Curatam,spalam legumele,le taiem in cubulete si le punem la fiert in apa cu sare si cubul de legume. Cand sunt fierte legumele,le strecuram ( pastrand apa ) . Pasam legumele in blender,subtiind cu supa de legume. La sfarsit adaugam smantana si nucsoara dupa gust.
Pofta Buna!
Punem la fiert legumele taiate felii,cubul de legume,sare si piper. Cand sunt fierte legumele,se scurg si se blenduiesc. Subtiem cu supa de legume,iar la sfarsit adaugam cateva linguri de smantana. Se serveste cu crutoane. Pofta Buna !
Curatam,spalam si taiem cubulete legumele(ceapa o tocam marunt),(fara cartofi). In putin ulei,calim legumele impreuna cu carnatul taiat felii potrivite. Adaugam apa,zeama de varza (aici ramane la alegerea fiecaruia,cat de acra va place ciorba,atata zeama de varza adaugati),piper dupa gust si...
Se curata legumele,se taie cubulete si se pun la fiert in supa de legume. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Cand sunt fierte legumele,se blenduieste totul,se adauga putina smantana si se serveste.
Pofta Buna !
Taiem cartofii in cubulete,ceapa in 4 si le punem la fiert in apa cu sare dupa gust. Se lasa la fiert pana sunt moi cartofii,dupa care se lasa sa se racoreasca. Punem legumle,supa,smantana,untul si cascavalul ras in blender si le mixam bine pana devine un piure lichid... Am adaugat putin...
Spalam legumele. Taiem ceapa marunt,ardeiul,morcovii,telina si patrunjelul le taiem cubulete sau feliute. Calim legumele intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-au inmuiat putin,adaugam costita taiata felii si apa cat sa le acopere. Condimentam cu sare,piper si boia si lasam sa fiarba. Cand este...
Punem apa la fiert si incepem sa curatam morcovii,patrunjelul si ceapa,pe care le taiem marunt si le punem la fiert,adaugand sare si piper dupa gust. Se curata de coaja guliile,se scobesc cu o lingura,iar miezul rezultat se taie si el marunt si se se adauga in oala. Se pregateste umplutura din...
Se curata si spala puiul,se pune in apa la fiert. Intre timp se curata radacinoasele,se taie baghete si se pun si ele sa fiarba adaugandu-se sare si piper dupa gust. Se pregatesc galustele din oua,gris si sare,se amesteca cu telul sa nu se formeze cocoloase(compozitia trebuie sa fie...
Taiem ceapa fin, usturoiul il taiem felii si sparanghelul il taiem bucati de cca 1 cm lungime. Lasam 1-2 fire de sparanghel pentru ornat.
Incingem putin ulei intr-o oala, calim ceapa si usturoiul, adaugam sparanghelul, apa, tarhonul, cubul de legume, sare si piper. Punem capacul si lasam sa...
Fasolea se alege,se spala si se lasa peste noapte in apa rece la inmuiat. Taiem costita bucati,morcovul il taiem bastonase,ceapa marunt si le punem impreuna la fiert.
Fasolea o lasam sa dea cateva clocote intr-o oala separata in care adaugam cateva fire de menta sau menta uscata(ajuta sa nu ne...
Tocam ceapa,morcovul il taiem felii,dupa care le calim impreuna intr-o lingura de ulei,dupa ce,ceapa devine transparenta adaugam gulia si morcovul taiate cubulete.
Condimentam cu sare,piper si boia,adaugam apa si lasam sa fiarba.
Cand sunt aproape fierte legumele,adaugam buchetele mici de...
Spalam si tocam ceapa marunt,dupa care o calim intr-o lingura de ulei. Adaugam morcovul si patrunjelul taiate felii respectiv cubulete si costita. Adaugam apa,sare,piper dupa gust si 1 lingurita boia dulce. Lasam supa sa fiarba,intre timp spalam pastaile,le rupem capetele dupa care le rupem...
Se taie marunt ceapa,morcovul,telina,patrunjelul,se calesc in putin ulei,se adauga apa,sare,piper,boia si se lasa la fiert.
Intre timp se pregatesc perisoarele : Carnea tocata se amesteca cu ouale,orezul spalat,sare,piper si boia si se formeaza cu mana,din aceasta compozitie,...
Morcovul si ceapa se taie marunt si se pun la calit intr-o oala cu putin ulei,se adauga costita sau ciolanul taiate bucati si se mai calesc impreuna putin.Se adauga apa si se lasa la fiert.Cand este aproape fiarta carnea se gusta zeama de sare si se mai adauga dupa gust piper si vegeta(nu se pune...
