oanapl

7

Bucataras
Top-Chef

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE882
PRIETENI305
Retete / Dulciuri

Desert tort cu urda si dovleac

In Torturi la 9 Oct 2017

Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si coaja de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate. Ungi cu unt o forma de tort cu diametrul de 24 de cm si...

Desert briose cu gutui

In Prajituri la 9 Oct 2017

Caramelizezi zaharul si adaugi untul. Amesteci pana se omogenizeaza si adaugi gutuia curatata de coaja si taiata cubulete mici. Adaugi scortisoara dupa gust si lasi sa fiarba la foc mic pana se inmoaie  gutuile. Intr-un bol amesteci faina, zaharul si praful de copt.Adaugi untul moale,...

Desert tarta cu gutui

In Prajituri la 9 Oct 2017

Pentru aluat, amesteci faina cu zaharul, coaja de lamaie, untul si praful de sare , plus 2 linguri cu apa si framanti pana se obtii un aluat omogen. Intinzi aluatul in tava, ridicand si o margine de 3 cm si pui tava in frigider. Gutuile le speli, le cureti, si le tai in patru si scoti...

Desert briose cu ciocolata

In Prajituri la 7 Oct 2017

Pui ouăle într-un bol înalt împreună cu zahărul măcinat și le mixezi câteva minute până când obții o spumă aerată. Adaugi esența de lămâie și mixezi. Ciocolata împreună cu untul le topești la bain marie, le lași la răcit...

Desert prajitura rapida cu iaurt si banana

In Prajituri la 3 Oct 2017

Amesteci o cutie de iaurt grecesc cu una de mascarpone. Adaugi zahărul și mixezi. Hidratezi gelatina în 50 ml de compot de prune pentru 10 minute, iar apoi o încălzești pe baie de aburi. O lași să se răcească puțin și o amesteci cu o lingură din crema de iaurt, apoi o...

Desert gogosi umplute cu mere

In Prajituri la 27 Sep 2017

Într-un castron, amesteci făina și drojdia uscată. Adaugi laptele încălzit în prealabil și frămânți bine. Adaugi zahărul, sarea și oul și frămânți 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron. Adaugi untul în 2 etape și...

Desert tarta cu branza si dulceata de zmeura

In Prajituri la 23 Sep 2017

Pentru aluat, tai untul rece în cubulețe și îl amesteci cu făina și sarea până obții o textură nisipoasă. Adaugi zahărul măcinat și oul bătut cu apa și amesteci până se omogenizează compoziția. Lași aluatul la frigider pentru o oră. Între timp,...

Desert tort Hello Kitty - rețeta cu nr. 400

In Torturi la 20 Sep 2017

Pentru ganache-ul de ciocolată, încălzești 100 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 100 g ciocolată cu lapte ruptă bucățele. După un minut, amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai...

Desert tarta cu mere, pere si mascarpone

In Prajituri la 18 Sep 2017

Cureți merele și perele de coajă, le tai cubulețe și le pui să fiarbă 5-7 minute cu 2 linguri de zahăr, scorțișoară și 30ml apă (până scade apa și se înmoaie fructele). Eu am pus perele spre final, doar 2 minute, deoarece erau moi. Le lași să se răcească....

Desert tort cu ciocolata, visine si mascarpone

In Torturi la 17 Sep 2017

Pentru ganache-ul de ciocolată, încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200 g ciocolată ruptă bucățele. După un minut, amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai la...

Desert prajitura cu gutui si ciocolata

In Prajituri la 14 Sep 2017

Speli gutuile si le cureti de seminte, apoi le tai in cubulete mici. Intr-un vas in care vei coace prajitura, pui la caramelizat cele 100 g zahar pana capata culoarea aurie. Cand s-a caramelizat, adaugi 50 g unt si amesteci sa se topeasca totul. In acest amestec, pui gutuia tocata si...

Desert tarta cu crema de dovleac

In Prajituri la 14 Sep 2017

Amesteci faina cu sarea, zaharul si untul taiat cubulete pana se obtine un aluat nisipos. Adaugi apoi treptat apa foarte rece si framanti pana obtii un aluat omogen. Lasi la rece circa 30 de minute. Pentru crema, coci dovleacul, indepartezi coaja si scurgi bine miezul de zeama, apoi il mixezi...

Cheesecake cu mure si iaurt

In Prajituri la 5 Sep 2017

Topești untul într-o cratiță, la foc mic. Mărunțești biscuiții, îi pui într-un vas și apoi torni untul și amesteci până când obții o compoziție omogenă. Pui o forma cu pereți detașabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm)...

Desert fursecuri fragede umplute cu gem de prune

In Prajituri la 3 Sep 2017

Mixezi untul moale împreună cu zahărul măcinat, adaugi oul, zahărul vanilat și esența de lămâie, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci cu mâna până înglobezi toată făina. Vei obține un aluat fin, nelipicios. Capacul storcătorului...

Desert negresa cu crema de branza si cirese

In Prajituri la 2 Sep 2017

Pentru blat pui cacaoa într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao. Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea de...

