Pentru blat , pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotită, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao.
Bati albusurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o...
Pentru blat: separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu sarea, adaugi treptat zaharul si bati pana se intareste compozitia, apoi incorporezi pe rand: galbenusurile, uleiul si iaurtul, amestecand circular, pentru a nu se lasa compozitia.
La final, adaugi esenta si faina in...
Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Tapetezi cu hartie de copt o tava cu pereti detasabili si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul...
Amesteci ouale cu faina. Adaugi zaharul, laptele si sarea si le bati bine impreuna. Adaugi zaharul vanilat si mixezi pana se omogenizeaza. Lasi sa se odihneasca 15-20 minute, timp in care incingi plita.
Torni cate un polonic din compozitie si il intinzi bine. Lasi compozitia sa se rumeneasca...
Incingi cuptorul la 180 grade C. Pui nucile intr-o tava si le dai la cuptor, pana ce nucile capata un miros placut si se prajesc usor. Le lasi sa se raceasca, dupa care le maruntesti.
Topesti untul si il lasi sa se raceasca. Intr-un castron, amesteci faina cernuta impreuna cu praful de copt si...
Intr-un vas, amesteci drojdia dizolvata in laptele caldut. Separat, in alt vas, pui faina, ouale intregi, zaharul si putina sare. Adaugi laptele cu drojdia, coaja de lamaie si esenta de rom. Framanti bine, turnand treptat untul topit, pana se desprinde de pe mana si de pe peretii vasului. Lasi la...
Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao.
Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o...
Topesti ciocolata cu untul pe baie de aburi, o lasi sa se raceasca putin si adaugi zaharul si migdalele macinate. Freci bine compozitia si o lasi sa se raceasca. Adaugi galbenusurile.
Bati albusurile spuma si le incorporezi treptat si usor in compozitia de ciocolata.
Ungi cu unt o forma si...
Pentru aluat , tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.
Intre timp, pregatesti umplutura ; cureti merele de coaja si le...
Bați albușurile spumă tare, cu un praf de sare. Adaugi zahărul și continui mixarea până când obții o bezea si apoi încorporezi gălbenușurile. La final, se adaugă făina cernută și se amestecă ușor, de jos în sus, cu o spatulă. Transferi compoziția...
Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie si il dai la frigider pentru o ora.
Intre timp, razi...
Cureti merele de coaja, le razuiesti pe razatoarea mare, apoi le pui intr-o cratita impreuna cu 50 ml apa si 150 g zahar si le lasi sa fiarba timp de 10 minute. In acest timp, dizolvi budincile in 300 ml apa rece si le torni peste mere. Le mai fierbi impreuna 10-15 minute pana se ingroasa....
Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia, pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa,...
Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.
Intre timp, mixezi oul cu crema mascarpone si zaharul macinat si...
Incepi amestecand untul cu zaharul macinat, pana ce obtii o crema si se topeste zaharul, adaugi galbenusurile pe rand, esenta de rom si smantana. Cand compozitia devine omogena, adaugi ciocolata topita si racita, apoi pui faina cernuta cu praful de copt. Adaugi albusurile batute bine si amesteci...
Cureti 2 fructe kaki de coaja, le tai cubulete si le mixezi pana obtii o crema foarte fina.
Dai ciocolata pe razatoarea mare sau o tai in bucatele. Adaugi faina, praful de copt, scortisoara si nucile macinate.
Separi ouale si mixezi foarte bine albusurile.
Mixezi untul la temperatura...
Cureti dovleacul (ai nevoie de cca 300 g dovleac crud pentru 150 g piure), il tai in cubulete si il fierbi la aburi. Dupa ce este perfect fiert, stingi focul si lasi dovleacul sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, il pasezi cu un blender pana obtii un piure fin.
Intr-un vas, mixezi ouale...
Mixezi ouale cu sarea si zaharul pentru cca. 2 minute. Adaugi iaurtul, praful de budinca si esenta de vanilie si mixezi la viteza minima pana se omogenizeaza. Opresti din compozitie 4-5 linguri pe care le amesteci cu putin colorant rosu si apa de trandafiri. Torni compozitia intr-o tava (20 x 30...
