Retete cu Margareta Cismasiu

1

Bucataras
incepator

Ineu

Bucataras din 04.09.2014

RETETE117
PRIETENI106
Retete

Placinta cu carne si bere

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2015

Foile de palcinta se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Carnea se caleste in un pic de ulei cu ceapa tocata marunt si usturoiul. Se tine pe foc pana scade toata apa. Se adauga mararul si se potriveste de sare si piper. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Dupa ce s-a racorit, se...

Friptura de curcan inabusita cu ierburi si orez

In Curcan la 30 Ian 2015

Pieptul de curcan se feliaza si se aranjeaza intr-o cratita.Se codimenteaza cu sare,piper,coriandru,cimbru,se toarna deasupra uleiul ,vinul si un pic de apa.Se adauga usturoiul pisat.Se  acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit,la foc mic, pana scade aproape toata zeama.Intre...

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 28 Ian 2015

Tiramisu reţetă originală In primul rand se prepara cafeaua,pentru a avea timp sa se raceasca.Se face o cafea tare,fara zahar si se lasa sa se raceasca complet. Albusurile se separa de galbenusuri.Galbenusurile se mixeaza cu 4 ling zahar si zahar vanilat pana se topeste tot zaharul si...

Pulpa de curcan glazurata cu sos de afine

In Curcan la 21 Ian 2015

Carnea se fierbe aproximativ 30 min. in apa cu sare si 2 morcovi. Se scoate din apa, se codimenteaza bine cu sare si piper. Se unge cu miere, se pune intr-o cratita, se toarna vinul alb si se da la cuptor inca 1-1 1/2 ore. Intre timp pregatim sosul. Vinul rosu se pune la fiert cu zeama si...

Prajitura cu nuca si gem

In Prajituri la 19 Ian 2015

Albusurile se separa de galbenusuri.Din galbenusuri,jumatate din cantitatea de zahar,ulei,samatana,faina,praf de copt,coaja de portocala se face un aluat potrivit de moale.Acesta se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Peste aluatul din tava se intinde gemul.De preferat sa fie un gem...

Rulada cu ciocolata si banane

In Prajituri la 17 Ian 2015

Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare,cu praful de sare.Treptat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.Se adauga galbenusurile si se amesteca cu o spatula,incet,sa nu se lase albusurile.Se adauga faina amestecata cu praful de...

Tort cu mousse de afine

In Torturi la 17 Ian 2015

Mai intai se face blatul pentru a avea timp sa se raceasca.Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,ca pentru bezea.Se adauga zaharul,treptat,mixand in continuare,pana se topeste. Se adauga galbenusurile,mestecand incet,cu o spatula.Dupa ce s-au...

Prajitura Kinder pingui

In Prajituri la 15 Ian 2015

Se separa galbenusurile de albusuri.Acestea din urma se bat spuma cu un praf de sare,tare,ca pentru bezea.Canad s-au intarit,se adauga treptat zaharul,mixand in continuare pana se topeste complet.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet,cu o spatula.Faina se cerne si se amesteca cu cacaoa si...

Prajitura cu crema de nutella

In Prajituri la 15 Ian 2015

Untul se freaca cu zaharul,se adauga ouale,cafeaua,scortisoara,ciocolata topita partial.Se mixeaza totul bine.Se adauga nucile si faina amestecate cu praful de copt.Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor.Se coace aproximativ 30 min.E gata cand iese scobitoarea...

Tort buturuga

In Torturi la 15 Ian 2015

Galbenusurile se separa de albusuri.Acestea se bat spuma tare,cu praful de sare.Se adauga treptat,zaharul.Se mixeaza pana acesta se topeste.Se adauga galbenusurile si se amesteca,incet,cu o spatula.Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste compozitie.Se amesteca incet,cu miscari...

Curcan cu ananas

In Curcan la 15 Ian 2015

Pulpele de curcan se dezoseaza si se taie fasii potrivit de mari.Se pregateste o marinada din ulei de masline,vin,sare,piper,cimbru,coriandru,usturoi.Se tine carnea in aceasta marinada cateva ore (ideal de seara pana dimineata) apoi se scoate si se pune intr-o tigaie.Sosul ramas se toarna...

Friptura de porc vietnamez

In Porc la 18 Dec 2014

Mai intai bucata de carne,intreaga, se prajeste un pic pe toate partile.Cand a capatat o crusta aurie se ia de pe foc si se pune intr-un vas cu care se va introduce la cuptor.Se condimenteaza cu sare,piper,cimbru,coriandru,chimen macinat apoi se toarna vinul si uleiul deasupra.Se curata o ceapa...

Tort cu nuci si migdale

In Torturi la 12 Dec 2014

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare,ca pentru bezea.Se adauga praful de sare si apoi zaharul,treptat.Se mixeaza pana se topeste tot zaharul.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet cu o spatula.Dupa ce s-au omogenizat galbenusurile se adauga faina si nucile amestecate cu...

Fursecuri cu nuci si merisoare

In Prajituri la 7 Dec 2014

Nucile si semintele de pin se prajesc usor intr-o tigaie.Dupa ce s-au racit,nucile se toaca grosier. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana rezulta o crema spumoasa.Se adauga ouale,pe rand si se mixeaza in continuare.Se adauga sarea,aromele,amestecul de nuci, merisoare si...

Curcan in sos marinat

In Curcan la 4 Dec 2014

In afara de piept de curcan se pot folosi si pulpele.Carnea se spala , se zvanta bine si se taie cuburi.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga pieptul de curcan sau pulpele. Se lasa sa se prajeasca.Cand incepe sa se rumeneasca,se adauga faina,se amesteca si se stinge cu...

