Iata cum se prepara Reteta de somon cu legume en papillote
Somonul se curăță de solzi, dacă mai are, apoi se unge cu ulei de măsline și se așează pe foaia de copt.
Legumele curățate și feliate se așează pe lângă bucata de somon.
Se asezonează de sare, piper și...
Peștele se curăță de intestine, dacă este cazul. Atenție, lăsați solzii pe el, nu-i nevoie să-i curățați, vor face o barieră bună între stratul de sare și carnea peștelui.
Eu am avut doradă eviscerată și curățată, așa că am depășit mare problemă 😉...
Untul vegetal se scoate din frigider și lasă la temperatura camerei cca. 30 minute cât să se înmoaie.
Ceapa verde se curăță și taie groisre, apoi se pune în blender, robot ce aveți la îndemână.
Somonul și batogul se mărunțesc, apoi se pun peste...
Într-o tavă temorezistentă se pune o folie de pergament pe care se pune fileul de pește dezghețat, asezonat cu mirodeniile și uleiul de măsline. Se împachetează și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade.
În același timp se...
Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.
Într-un vas special pentru pește sau într-o tavă termorezistentă se așează felii de lămâie și...
Peștii se curăță de solzi și intestine, apoi se filetează și se taie bucățele, se adaugă sarea și se lasă la rece cca. 30 minute.
Între timp, ceapa și morcovii se curăță, apoi se taie felii morcovul și jullien ceapa.
Apa se pune la fiert împreună cu oțetul,...
Peștele se eviscerează, se curăță și se porționează.
Legumele se curăță și se toacă grosier.
Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și se lasă la călit, cca. 10 minute, amestecându-se ușor. Apoi se adaugă restul de apă și se...
File-urile de somon, stropite cu puțin ulei de măsline, se pun la gătit, atenție cu pielea în jos, pe placa de sare preîncălzită în cuptor la 250 g, cca. 10 minute.
După cca. 10 minute, bucățile de somon se întorc și se stropesc cu un pic de ulei de...
Recunosc că e prima oară când filetez un pește ;) N-am avut curiozitatea, nevoia și dorința, deoarece se găsește la orice oră și pescărie, file de pește.
Dar, nah, acum m-a împins curiozitatea, și mai ales promisiunea că am să încerc și eu :D Iuliana Toth e...
Știuca/șalăul eviscerat se sărează și se lasă la rece minim 3 ore, sau cel mai bine până a doua zi.
A doua zi se pune într-un vas de lut, hidratat între timp, sau într-o tavă termorezistentă, se stropește cu ulei de măsline, se adaugă legumele și...
În vasul slow cooker-ului Crock-Pot , se pune ulei, se setează la funcția High și se lasă la încins cca. 20 de minute.
Între timp ne ocupăm de ingredientul principal. Macroul gata curățat, fără cap, coadă și intestine, se spală, apoi se taie în...
Prazul se curăță, spală și se taie rondele, apoi se așază ca un pat într-un vas special pentru peșete, sau într-un vas termorezistent.
Novacul filetat se asezonează de sare, piper și boia, apoi se așează peste patul de praz.
Ardeiul kapia și ceapa verde, se...
Peștele se porționează în bucăți de cca. 100 gr. Între timp ouăle se bat energic împreună cu muștarul.
Feliile de pește se dau prin făină, oul bătut și iar făină.
Se prăjesc în ulei incins pe fiecare parte. După ce s-au prăjit se scot pe un...
Peștele curățat și eviscerat se sărează generos, pe toate părțile.
Lămâile, roșiile și prazul se spală, curăță, după caz, apoi se feliază.
Dorada se așează într-un vas special ptr gătit pește, sau într-un vas termorezistent, pe un pat format din felii...
Sturionul curățat se pune la gătit pe placa de sare preîncălzită în cuptor la 250 g, cca. 10 minute. După cca. 10 minute, bucățile de sturion se întorc și se stropesc cu un pic de ulei de măsline, lăsîndu-se la gătit încă 10 minute la 200 g.
Sturionul...
Peste lapții spălați se presară sare și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se pregătesc ingredientele pentru crustă. Făina și pesmetul se pun în doua recipiente, separate. Ouăle se pun într-un vas mai adânc, se bat bine și apoi se amestcă cu muștarul,...
Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.
