nu se rupa coaja, care se sareaza, se unge cu putin ulei si se da la cuptor, la 180 de grade, pentru 15...Citeste continuarea
Bomboane din biscuiti cu caise...
Postat de: Toamna07 in DulciuriCaisele se taie cubulete mici. Nucile se usuca in cuptorul incins,10-15 minute,apoi se curata de coaja si se maruntesc. Biscuitii se zdrobesc si ei. Se amesteca intr-un castron...Citeste continuarea
Bezele cu crema de ciocolata
Postat de: LadyCrs in DulciuriIntr-un vas de sticla punem albusurile pe care le batem cu mixerul si praful de sare pana se intaresc. Treptat adaugam zaharul si mixam pana se topeste si pana se intareste compozitia....Citeste continuarea
Budinca cu cacao si smantana.
Postat de: lilik in DulciuriFrecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam cacao,amidonul si adaugam treptat smantana si laptele,amestecand pentru a nu face cocoloase. Punem compozitia pe foc si lasam sa fiarba la foc mic...Citeste continuarea
Buche de Noel - Buturuga
Postat de: mitinita in TorturiSe separa ouale,iar albusurile se bat ca pentru bezea. Se adauga zaharul si zaharul vanilat,apoi adaugam galbenusurile si faina data prin sita. Amestecam incet,cu o miscare de sus in jos,astfel...Citeste continuarea
Budinca cu penne si telemea de oaie
Postat de: medioto59 in PasteFierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. In timp ce pastele fierb sfaramam branza cu ajutorul unei furculite (sau o dam prin razatoare) -dar mie imi place mai mult...Citeste continuarea
Bruschete delicioase
Postat de: ligia_hansyy in Aperitive / GarnituriSe piseaza usturoiul si se amesteca cu untul, se ung feliile de paine, dupa care se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor. Rosiile se curata si se taie cubulete se ameteca cu verdeata...Citeste continuarea
Briose cu crema de unt
Postat de: scortisoara in PrajituriPreincalzim cuptorul si asezam hartiutele de briose in tava speciala. Taiem in bucati mici mici ciocolata, sau o dam prin robotul de bucatarie apoi o amestecam cu faina, cacao si praful de...Citeste continuarea
Budinca de spaghete, cu branza si...
Postat de: Ina in DulciuriSpaghetele se fierb conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare . Cand sunt fierte oprim focul, dar lasam vasul acoperit cu capacul, inca 20 minute, apoi scurgem apa si punem...Citeste continuarea
Boeuf Stroganoff
Postat de: elucubratiiculinare in VitaPregătim cușcușul conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când este gata se amestecă cu o lingură de unt și se condimentează cu sare și piper. Carnea se spală și se taie...Citeste continuarea
Banana bread
Postat de: Corina33 in PrajituriSe preincalzeste cuptorul la 150 de grade. Se unge cu unt o forma de chec si se tapeteaza cu hartie de copt. Se amesteca intr-un bol ingredientele uscate: faina, scortisoara, cocosul si...Citeste continuarea
Biscuiţi fragezi cu dulceaţă de...
Postat de: sisterskitchen in Dulciuri1. Se mixează untul împreună cu zahărul,până obţinem o cremă. 2. Se adăugă gălbenuşul şi amestecăm bine,după care se pune extractul de vanilie. 3. Separat se...Citeste continuarea
Barcute de avocado
Postat de: alba_zori in Aperitive / GarnituriFoarte simplu: am curatat avocado-ul de coaja, l-am taiat in doua in lung, i-am scos samburele si l-am asezat in farfurie. Am sarat, piperat, un pic de zeama de lamaie si am ras niste parmezan si...Citeste continuarea
Bezele fantoma de Halloween
Postat de: dalina2007 in PrajituriSe bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat, cate o lingura si se bat albusurile bine de fiecare data. Este foarte important ca zaharul sa fie complet dizolvat...Citeste continuarea
Banana bread
Postat de: ralu_river in PrajituriSe unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava pentru chec. Se topeste unt (nu se fierbe), se adauga bananele facute piure cu furculita, zahar, vanilie, scortisoara, ou batut usor. Se amesteca...Citeste continuarea
Budinca de tapioca cu litchi
Postat de: ralu_river in DulciuriPerlele de tapioca se pun la fiert in lapte si sucul de la litchi, amestecand des. Fructele se taie marunt si se adauga peste perle dupa 10 minute. Se lasa pe foc inca 20 de minute. Este important...Citeste continuarea
Brioșe cu fulgi de ciocolată
Postat de: elucubratiiculinare in PrajituriÎntr-un castron cernem făina cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Untul se pune într-o crăticioară pe foc mic să se topească, apoi se lasă un pic la răcit. Se bat bine...Citeste continuarea
Briose cu branza de vaci
Postat de: ralu_river in PrajituriSe mixeaza cele doua oua cu zahar, apoi se adauga incet uleiul si laptele, se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu praf de copt, cacao si scortisoara si se mixeaza din nou. In alt vas se...Citeste continuarea
Bloody Mary - cocktail cu alcool
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in CocktailAmestecati intr-un pahar vodca, sucul de rosii si zeama de la lime. Reteta originala recomanda la trei masuri de vodca, sase masuri de suc de rosii si o masura de zeama de lamaie sau de lime. La...Citeste continuarea
Bezele fantomite
Postat de: Sim0naWorld in DulciuriAlbusurile reci impreuna cu putina sare, le-am batut spuma. Am adaugat treptat zaharul pudra, mixand continuu. Spre final am pus si esenta de vanilie si am continuat mixarea cca 15 minute....Citeste continuarea

