Se prinde o gaina din curtea casei,de la tara,"se aduce la tacere",se opareste in apa fierbinte,se pigulesc penele,se spala si curata bine si se pune la fiert in apa cu sare si multe legume taiate bucati (nu marunt). Cand a fiert carnea si legumele se strecoara supa intr-o alta...
Se pun legumele taiate cubulete la fiert in apa cu sare,cand s-au fiert se adauga orezul,dupa ce a fiert orezul,se pune sucul de rosii si patrunjelul tocat.
Ceapa si morcovul se curata si se da pe razatoare si se calesc in ulei.Se adauga 2 l apa se adauga sare si piper si se lasa la fiert.Se pune chimenul in infuzor si se adauga la fiert in oala cu supa.La final(cand e fiert morcovul)se face o ingrosala dintr-o lingura de faina si putina apa si se...
Punem la calit ceapa,morcovul si radacina de patrunjel taiate marunt.Dupa ce s-au calit se adauga sare,piper boia,se pune costita taiata se adauga apa si se lasa la fiert.Cand este fiarta carnea,se adauga cuburile de bors si tarhonul taiat marunt (numai frunzele),se mai lasa putin la fiert si se...
Ceapa,morcovii,patrunjelul,telina taiate felii se pun la fiert in apa,se adauga sare,piper,boia dupa gust.Intre timp ardeii se spala si se curata de cocean.Se amesteca,carnea tocata,oul,orezul spalat,boia,saresi piper dupa gus.Se umple ardeii cu aceasta compozitie si se pun in oala
cu supa la...
Se spala carnea si o punem intr-o oala cu morcovul si putin ulei,
o lasam pana isi schimba culoarea.
Adaugam telina,ceapa si apa si lasam sa fiarba,condimentam.
Cand s-au fiert maruntaiele adaugam conopida spalata si desfacuta buchetele.
Cand s-a fiert conopida punem patrunjelul...
Supa crema de conopida
Curatam,spalam legumele,le taiem in cubulete si le punem la fiert in apa cu sare si cubul de legume. Cand sunt fierte legumele,le strecuram ( pastrand apa ) . Pasam legumele in blender,subtiind cu supa de legume. La sfarsit adaugam smantana si nucsoara dupa gust. Pofta Buna!
Supa crema de ciuperci
Punem la fiert legumele taiate felii,cubul de legume,sare si piper. Cand sunt fierte legumele,se scurg si se blenduiesc. Subtiem cu supa de legume,iar la sfarsit adaugam cateva linguri de smantana. Se serveste cu crutoane. Pofta Buna !
Ciorba de varza acra cu carnati
Curatam,spalam si taiem cubulete legumele(ceapa o tocam marunt),(fara cartofi). In putin ulei,calim legumele impreuna cu carnatul taiat felii potrivite. Adaugam apa,zeama de varza (aici ramane la alegerea fiecaruia,cat de acra va place ciorba,atata zeama de varza adaugati),piper dupa gust si...
Supa crema de gulii
Se curata legumele,se taie cubulete si se pun la fiert in supa de legume. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Cand sunt fierte legumele,se blenduieste totul,se adauga putina smantana si se serveste. Pofta Buna !
Supa crema de cartofi
Taiem cartofii in cubulete,ceapa in 4 si le punem la fiert in apa cu sare dupa gust. Se lasa la fiert pana sunt moi cartofii,dupa care se lasa sa se racoreasca. Punem legumle,supa,smantana,untul si cascavalul ras in blender si le mixam bine pana devine un piure lichid... Am adaugat putin...
Ciorba de legume
Spalam legumele. Taiem ceapa marunt,ardeiul,morcovii,telina si patrunjelul le taiem cubulete sau feliute. Calim legumele intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-au inmuiat putin,adaugam costita taiata felii si apa cat sa le acopere. Condimentam cu sare,piper si boia si lasam sa fiarba. Cand este...
Supa cu gulii umplute
Punem apa la fiert si incepem sa curatam morcovii,patrunjelul si ceapa,pe care le taiem marunt si le punem la fiert,adaugand sare si piper dupa gust. Se curata de coaja guliile,se scobesc cu o lingura,iar miezul rezultat se taie si el marunt si se se adauga in oala. Se pregateste umplutura din...
