Pentru inceput spalam puiul si il crestam din loc in loc, dupa care il ungem cu ulei si apoi cu condimentul din punga pe toate partile. De preferat este de adaugat in crestaturi sub piele si bucati de usturoi, dar eu cum nu am avut nu am pus. Bagam puiul in punga speciala de la Knorr si o legam...
Pentru inceput pregatim aluatul pt foi ,care il impartim apoi in 4 parti egale si le intindem cu sucitoruL ,dupa care coacem foile pe dosul tavii tapetate cu faina.
Separat batem galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat dupa care le adaugam in lapte.
Apoi adaugam...
Pentru inceput pregatim aluatul pentru foi ,amestecand ingrendientele date.
Astfel aluatul obtinut il impartim i n 4 parti egale si le intindem pe fiecare cu sucitorul .
Ffiecare foie o coacem pe dosul foii pana se rumenesc usor.
Separat dam rahatul pe...
Reteta de preparare a papanasilor
Pentru inceput batem ouale cu zaharul, apoi le adaugam peste branza impreuna cu zaharul vanilat. La final adaugam faina si amestecam pana se formeaza un aluat usor de modelat, din care facem bile cat o nuca.
Separat punem intr-o oala apa la fiert cu un pic...
Pentru inceput preparam blatul care cu siguranta ca cel de casa va fi mult mai bun.
Separam ouale,iar albusurile le batem cu zaharul , separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le amesecam peste albusurile batute spuma,amestecand usor de de sus in jos pentru a nu se...
Pentru inceput preparam chiftelutele.
Carnea tocata o amestecam cu mararul spalat si taiat marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata un pic in apa si apoi bine stoarsa, 2 oua, sare si piper.
Din amestecul obtinut preparam mici chiftelute (sau crochete) pe care le prajim in ulei...
Pentru inceput pregatim foile amestecand ingredientele pentru foi, formand un aluat pe care il asezam sub forma de baton. Il portionam in 5 parti egale si le intindem pe fiecare in forma rotunda si le coacem pe ambele parti intr-o tigaie bine incinsa.
Separat pregatim crema astfel: adaugam...
pentru inceput pregatim chiftelutele amestecand ingrendientele si formam chiftelute pe care le prajim in ulei incins pe ambele parti. chiftelutele gata prajite le scoatem pe o farfurie tapetata cu prosop de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei.
apoi pregatim salata....
laptele se pune la fiert cu zaharul si esenta de rom.
cand a ajuns la punctul de fierbere am adaugat grisul si am amestecat incontinuu pana budinca s-a ingrosat.
am pus-o in forme si am lasat-o sa se raceasca si am servit-o cu un pic de crema ramasa de la o...
cartofii se pun fiert.
dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca apoi ii curatam si ii taiem cuburi .
cepele le curatam ,spalam si apoi le taiem pestisor.
ardeiul si gogosarul ii curatam de seminte si cotor ,apoi ii spalam si ii taiem cubulete. ...
Ardeii se curata de cotoare si seminte, dupa care se taie cubulete. Morcovul si patrujelul radacina se curata dupa care se dau pe razatoare. Sfeclele se curata, se spala si apoi se dau pe razatoare. Telina se curata, se spala si se da si ea pe razatoarea mare. Rosiile se spala si apoi se dau si...
Banana o cojim de coaja si o taiem felii. Nectarina si marul le taiem si pe acestea felii. Strugurele il spalam si luam bobitele de pe ciorchine si il asezam intr-un bol impreuna cu nectarina, banana si marul. La final adaugam si iaurtul.
Merge folosit orice fel de iaurt, dar acesta imi place...
Pentru inceput spalam prunele, apoi le scoatem samburii si le asezam intr-o oala. Adaugam zaharul farin si lasam peste noapte acoperita cu un capac eventual in frigider, pentru a-si lasa zeama.
A doua zi punem prunele la fiert impreuna cu zeama de lamaie si esenta de rom (eu am ca...