Desert prajitura cu gutui

In Prajituri la 2 Sep 2017

Speli gutuile, le cureti de coaja, le tai cubulete si le pui sa fiarba in 100ml de apa cu 3 linguri de zahar. Intre timp, mixezi ouale cu zaharul macinat pana ce devin ca o crema si zaharul s-a topit. Adaugi uleiul si esenta si mixezi. Adaugi scorțișoara, cacao și faina cernuta cu praful...

Desert invartita cu gutui

In Prajituri la 1 Sep 2017

Intr-un castron mixezi untul moale la temperatura camerei impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie si il dai la frigider pentru o ora. Intre timp, razi...

Desert tort cu dovleac, crema de branza si merisoare

In Torturi la 1 Sep 2017

Pentru blat, amesteci faina cu sarea, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Separat bati usor ouale cu zaharul pana devin spumoase. Peste oua adaugi piureul de dovleac, uleiul si ghimbirul ras apoi omogenizezi. Adaugi faina si laptele in reprize alternative si amesteci usor cu telul pana...

Desert prajitura cu dovleac

In Prajituri la 1 Sep 2017

Pentru aluat, freci galbenusul cu zaharul si dupa ce se albeste amestecul, adaugi lapte. In faina pui untul taiat bucatele si il faramitezi cu degetele pana cand se obtin firimituri de faina amestecate cu unt, apoi adaugi amestecul cu oua cu lapte. Amesteci pana obtii un aluat omogen. Intinzi...

Desert prajitura rasturnata cu prune, nuci si alune

In Prajituri la 31 Aug 2017

Am folosit o tavă cu dimensiunile 35/25 cm, pe care am tapetat-o cu hârtie de copt. Speli prunele și le scoți sâmburii. Presari nucile și alunele tăiate grosier în tavă, apoi adaugi zahărul și zahărul vanilat, scorțișoara și așezi jumătățile de prune cu partea...

Deset tort cu ciocolata, visine si crema de portocale

In Torturi la 29 Aug 2017

Pentru crema de ciocolată , încălzești frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi ciocolata ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai la frigider pentru...

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

In Prajituri la 21 Aug 2017

Cureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30 minute sau pana cand intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta in pulpa. Scoti dovleacul din cuptor, il lasi sa se raceasca si ii cureti coaja. Pui pulpa...

Tarta cu mure, afine si mascarpone

In Prajituri la 17 Aug 2017

Pentru aluat, amesteci oul bătut cu smântâna, zahărul măcinat și esența de lămâie, apoi adaugi treptat făina, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie  și  frămânți . Tii aluatul minim 30 de minute la rece. Într-un bol mixezi ouăle și...

Desert prajitura desteapta

In Prajituri la 16 Aug 2017

Topesti untul in cuptorul cu microunde. Separi albusurile de galbenusuri, apoi freci galbenusurile spuma cu zaharul, zaharul vanilat si apa pana se albesc. Adaugi untul topit si mixezi pana cand amestecul este omogen. Are consistenta unei creme. Incepi sa adaugi faina treptat, cu lingura, si...

Desert prajitura cu crema de branza

In Prajituri la 16 Aug 2017

Mixezi ouale, uleiul, zaharul macinat si kefirul, pana obtii o compozitie omogena. Adaugi zaharul vanilat, otetul si colorantul rosu. Amesteci din nou, pana colorantul rosu se dizolva complet si compozitia are o culoare uniforma. Intr-un vas, cerni faina, cacaua, praful de copt si sarea...

Desert tort cu crema de branza si afine

In Torturi la 14 Aug 2017

Pentru blat, bati albusurile spuma tare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Adaugi pe rand galbenusurile, uleiul si faina cernuta. Amesteci usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia intr-o tava rotunda, unsa cu ulei si tapetata cu faina...

Desert prajitura cu prune si iaurt

In Prajituri la 14 Aug 2017

Speli prunele, scoti samburii si le tai felii. Adaugi scortisoara, amesteci si le lasi cateva minute. Amesteci uleiul cu zaharul, esenta de rom si iaurtul si omogenizezi. Adaugi apoi faina si amesteci pana obtii un aluat ca o smantana. Torni jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de...

Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)

In Prajituri la 13 Aug 2017

Mărunțești biscuiții și nucile și îi amesteci cu untul topit. Pui o formă cu pereți detașabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider și...

Desert prajitura turnata cu branza, cirese si caise

In Prajituri la 12 Aug 2017

Tai caisele spălate şi şterse în cubuleţe. Speli cireșele, le lași să se scurgă bine de apă și le scoți sâmburii. Pentru blat, mixezi ouăle întregi cu zahărul până obţii o cremă, apoi adaugi esenţa si uleiul şi mixezi pentru câteva minute....

Desert prajitura cu morcovi

In Prajituri la 9 Aug 2017

Dai morcovii pe razatoarea mica, apoi adaugi ouale, uleiul si zaharul si amesteci bine cu mana. Poti sa mixezi ouale si apoi sa le adaugi peste morcovi. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si un praf de sare si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Ungi tava cu unt si o tapetezi cu...

Afisate 241 - 270 din 437 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Tu te gândesti cu nostalgie la perioada anilor ’90, deoarece atunci a fost ultima data când ai umblat dezbracat în public.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]