Taiem ardeiul cubulete mici pe care le adaugam peste branza de vaci scursa.
Adaugam branza topita,frunze de patrunjel taiate marunt,sare si piper dupa gust.
Le amestecam bine sa obtinem o pasta omogena.
Se iau feliie de somon,se ung cu pasta de branza,intr-un capat de unde incepem sa...
Taiem ardeiul cat mai marunt,la fel si mararul.
Amestecam branza scursa cu untul la temperatura camerei,ardeiul,mararul,sare si piper dupa gust.
Formam mingiute pe care le tavalim prin seminte de susan.
Pofta Buna !
Se framanta toate ingredientele si se lasa la dospit 1 ora.
Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie forme,care se pun intr-o tava pe hartie de copt. Se ung cu ou batut si se prasara,mac,susan,chimen sau cascaval razalit. Se dau la copt pentru cca 35 minute.
Se pastreaza intr-o punga...
Calim ceapa si ardeiul iute taiate marunt,intr-o tava mica in care pregatim omleta. Batem ouale,le adaugam cu spanacul,parmezan ras,sare si piper. Adaugam compozitia peste ceapa calita si o lasam sa se lege. Taiem pieptul de pui felii si le batem cu ciocanul de snitele. Saram feliile de pui....
Punem 6 oua la fiert.,le lasam sa se raceasca si le curatam. Taiem ouale in doua pe lungime. Strecuram tonul,il amestecam cu galbenusurile,untul si patrunjel proaspat macinat,zeama de lamaie,sare si piper dupa gust. Umplem jumatatile de ou cu compozitia de mai sus si unim cate doua jumatati. Dam...
Punem la fiert apa cu sare dupa gust. Cand da in clocot adaugam in ploaie faina de malai. Amestecam incontinuu pana rezulta o consistenta vartoasa. O rasturnam pe un platou si o lasam sa se raceasca, pana o putem modela cu mana. Se modeleaza in mana sub forma unei sfere, in mijlocul careia se...
Incingem bine uleiul,batem ouale,adaugam laptele,casul si saram dupa gust. Punem ouale batute in tigaie si acoperim cu un capac. Dupa 2 minute adaugam sparanghelul spalat si curatat de capetele tari. Punem din nou capacul si lasam sa se faca cca 7 minute. Pofta Buna!
Rupem capetele pastailor,le spalam si le punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se strecoara si se lasa la racit. Se dau prin masina de tocat,se amesteca cu maioneza,marar tocat si sare daca mai trebuie ! Pofta Buna
Batem ouale,adaugam cas taiat marunt,marar si sare dupa gust. Incingem o lingura de ulei si prajim omleta pe ambele parti. Calim ceapa tocata marunt,adaugam ardeiul taiat cubulete si ciupercile taiate. Le calim impreuna si le condimentam cu sare si piper. Punem ciupercile pe jumatate de omleta...
Preparare Sandwich cald cu papara
Incingem o lingura de ulei,adaugam salamul taiat cubulete,casul taiat marunt si doua oua batute cu putina sare si putin lapte. Le amestecam pana este facuta papara. Punem compozitia intre doua felii de paine,adaugam felii de castravete,rosii sau ardei...
Topim untul, adaugam chimen si il lasam sa se caleasca putin . Adaugam 1 cana orez si 3 cani apa si lasam sa fiarba. Condimentam cu putina sare. De fiecare data cand fierbem orezul,la o parte orez adaugam 3 parti de apa! Strecuram tonul si il amestecam cu orezul si legumele. Adaugam putin...
Cum vom proceda pentru a realiza aceasta omleta milaneza :
Taiem dovlecelul cubulete si il calim in ulei. Il gustam si cand incepe sa se inmoaie adaugam ardeiul taiat cubulete,ceapa verde taiata rondele si le calim impreuna,adaugand sare dupa gust. Tragem tigaia deoparate si pregatim...
