Pregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată.
Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare.
Înlăturăm spuma care se formează și îi lăsăm să fiarbă până se pătrund, apoi îi scurgem și îi...
Pentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea.
Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul în care stingem bicarbonatul de sodiu.
Amestecăm rapid toate aceste ingrediente,...
Curățăm ceapa și o tocăm mai mărunt, iar usturoiul îl dăm pe răzătoare. Folosind blenderul, se poate pune și întreg, dar eu îl prefer din start dat pe răzătoare. Punem în cuva blenderului mai întâi cele două tipuri de muștar apoi usturoiul, ceapa...
Topim untul într-o tigaie încăpătoare și adăugăm legumele congelate.
Le lăsăm să se decongeleze, amestecându-le ușor, pe foc, apoi le lăsăm la răcit.
Tăiem mușchiulețul în cuburi, iar cașcavalul îl răzuim.
Amestecăm ouăle cu un praf de...
Lăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Îndepărtăm partea lemnoasă de la sparanghel și îl clătim bine în apă rece. Punem la fiert apa cu sarea, zahărul, untul și zeama de lămâie. Când atinge punctul de fierbere, adăugăm sparanghelul...
Scurgem fileul de ton, de ulei, îl stropim cu zeamă de lămâie și adăugăm crema de brânză peste el. Spălăm pătrunjelul și îi tocăm frunzele mărunt. Amestecăm două ouă crude cu un praf de sare și unul de piper. Punem într-un bol făina și în...
Este bine ca întotdeauna, când preparăm ceva, să aducem pe masa de lucru tot ce este necesar pentru preparat.
Adică ustensile și ingrediente.
Cernem mălaiul într-un vas, pentru a fi aerat.
Pregătim sarea, rupem frunzele de busuioc și le spălăm.
Dăm...
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele. Dăm morcovul pe răzătoare, la fel și șunca presată. Tocăm spanacul mărunt( eu am pus din cel congelat). Cernem făina și amestecăm 250 g cu praful de copt. Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, adăugăm și...
Dăm brânzeturile sărate pe răzătoare, sau le strivim cu furculița, apoi le amestecăm cu brânza proaspătă de vaci. Adăugăm smântâna și omogenizăm compoziția. Adăugăm, apoi, trei ouă și din nou omogenizăm compoziția. Sare nu mai este cazul să adăugăm,...
Spălăm bine vânăta și dovlecelul și le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante. Le feliem transversal în 6-8 felii de 4-5 mm grosime și le așezăm pe suprafețe plane, apoi presărăm sare peste ele. Le lăsăm așa 5-6 minute, până elimină din lichid, apoi le...
Clătim bine orezul și îl punem la fiert în apă cu sare, pentru 10 minute, sau până se hidratează bine. Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar usturoiul îl curățăm și îl tocăm rondele. Scurgem bine ciupercile de lichid și le tocăm mărunt. Trecem...
Curățăm cartofii și îi dăm pe răzătoarea mare, apoi îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini. Dăm pe răzătoare și brânza telemea, sau o sfărâmăm cu furculița. O adăugăm peste cartofi. Spălăm mărarul, îl tocăm mărunt și...
Pentru aluatul de colțunași, cernem 3/4 din cantitatea de făină într-un vas și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijloc unde punem: gălbenușurile, untul rece tăiat în cuburi și oțetul. Cu vârful degetelor frământăm aluatul,...
Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoarea mare.
Curățăm morcovul și, de asemeni, îl dăm pe răzătoare.
Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar usturoiul îl curățăm și îl tocăm rondele.
Feliile de gogoșari le tăiem...
Cernem făina într-un vas, îi facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul. Turnăm apa călduță și amestecă, până se combină drojdia cu zahărul și puțină făină. O lăsăm câteva minute să se dezvolte, apoi adăugăm oul, sarea,...
Cernem făina într-un vas și punem la mijlocul ei garantul pentru aluaturi dospite și zahărul.
Încălzim laptele și diluăm sarea în el.
Îl turnăm, treptat, peste amestecul de garant cu zahăr și le amestecăm intens, împreună cu făina din vas....
Mai întâi ungem tigaia cu puțin unt sau cu puțin ulei.
Eu am folosit o tigaie de 27 cm, diametrul, dar se poate folosi o tigaie mai mică și atunci omleta va ieși mai înaltă.
Curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm rondele.