Speli merele (nu se decojesc!). Tai fiecare mar pe jumatate, si-apoi in sferturi. Scoti casuta cu samburi, le tai in felii potrivite si le amesteci cu zeama de la o lamaie, pentru a nu se innegri. Incingi cuptorul la 180 grade C.
Topesti untul si il lasi deoparte sa se racoreasca si il bati...
Rupi biscuitii cu cacao in bucati, dupa care ii macini fin intr-un robot (sau in masina de nuca). Topesti untul si il torni peste biscuitii macinati.
Amesteci totul bine. Pui un inel reglabil pe un platou, torni amestecul de unt si biscuiti in interior, dupa care, cu ajutorul unui pahar,...
Preincalzesti cuptorul la 180 de grade C si tapetezi cu hartie de copt, o tava de 24 cm diametru. Faina o amesteci cu cacaua. Torni apa fierbinte peste ciocolata si amesteci usor pana la omogenizare. Dai amestecul la rece.
Mixezi ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana isi tripleaza...
Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie si il dai la frigider pentru o ora.
Intre timp, razi...
Speli murele, apoi le lasi la scurs intr-o sita.
Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Adaugi si urda maruntita si mixezi bine pana cand compozitia e omogena.
Separat, amesteci faina...
Pentru inceput pregatesti bilele de cocos amestecand toate ingredientele.Modelezi intre palme bile din aceasta crema si le pui intr-o tava cu pereti detasabili, pe care o tapetezi cu hartie de copt. Pui tava la frigider pana pregatesti blatul cu ciocolata.
Topesti la baine-marie ciocolata si...
Dupa ce s-a decongelat, intinzi aluatul foietat cu ajutorul unui sucitor de bucatarie.
Cu ajutorul unui inel de bucatarie cu diametrul de 10 cm, tai cercuri din foaia de aluat. Cu ajutorul unei forme mici de inimioara decupezi din cercuri inimioare. Faci acest lucru doar cu jumatate din...
Bati untul moale, lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate si amesteci usor, cu o spatula.
Ungi cu unt o forma de...
Incingi cuptorul la 190 grade Celsius. Pui nucile intr-o tava si le dai la cuptor pentru 7 minute. Le scoti din cuptor si le lasi sa se raceasca.
Intr-un castron, amesteci faina cu sarea si praful de copt.
Pui in blender boabele de cafea si le maruntesti, dar nu le transformi in pudra (lasi...
Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea...
Intr-un bol, amesteci faina cu sarea, zaharul, praful de copt si cacaua. Untul rece il tai bucatele, pui galbenusul si amesteci bine pana se obtine un aluat care poate fi manevrat. Framanti putin pana se omogenizeaza, apoi imparti aluatul in doi bulgarasi si ii dai la congelator pana...
Pui untul intr-o craticioara si-l topesti pe foc mic, apoi il lasi sa se raceasca complet.
Spargi ouale intr-un vas, le mixezi si adaugi peste ele tot laptele. Amesteci bine si apoi, adaugi zaharul macinat si esenta de lamaie si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi...
Desert tort cu ananas si crema mascarpone
Pentru blat , pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotită, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o...
Desert prajitura cu iaurt si mere umplute
Pentru blat: separi albusurile de galbenusuri. Bati albusurile spuma cu sarea, adaugi treptat zaharul si bati pana se intareste compozitia, apoi incorporezi pe rand: galbenusurile, uleiul si iaurtul, amestecand circular, pentru a nu se lasa compozitia. La final, adaugi esenta si faina in...
Desert cheesecake zebra cu ciocolata
Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci pana cand obtii o compozitie omogena. Tapetezi cu hartie de copt o tava cu pereti detasabili si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul...