Tocam ceapa si o calim in 100 g unt. Adaugam ficatul spalat si il lasam pana isi schimba culoarea,condimentam cu sare. Adaugam 1 pahar apa,100 ml vin si usturoiul pisat. Lasam sa fiarba pana scade lichidul. Dupa ce s-a fiert ficatul,il scoatem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca. Dupa...
Rupem fasolea bucati mai mici si o punem la fiert in apa cu sare. O lasam la scurs si la racit. Intre timp preparam maioneza: Mixam oul cu mustarul,adaugam incet incet ulei pana ajungeti la cantitatea dorita. Amestecam maioneza cu smantana,fasolea pastai,usturoiul pisat,sare,piper si...
Spalam bine bine cartofii si ii punem pe gratar. Cand sunt facuti se taie pe din doua,se sareaza se pune muult unt si patrunjel tocat. Se servesc calzi! Pofta Buna!
Incingem bine putin uleiul,presaram peste malaiul,lasam cateva secunde dupa care turnam ouale batute si condimentate cu sare si piper. Punem un capac si lasam cca 3 minute. Adaugam peste casul razalit,ceapa rosie taioata julien si ceapa verde. Mai lasam 2-3 minute dupa care o impaturim. Servim cu...
Mixam oul,adaugam laptele,faina si sarea,le amestecam impreuna. Sa nu puneti hartiute pentru muffins,trebuie pus in tava neaparat ulei. Asa,deci ungem o tava de muffins cu ulei,punem cate un polonic din compozitie,presaram patrunjel si dam la cuptor. Foarte important sa nu deschideti usa...
Punem la fiert morcovii in apa cu sare si foi dafin. Cand sunt aproape fierti,se pun intr-o tigaie cu putin unt si miere. Condimentam dupa gust cu sare,piper,nucsoara,patrunjel. Ii calim cca 5-10 minute dupa care servim. Pofta Buna!
Feliile de paine le punem in prajitorul de paine. Pana se rumenesc decojim rosiile si le taiem cubulete. Curatam usturoiul. Ungem feliile de pine pe o parte si pe alta cu muuult usturoi,le ungem pe urma cu pesto de busuioc,adaugam cubulete de rosii. Le saram,piperam si le stropim cu ulei de...
Taiem somonul cubulete si il amestecam cu unt. Pisam branza,o amestecam cu patrunjel proaspat tocat si condimentam cu piper. Ungem o felie de paine cu somon fumee si a doua felie de paine cu branza,le suprapunem si servim. Pofta Buna !!
Incepem sa feliem carnea si sa o batem cu ciocanul de snitele. Dupa care,condimentam cu sare,piper si boia pe ambele parti si le dam prin faina. Batem ouale,adaugam pesmetul ,cascavalul ras,sare dupa gust si verdeturile spalate si taiate marunt. Dam bucatile de carne prin compozitia de oua,din...
Spalam dovleceii,ii dam pe razatoare ( cu sau far acoaja ). Calim ceapa tocata marunt intr-un strop de ulei,adaugam dovleceii si il lasam pe foc pana pana se evapora apa pe care o lasa,dupa care condimentam cu sare,piper dupa gust. Batem 2 oua,adaugam smantana,laptele si marar dupa gust. Le...
Se pune in ceaun o lingura de untura dupa care adaugam jintuaia si lasam la fiert. Cand da in clocot se adauga bucatele mici de cas si lasam sa fiarba pana se topesc moment in care adaugam sare dupa gust si faina in ploaie si mestecam intr-una pentru a nu se forma...
Taiem foietajul fasii de cca 2 cm latime.
Salamul il taiem felii subtiri si fiecare felie o taiem in jumatate.
Punem pe toata fasia felii de salam si rulam.
Dintr-o fasie de foietaj facem 2-3 trandafiri.
Ii punem in tava pe hartie de copt si ii dam la cuptor pentru cca 25 de...
Se pune la fiert apa cu sare dupa gust,cand da in clocot se toarna in ploaie faina si se amesteca energic cu telul pentru a nu se face gogoloase,se amesteca incontinuu pana este fiarta faina de malai.
