Se framanta un aluat din faina,oua,sare si amestecul de lapte cu drojdie. Se intinde o foaie,peste care se unge jumatate din compozitia de jumari. Se impatura in 4,dupa care se intinde din noi foaie,se unge cu compozitia ramasa,se impatura din nou,dupa care se intinde...
Se lasa foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Dupa care se intinde mai subtire cu sucitorul. Pe jumatate din suprafata foietajului se aseaza feliile de jambon, peste care se pune cascavalul razalit. Se impatureste cu cealalta jumatate, se taie in doua pe lungime...
Se framanta un aluat din faina,oua,cas,smantana,margarina sare si bicarbonatul.
Se imparte aluatul in 2 buc.
Se intinde fiecare bucata de aluat mai gros,se taie bastonase sau dupa preferinte.
Se pun bastonasele intr-o tava pe hartie de copt,se ung cu ou batut,se presara cas...
Se taie pieptul de pui fasii si se bat cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se caleste ceapa taiata marunt in putin ulei de masline,se aduga ciupercile taiate felii si ardeiul taiat cubulete. Se calesc impreuna pana se inmoaie. Dupa ce s-au calit se adaga cascavalul...
Fierbem de 3 sfert cartofii in apa cu sare. Le taiem capacelul ca si in imagine si ii scobim putin.
Amestecam cascavalul ras cu suncata taiata cubulete,2 linguri smantana si sare dupa gust. Umplem cartofii cu aceasta compozitie,le punem capacul si ii dam la cuptor pana se topeste...
Legumele se fierb si se amesteca cu maioneza,se freaca cu mixerul galbenusurile cu mustarul si se adauga treptat ulei amestecand in continuu. Se condimenteaza cu sare si se decoreaza dupa bunul plac
Se pune conopida la fiert in apa cu sare.
Intre timp se face maioneza din galbenusuri, mustar si ulei. Pentru maioneza din pufuleti: Stropiti pufuletii cu putina apa pentru a se inmuia. Pisati-i cu furculita, adaugati 1 lingura mustar, putin suc de lamaie si ulei.
Dupa ce s-a racit...
Se pun ouale la fiert in apa rece cu 1 lingurita de sare.Din cele doua galbenusuri,mustar si ulei se face maioneza.Dupa ce s-au fiert ouale,se lasa sa se raceasca.Pe urma se taie ouale jumatati,se scot galbenusurile care se piseaza cu furculita.Galbenusurile se amesteca cu pateul,untul lasat la...
Se piseaza telemeaua cu o furculita,se adauga smantana,piper,marar si se amesteca.Se taie gogosarul,putin file de somon marunt si se adauga in crema de branza.Se scobesc rosiile,castravete il taiem felii mai groase,si in mijloc il scobim putin.Miezul ce ramane il taiem marunt si il punem in...
Se curata dovlecelul si se taie felii de aproximativ 1 cm.Se bate oul si se condimenteaza cu sare,piper si boia.Se presara sare pe feliile de dovlecel,se dau prin ou,pesmet si se pun intr-o tava cu hartie de copt.Peste ei se presara cas razalit.
Se dau la cuptor cca 35 min.
Se servesc cu...
Punem faina intr-un castron,facem in mijloc un cuib,pe margini presaram sare si piper,si in mijloc punem drojdia dizolvata in cele 2-3 linguri de lapte caldut.Framantam aluatul si il lasam sa se odihneasca 30 de minute,acoperindu-l cu un prosop.Impartim aluatul in 3.Intindem fiecare bucata de...
Pogacele cu jumari
Se framanta un aluat din faina,oua,sare si amestecul de lapte cu drojdie. Se intinde o foaie,peste care se unge jumatate din compozitia de jumari. Se impatura in 4,dupa care se intinde din noi foaie,se unge cu compozitia ramasa,se impatura din nou,dupa care se intinde...
Rasucele
Se lasa foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Dupa care se intinde mai subtire cu sucitorul. Pe jumatate din suprafata foietajului se aseaza feliile de jambon, peste care se pune cascavalul razalit. Se impatureste cu cealalta jumatate, se taie in doua pe lungime...
Saleuri cu cas si chimen
Se framanta un aluat din faina,oua,cas,smantana,margarina sare si bicarbonatul. Se imparte aluatul in 2 buc. Se intinde fiecare bucata de aluat mai gros,se taie bastonase sau dupa preferinte. Se pun bastonasele intr-o tava pe hartie de copt,se ung cu ou batut,se presara cas...
Piept de pui umplut
Se taie pieptul de pui fasii si se bat cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se caleste ceapa taiata marunt in putin ulei de masline,se aduga ciupercile taiate felii si ardeiul taiat cubulete. Se calesc impreuna pana se inmoaie. Dupa ce s-au calit se adaga cascavalul...
Soricei din cartofi
Fierbem de 3 sfert cartofii in apa cu sare. Le taiem capacelul ca si in imagine si ii scobim putin. Amestecam cascavalul ras cu suncata taiata cubulete,2 linguri smantana si sare dupa gust. Umplem cartofii cu aceasta compozitie,le punem capacul si ii dam la cuptor pana se topeste...
Salata de boeuf
Legumele se fierb si se amesteca cu maioneza,se freaca cu mixerul galbenusurile cu mustarul si se adauga treptat ulei amestecand in continuu. Se condimenteaza cu sare si se decoreaza dupa bunul plac
Pasta de conopida
Se pune conopida la fiert in apa cu sare. Intre timp se face maioneza din galbenusuri, mustar si ulei. Pentru maioneza din pufuleti: Stropiti pufuletii cu putina apa pentru a se inmuia. Pisati-i cu furculita, adaugati 1 lingura mustar, putin suc de lamaie si ulei. Dupa ce s-a racit...
Oua umplute cu pate
Se pun ouale la fiert in apa rece cu 1 lingurita de sare.Din cele doua galbenusuri,mustar si ulei se face maioneza.Dupa ce s-au fiert ouale,se lasa sa se raceasca.Pe urma se taie ouale jumatati,se scot galbenusurile care se piseaza cu furculita.Galbenusurile se amesteca cu pateul,untul lasat la...
Aperitive cu crema de branza si somon
Se piseaza telemeaua cu o furculita,se adauga smantana,piper,marar si se amesteca.Se taie gogosarul,putin file de somon marunt si se adauga in crema de branza.Se scobesc rosiile,castravete il taiem felii mai groase,si in mijloc il scobim putin.Miezul ce ramane il taiem marunt si il punem in...
Dovlecei la cuptor
Se curata dovlecelul si se taie felii de aproximativ 1 cm.Se bate oul si se condimenteaza cu sare,piper si boia.Se presara sare pe feliile de dovlecel,se dau prin ou,pesmet si se pun intr-o tava cu hartie de copt.Peste ei se presara cas razalit. Se dau la cuptor cca 35 min. Se servesc cu...
Hamsii pe canapea
Punem faina intr-un castron,facem in mijloc un cuib,pe margini presaram sare si piper,si in mijloc punem drojdia dizolvata in cele 2-3 linguri de lapte caldut.Framantam aluatul si il lasam sa se odihneasca 30 de minute,acoperindu-l cu un prosop.Impartim aluatul in 3.Intindem fiecare bucata de...