Spălăm mărarul și îl...
Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea și 1 linguriță semințe de chimen.
Chimenul se poate și măcina, dar nouă ne place să-l simțim întreg prin biscuiți.
Scoatem untul de la rece, îl tăiem în cuburi și îl adăugăm peste ingredientele...
Pentru aluat, cernem făina într-un vas și o amestecăm cu puțină sare.
Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo: oul, untul rece tăiat în cuburi și oțetul.
Cu vârful degetelor frământăm rapid aluatul, adăugând, treptat și apa rece....
Scurgem bine mini mozarella de lichidul în care au stat, eventual, le tamponăm ușor și cu un ștergar de bucătărie.
Amestecăm bine cele două ouă, cu un praf de sare și unul de piper.
Punem într-un bol făina și în altul pesmetul.
Având toate aceste...
Alegem un dovlecel micuț, așa încât să-l putem felia de dimensiunea feliilor de jambon.
Preparăm ușor feliile de dovlecel pe grillul încins, pentru a se înmuia și a deveni flexibile, tocmai bune de rulat.
Nu presărăm sare pe ele, pentru că este jambonul...
Pregătim aluatul.
Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu puțină sare.
Facem o adâncitură la mijloc unde punem: ouăle, untul rece tăiat în cuburi și oțetul.
Cu vârful degetelor frământăm aluatul, adăugând, treptat și apa rece....
Tăiem feliile de pâine groase de 2 cm, iar cu vârful unui cuțit, le scobim miezul, lăsându-le marginile de aproximativ 2 cm.
Pregătim o tigaie încăpătoare și punem untul la topit.
Tăiem șunculița și ardeiul în bucăți mai mici și le rumenim...
Mai întâi, trecem jumările prin robot, sau prin mașina de tocat și le mărunțim cât de fin se poate.
Spargem ouăle într-un bol și dăm deoparte un gălbenuș, cu care vom unge covrigeii înainte de coacere.
Peste ouăle din bol adăugăm condimentele( mai...
Amestecăm bine ouăle cu puțină sare, muștar și piper.
Ungem tigaia antiaderentă cu unt și o punem la încins.
Adăugăm fulgii de porumb în compoziția de ouă, în momentul în care vom pune compoziția în tigaie, pentru a nu se înmuia fulgii de...
Mai întâi prăjim cârnații în ulei, apoi îi lăsăm să se răcească și să se scurgă, într-o sită.
Între timp pregătim celelalte ingrediente.
punem pe un blat de lucru, sau pe platouri, într-o parte pesmetul, iar în alta fulgii de...
Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert, așa necurățați de coajă, în apă clocotită cu un praf de sare.
Se poate adăuga în apă și puțin zahăr, pentru un gust mai dulceag. Eu de data aceasta nu am pus, dar obișnuiesc din când în când....
Mai întâi, ne asigurăm că folia cu care este ambalat cașcavalul nu este ruptă.
Pregătim două bucăți de folie de bucătărie și așezăm una pe masa de lucru.
Preparăm omleta, iar gogoșarii îi tăiem în fâșii.
Cârnații mei au fost din cei...
Punem untul la topit, în uleiul de măsline.
Adăugăm usturoiul presat și câte un praf din condimentele enumerate și le amestecăm bine.
Adăugăm și un praf de sare și lăsăm untul pe foc, să se aromatizeze, 4-5 minute.
Spălăm bine cartofii cu buretele de...
Curățăm porumbul de foi și de mătase și îl clătim bine în apă rece.
Le rupem vârfurile că sunt inestetice.
Îi așezăm într-o oală încăpătoare pe care o umplem cu apă.
Așezăm deasupra câteva foi de porumb bine clătite, pe care le...
Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata
Pregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată. Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se formează și îi lăsăm să fiarbă până se pătrund, apoi îi scurgem și îi...
Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita
Pentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul în care stingem bicarbonatul de sodiu. Amestecăm rapid toate aceste ingrediente,...
Aperitiv pasta de jumari cu ceapa si usturoi
Curățăm ceapa și o tocăm mai mărunt, iar usturoiul îl dăm pe răzătoare. Folosind blenderul, se poate pune și întreg, dar eu îl prefer din start dat pe răzătoare. Punem în cuva blenderului mai întâi cele două tipuri de muștar apoi usturoiul, ceapa...