Se razaleste branza si telemeaua,carnatul si slanina se taie felii.
Slanina se prajeste...
Pisam ouale fierte,taiem ceapa verde marunt si le amestecam. Condimentam cu sare si piper dupa gust si frecam cu ulei pana devine o pasta numa' buna de uns pe paine. Se serveste cu salata de cruditati. Pofta Buna !!
Pentru aluat se framanta bine toate ingredientele(dar fara unt)(important este ca drojdia sa aiba contact numai cu faina).Se lasa la dospit acoperit cu un servet intr-un loc cald.
Intre timp se pregateste umplutura: Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei,cand devine sticloasa se adauga...
Framantam un aluat din urmatoarele ingrediente:faina,sare si apa,se framanta bine pana se dezlipeste de pe maini. Lasam aluatul sa se odinhneasca pentru cca 30 de minute. Impartim aluatul in 5 bucati (depinde cat de mari faceti clatitele). Intindem fiecare bucata de aluat,o ungem cu putin ulei de...
Taiem ceapa marunt,crenwurstiul il taiem feliute,salata o spalam si o rupem sa nu fie asa mare. Punem untul intr-o tigaie la topit. Batem ouale si le amestecam cu cascavalul. Punem ceapa in tigaia cu untul si o lasam sa se calesca,adaugam salata,crenwustiul si ouale batute. Prajim omleta pe...
Rulouri cu branza si somon fumee
Taiem ardeiul cubulete mici pe care le adaugam peste branza de vaci scursa. Adaugam branza topita,frunze de patrunjel taiate marunt,sare si piper dupa gust. Le amestecam bine sa obtinem o pasta omogena. Se iau feliie de somon,se ung cu pasta de branza,intr-un capat de unde incepem sa...
Mingiute de branza
Taiem ardeiul cat mai marunt,la fel si mararul. Amestecam branza scursa cu untul la temperatura camerei,ardeiul,mararul,sare si piper dupa gust. Formam mingiute pe care le tavalim prin seminte de susan. Pofta Buna !
Covrigei
Se framanta toate ingredientele si se lasa la dospit 1 ora. Se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie forme,care se pun intr-o tava pe hartie de copt. Se ung cu ou batut si se prasara,mac,susan,chimen sau cascaval razalit. Se dau la copt pentru cca 35 minute. Se pastreaza intr-o punga...
Mini rulada din omleta si pui
Calim ceapa si ardeiul iute taiate marunt,intr-o tava mica in care pregatim omleta. Batem ouale,le adaugam cu spanacul,parmezan ras,sare si piper. Adaugam compozitia peste ceapa calita si o lasam sa se lege. Taiem pieptul de pui felii si le batem cu ciocanul de snitele. Saram feliile de pui....
Oua panirat
Punem 6 oua la fiert.,le lasam sa se raceasca si le curatam. Taiem ouale in doua pe lungime. Strecuram tonul,il amestecam cu galbenusurile,untul si patrunjel proaspat macinat,zeama de lamaie,sare si piper dupa gust. Umplem jumatatile de ou cu compozitia de mai sus si unim cate doua jumatati. Dam...
Bulz
Punem la fiert apa cu sare dupa gust. Cand da in clocot adaugam in ploaie faina de malai. Amestecam incontinuu pana rezulta o consistenta vartoasa. O rasturnam pe un platou si o lasam sa se raceasca, pana o putem modela cu mana. Se modeleaza in mana sub forma unei sfere, in mijlocul careia se...
Omleta cu sparanghel
Incingem bine uleiul,batem ouale,adaugam laptele,casul si saram dupa gust. Punem ouale batute in tigaie si acoperim cu un capac. Dupa 2 minute adaugam sparanghelul spalat si curatat de capetele tari. Punem din nou capacul si lasam sa se faca cca 7 minute. Pofta Buna!