Pentru inceput curatam merele si apoi le spalam. Curatam merele de coaja si le scoatem mijlocul (semintele si casuta lor). Se aseaza pe o farfurie si se umplu cu dulceata de visine.
Separat se ia zaharul si se aseaza pe fundul oalei si o asezam pe foc sa il caramelizam si apoi...
Pentru inceput se topeste margarina, apoi se adauga peste aceasta mierea de albine. Ouale se bat cu 150 gr zahar farin, apoi se adauga peste margarina. Peste acestea se adauga amoniacul care a fost stins cu 150 ml lapte. Se amesteca toate, iar la final se adauga faina ,formandu-se un aluat bun de...
Pentru inceput spalam rosiile si apoi le dam pe masina speciala care separa pulpa de seminte. Zeama obtinuta se pune la fiert impreuna cu uleiul, cimbrul si busuiocul. Se lasa sa scada si apoi se adauga sare si piper. Daca isi lasa spuma, de preferat sa se dea la o parte. Dupa ce a...
Pentru inceput dam casul pe razatoare. Apoi curatam cartofii, ii spalam si ii dam si pe ei pe razatoare. Adaugam cartofii rasi peste cas, dupa care adaugam ouale, sare si piper dupa gust. La final adaugam faina cat sa iasa o compozitie nici prea moale, nici prea tare, numai buna de luat cu...
Asezam faina intr-un vas in care ii facem o gaura in mijloc. Sfaramam drojdia si o amestcam cu cele 2 lingurite de zahar. Drojdia o adaugam peste faina, dupa care ouale le batem si le amestecam cu iaurtul si il turnam si pe acesta peste drojdie. Incepem sa framantam ,adaugand din cand...
Pentru inceput se coc vinetele. Dupa ce s-au copt se adauga sare peste ele si se lasa la racit dupa care se curata de coaja. Se lasa la scurs ,dupa care se toaca bine cu un tocator de lemn. Separat se curata cepele si se taie marunt si se adauga peste vinetele tocate . Se adauga ulei si...
Se spala rosiile si se dau pe razatoare. Compozitia obtinuta se pune la fiert ,se adauga sare si cimbru si se lasa sa fiarba pana scade toata zeama.
Este o pasta ce se poate folosi in consum imediat, cum crede fiecare.
Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata si apoi se da pe razatoarea mica. Dovleceii se curata de coaja si de seminte, dupa care se da pe razatoarea mare. Ceapa si morcovul se calesc bine in ulei impreuna cu foile de dafin, sare si piper dupa gust. Dupa care...
Cum se fierbe porumbul. Porumbul se desface de panusile de deasupra . Cateva panusi se aseaza pe fundul oalei peste care se aseaza porumbul pe care eu l-am rupt in doua, pentru ca nu incapea in oala.
Am adaugat apa in oala cat sa ii cuprinda si i-am pus la fiert pana s-a fiert bobul pe care...
Castravetii se spala. Se aseza pe fundul borcanului marar uscat, apoi se aseaza castravetii unul langa altul pana se umple borcanul.
Se curata usturoiul si i se da drumul in borcan printre castraveti. Se aseaza frunze de telina si mararul uscat, dupa care se pregateste apa cu sare. La un...
Nu m-am obosit sa separ ouale, ci le-am pus impreuna cu celelalte ingrendiente, in afara de dulceata de caise. Mi-a iesit o compozitie identica smantanei pe care am asezat-o in 2 tavi care le-am uns cu ulei si le-am tapetat cu faina. inainte de a baga tavile la cuptor am adaugat dulceata de...
Dovlecelul se curata de coaja si se taie felii de 0,5 cm. Fiecare felie se aseaza pe o farfurie intinsa si se presara sare si piper dupa gust. Se lasa astfel pana ce dovleceii isi vor lasa apa (eu i-am lasat pana dimineata).