Desert clatite cu branza la cuptor
Amesteci ouale cu faina. Adaugi zaharul, laptele si sarea si le bati bine impreuna. Adaugi zaharul vanilat si mixezi pana se omogenizeaza. Lasi sa se odihneasca 15-20 minute, timp in care incingi plita. Torni cate un polonic din compozitie si il intinzi bine. Lasi compozitia sa se rumeneasca...
Desert tort cu mere, nuci si crema de branza
Incingi cuptorul la 180 grade C. Pui nucile intr-o tava si le dai la cuptor, pana ce nucile capata un miros placut si se prajesc usor. Le lasi sa se raceasca, dupa care le maruntesti. Topesti untul si il lasi sa se raceasca. Intr-un castron, amesteci faina cernuta impreuna cu praful de copt si...
Desert prajitura cu pere si nuci
Intr-un vas, amesteci drojdia dizolvata in laptele caldut. Separat, in alt vas, pui faina, ouale intregi, zaharul si putina sare. Adaugi laptele cu drojdia, coaja de lamaie si esenta de rom. Framanti bine, turnand treptat untul topit, pana se desprinde de pe mana si de pe peretii vasului. Lasi la...
Desert tort cu budinca de mure
Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o...
Desert prajitura cu migdale si ciocolata
Topesti ciocolata cu untul pe baie de aburi, o lasi sa se raceasca putin si adaugi zaharul si migdalele macinate. Freci bine compozitia si o lasi sa se raceasca. Adaugi galbenusurile. Bati albusurile spuma si le incorporezi treptat si usor in compozitia de ciocolata. Ungi cu unt o forma si...
Desert tarta cosulet cu umplutura de mere
Pentru aluat , tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora. Intre timp, pregatesti umplutura ; cureti merele de coaja si le...
Desert prajitura Buburuza
Bați albușurile spumă tare, cu un praf de sare. Adaugi zahărul și continui mixarea până când obții o bezea si apoi încorporezi gălbenușurile. La final, se adaugă făina cernută și se amestecă ușor, de jos în sus, cu o spatulă. Transferi compoziția...
Invartita cu dovleac
Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie si il dai la frigider pentru o ora. Intre timp, razi...
Prajitura cu mere si glazura de ciocolata
Cureti merele de coaja, le razuiesti pe razatoarea mare, apoi le pui intr-o cratita impreuna cu 50 ml apa si 150 g zahar si le lasi sa fiarba timp de 10 minute. In acest timp, dizolvi budincile in 300 ml apa rece si le torni peste mere. Le mai fierbi impreuna 10-15 minute pana se ingroasa....
Negresa cu gem de caise si crema de branza
Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia, pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa,...
Tarta cu mere si mascarpone
Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora. Intre timp, mixezi oul cu crema mascarpone si zaharul macinat si...
Prajitura cu pere si ciocolata
Incepi amestecand untul cu zaharul macinat, pana ce obtii o crema si se topeste zaharul, adaugi galbenusurile pe rand, esenta de rom si smantana. Cand compozitia devine omogena, adaugi ciocolata topita si racita, apoi pui faina cernuta cu praful de copt. Adaugi albusurile batute bine si amesteci...
Prajitura cu kaki si ciocolata neagra
Cureti 2 fructe kaki de coaja, le tai cubulete si le mixezi pana obtii o crema foarte fina. Dai ciocolata pe razatoarea mare sau o tai in bucatele. Adaugi faina, praful de copt, scortisoara si nucile macinate. Separi ouale si mixezi foarte bine albusurile. Mixezi untul la temperatura...
Rulada cu dovleac si ciocolata
Cureti dovleacul (ai nevoie de cca 300 g dovleac crud pentru 150 g piure), il tai in cubulete si il fierbi la aburi. Dupa ce este perfect fiert, stingi focul si lasi dovleacul sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, il pasezi cu un blender pana obtii un piure fin. Intr-un vas, mixezi ouale...
Prajitura cu iaurt si apa de trandafiri
Mixezi ouale cu sarea si zaharul pentru cca. 2 minute. Adaugi iaurtul, praful de budinca si esenta de vanilie si mixezi la viteza minima pana se omogenizeaza. Opresti din compozitie 4-5 linguri pe care le amesteci cu putin colorant rosu si apa de trandafiri. Torni compozitia intr-o tava (20 x 30...