Pasta de fasole pastai
Rupem capetele pastailor,le spalam si le punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se strecoara si se lasa la racit. Se dau prin masina de tocat,se amesteca cu maioneza,marar tocat si sare daca mai trebuie ! Pofta Buna
Omleta cu ciuperci
Batem ouale,adaugam cas taiat marunt,marar si sare dupa gust. Incingem o lingura de ulei si prajim omleta pe ambele parti. Calim ceapa tocata marunt,adaugam ardeiul taiat cubulete si ciupercile taiate. Le calim impreuna si le condimentam cu sare si piper. Punem ciupercile pe jumatate de omleta...
Sandwich cald cu papara
Preparare Sandwich cald cu papara Incingem o lingura de ulei,adaugam salamul taiat cubulete,casul taiat marunt si doua oua batute cu putina sare si putin lapte. Le amestecam pana este facuta papara. Punem compozitia intre doua felii de paine,adaugam felii de castravete,rosii sau ardei...
Orez aromat cu legume si ton
Topim untul, adaugam chimen si il lasam sa se caleasca putin . Adaugam 1 cana orez si 3 cani apa si lasam sa fiarba. Condimentam cu putina sare. De fiecare data cand fierbem orezul,la o parte orez adaugam 3 parti de apa! Strecuram tonul si il amestecam cu orezul si legumele. Adaugam putin...
Omleta milaneza
Cum vom proceda pentru a realiza aceasta omleta milaneza : Taiem dovlecelul cubulete si il calim in ulei. Il gustam si cand incepe sa se inmoaie adaugam ardeiul taiat cubulete,ceapa verde taiata rondele si le calim impreuna,adaugand sare dupa gust. Tragem tigaia deoparate si pregatim...
Pate din ficat de pui
Tocam ceapa si o calim in 100 g unt. Adaugam ficatul spalat si il lasam pana isi schimba culoarea,condimentam cu sare. Adaugam 1 pahar apa,100 ml vin si usturoiul pisat. Lasam sa fiarba pana scade lichidul. Dupa ce s-a fiert ficatul,il scoatem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca. Dupa...
Salata de fasole pastai cu maioneza si usturoi
Rupem fasolea bucati mai mici si o punem la fiert in apa cu sare. O lasam la scurs si la racit. Intre timp preparam maioneza: Mixam oul cu mustarul,adaugam incet incet ulei pana ajungeti la cantitatea dorita. Amestecam maioneza cu smantana,fasolea pastai,usturoiul pisat,sare,piper si...
Cartofi copti cu unt
Spalam bine bine cartofii si ii punem pe gratar. Cand sunt facuti se taie pe din doua,se sareaza se pune muult unt si patrunjel tocat. Se servesc calzi! Pofta Buna!
Omleta in crusta de malai
Incingem bine putin uleiul,presaram peste malaiul,lasam cateva secunde dupa care turnam ouale batute si condimentate cu sare si piper. Punem un capac si lasam cca 3 minute. Adaugam peste casul razalit,ceapa rosie taioata julien si ceapa verde. Mai lasam 2-3 minute dupa care o impaturim. Servim cu...
Budinca Yorkshire by Jamie Oliver
Mixam oul,adaugam laptele,faina si sarea,le amestecam impreuna. Sa nu puneti hartiute pentru muffins,trebuie pus in tava neaparat ulei. Asa,deci ungem o tava de muffins cu ulei,punem cate un polonic din compozitie,presaram patrunjel si dam la cuptor. Foarte important sa nu deschideti usa...
Morcovi glasati by Jamie Oliver
Punem la fiert morcovii in apa cu sare si foi dafin. Cand sunt aproape fierti,se pun intr-o tigaie cu putin unt si miere. Condimentam dupa gust cu sare,piper,nucsoara,patrunjel. Ii calim cca 5-10 minute dupa care servim. Pofta Buna!
Bruschette cu rosii si busuioc
Feliile de paine le punem in prajitorul de paine. Pana se rumenesc decojim rosiile si le taiem cubulete. Curatam usturoiul. Ungem feliile de pine pe o parte si pe alta cu muuult usturoi,le ungem pe urma cu pesto de busuioc,adaugam cubulete de rosii. Le saram,piperam si le stropim cu ulei de...