Supa de pui cu galuste
Se curata si spala puiul,se pune in apa la fiert. Intre timp se curata radacinoasele,se taie baghete si se pun si ele sa fiarba adaugandu-se sare si piper dupa gust. Se pregatesc galustele din oua,gris si sare,se amesteca cu telul sa nu se formeze cocoloase(compozitia trebuie sa fie...
Supa crema de sparanghel
Taiem ceapa fin, usturoiul il taiem felii si sparanghelul il taiem bucati de cca 1 cm lungime. Lasam 1-2 fire de sparanghel pentru ornat. Incingem putin ulei intr-o oala, calim ceapa si usturoiul, adaugam sparanghelul, apa, tarhonul, cubul de legume, sare si piper. Punem capacul si lasam sa...
Ciorba de fasole servita in paine
Fasolea se alege,se spala si se lasa peste noapte in apa rece la inmuiat. Taiem costita bucati,morcovul il taiem bastonase,ceapa marunt si le punem impreuna la fiert. Fasolea o lasam sa dea cateva clocote intr-o oala separata in care adaugam cateva fire de menta sau menta uscata(ajuta sa nu ne...
Supa crema de legume
Tocam ceapa,morcovul il taiem felii,dupa care le calim impreuna intr-o lingura de ulei,dupa ce,ceapa devine transparenta adaugam gulia si morcovul taiate cubulete. Condimentam cu sare,piper si boia,adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand sunt aproape fierte legumele,adaugam buchetele mici de...
Supa de fasole verde
Spalam si tocam ceapa marunt,dupa care o calim intr-o lingura de ulei. Adaugam morcovul si patrunjelul taiate felii respectiv cubulete si costita. Adaugam apa,sare,piper dupa gust si 1 lingurita boia dulce. Lasam supa sa fiarba,intre timp spalam pastaile,le rupem capetele dupa care le rupem...
Supa de perisoare
Se taie marunt ceapa,morcovul,telina,patrunjelul,se calesc in putin ulei,se adauga apa,sare,piper,boia si se lasa la fiert. Intre timp se pregatesc perisoarele : Carnea tocata se amesteca cu ouale,orezul spalat,sare,piper si boia si se formeaza cu mana,din aceasta compozitie,...
Lucicos
Morcovul si ceapa se taie marunt si se pun la calit intr-o oala cu putin ulei,se adauga costita sau ciolanul taiate bucati si se mai calesc impreuna putin.Se adauga apa si se lasa la fiert.Cand este aproape fiarta carnea se gusta zeama de sare si se mai adauga dupa gust piper si vegeta(nu se pune...
Supa de gaina
Se prinde o gaina din curtea casei,de la tara,"se aduce la tacere",se opareste in apa fierbinte,se pigulesc penele,se spala si curata bine si se pune la fiert in apa cu sare si multe legume taiate bucati (nu marunt). Cand a fiert carnea si legumele se strecoara supa intr-o alta...
Supa de rosii
Se pun legumele taiate cubulete la fiert in apa cu sare,cand s-au fiert se adauga orezul,dupa ce a fiert orezul,se pune sucul de rosii si patrunjelul tocat.
Supa de chimen
Ceapa si morcovul se curata si se da pe razatoare si se calesc in ulei.Se adauga 2 l apa se adauga sare si piper si se lasa la fiert.Se pune chimenul in infuzor si se adauga la fiert in oala cu supa.La final(cand e fiert morcovul)se face o ingrosala dintr-o lingura de faina si putina apa si se...
Ciorba de tarhon
Punem la calit ceapa,morcovul si radacina de patrunjel taiate marunt.Dupa ce s-au calit se adauga sare,piper boia,se pune costita taiata se adauga apa si se lasa la fiert.Cand este fiarta carnea,se adauga cuburile de bors si tarhonul taiat marunt (numai frunzele),se mai lasa putin la fiert si se...
Supa cu ardei umpluti
Ceapa,morcovii,patrunjelul,telina taiate felii se pun la fiert in apa,se adauga sare,piper,boia dupa gust.Intre timp ardeii se spala si se curata de cocean.Se amesteca,carnea tocata,oul,orezul spalat,boia,saresi piper dupa gus.Se umple ardeii cu aceasta compozitie si se pun in oala cu supa la...
Ciorbita de conopida cu maruntaie
Se spala carnea si o punem intr-o oala cu morcovul si putin ulei, o lasam pana isi schimba culoarea. Adaugam telina,ceapa si apa si lasam sa fiarba,condimentam. Cand s-au fiert maruntaiele adaugam conopida spalata si desfacuta buchetele. Cand s-a fiert conopida punem patrunjelul...