Se ia fiecare felie si se da prin faina, dupa care se pune la prajit...
Modul de preparare a aluatuluie este la fel ca si la cozonacul cu nuca, astfel: drojdia o inmuiem cu 2-3 linguri de lapte caldut, lasand-o sa creasca. Galbenusurile le frecam cu sare, iar in restul de lapte se topeste zaharul.
Separat se topeste margarina si untura. Faina se...
blatul: albusurile le batem cu un praf de sare.
galbenusurile le batem cu zaharul si apoi cu apa rece pana se formeaza o crema spumoasa ,apoi se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor.
se adauga si zeama de lamaie si la final faina...
pentru inceput punem cartofii si morcovul la fiert dupa ce au fost curatati si spalati cu un pic de sare.
cat se fierb acestea, curatam dovleacul de coaja si de samburi,il spalam si il taiem bastonase ca in poza .
dupa ce s-au fiert legumele le scurgem de apa,si apoi le taiem...
pentru inceput punem vinetele la copt.
apoi 2 din cele 3 oua le punem sa fiarba pana devin tari .
separat punem cartofii la fiert in coaja .
cat se coc vinetele pregatim maioneza din galbenusurile de la ouale fierte si galbenusul crud ramas impreuna cu un praf de sare si...
se spala corcodusele si se pun la fiert cu apa.
cand au fiert corcodusele se strecoara si se paseaza bine ,iar zeama obtinuta se pune la fiert cu zaharul.
spuma care se va forma se va scoate si se va lasa la fiert pana se va face o pasta semi...
Pui la punga cu cartofi natur
Pentru inceput spalam puiul si il crestam din loc in loc, dupa care il ungem cu ulei si apoi cu condimentul din punga pe toate partile. De preferat este de adaugat in crestaturi sub piele si bucati de usturoi, dar eu cum nu am avut nu am pus. Bagam puiul in punga speciala de la Knorr si o legam...
Prajitura alba ca zapada
Pentru inceput pregatim aluatul pt foi ,care il impartim apoi in 4 parti egale si le intindem cu sucitoruL ,dupa care coacem foile pe dosul tavii tapetate cu faina. Separat batem galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat dupa care le adaugam in lapte. Apoi adaugam...
Prajitura mamei
Pentru inceput pregatim aluatul pentru foi ,amestecand ingrendientele date. Astfel aluatul obtinut il impartim i n 4 parti egale si le intindem pe fiecare cu sucitorul . Ffiecare foie o coacem pe dosul foii pana se rumenesc usor. Separat dam rahatul pe...
Reteta de preparare a papanasilor fierti
Reteta de preparare a papanasilor Pentru inceput batem ouale cu zaharul, apoi le adaugam peste branza impreuna cu zaharul vanilat. La final adaugam faina si amestecam pana se formeaza un aluat usor de modelat, din care facem bile cat o nuca. Separat punem intr-o oala apa la fiert cu un pic...
Tort aniversar 64
Pentru inceput preparam blatul care cu siguranta ca cel de casa va fi mult mai bun. Separam ouale,iar albusurile le batem cu zaharul , separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le amesecam peste albusurile batute spuma,amestecand usor de de sus in jos pentru a nu se...
Salata Berlineza
Pentru inceput preparam chiftelutele. Carnea tocata o amestecam cu mararul spalat si taiat marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata un pic in apa si apoi bine stoarsa, 2 oua, sare si piper. Din amestecul obtinut preparam mici chiftelute (sau crochete) pe care le prajim in ulei...
Tort Dobos
Pentru inceput pregatim foile amestecand ingredientele pentru foi, formand un aluat pe care il asezam sub forma de baton. Il portionam in 5 parti egale si le intindem pe fiecare in forma rotunda si le coacem pe ambele parti intr-o tigaie bine incinsa. Separat pregatim crema astfel: adaugam...