Sandwich cu somon fumee si branza
Taiem somonul cubulete si il amestecam cu unt. Pisam branza,o amestecam cu patrunjel proaspat tocat si condimentam cu piper. Ungem o felie de paine cu somon fumee si a doua felie de paine cu branza,le suprapunem si servim. Pofta Buna !!
Snitel in crusta de ierburi
Incepem sa feliem carnea si sa o batem cu ciocanul de snitele. Dupa care,condimentam cu sare,piper si boia pe ambele parti si le dam prin faina. Batem ouale,adaugam pesmetul ,cascavalul ras,sare dupa gust si verdeturile spalate si taiate marunt. Dam bucatile de carne prin compozitia de oua,din...
Flan de dovlecel
Spalam dovleceii,ii dam pe razatoare ( cu sau far acoaja ). Calim ceapa tocata marunt intr-un strop de ulei,adaugam dovleceii si il lasam pe foc pana pana se evapora apa pe care o lasa,dupa care condimentam cu sare,piper dupa gust. Batem 2 oua,adaugam smantana,laptele si marar dupa gust. Le...
Balmos la ceaun
Se pune in ceaun o lingura de untura dupa care adaugam jintuaia si lasam la fiert. Cand da in clocot se adauga bucatele mici de cas si lasam sa fiarba pana se topesc moment in care adaugam sare dupa gust si faina in ploaie si mestecam intr-una pentru a nu se forma...
Trandafiri aperitiv
Taiem foietajul fasii de cca 2 cm latime. Salamul il taiem felii subtiri si fiecare felie o taiem in jumatate. Punem pe toata fasia felii de salam si rulam. Dintr-o fasie de foietaj facem 2-3 trandafiri. Ii punem in tava pe hartie de copt si ii dam la cuptor pentru cca 25 de...
Omleta in straturi
Calim intr-o lingura de ulei ceapa si usturoiul taiate marunt. Batem 4 oua,le punem intr-un blender,adaugam ceapa calita,spanacul,200 ml spanac si 1 lingura parmezan. Le amestecam si pregatim baza rosie. Decojim 2 rosii,le pasam intr-un blender,adaugam 2 linguri smantana,2 linguri parmezan si...
Mamaliga impaturita
Se pune la fiert apa cu sare dupa gust,cand da in clocot se toarna in ploaie faina si se amesteca energic cu telul pentru a nu se face gogoloase,se amesteca incontinuu pana este fiarta faina de malai. Se razaleste branza si telemeaua,carnatul si slanina se taie felii. Slanina se prajeste...
Pasta de oua
Pisam ouale fierte,taiem ceapa verde marunt si le amestecam. Condimentam cu sare si piper dupa gust si frecam cu ulei pana devine o pasta numa' buna de uns pe paine. Se serveste cu salata de cruditati. Pofta Buna !!
Pateuri cu ciuperci
Pentru aluat se framanta bine toate ingredientele(dar fara unt)(important este ca drojdia sa aiba contact numai cu faina).Se lasa la dospit acoperit cu un servet intr-un loc cald. Intre timp se pregateste umplutura: Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei,cand devine sticloasa se adauga...
Scallion Pancakes
Framantam un aluat din urmatoarele ingrediente:faina,sare si apa,se framanta bine pana se dezlipeste de pe maini. Lasam aluatul sa se odinhneasca pentru cca 30 de minute. Impartim aluatul in 5 bucati (depinde cat de mari faceti clatitele). Intindem fiecare bucata de aluat,o ungem cu putin ulei de...
Omleta cu rucola
Taiem ceapa marunt,crenwurstiul il taiem feliute,salata o spalam si o rupem sa nu fie asa mare. Punem untul intr-o tigaie la topit. Batem ouale si le amestecam cu cascavalul. Punem ceapa in tigaia cu untul si o lasam sa se calesca,adaugam salata,crenwustiul si ouale batute. Prajim omleta pe...