Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI367
Retete

Aperitiv omleta cu fulgi de porumb

In Aperitive / Garnituri la 13 Dec 2017

Amestecăm bine ouăle cu puțină sare, muștar și piper. Ungem tigaia antiaderentă cu unt și o punem la încins. Adăugăm fulgii de porumb în compoziția de ouă, în momentul în care vom pune compoziția în tigaie, pentru a nu se înmuia fulgii de...

Desert prajitura cu spuma de trandafiri si crema de lamaie

In Prajituri la 9 Dec 2017

Mai întâi caramelizăm 5 linguri de zahăr, cu care tapetăm baza tăvii de copt.Ideal ar fi să tapetăm și pereții tăvii, ca la tort, dar este mai greu în tavă și ar trebui cantitate mai mare de zahăr, iar eu am evitat ca prăjitura să iasă foarte dulce. Eu am...

Desert tort de biscuiti cu crema caramel si jeleu de piersici

In Torturi la 22 Noi 2017

Pregătim mai întâi cafeaua pe care trebuie să o lăsăm la răcit. Eu am preparat-o la filtru, adăugând 3 lingurițe mai cu vârf de cafea, la 210 ml apă, apoi am îndulcit-o cu o linguriță de zahăr. Când s-a răcit, am adăugat 2 lingurițe din...

Pasta de avocado

In Mancaruri de post la 22 Noi 2017

Se taie avocado în două. Se înlătură sâmburele, iar cu o lingură se scobește interiorul și se stropește imediat cu zeama de lămâie, pentru a nu oxida. Miezul de avocado se pune în recipientul unui blender, împreună cu cei doi căței de usturoi...

Gogosari umpluti cu varza

In Muraturi la 23 Oct 2017

Spălăm gogoșarii și cu ajutorul unui cuțit cu vârf ascuțit, decupăm câte un căpăcel, exact pe lângă cotoare. Îndepărtăm cu grijă cotoarele, răzuim nervurile cu ajutorul unei lingurițe și îi scuturăm bine de semințe. Varza o tocăm...

Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos

In Prajituri la 22 Oct 2017

Pentru aluat , cernem făina într-un vas, adăugăm 50 g ulei de cocos și începem să amestecăm cele două componente, picurând treptat și apa rece amestecată cu oțetul și puțină sare. Frământăm un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, pe care îl lăsăm...

Ciorba de pasare cu multe legume

In Ciorbe la 22 Oct 2017

Punem la foc o oală cu puțină apă și un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm carnea porționată. O lăsăm să fiarbă 2-3 clocote, apoi scurgem apa și clătim carnea și vasul cu apă caldă. Punem din nou carnea la fiert în apă fierbinte,...

Pulpe de pui in manta de sunculita la cuptor

In Pui la 15 Oct 2017

Curățăm usturoiul și îl pisăm cu foarte puțină sare. Nu punem sare multă pentru că șunculița este sărată. Frecăm usturoiul cu puțin ulei de măsline, apoi adăugăm zeama de lămâie și boiaua de ardei. Cu acest sos masăm pulpele de pui, apoi le...

Aperitiv friganele cu felii de paine toast si cabanos

In Aperitive / Garnituri la 13 Oct 2017

Mai întâi prăjim cârnații în ulei, apoi îi lăsăm să se răcească și să se scurgă, într-o sită. Între timp pregătim celelalte ingrediente. punem pe un blat de lucru, sau pe platouri, într-o parte pesmetul, iar în alta fulgii de...

Sos de usturoi cu rosii

In Pt. carne la 21 Sep 2017

Curățăm usturoiul și îl pisăm în mojar, presărat cu sare grunjoasă. Îl transferăm apoi într-un bol și îl frecăm cu ulei de măsline, dar nu foarte mult ca la mujdei. Adăugăm oțetul balsamic, pentru a mai diminua din usturime. Decojim roșiile,...

Gogosari in sos de mustar

In Muraturi la 20 Sep 2017

Spălăm gogoșarii, îi tăiem în patru sau șase, în funcție de mărimea lor și îi curățăm de cotoare, semințe și nervuri. Într-un vas, pe foc, amestecăm restul ingredientelor specificate în listă, până când se topește zahărul și...

Desert rulouri din aluat de cozonac, umplute cu nuca si mac

In Prajituri la 30 Aug 2017

Mai întâi aducem toate ingredientele la temperatura camerei cu 40-50 de minute înainte de a începe procesul tehnologic de preparare a cozonacilor. Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu drojdia uscată. Eu am pus drojdie uscată, dar merge foarte bine...

Aperitiv placinta la tigaie cu aluat de cartofi si umplutura delicioasa, de nu-ti mai doresti altceva la masa

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2017

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert, așa necurățați de coajă, în apă clocotită cu un praf de sare. Se poate adăuga în apă și puțin zahăr, pentru un gust mai dulceag. Eu de data aceasta nu am pus, dar obișnuiesc din când în când....

Aperitiv rulada festiva din cascaval cu omleta si carnaciori picanti

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2017

Mai întâi, ne asigurăm că folia cu care este ambalat cașcavalul nu este ruptă. Pregătim două bucăți de folie de bucătărie și așezăm una pe masa de lucru. Preparăm omleta, iar gogoșarii îi tăiem în fâșii. Cârnații mei au fost din cei...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

In Aperitive / Garnituri la 16 Aug 2017

Punem untul la topit, în uleiul de măsline. Adăugăm usturoiul presat și câte un praf din condimentele enumerate și le amestecăm bine. Adăugăm și un praf de sare și lăsăm untul pe foc, să se aromatizeze, 4-5 minute. Spălăm bine cartofii cu buretele de...