Într-un vas special penru pește sau într-o tavă termorezistentă se așează felii de lămâie de cca....
Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.
Între timp se curăță prazul, se taie în fâșii de cca. 6-8 cm lungime, se așează într-un vas...
Guvizii se curăță de solzi și intestine, se sărează, apoi se lasă cca. 10 minute la odihnă. După ce s-au odihnit se trec prin amestecul de făinoase (mălai si făină albă de grâu), apoi se prăjesc în ulei fierbinte.
Se scot pe un șervet absorbant.
Se servesc ca...
Zarzavaturile și legumele se curăță, se toacă mărunt, apoi se așează într-o tavă termorezistentă, apoi se așează artistic file-ul de pește peste ele, se asezonează de mirodenii, ulei de măsline, felii de limete, se acoperă cu foaie de pergament, în primă fază,...
Cartofii se curăță de coajă, apoi se taie în bucăți mari și se pun la fiert în apă clocotită, puțin sărată în vase diferite, cca. 15 minute, la foc mediu, până ce sunt pătrunși. În vasul cu cartofii albi, se adaugă praful de șofran, pentru a se...
Peștele se curăță de solzi și intestine, se sărează pe interior și exterior, apoi se pune câte o crenguță de rozmarin în burta peștelui, și se lasă la rece, în frigider, acoperit într-un vas până a doua zi, sau minim 3 ore.
Peșetele se curăță...
Cartofi se fierb în coajă, cca. 30 de minute la foc mediu în apă sărată. Morcovii, curățați, se fierb în apă sărată, deasemenea cca. 25 de minute. După ce s-au fiert vegetalele, se curăță după caz, se taie rondele într-un vas încăpător, unde se...
Aparatul Philips Multicooker se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul FRY, timp de gătire 30 de minute, în vasul aparatului se pune uleiul de măsline, apoi apasă butonul START. După ce s-a încins, se prăjesc ceapa și usturoiul tocat mărunt, cca....
Somonul se spală, se tamponează cu un șervet de bucătărie, se asezonează de sare aromată a la Panacris ( rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html), se lasă la rece cca. 10 minute.
Se scoate peșetele de la rece și se trece prin făină pe amblele...
Peștele se toacă mărunt în blender, împreună cu untul moale, ceapa verde tocată mărunt și zeama de lămâie. Mi s-a părut prea fad, așa că am adăugat și un borcănel de hering în ulei, gen anșoa ;). Tare inspirată am fost!
Se servește cu pâine albă...
Cartofii se spală și se fierb cu coajă în apă puțin sărată, cca. 20 de minute la foc mediu.
Se strecoară și se trec sub jet de apă rece, astfel se curăță mai ușor. Cartofii fierți se taie cubulețe, apoi se adaugă peștele afumat mărunțit, ceapa verde curățată,...
Citricele se spală se curăță și se feliază. Merele se spală și li se scoate cotorul cu un aparat sepcial, ca apoi să fie feliate ca și citricile. Morcovii se curăță și se taie julien, mai grosier. Fileul se asezonează de sare, piper și ulei de măsline. Într-un vas special...
Peștele, deși a fost file, a trebuit să fie curățat de solzi, apoi s-a sărat și a fost lăsat la rece cca. 5 minute. Într-un vas adânc se amestecă 2 linguiri de făină cu 4 linguri de mălai. Peștele să trece prin amestecul de făină, apoi se pune la prăjit în...
Somnul se curăță de intestine, apoi cu un burete de sârmă se freacă bine pielea, pentru a se scăpa de negreală.
Se asezonează cu sare, piper, rozmarin, sos de soia și ulei de măsline, se pune într-o tavă mare, apoi se dă la cuptor neacoperit cca. 30 de minute la foc...
Reteta de somon cu legume en papillote
Iata cum se prepara Reteta de somon cu legume en papillote Somonul se curăță de solzi, dacă mai are, apoi se unge cu ulei de măsline și se așează pe foaia de copt. Legumele curățate și feliate se așează pe lângă bucata de somon. Se asezonează de sare, piper și...
Dorada in crusta de sare
Peștele se curăță de intestine, dacă este cazul. Atenție, lăsați solzii pe el, nu-i nevoie să-i curățați, vor face o barieră bună între stratul de sare și carnea peștelui. Eu am avut doradă eviscerată și curățată, așa că am depășit mare problemă 😉...
