publicat la 26.03.2019
publicat la 21.03.2019
publicat la 16.03.2019
Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!
Bucataras.ro
[email protected]
Veggie Bowl
Pentru inceput, curatam cartoful dulce de coaja si il taiem bastonase. Intr-un bol amestecam 2 linguri ulei de cocos topit, sare, piper si boia dupa gust. Adaugam cartofii in compozitia de mai sus si amestecam cu mana dupa care punem cartofii intr-o tava pe hartie de copt....
DOVLECEL UMPLUT CU CIUPERCI DE POST
Taiem dovleceii in doua, pe lungime. Ii scobim cu o lingurita si ii condimentam cu putina sare si piper. Calim intr-o tigaie ciupercile, ceapa, usturoiul, gogosarul, 50 g miez de dovlecel taiate marunt si morcovul dat pe razatoarea mare. Le calim pana se inmoaie si condimentam dupa...
Chiftele de post cu naut si conopida
Punem conopida la fiert in apa cu sare, dupa care o lasam la scurs pana se racoreste putin. Separat blenduim nautul scurs cu ceapa si usturoiul. Blenduim si conopida. Peste ingredientele de mai sus, adaugam 2 linguri de faina, Frunze de patrunjel tocate marunt si condimente dupa gust....
Humus cu ardei copti
Pentru inceput, coacem ardeii kapia pe o plita. Dupa ce s-au copt, ii presaram cu sare si ii lasam deoparte 10 minute. Ii decojim si ii punem intr-un bol. Peste ardei, adaugam nautul scurs, usturoiul (dupa gust), pasta tahini si 1 lingura ulei de masline, blenduim totul pana devina o...
Tarta cu blat raw vegan si pere
1.Pentru blat, punem la inmuiat in apa fierbinte migdalele iar separat curmalale, pentru cca. 2-3 ore. Daca aveti un blender cu putere mare nu trebuie sa stea asa mult la inmuiat. Blenduim curmalele impreuna cu migdalele si ne ajutam cu putina apa in care au stat la inmuiat, pentru a...
Cartofi dulci copti, cu sote de ciuperci
Pentru inceput spalam cartofii cu coaja si ii taiem in jumatati pe lungime. Pe partea cu miezul, ii crestam usor cu lama cutitului pentru a se coace mai usor. Condimentam cu sare si piper, ii stropim cu ulei de masline si ii asezam intr-o tava pe hartie de copt. Ii dam la cuptor pentru...
Desert negresa vegana cu unt de arahide
Intr-un bol incapator, pisam bananele cu furculita. Adaugam 90 g unt cocos topit, zaharul, laptele si cacao. Mixam pana se incorporeaza totul. Adaugam 150 g faina alba cernuta si mixam din nou pana incorporam si faina. Daca cumva compozitia este foarte groasa mai adaugam 1-2 linguri lapte. Ungem...
Desert muffins cu banane si nuci
Batem ouale spuma cu zaharul. Adaugam bananele pisate, scortisoara, uleiul si laptele si amestecam. Adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza totul. Impartim compozitia in 12 forme de muffins, tapetate cu hartiute si presaram nuca sfarmata. Coacem...
Burger de linte cu ciuperci
Pentru inceput, punem lintea la fiert in apa cu sare, pentru 25 de minute, pana se inmoaie. Se scurge foarte bine (intr-o strecuratoare) si se lasa la racit. Intre timp, punem hribii in apa si ii lasam pentru 15 minute, dupa care ii scurgem. Morcovul dat pe razatoarea mare, ceapa si...
Friptura de miel cu cartofi si ghimbir
Punem piciorul de miel intr-o tava/cratita cu apa (aproximativ 250 ml apa), foi dafin, piper boabe, sare, usturoiul curatat si boia. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor la foc mic, aproximativ 30-40 de minute, pana incepe carnea sa se patrunda. Adaugam cartofii spalati si taiati...
Drob de pui cu leurda
Pentru început punem la fiert ficatul curățat, in apa fără sare. Tăiem verdețurile mărunt si le punem intr-un bol. După ce s-a răcit ficatul, il tăiem cubulețe si il adăugăm peste verdețuri. Adăugăm ouăle crude si condimente după gust, amestecam. La final...
Aperitiv cornulete cu branza, Dukan
Framantam un aluat omogen din toate ingredientele pentru aluat. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute. Cat sta aluatul la frigider, amestecam branza de vaci cu ceapa si mararul tocate marunt si sare dupa gust. Dupa cele 30 de minute, intindem...
Gratin cu varza de Bruxelles
Punem pastele la fiert, in apa cu sare si putin ulei. Le lasam la scurs si le stropim cu putin ulei pentru a nu se lipi. Curatam de impuritati varza, o spalam bine si o punem la fiert, in apa clocotita cu sare. Taiem kaizer-ul cubulete si le calim in putin ulei de masline. Amestecam...
Tiramisu reteta Dukan
Tiramisu reţetă originală Pentru blat : Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu indulcitorul, cafeaua sau esenta, laptele si branza de vaci. Adaugam ingredientele uscate si amestecam pana se incorporeaza. La final adaugam si albusurile si...
Biscuiti cu scortisoara dukan
Se pun intr-un bol taratele de ovaz, ouale, indulcitorul, coaja rasa de portocala si scortisoara si le amestecam pana obtinem un aluat compact. Cu mainile curate si usor umede, se formeaza intre palme mingiute care le punem intr-o tava pe hartie de copt. Coacem biscuitii in cuptorul incins...