Prajitura de gris cu iaurt si mere rosii
Speli merele (nu se decojesc!). Tai fiecare mar pe jumatate, si-apoi in sferturi. Scoti casuta cu samburi, le tai in felii potrivite si le amesteci cu zeama de la o lamaie, pentru a nu se innegri. Incingi cuptorul la 180 grade C. Topesti untul si il lasi deoparte sa se racoreasca si il bati...
Cheesecake cu ciocolata
Rupi biscuitii cu cacao in bucati, dupa care ii macini fin intr-un robot (sau in masina de nuca). Topesti untul si il torni peste biscuitii macinati. Amesteci totul bine. Pui un inel reglabil pe un platou, torni amestecul de unt si biscuiti in interior, dupa care, cu ajutorul unui pahar,...
Tort de ciocolata cu mure si piersici - Reteta nr. 100
Preincalzesti cuptorul la 180 de grade C si tapetezi cu hartie de copt, o tava de 24 cm diametru. Faina o amesteci cu cacaua. Torni apa fierbinte peste ciocolata si amesteci usor pana la omogenizare. Dai amestecul la rece. Mixezi ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana isi tripleaza...
Invartita cu mere
Intr-un castron, mixezi untul moale la temperatura camerei, impreuna cu smantana, oul, galbenusul si otetul pana obtii o crema. Adaugi faina amestecata cu praful de copt si sarea. Framanti un aluat neted pe care il invelesti intr-o folie si il dai la frigider pentru o ora. Intre timp, razi...
Prajitura cu urda si mure
Speli murele, apoi le lasi la scurs intr-o sita. Untul moale, la temperatura camerei, il mixezi cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale unul cate unul si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Adaugi si urda maruntita si mixezi bine pana cand compozitia e omogena. Separat, amesteci faina...
Desert prajitura cu ciocolata si bile de cocos
Pentru inceput pregatesti bilele de cocos amestecand toate ingredientele.Modelezi intre palme bile din aceasta crema si le pui intr-o tava cu pereti detasabili, pe care o tapetezi cu hartie de copt. Pui tava la frigider pana pregatesti blatul cu ciocolata. Topesti la baine-marie ciocolata si...
Inimioare cu gem de caise
Dupa ce s-a decongelat, intinzi aluatul foietat cu ajutorul unui sucitor de bucatarie. Cu ajutorul unui inel de bucatarie cu diametrul de 10 cm, tai cercuri din foaia de aluat. Cu ajutorul unei forme mici de inimioara decupezi din cercuri inimioare. Faci acest lucru doar cu jumatate din...
Tort cu crema de piersici si grilaj de ciocolata
Bati untul moale, lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate si amesteci usor, cu o spatula. Ungi cu unt o forma de...
Coffee cheesecake
Incingi cuptorul la 190 grade Celsius. Pui nucile intr-o tava si le dai la cuptor pentru 7 minute. Le scoti din cuptor si le lasi sa se raceasca. Intr-un castron, amesteci faina cu sarea si praful de copt. Pui in blender boabele de cafea si le maruntesti, dar nu le transformi in pudra (lasi...
Tort cu ciocolata, mure si crema caramel
Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea...
Prajitura cu urda
Intr-un bol, amesteci faina cu sarea, zaharul, praful de copt si cacaua. Untul rece il tai bucatele, pui galbenusul si amesteci bine pana se obtine un aluat care poate fi manevrat. Framanti putin pana se omogenizeaza, apoi imparti aluatul in doi bulgarasi si ii dai la congelator pana...
Waffe cu dulceata de afine
Pui untul intr-o craticioara si-l topesti pe foc mic, apoi il lasi sa se raceasca complet. Spargi ouale intr-un vas, le mixezi si adaugi peste ele tot laptele. Amesteci bine si apoi, adaugi zaharul macinat si esenta de lamaie si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi...