Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C.
Fructele se spala, se scurg bine de apa si se taie in bucatele de marime egala.
Intr-un bol adanc se pun ingredientele uscate: faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si sarea. Se amesteca cu un tel.
Intr-un alt bol se bate oul si se...
Se pune laptele la fiert, apoi se adauga zaharul si tapioca.
Se fierbe la foc mic, amestecand des, ca sa nu se lipeasca si sa nu se formeze cocoloase.
Se fierbe pana cand se ingroasa, apoi se lasa deoparte 10 minute, se orneaza si se serveste. Daca preferati, se poate raci bine inainte de a...
Se pun aptele, iaurtul si semintele de chia intr-un bol de sticla.
Se adauga miere, dupa gust.
De asemenea, se pot adauga si arome, cum ar fi vanilia sau menta, dar si fructe de sezon.
Se amesteca si se lasa la frigider peste noapte.
Se serveste simplu sau cu fructe.
Pofta buna!
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
Punem intr-un bol zaharul, uleiul, laptele si ouale si amestecam. Adaugam faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat. Amestecam si adaugam faina, pana obtinem un aluat usor de framantat si de intins. Va avea consistenta plastelinei usor de...
Ingredientele pentru aluat se pun intr-un bol si se amesteca cu lingura.
In alt bol, se amesteca ingredientele pentru umplutura.
Se ia o tava si se pune hartie de copt.
Se pune jumatate din aluat, se adauga umplutura de branza, iar deasupra se pune restul de aluat. Aluatul se poate...
Se amesteca branza cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja de lamaie.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga, cate putin, la compozitia de branza
Se framanta un aluat omogen, care nu se lipeste de maini.
Aluatul se imparte in 4 bile mari si 4 bile mici.
Bilele mari se modeleaza...
Cum se prepara Cornulete cu nuca si untura - Reteta traditionala delicioasa
Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, apoi se adauga untura si se amesteca cu degetele.
Se pune nuca macinata, apa, esenta de vanilie si se framanta un aluat omogen.
Aluatul se acopera cu folie alimentara...
Se spala prunele, se taie in jumatate si se scot samburii. Se asaza in forma de copt de 20 cm..
Se amesteca restul ingredientelor si se pun deasupra prunelor.
Se tin la cuptor cam 30 de minute sau pana prunele incep sa se inmoaie.
Se serveste calda sau rece, de preferat cu inghetata.
Untul se mixeaza cu oul, se adauga treptat smantana, sucul de lamaie si zaharul vanilat.
Se adauga faina si praful de copt si se mixeaza pana cand se obtine un aluat omogen.
Se intinde o foaie de aluat de aproximativ jumatate de cm grosime si se taie cercuri de marime egala cu ajutorul unui...
Intr-un bol se adauga ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca.
In alt bol se pune untul, ouale si laptele si se amesteca bine.
Compozitia lichida se adauga in bolul cu ingrediente uscate si se amesteca usor cu un tel.
Se lasa deoparte 5 minute....
Intr-un bol se pun faina, cacaua, zaharul si sarea.
Se adauga bucatelele de ciocolata si se amesteca.
In alt bol se pune laptele, untul si oul. Se amesteca si se adauga la bolul cu faina.
Se pune pe foc tigaia. Cand s-a infierbantat se pun cateva picaturi de ulei.
Se pune compozitie...
Intr-un bol adanc se pune laptele caldut, drojdia si zaharul.
Se lasa deoparte 5 minute, apoi se adauga untul, merisoarele si treptat, faina.
Se framanta un aluat elastic.
Bolul se acopera si se lasa deoparte pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
Aluatul se imparte in 12 bucati de...
Se pun intr-un bol ingredientele pentru aluat si se amesteca cu lingura.
In alt bol, se amesteca ingredientele pentru umplutura.
Se ia o tava si se pune hartie de copt. Se pune jumatate din aluat, se adauga umplutura de branza, se presara afinele, iar deasupra se pune restul de...
Se porneste cuptorul.
Ouale se separa. Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare, pana se obtine o bezea tare.
Galbenusurile se amesteca cu cele doua lingurile de ulei si esenta de vanilie si se adauga la albusuri.
Se mixeaza pana se incorporeaza....
Aveti nevoie de o tava de 32 x 22 cm.
Intr-un bol se amesteca ouale, zaharul, esenta de vanilie si branza de vaci.
Se ia o foaie de placinta si se pune din loc in loc compozitie.
Se strange foaia sub forma de evantai.
Se pune foaia in tava. Se continua cu restul foilor.
Uleiul,...
In lapte se pune otet sau suc de lamaie si se lasa deoparte 5 minute.
Apa fierbinte se amesteca cu ciocolata. Aici puteti folosi si doar apa fierbinte sau cafea fierbinte.
Intr-un bol se pun ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cacaua si se...