Baclava cu nuca
Topim untul intr-un bol. Nuca macinata se amesteca cu 2 linguri de zahar, scortisoara si nucsoara.Tapetam tava aragazului cu hartie de copt. Ungem foaia de copt cu unt topit, asezam prima foaie de placinta, pe care o ungem cu unt topit si repetam operatiunea pana avem in total 8 foi de placinta...
Gogosi pufoase
Prima data amestecam intr-un pahar drojdia, zaharul si 200 ml lapte. Lasam deoparte 10 minute. Faina o cernem intr-un bol, impreuna cu praful de copt. Adaugam in bolul cu faina, maiaua de mai sus, oul, untul, coaja de portocala, esenta de lamaie si un praf de sare. Framantam bine un aluat,...
Orez cu dovlecel
Ceapa tocata marunt, morcovul razalit si ardeiul taiat marunt se calesc in putin ulei. Se adauga orezul, 3 cani de apa si se lasa la fiert. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Dupa ce s-a fiert orezul, se stinge focul si se lasa acoperit cu un capac. Intre timp taiem...
Prajitura cu nuca si cafea
Pentru blat , separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le frecam spuma cu 8 linguri de zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga cele 6 albusuri batute, faina cernuta impreuna cu praful de copt si nuca macinata. Amestecam usor, de sus in jos pentru a nu se lasa albusul, pana se...
Pizza Margherita
Cernem faina intr-un bol, adaugam uleiul, drojdia si sarea. Framantam un aluatu elastic adaugand apa calduta si il lasam la dospit pana pregatim restul ingredientelor. Rosiile si mozzarela le taiem feliute. Ungem blatul cu kethcup, presaram busuioc, adaugam feliile de mozzarela si...
Prajitura Dr. Oetker
Mod preparare aluat crocant: Se amesteca faina,praful de copt,zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga untul si se amesteca pana la obtinerea unui aluat omogen. Intindem o foaie cu ajutorul sucitorului si o coacem intr-o tava pe hartie de copt,pana incepe sa se rumeneasca. (30x40 cm)...
Budinca de cafea si lavanda
Punem 200 ml de lapte la fiert intr-o craticioara. Intr-un bol amestecam galbenusul de ou cu indulcitorul,cafeaua,scortisoara,amidonul si 50 ml lapte. Cand da in clocot laptele,adaugam si galbenusul si amestecam cu un tel,incontinuu pana se ingroasa. Punem 200 ml lapte la fiert impreuna...
Chec cu branza, Dukan
Separam ouale, galbenusurile le mixam cu indulcitorul, iaurtul si lingura de cacao. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam peste galbenusuri taratele, praful de copt si albusurile si amestecam cu dosul unei linguri. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt. Separat mixam...
Prajitura isteata Dukan
Branza,indulcitorul si esenta de vanilie se mixeaza. Adaugam galbenusurile,taratele de ovaz,amidonul si laptele si mixam . Separat batem albusurile spuma. Le adaugam peste compozitia de mai sus si amestecam cu dosul unei linguri. Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o dam la...
Placinta Dobrogeana
"Imbracam" tava in unt topit. Odata pregatite ingredientele si tava, incepem prin a unge foile cu unt topit, cate 2-3 foi suprapuse, dupa care intindem frumos pe toata suprafata branzica cu smantana, dupa care rulam foile. Asezam pe rand in tava rulourile obtinute, le mai ungem o data...
Drob de pui
Tocam verdeturile. Ficatul de pui il punem la fiert in apa fara sare. Il lasam la racit dupa care il taiem cubulete. Batem ouale crude pe care le amestecam cu ficatul de pui, verdeturile, sare si piper dupa gust. Turnam compozitia intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt. Pe mijloc, pe...
Tort cu capsuni
Separam ouale, galbenusurile le frecam cu zaharul si cacao. Albusurile le batem spuma si le adaugam peste galbenusuri. Adaugam si faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam cu dosul unei linguri de jos in sus, incet pentru a nu se lasa compozitia. Turnam intr-o tava tapetata cu hartie...
Salata de Boeuf Dukan
Curatam legumele si punem la fiert morcovii,patrunjelul,telina si fasolea verde. Le strecuram si le taiem cubulete/felii. Taiem castravetii murati marunt. Intr-un bol amestecam galbenusul de ou,cu mustarul si iaurtul. Amestecam toate ingredientele,adaugand dupa gust sare si piper. Pofta Buna!
Omleta cu dovlecel
Taiem ceapa julien si o calim intr-un strop de ulei. Mixam oul cu laptele,sare si piper. Adaugam ceapa calita si dovlecelul dat pe razatoare. Se toarna compozitia intr-o forma de silicon. Se presara parmesan si optional puteti adauga oua de prepelita deasupra. Se da la cuptor pentru cca 20...
Tocanita de pui cu legume
Spalam legumele. Morcovii ii taiem bastonase subtiri,ceapa julien,ardeiul cubulete. Punem intr-o craticioara ceapa si morcovii cu o lingura de soya,putina apa si ii lasam la inabusit. Dupa ce s-au inmuiat morcovii,adaugam pieptul de pui taiat cubulete,ardeiul iute,rosia taiata marunt si...