Aperitiv briose cu mix de legume, carne si cascaval
Topim untul într-o tigaie încăpătoare și adăugăm legumele congelate. Le lăsăm să se decongeleze, amestecându-le ușor, pe foc, apoi le lăsăm la răcit. Tăiem mușchiulețul în cuburi, iar cașcavalul îl răzuim. Amestecăm ouăle cu un praf de...
Aperitiv sparanghel invelit in jambon si aluat foietaj
Lăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Îndepărtăm partea lemnoasă de la sparanghel și îl clătim bine în apă rece. Punem la fiert apa cu sarea, zahărul, untul și zeama de lămâie. Când atinge punctul de fierbere, adăugăm sparanghelul...
Aperitiv oua panirate cu sos de iaurt si castraveti murati
Scurgem fileul de ton, de ulei, îl stropim cu zeamă de lămâie și adăugăm crema de brânză peste el. Spălăm pătrunjelul și îi tocăm frunzele mărunt. Amestecăm două ouă crude cu un praf de sare și unul de piper. Punem într-un bol făina și în...
Mamaliguta cu busuioc si parmezan preparata la wok
Este bine ca întotdeauna, când preparăm ceva, să aducem pe masa de lucru tot ce este necesar pentru preparat. Adică ustensile și ingrediente. Cernem mălaiul într-un vas, pentru a fi aerat. Pregătim sarea, rupem frunzele de busuioc și le spălăm. Dăm...
Aperitiv briose cu legume si sunca presata
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele. Dăm morcovul pe răzătoare, la fel și șunca presată. Tocăm spanacul mărunt( eu am pus din cel congelat). Cernem făina și amestecăm 250 g cu praful de copt. Frecăm gălbenușurile cu un praf de sare, adăugăm și...
Placinta creata cu branza sarata
Dăm brânzeturile sărate pe răzătoare, sau le strivim cu furculița, apoi le amestecăm cu brânza proaspătă de vaci. Adăugăm smântâna și omogenizăm compoziția. Adăugăm, apoi, trei ouă și din nou omogenizăm compoziția. Sare nu mai este cazul să adăugăm,...
Rulouri aperitiv cu legume trase la grill si branza
Spălăm bine vânăta și dovlecelul și le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante. Le feliem transversal în 6-8 felii de 4-5 mm grosime și le așezăm pe suprafețe plane, apoi presărăm sare peste ele. Le lăsăm așa 5-6 minute, până elimină din lichid, apoi le...
Aperitiv chiftele de orez cu piept de pui si cascaval
Clătim bine orezul și îl punem la fiert în apă cu sare, pentru 10 minute, sau până se hidratează bine. Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar usturoiul îl curățăm și îl tocăm rondele. Scurgem bine ciupercile de lichid și le tocăm mărunt. Trecem...
Aperitiv tocinei de cartofi cu branza sarata
Curățăm cartofii și îi dăm pe răzătoarea mare, apoi îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini. Dăm pe răzătoare și brânza telemea, sau o sfărâmăm cu furculița. O adăugăm peste cartofi. Spălăm mărarul, îl tocăm mărunt și...
Aperitiv coltunasi cu carne tocata preparati la cuptor
Pentru aluatul de colțunași, cernem 3/4 din cantitatea de făină într-un vas și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijloc unde punem: gălbenușurile, untul rece tăiat în cuburi și oțetul. Cu vârful degetelor frământăm aluatul,...
Aperitiv chec cu dovlecel si carnati afumati
Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoarea mare. Curățăm morcovul și, de asemeni, îl dăm pe răzătoare. Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar usturoiul îl curățăm și îl tocăm rondele. Feliile de gogoșari le tăiem...
Aperitiv placinta cu carnati si mozzarella
Cernem făina într-un vas, îi facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul. Turnăm apa călduță și amestecă, până se combină drojdia cu zahărul și puțină făină. O lăsăm câteva minute să se dezvolte, apoi adăugăm oul, sarea,...
Aperitiv langosi cu branza sarata
Cernem făina într-un vas și punem la mijlocul ei garantul pentru aluaturi dospite și zahărul. Încălzim laptele și diluăm sarea în el. Îl turnăm, treptat, peste amestecul de garant cu zahăr și le amestecăm intens, împreună cu făina din vas....