Intr-un bol punem laptele, apa minerala si ouale si batem cu telul. Cernem faina si amestecam.
Punem pe foc o tigaie de clatite si o infierbantam. Punem cateva picaturi de ulei si adaugam cu polonicul compozitie. Rotim tigaia ca sa ajunga pe toata suprafata ei.
Lasam sa se faca pe o parte,...
Crusta
Biscuitii se macina marunt.
Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine.
Amestecul se pune intr-o forma de tort cu hartie de copt. Se da la rece.
Umplutura
Gelatina...
Untul se mixeaza cu zaharul pana cand devine cremos. Se adauga oul si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare.
Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat care aduce cu consistenta plastelinei. Se lasa la frigider pentru 30 de minute.
Se ruleaza o foaie de aproximativ 5 mm sau mai...
Blatul
Se mixeaza albusurile, cand s-au intarit, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.
Se adauga faina cernuta, praful de copt, macul si nuca de cocos. Se amesteca cu miscari usoare de sus in jos, in forma de cerc. Se tapeteaza forma cu hartie de copt...
Intr-un bol adanc punem ingredientele pentru aluat si amestecam cu lingura.
In alt bol, punem ingredientele pentru umplutura si amestecam.
Luam o tava si o acoperim cu hartie de copt. Punem jumatate din aluat, adaugam umplutura de branza, iar deasupra punem restul de aluat.
Dam tava la...
Blatul
Biscuitii se macina marunt. Se pot marunti si intr-o punga, cu sucitorul.
Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine.
Amestecul se pune intr-o forma de tort cu hartie de copt. Se da la rece.
Crema
Gelatina se hidrateaza 5 minute in 50 de ml de...
Biscuitii se macina cu ajutorul robotului. De asemenea, se pot zdrobi cu ajutorul unui sucitor. E mai usor daca ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti.
Intr-un bol se pun biscuitii zdrobiti, untul, mierea de albine, pudra de roscove, apa si esenta de rom. Untul se poate topi la cuptorul de...
Intr-un bol se combina faina, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele, sarea, nucsoara si cardamomul.
Untul si zaharul se mixeaza intr-un bol pana cand compozitia devine cremoasa.
Se adauga oul si vanilia si se mixeaza in continuare.
Se adauga faina si se formeaza un aluat omogen.
Aluatul...
Untul se topeste si se adauga laptele condensat.
Se tine la foc mic cam 15-20 de minute sau pana cand devine de culoarea caramelului.
Se ia de pe foc, se transfera pe o masa de lucru, se lasa sa se raceasca putin si se modeleaza intr-un dreptunghi.
Se taie in patratele si se impacheteaza in...
Se pun intr-un bol ouale, laptele, apa minerala si se amesteca cu un tel.
Se adauga faina, cacaoa si sarea.
Se conecteaza Panini Maker Breville la curent si se pune compozitie cu un polonic mic.
Continuam pana se termina compozitia. Nu este nevoie sa ungem platanele Panini Maker-ului...
Se pun intr-un bol ouale, laptele, apa minerala si se amesteca cu un tel.
Se adauga faina, cacao si sarea.
Se conecteaza Panini Maker Breville la curent si se pune compozitie cu un polonic mic.
Continuam pana se termina compozitia. Nu este nevoie sa ungem presa aparatului Panini Maker...
Mai intai pregatim ganache-ul. Incalzim frisca la bain marie (la aburi). Se poate si la microunde. Adaugati bucatile de ciocolata si amestecati pana cand acestea se topesc. Se lasa sa se raceasca si se pune la frigider.
Cand s-a racit se bate cu mixerul.
Se amesteca intr-un bol ouale, lapte...
Baza
Intr-un bol se adauga ingredientele pentru baza si se amesteca. Se unge cu ulei o tava de copt de 22×22 cm (sau puteti folosi hartie de copt) si se adauga compozitia. Se niveleaza cu spatula sau cu mana.
Se da tava la cuptor pentru aproximativ 10 minute sau pana cand s-a...
Mai intai pregatim maia. Intr-un bol, punem 50 ml de lapte caldut, drojdia si o lingurita de zahar si lasam deoparte 5 minute.
Intr-un bol adanc punem faina, adaugam drojdia, zaharul, ouale, untul, sarea si restul de lapte si framantam un aluat. E gata cand nu se mai lipeste de degete, mai...
Desert muffins cu fructe
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C. Fructele se spala, se scurg bine de apa si se taie in bucatele de marime egala. Intr-un bol adanc se pun ingredientele uscate: faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si sarea. Se amesteca cu un tel. Intr-un alt bol se bate oul si se...
Desert budinca cu lapte si tapioca
Se pune laptele la fiert, apoi se adauga zaharul si tapioca. Se fierbe la foc mic, amestecand des, ca sa nu se lipeasca si sa nu se formeze cocoloase. Se fierbe pana cand se ingroasa, apoi se lasa deoparte 10 minute, se orneaza si se serveste. Daca preferati, se poate raci bine inainte de a...
Budinca de chia cu iaurt
Se pun aptele, iaurtul si semintele de chia intr-un bol de sticla. Se adauga miere, dupa gust. De asemenea, se pot adauga si arome, cum ar fi vanilia sau menta, dar si fructe de sezon. Se amesteca si se lasa la frigider peste noapte. Se serveste simplu sau cu fructe. Pofta buna!
Desert prajitura cu mere
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Punem intr-un bol zaharul, uleiul, laptele si ouale si amestecam. Adaugam faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat. Amestecam si adaugam faina, pana obtinem un aluat usor de framantat si de intins. Va avea consistenta plastelinei usor de...
Desert prajitura Rudi cu branza si cacao
Ingredientele pentru aluat se pun intr-un bol si se amesteca cu lingura. In alt bol, se amesteca ingredientele pentru umplutura. Se ia o tava si se pune hartie de copt. Se pune jumatate din aluat, se adauga umplutura de branza, iar deasupra se pune restul de aluat. Aluatul se poate...
Desert papanasi
Se amesteca branza cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja de lamaie. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga, cate putin, la compozitia de branza Se framanta un aluat omogen, care nu se lipeste de maini. Aluatul se imparte in 4 bile mari si 4 bile mici. Bilele mari se modeleaza...
Cornulete cu nuca si untura - Reteta traditionala delicioasa
Cum se prepara Cornulete cu nuca si untura - Reteta traditionala delicioasa Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, apoi se adauga untura si se amesteca cu degetele. Se pune nuca macinata, apa, esenta de vanilie si se framanta un aluat omogen. Aluatul se acopera cu folie alimentara...
Desert rapid cu prune Crumble
Se spala prunele, se taie in jumatate si se scot samburii. Se asaza in forma de copt de 20 cm.. Se amesteca restul ingredientelor si se pun deasupra prunelor. Se tin la cuptor cam 30 de minute sau pana prunele incep sa se inmoaie. Se serveste calda sau rece, de preferat cu inghetata.
Desert Islere
Untul se mixeaza cu oul, se adauga treptat smantana, sucul de lamaie si zaharul vanilat. Se adauga faina si praful de copt si se mixeaza pana cand se obtine un aluat omogen. Se intinde o foaie de aluat de aproximativ jumatate de cm grosime si se taie cercuri de marime egala cu ajutorul unui...
Desert vafe
Intr-un bol se adauga ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca. In alt bol se pune untul, ouale si laptele si se amesteca bine. Compozitia lichida se adauga in bolul cu ingrediente uscate si se amesteca usor cu un tel. Se lasa deoparte 5 minute....
Desert clatite pufoase cu ciocolata
Intr-un bol se pun faina, cacaua, zaharul si sarea. Se adauga bucatelele de ciocolata si se amesteca. In alt bol se pune laptele, untul si oul. Se amesteca si se adauga la bolul cu faina. Se pune pe foc tigaia. Cand s-a infierbantat se pun cateva picaturi de ulei. Se pune compozitie...
Desert painici cu merisoare
Intr-un bol adanc se pune laptele caldut, drojdia si zaharul. Se lasa deoparte 5 minute, apoi se adauga untul, merisoarele si treptat, faina. Se framanta un aluat elastic. Bolul se acopera si se lasa deoparte pana cand aluatul isi dubleaza volumul. Aluatul se imparte in 12 bucati de...
Desert prajitura Rudi cu afine
Se pun intr-un bol ingredientele pentru aluat si se amesteca cu lingura. In alt bol, se amesteca ingredientele pentru umplutura. Se ia o tava si se pune hartie de copt. Se pune jumatate din aluat, se adauga umplutura de branza, se presara afinele, iar deasupra se pune restul de...
Desert chec cu visine sau cirese
Se porneste cuptorul. Ouale se separa. Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare, pana se obtine o bezea tare. Galbenusurile se amesteca cu cele doua lingurile de ulei si esenta de vanilie si se adauga la albusuri. Se mixeaza pana se incorporeaza....
Desert placinta dulce cu branza
Aveti nevoie de o tava de 32 x 22 cm. Intr-un bol se amesteca ouale, zaharul, esenta de vanilie si branza de vaci. Se ia o foaie de placinta si se pune din loc in loc compozitie. Se strange foaia sub forma de evantai. Se pune foaia in tava. Se continua cu restul foilor. Uleiul,...
Blat umed de tort
In lapte se pune otet sau suc de lamaie si se lasa deoparte 5 minute. Apa fierbinte se amesteca cu ciocolata. Aici puteti folosi si doar apa fierbinte sau cafea fierbinte. Intr-un bol se pun ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cacaua si se...