Chiftelute de porc cu salata de vara si telemea
pentru inceput pregatim chiftelutele amestecand ingrendientele si formam chiftelute pe care le prajim in ulei incins pe ambele parti. chiftelutele gata prajite le scoatem pe o farfurie tapetata cu prosop de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei. apoi pregatim salata....
Budinca de gris
laptele se pune la fiert cu zaharul si esenta de rom. cand a ajuns la punctul de fierbere am adaugat grisul si am amestecat incontinuu pana budinca s-a ingrosat. am pus-o in forme si am lasat-o sa se raceasca si am servit-o cu un pic de crema ramasa de la o...
Salata de cartofi
cartofii se pun fiert. dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca apoi ii curatam si ii taiem cuburi . cepele le curatam ,spalam si apoi le taiem pestisor. ardeiul si gogosarul ii curatam de seminte si cotor ,apoi ii spalam si ii taiem cubulete. ...
Radacinoase pentru ciorbe la borcan
Ardeii se curata de cotoare si seminte, dupa care se taie cubulete. Morcovul si patrujelul radacina se curata dupa care se dau pe razatoare. Sfeclele se curata, se spala si apoi se dau pe razatoare. Telina se curata, se spala si se da si ea pe razatoarea mare. Rosiile se spala si apoi se dau si...
Mixt de fructe cu iaurt
Banana o cojim de coaja si o taiem felii. Nectarina si marul le taiem si pe acestea felii. Strugurele il spalam si luam bobitele de pe ciorchine si il asezam intr-un bol impreuna cu nectarina, banana si marul. La final adaugam si iaurtul. Merge folosit orice fel de iaurt, dar acesta imi place...
Gem de prune
Pentru inceput spalam prunele, apoi le scoatem samburii si le asezam intr-o oala. Adaugam zaharul farin si lasam peste noapte acoperita cu un capac eventual in frigider, pentru a-si lasa zeama. A doua zi punem prunele la fiert impreuna cu zeama de lamaie si esenta de rom (eu am ca...
Tort de mere
Pentru inceput curatam merele si apoi le spalam. Curatam merele de coaja si le scoatem mijlocul (semintele si casuta lor). Se aseaza pe o farfurie si se umplu cu dulceata de visine. Separat se ia zaharul si se aseaza pe fundul oalei si o asezam pe foc sa il caramelizam si apoi...
Dobos cu crema caramel
Pentru inceput se topeste margarina, apoi se adauga peste aceasta mierea de albine. Ouale se bat cu 150 gr zahar farin, apoi se adauga peste margarina. Peste acestea se adauga amoniacul care a fost stins cu 150 ml lapte. Se amesteca toate, iar la final se adauga faina ,formandu-se un aluat bun de...
Ketchup de casa
Pentru inceput spalam rosiile si apoi le dam pe masina speciala care separa pulpa de seminte. Zeama obtinuta se pune la fiert impreuna cu uleiul, cimbrul si busuiocul. Se lasa sa scada si apoi se adauga sare si piper. Daca isi lasa spuma, de preferat sa se dea la o parte. Dupa ce a...
Triunghiuri aperitiv cu cas si cartofi
Pentru inceput dam casul pe razatoare. Apoi curatam cartofii, ii spalam si ii dam si pe ei pe razatoare. Adaugam cartofii rasi peste cas, dupa care adaugam ouale, sare si piper dupa gust. La final adaugam faina cat sa iasa o compozitie nici prea moale, nici prea tare, numai buna de luat cu...
Rulada cu cas de oi framantat
Asezam faina intr-un vas in care ii facem o gaura in mijloc. Sfaramam drojdia si o amestcam cu cele 2 lingurite de zahar. Drojdia o adaugam peste faina, dupa care ouale le batem si le amestecam cu iaurtul si il turnam si pe acesta peste drojdie. Incepem sa framantam ,adaugand din cand...