Pasta de somon afumat si batog afumat
Untul vegetal se scoate din frigider și lasă la temperatura camerei cca. 30 minute cât să se înmoaie. Ceapa verde se curăță și taie groisre, apoi se pune în blender, robot ce aveți la îndemână. Somonul și batogul se mărunțesc, apoi se pun peste...
File de merlucius si legume en papillote
Într-o tavă temorezistentă se pune o folie de pergament pe care se pune fileul de pește dezghețat, asezonat cu mirodeniile și uleiul de măsline. Se împachetează și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade. În același timp se...
Avat pe pat de citrice
Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Într-un vas special pentru pește sau într-o tavă termorezistentă se așează felii de lămâie și...
Avat marinat
Peștii se curăță de solzi și intestine, apoi se filetează și se taie bucățele, se adaugă sarea și se lasă la rece cca. 30 minute. Între timp, ceapa și morcovii se curăță, apoi se taie felii morcovul și jullien ceapa. Apa se pune la fiert împreună cu oțetul,...
Ciorba de somn la ceaun
Peștele se eviscerează, se curăță și se porționează. Legumele se curăță și se toacă grosier. Ceaunul se încinge, se adaugă uleiul, legumele tocate cca. 1000 ml apă și se lasă la călit, cca. 10 minute, amestecându-se ușor. Apoi se adaugă restul de apă și se...
Somon gatit simplu, pe pat de sare
File-urile de somon, stropite cu puțin ulei de măsline, se pun la gătit, atenție cu pielea în jos, pe placa de sare preîncălzită în cuptor la 250 g, cca. 10 minute. După cca. 10 minute, bucățile de somon se întorc și se stropesc cu un pic de ulei de...
File de pastrav cu dovlecel, rosii si kapia
Recunosc că e prima oară când filetez un pește ;) N-am avut curiozitatea, nevoia și dorința, deoarece se găsește la orice oră și pescărie, file de pește. Dar, nah, acum m-a împins curiozitatea, și mai ales promisiunea că am să încerc și eu :D Iuliana Toth e...
Stiuca/ salau cu legume si sos Meuniere a la Panacris
Știuca/șalăul eviscerat se sărează și se lasă la rece minim 3 ore, sau cel mai bine până a doua zi. A doua zi se pune într-un vas de lut, hidratat între timp, sau într-o tavă termorezistentă, se stropește cu ulei de măsline, se adaugă legumele și...
Macrou cu sparanghel si lamai
În vasul slow cooker-ului Crock-Pot , se pune ulei, se setează la funcția High și se lasă la încins cca. 20 de minute. Între timp ne ocupăm de ingredientul principal. Macroul gata curățat, fără cap, coadă și intestine, se spală, apoi se taie în...
File de novac cu legume
Prazul se curăță, spală și se taie rondele, apoi se așază ca un pat într-un vas special pentru peșete, sau într-un vas termorezistent. Novacul filetat se asezonează de sare, piper și boia, apoi se așează peste patul de praz. Ardeiul kapia și ceapa verde, se...
File de salau pane cu sos de capere
Peștele se porționează în bucăți de cca. 100 gr. Între timp ouăle se bat energic împreună cu muștarul. Feliile de pește se dau prin făină, oul bătut și iar făină. Se prăjesc în ulei incins pe fiecare parte. După ce s-au prăjit se scot pe un...
Dorada cu lamaie la cuptor
Peștele curățat și eviscerat se sărează generos, pe toate părțile. Lămâile, roșiile și prazul se spală, curăță, după caz, apoi se feliază. Dorada se așează într-un vas special ptr gătit pește, sau într-un vas termorezistent, pe un pat format din felii...
Sturion pe placa de sare
Sturionul curățat se pune la gătit pe placa de sare preîncălzită în cuptor la 250 g, cca. 10 minute. După cca. 10 minute, bucățile de sturion se întorc și se stropesc cu un pic de ulei de măsline, lăsîndu-se la gătit încă 10 minute la 200 g. Sturionul...
Lapți de stiuca pane
Peste lapții spălați se presară sare și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se pregătesc ingredientele pentru crustă. Făina și pesmetul se pun în doua recipiente, separate. Ouăle se pun într-un vas mai adânc, se bat bine și apoi se amestcă cu muștarul,...