Aperitiv omleta cu malai, bacon si ceapa verde
Mai întâi ungem tigaia cu puțin unt sau cu puțin ulei. Eu am folosit o tigaie de 27 cm, diametrul, dar se poate folosi o tigaie mai mică și atunci omleta va ieși mai înaltă. Curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm rondele. Spălăm mărarul și îl...
Aperitiv biscuiti sarati cu cascaval afumat si bere cu ghimbir
Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea și 1 linguriță semințe de chimen. Chimenul se poate și măcina, dar nouă ne place să-l simțim întreg prin biscuiți. Scoatem untul de la rece, îl tăiem în cuburi și îl adăugăm peste ingredientele...
Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged
Pentru aluat, cernem făina într-un vas și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo: oul, untul rece tăiat în cuburi și oțetul. Cu vârful degetelor frământăm rapid aluatul, adăugând, treptat și apa rece....
Aperitiv mini mozzarella pane
Scurgem bine mini mozarella de lichidul în care au stat, eventual, le tamponăm ușor și cu un ștergar de bucătărie. Amestecăm bine cele două ouă, cu un praf de sare și unul de piper. Punem într-un bol făina și în altul pesmetul. Având toate aceste...
Aperitiv grisine in mantou de jambon cu dovlecel
Alegem un dovlecel micuț, așa încât să-l putem felia de dimensiunea feliilor de jambon. Preparăm ușor feliile de dovlecel pe grillul încins, pentru a se înmuia și a deveni flexibile, tocmai bune de rulat. Nu presărăm sare pe ele, pentru că este jambonul...
Aperitiv coltunasi umpluti cu sunca presata si legume mexicane
Pregătim aluatul. Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijloc unde punem: ouăle, untul rece tăiat în cuburi și oțetul. Cu vârful degetelor frământăm aluatul, adăugând, treptat și apa rece....
Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine
Tăiem feliile de pâine groase de 2 cm, iar cu vârful unui cuțit, le scobim miezul, lăsându-le marginile de aproximativ 2 cm. Pregătim o tigaie încăpătoare și punem untul la topit. Tăiem șunculița și ardeiul în bucăți mai mici și le rumenim...
Aperitiv covrigei cu jumari si chimen
Mai întâi, trecem jumările prin robot, sau prin mașina de tocat și le mărunțim cât de fin se poate. Spargem ouăle într-un bol și dăm deoparte un gălbenuș, cu care vom unge covrigeii înainte de coacere. Peste ouăle din bol adăugăm condimentele( mai...
Aperitiv omleta cu fulgi de porumb
Amestecăm bine ouăle cu puțină sare, muștar și piper. Ungem tigaia antiaderentă cu unt și o punem la încins. Adăugăm fulgii de porumb în compoziția de ouă, în momentul în care vom pune compoziția în tigaie, pentru a nu se înmuia fulgii de...
Aperitiv friganele cu felii de paine toast si cabanos
Mai întâi prăjim cârnații în ulei, apoi îi lăsăm să se răcească și să se scurgă, într-o sită. Între timp pregătim celelalte ingrediente. punem pe un blat de lucru, sau pe platouri, într-o parte pesmetul, iar în alta fulgii de...
Aperitiv placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura delicioasa, de nu-ti mai doresti altceva la masa
Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert, așa necurățați de coajă, în apă clocotită cu un praf de sare. Se poate adăuga în apă și puțin zahăr, pentru un gust mai dulceag. Eu de data aceasta nu am pus, dar obișnuiesc din când în când....
Aperitiv rulada festiva din cascaval cu omleta si carnaciori picanti
Mai întâi, ne asigurăm că folia cu care este ambalat cașcavalul nu este ruptă. Pregătim două bucăți de folie de bucătărie și așezăm una pe masa de lucru. Preparăm omleta, iar gogoșarii îi tăiem în fâșii. Cârnații mei au fost din cei...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Punem untul la topit, în uleiul de măsline. Adăugăm usturoiul presat și câte un praf din condimentele enumerate și le amestecăm bine. Adăugăm și un praf de sare și lăsăm untul pe foc, să se aromatizeze, 4-5 minute. Spălăm bine cartofii cu buretele de...
Aperitiv porumb in crusta de sunculita
Curățăm porumbul de foi și de mătase și îl clătim bine în apă rece. Le rupem vârfurile că sunt inestetice. Îi așezăm într-o oală încăpătoare pe care o umplem cu apă. Așezăm deasupra câteva foi de porumb bine clătite, pe care le...