Desert clatite
Intr-un bol punem laptele, apa minerala si ouale si batem cu telul. Cernem faina si amestecam. Punem pe foc o tigaie de clatite si o infierbantam. Punem cateva picaturi de ulei si adaugam cu polonicul compozitie. Rotim tigaia ca sa ajunga pe toata suprafata ei. Lasam sa se faca pe o parte,...
Cheesecake cu ciocolata si gem de afine
Crusta Biscuitii se macina marunt. Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine. Amestecul se pune intr-o forma de tort cu hartie de copt. Se da la rece. Umplutura Gelatina...
Desert fursecuri cu gem
Untul se mixeaza cu zaharul pana cand devine cremos. Se adauga oul si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare. Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat care aduce cu consistenta plastelinei. Se lasa la frigider pentru 30 de minute. Se ruleaza o foaie de aproximativ 5 mm sau mai...
Desert prajitura Tosca
Blatul Se mixeaza albusurile, cand s-au intarit, se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga faina cernuta, praful de copt, macul si nuca de cocos. Se amesteca cu miscari usoare de sus in jos, in forma de cerc. Se tapeteaza forma cu hartie de copt...
Desert prajitura cu branza si mure
Intr-un bol adanc punem ingredientele pentru aluat si amestecam cu lingura. In alt bol, punem ingredientele pentru umplutura si amestecam. Luam o tava si o acoperim cu hartie de copt. Punem jumatate din aluat, adaugam umplutura de branza, iar deasupra punem restul de aluat. Dam tava la...
Desert cheesecake fara coacere Padurea Neagra
Blatul Biscuitii se macina marunt. Se pot marunti si intr-o punga, cu sucitorul. Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine. Amestecul se pune intr-o forma de tort cu hartie de copt. Se da la rece. Crema Gelatina se hidrateaza 5 minute in 50 de ml de...
Desert trufe cu pudra de roscove
Biscuitii se macina cu ajutorul robotului. De asemenea, se pot zdrobi cu ajutorul unui sucitor. E mai usor daca ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti. Intr-un bol se pun biscuitii zdrobiti, untul, mierea de albine, pudra de roscove, apa si esenta de rom. Untul se poate topi la cuptorul de...
Desert fursecuri cu condimente
Intr-un bol se combina faina, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele, sarea, nucsoara si cardamomul. Untul si zaharul se mixeaza intr-un bol pana cand compozitia devine cremoasa. Se adauga oul si vanilia si se mixeaza in continuare. Se adauga faina si se formeaza un aluat omogen. Aluatul...
Desert caramele
Untul se topeste si se adauga laptele condensat. Se tine la foc mic cam 15-20 de minute sau pana cand devine de culoarea caramelului. Se ia de pe foc, se transfera pe o masa de lucru, se lasa sa se raceasca putin si se modeleaza intr-un dreptunghi. Se taie in patratele si se impacheteaza in...
Clatite cu unt de arahide si dulceata de cirese amare
Se pun intr-un bol ouale, laptele, apa minerala si se amesteca cu un tel. Se adauga faina, cacaoa si sarea. Se conecteaza Panini Maker Breville la curent si se pune compozitie cu un polonic mic. Continuam pana se termina compozitia. Nu este nevoie sa ungem platanele Panini Maker-ului...
Clatite cu nuci si miere
Se pun intr-un bol ouale, laptele, apa minerala si se amesteca cu un tel. Se adauga faina, cacao si sarea. Se conecteaza Panini Maker Breville la curent si se pune compozitie cu un polonic mic. Continuam pana se termina compozitia. Nu este nevoie sa ungem presa aparatului Panini Maker...
Clatite cu crema ganache
Mai intai pregatim ganache-ul. Incalzim frisca la bain marie (la aburi). Se poate si la microunde. Adaugati bucatile de ciocolata si amestecati pana cand acestea se topesc. Se lasa sa se raceasca si se pune la frigider. Cand s-a racit se bate cu mixerul. Se amesteca intr-un bol ouale, lapte...
Felii Nanaimo
Baza Intr-un bol se adauga ingredientele pentru baza si se amesteca. Se unge cu ulei o tava de copt de 22×22 cm (sau puteti folosi hartie de copt) si se adauga compozitia. Se niveleaza cu spatula sau cu mana. Se da tava la cuptor pentru aproximativ 10 minute sau pana cand s-a...
Cozonac floare cu crema de ciocolata
Mai intai pregatim maia. Intr-un bol, punem 50 ml de lapte caldut, drojdia si o lingurita de zahar si lasam deoparte 5 minute. Intr-un bol adanc punem faina, adaugam drojdia, zaharul, ouale, untul, sarea si restul de lapte si framantam un aluat. E gata cand nu se mai lipeste de degete, mai...