Chefal pe pat de lamaie
Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Într-un vas special penru pește sau într-o tavă termorezistentă se așează felii de lămâie de cca....
Chefal cu praz, ciuperci si rosii la cuptor
Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se curăță prazul, se taie în fâșii de cca. 6-8 cm lungime, se așează într-un vas...
Guvizi prajiti
Guvizii se curăță de solzi și intestine, se sărează, apoi se lasă cca. 10 minute la odihnă. După ce s-au odihnit se trec prin amestecul de făinoase (mălai si făină albă de grâu), apoi se prăjesc în ulei fierbinte. Se scot pe un șervet absorbant. Se servesc ca...
File de crap cu limete si legume
Zarzavaturile și legumele se curăță, se toacă mărunt, apoi se așează într-o tavă termorezistentă, apoi se așează artistic file-ul de pește peste ele, se asezonează de mirodenii, ulei de măsline, felii de limete, se acoperă cu foaie de pergament, în primă fază,...
TERINĂ DE PEȘTE A LA CHEF FOA
Cartofii se curăță de coajă, apoi se taie în bucăți mari și se pun la fiert în apă clocotită, puțin sărată în vase diferite, cca. 15 minute, la foc mediu, până ce sunt pătrunși. În vasul cu cartofii albi, se adaugă praful de șofran, pentru a se...
SARAMURĂ CU SCRUMBIE DE DUNĂRE
Peștele se curăță de solzi și intestine, se sărează pe interior și exterior, apoi se pune câte o crenguță de rozmarin în burta peștelui, și se lasă la rece, în frigider, acoperit într-un vas până a doua zi, sau minim 3 ore. Peșetele se curăță...
Salată de cartofi cu somon
Cartofi se fierb în coajă, cca. 30 de minute la foc mediu în apă sărată. Morcovii, curățați, se fierb în apă sărată, deasemenea cca. 25 de minute. După ce s-au fiert vegetalele, se curăță după caz, se taie rondele într-un vas încăpător, unde se...
Anghilă cu roșii
Aparatul Philips Multicooker se conectează la sursa de curent, se setează din meniu, programul FRY, timp de gătire 30 de minute, în vasul aparatului se pune uleiul de măsline, apoi apasă butonul START. După ce s-a încins, se prăjesc ceapa și usturoiul tocat mărunt, cca....
Somon cu legume și sos de leurdă
Somonul se spală, se tamponează cu un șervet de bucătărie, se asezonează de sare aromată a la Panacris ( rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/sare-cu-mirodenii-49813.html), se lasă la rece cca. 10 minute. Se scoate peșetele de la rece și se trece prin făină pe amblele...
Pasta de peste
Peștele se toacă mărunt în blender, împreună cu untul moale, ceapa verde tocată mărunt și zeama de lămâie. Mi s-a părut prea fad, așa că am adăugat și un borcănel de hering în ulei, gen anșoa ;). Tare inspirată am fost! Se servește cu pâine albă...
Salată de cartofi cu pește afumat
Cartofii se spală și se fierb cu coajă în apă puțin sărată, cca. 20 de minute la foc mediu. Se strecoară și se trec sub jet de apă rece, astfel se curăță mai ușor. Cartofii fierți se taie cubulețe, apoi se adaugă peștele afumat mărunțit, ceapa verde curățată,...
File de Novac pe pat de citrice cu sos de capere
Citricele se spală se curăță și se feliază. Merele se spală și li se scoate cotorul cu un aparat sepcial, ca apoi să fie feliate ca și citricile. Morcovii se curăță și se taie julien, mai grosier. Fileul se asezonează de sare, piper și ulei de măsline. Într-un vas special...
File de Novac prajit
Peștele, deși a fost file, a trebuit să fie curățat de solzi, apoi s-a sărat și a fost lăsat la rece cca. 5 minute. Într-un vas adânc se amestecă 2 linguiri de făină cu 4 linguri de mălai. Peștele să trece prin amestecul de făină, apoi se pune la prăjit în...
Somn la cuptor
Somnul se curăță de intestine, apoi cu un burete de sârmă se freacă bine pielea, pentru a se scăpa de negreală. Se asezonează cu sare, piper, rozmarin, sos de soia și ulei de măsline, se pune într-o tavă mare, apoi se dă la cuptor neacoperit cca. 30 de minute la foc...