Tort cu crema de migdale si stracciatella

In Torturi la 4 Dec 2014

Blat Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea cu un praf de sare.Treptat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet cu o spatula,apoi se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Se amesteca...

Pui grill

In Pui la 4 Dec 2014

Puiul se spala si se usuca bine.Din ingredientele de mai sus se pregateste un sos cu care se unge puiul peste tot.Restul,se toarna peste pui.Se pune puiul intr-un vas,se acopera cu un capac si se lasa pana a doua zi. A doua zi se trage puiul in teapa si se pune la copt in grillul cuptorului.Se...

Pogacele cu branza

In Aperitive / Garnituri la 4 Dec 2014

 Drojdia se amesteca cu un pic de faina,laptele caldut si zaharul.Se lasa la cald pana incepe sa creasca. Intr-un vas se pune faina,ouale,sarea si se adauga plamadeala.Se amesteca cu o lingura,apoi se framanta cu mana. Se adauga uleiul si se framanta pana rezulta...

Muschiulet de porc in crusta de piper

In Porc la 23 Noi 2014

Muschii se spala si se usuca bine.Boabele de piper se zdrobesc in piulita.Nu se toaca fin,sa ramana bucati mai mari de piper.Carnea se sareaza si se unge cu ulei apoi se da prin piperul zdrobit.Se infasoara strans in folie de aluminiu si se da la gratar. Se serveste calda,alaturi de garnitura...

Prajitura cu spuma

In Prajituri la 23 Noi 2014

Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat mai moale. Acesta se imparte in trei parti egale. Din fiecare se intinde o foaie care se coace pe dosul unei tavi. O foaie se sfarama in lapte rece, se adauga untul, zaharul, gemul, cacaoa, cafeaua, nucile si esenta de rom. Se amesteca totul...

Prajitura cu cafea

In Prajituri la 16 Noi 2014

Blat: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devine o crema spumosa,deschisa la culoare.Se adauga cafeaua,zeama de lamaie si se omogenizeaza bine.La urma se adauga faina cu cacaoa si praful de copt,apoi albusurile batute spuma.Se amesteca incet,de jos in sus pana se omogenizeaza,apoi se toarna...

Cornulete cu plimez

In Prajituri la 10 Noi 2014

Se amesteca faina cu iaurtul,apa,drojdia,sarea si zaharul.Seframanta pana se obtine un aluat pufos. Ingredientele pentru aluatul de uns se amesteca si se imparte in trei parti. Aluatul se intinde pe masa infainata bine,in forma dreptunghiulara si se...

Focaccia de casa italiana

In Piine la 9 Noi 2014

Se amesteca faina,drojdia,zaharul sarea si 500ml apa.Se amesteca usor pana se leaga aluatul.Daca mai e nevoie,se mai adauga restul de apa. Se framanta in continuare,adaugand ulei de masline.Se continua framantatul pana rezulta un aluat elastic,pufos,potrivit de moale care...

Tort de cafea

In Torturi la 8 Noi 2014

Blat Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea cu un praf de sare.Treptat se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste tot zaharul.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet cu o spatula.La urma se adauga faina...

Paine de casa

In Piine la 6 Noi 2014

Intr-un bol se toarna apa,drojdia,zaharul si un pic de faina.Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia si se lasa la cald pana se activeaza drojdia. Se adauga uleiul si sarea si se amesteca bine. Apoi se adauga faina putin cate putin,framantand pana se leaga bine...

Piept de curcan umplut

In Curcan la 4 Noi 2014

Ficatul,inima,pipota se fierb in apa cu sare.Dupa ce sunt fierte bine,se toaca marunt cu masina de tocat sau cu cutitul.Ciupercile se curata,se toaca marunt si se calesc cu ceapa tocata marunt. Painea se pune la inmuiat in apa,apoi se scurge bine si se amesteca cu ciupercile si...

Chec cu stafide

In Prajituri la 3 Noi 2014

Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si rezulta o crema spumoasa.Se adauga uleiul treptat,ca la maioneza apoi laptele.Se mixeaza bine pana se omogenizeaza totul.Se adauga coaja de portocala tocata marunt apoi faina si praful de copt in ploaie....

Pulpe de curcan afumate

In Curcan la 3 Noi 2014

Se da jos pielea de pe pulpe,se spala si se pun in sare sa stea 4-5 zile.Se pregateste un bait din usturoiul zdrobit,ulei si condimente.Pulpele se spala de sare,se lasa sa se zvante apoi se ung bine de tot cu baitul,iar restul se toarna peste ele.Se mai lasa sa stea asa inca trei zile,timp in...

Piept de curcan afumat

In Curcan la 3 Noi 2014

Se da jos pielea de pe piept si se presara cu sare grunjoasa din abundenta.Se pune intr-un vas si se lasa sa stea patru zile.Carnea trebuie sa fie bine acoperita de sare.Nu va temeti,nu va fi prea sarata.Carnea isi ia numai cata sare este nevoie. Dupa cele patru zile se scoate...

Supa crema de dovleac

In Supe la 2 Noi 2014

 Dovleacul se curata de coaja si se taie cuburi.Ceapa si morcovii se curata si se pun la fiert impreuna cu dovleacul.Apa se pune cat sa acopere legumele.Se fierb pana legumele si dovleacul se inmoaie bine.Se scot din apa,se lasa sa se racoreasca putin,apoi se zdrobesc cu blenderul.Rezulta un...

Afisate 61 - 90 din 117 retete    

Postari recente

publicat la 23.07.2015

Inghetata de banane

publicat la 23.07.2015

Limonada cu menta

publicat la 12.07.2015

Kodrit Kadir

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]