Salata simpla de vinete
Pentru inceput se coc vinetele. Dupa ce s-au copt se adauga sare peste ele si se lasa la racit dupa care se curata de coaja. Se lasa la scurs ,dupa care se toaca bine cu un tocator de lemn. Separat se curata cepele si se taie marunt si se adauga peste vinetele tocate . Se adauga ulei si...
Pasta de rosii de casa
Se spala rosiile si se dau pe razatoare. Compozitia obtinuta se pune la fiert ,se adauga sare si cimbru si se lasa sa fiarba pana scade toata zeama. Este o pasta ce se poate folosi in consum imediat, cum crede fiecare.
Tocana de dovlecei
Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata si apoi se da pe razatoarea mica. Dovleceii se curata de coaja si de seminte, dupa care se da pe razatoarea mare. Ceapa si morcovul se calesc bine in ulei impreuna cu foile de dafin, sare si piper dupa gust. Dupa care...
Cum se fierbe porumbul
Cum se fierbe porumbul. Porumbul se desface de panusile de deasupra . Cateva panusi se aseaza pe fundul oalei peste care se aseaza porumbul pe care eu l-am rupt in doua, pentru ca nu incapea in oala. Am adaugat apa in oala cat sa ii cuprinda si i-am pus la fiert pana s-a fiert bobul pe care...
Castraveti murati
Castravetii se spala. Se aseza pe fundul borcanului marar uscat, apoi se aseaza castravetii unul langa altul pana se umple borcanul. Se curata usturoiul si i se da drumul in borcan printre castraveti. Se aseaza frunze de telina si mararul uscat, dupa care se pregateste apa cu sare. La un...
Prajtura cu lapte batut si dulceata de caise
Nu m-am obosit sa separ ouale, ci le-am pus impreuna cu celelalte ingrendiente, in afara de dulceata de caise. Mi-a iesit o compozitie identica smantanei pe care am asezat-o in 2 tavi care le-am uns cu ulei si le-am tapetat cu faina. inainte de a baga tavile la cuptor am adaugat dulceata de...
Dovlecei pane
Dovlecelul se curata de coaja si se taie felii de 0,5 cm. Fiecare felie se aseaza pe o farfurie intinsa si se presara sare si piper dupa gust. Se lasa astfel pana ce dovleceii isi vor lasa apa (eu i-am lasat pana dimineata). Se ia fiecare felie si se da prin faina, dupa care se pune la prajit...
Cozonac cu branza
Modul de preparare a aluatuluie este la fel ca si la cozonacul cu nuca, astfel: drojdia o inmuiem cu 2-3 linguri de lapte caldut, lasand-o sa creasca. Galbenusurile le frecam cu sare, iar in restul de lapte se topeste zaharul. Separat se topeste margarina si untura. Faina se...
Tort cu nectarine
blatul: albusurile le batem cu un praf de sare. galbenusurile le batem cu zaharul si apoi cu apa rece pana se formeaza o crema spumoasa ,apoi se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor. se adauga si zeama de lamaie si la final faina...
Chec aperitiv cu dovleac
pentru inceput punem cartofii si morcovul la fiert dupa ce au fost curatati si spalati cu un pic de sare. cat se fierb acestea, curatam dovleacul de coaja si de samburi,il spalam si il taiem bastonase ca in poza . dupa ce s-au fiert legumele le scurgem de apa,si apoi le taiem...
Salata de vinete cu cartofi si maioneza
pentru inceput punem vinetele la copt. apoi 2 din cele 3 oua le punem sa fiarba pana devin tari . separat punem cartofii la fiert in coaja . cat se coc vinetele pregatim maioneza din galbenusurile de la ouale fierte si galbenusul crud ramas impreuna cu un praf de sare si...
Jeleu de corcoduse rosii
se spala corcodusele si se pun la fiert cu apa. cand au fiert corcodusele se strecoara si se paseaza bine ,iar zeama obtinuta se pune la fiert cu zaharul. spuma care se va forma se va scoate si se va lasa la fiert pana se va face o pasta semi...