Desert tort in straturi

In Torturi la 11 Aug 2017

Pentru foi, amestecăm ouăle cu sarea până se spumează, adăugăm coniacul, oțetul și apa și amestecăm din nou până se omogenizează compoziția. Cernem făina într-un vas și adăugăm peste ea untul rece tăiat în cuburi. Amestecăm untul cu făina, cu...

Aperitiv porumb in crusta de sunculita

In Aperitive / Garnituri la 6 Aug 2017

Curățăm porumbul de foi și de mătase și îl clătim bine în apă rece. Le rupem vârfurile că sunt inestetice. Îi așezăm într-o oală încăpătoare pe care o umplem cu apă. Așezăm deasupra câteva foi de porumb bine clătite, pe care le...

Desert chec cu mac si visine

In Prajituri la 10 Iul 2017

În rețeta clasică, pe care o știam eu, la 8 ouă mari se folosea ca măsură pentru făină și zahăr, cana de 250 ml. Cantitatea pentru zahăr era de două căni, dar eu am redus-o la o cană și jumătate, ca să nu iasă prea dulce checul. Și dacă ouăle folosite de mine au...

Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras

In Torturi la 9 Iul 2017

Pentru blat, trebuie să scoatem albușurile de la congelator din timp și să le lăsăm să se dezghețe la temperatura camerei. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până devin foarte spumoase, apoi adăugăm, treptat, zahărul pe care îl transformăm în pudră....

Desert gogosi aerate umplute cu crema caramel

In Prajituri la 7 Iul 2017

Pentru aluat, punem într-un vas, pe foc, apa cu untul și sarea, iar când untul se topește și compoziția atinge punctul de fierbere, adăugăm toată făina și amestecăm intens până când făina absoarbe tot lichidul și rezultă un aluat omogen. Dăm aluatul la...

Mancare de mazare noua cu dovlecel si scarita afumata

In Mancaruri de legume la 5 Iul 2017

Spălăm costița afumată în apă călduță, o porționăm și o prăjim în ulei încins, întorcând bucățile de pe o parte pe cealaltă, până se rumenesc frumos, apoi o transferăm în alt vas. Scurgem uleiul în care s-a preparat costița...

Dovlecei la borcan pentru iarna

In Conserve la 24 Iun 2017

Curățăm dovleceii de coajă și semințe și îi tocăm în cuburi. Punem un vas cu apă pe foc, iar când incepe să fiarbă, adăugăm o lingură de sare și amestecăm până aceasta se diluează complet. Lăsăm, din nou, apa să atingă punctul de fierbere, apoi...

Aperitiv terina de cascaval

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2017

Pregătim o tavă de chec pe care o tapetăm cu hârtie de copt. Cu cât tava este mai îngustă și mai înaltă, cu atât terina va fi mai aspectuoasă. A mea nu a fost nici înaltă, nici îngustă, dar până la urmă gustul contează. :)...

Chiftele din dovlecel si branza de burduf, preparate la cuptor

In Mancaruri de legume la 29 Mai 2017

Decojim dovlecelul, apoi îl dăm pe răzătoarea mare sau îl trecem prin robot, dar urmărim să nu-l mărunțim prea rău. Îl scurgem apoi de surplusul de zeamă și îl amestecăm cu ceapa tocată mărunt, mărarul tocat cât de fin, brânza sfărâmată...

Desert clafoutis cu cirese

In Prajituri la 27 Mai 2017

Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până se spumează ușor. Adăugăm esența, făina și omogenizăm, apoi adăugăm laptele și iar omogenizăm compoziția. Ungem pereții formei de copt cu unt din abundență și presărăm...

Desert tort cu crema de nuci si dulce de leche - reteta cu nr 800

In Torturi la 25 Mai 2017

Mai întâi, pregătim toate ingredientele necesare blatului de tort cu cacao, aducându-le pe masa de lucru. Măsurăm cantitățile. Măsura mea este lingura, dar cum nu se ia în lingură aceeași cantitate de fiecare dată, cântăresc îngredientele. Ouăle...

Aperitiv cartofi in crusta de malai

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2017

Curățăm usturoiul, îl pisăm și îl frecăm cu ulei și untul moale. Adăugăm sare și busuioc uscat. Nu punem sare prea multă, pentru că mai adăugăm și la crustă. Curățăm cartofii, îi spălăm și îi feliem în 6 sau în 8, în...

Desert sufleu de branza cu capsuni

In Dulciuri la 24 Mai 2017

Punem brânza într-un vas și o amestecăm cu gălbenușurile, zahărul vanilat și esența. Acum, brânza folosită de mine fiind ușor suculentă, am adăugat și 2 linguri de pesmet, nu se pune la sufleu, dar eu am făcut o excepție, pentru a nu mi se lăsa sufleul după...

Desert prajitura bicolora cu cirese

In Prajituri la 22 Mai 2017

Mai întâi, topim untul, pe care îl aromatizăm cu frunze proaspete de mentă, rupte mărunt, apoi îl lăsăm să se răcească. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte un praf de sare peste ambele. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm,...

Ciulama de pui cu ciuperci

In Pui la 22 Mai 2017

Condimentăm carnea cu sare și piper și o rumenim pe toate părțile, în tigaia wok, cu puțin ulei de măsline. Transferăm apoi carnea în alt vas, iar în locul ei, în wok, adăugăm ceapa tocată solzișori, o amestecăm intens, până devine sticloasă....

Afisate 181 - 210 din 1005 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]