publicat la 16.09.2021
publicat la 16.09.2021
publicat la 24.01.2021
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Cartofi umpluti
Cartofii se curata de coaja,se spala bine si se taie pe lung in doua.Se scobesc la mijloc,se face o adancitura,se condimenteaza cu sare si piper.Morcovul ras,impreuna cu ceapa verde se pune putin la calit,se adauga si miezul de la cartof,se pune apa si se lasa 10 minute sa fiarba compozitia,dupa...
Creveti prajiti
Se clatesc cu apa rece,dupa care se adauga in tigaie(delimano),se stropesc cu ulei de masline,de adauga toate condimentele si se stropesc cu vin rosu sau alb.Se lasa timp de 10 minute dupa care se pun la foc,se prajesc pe o parte si alta,se stropesc cu lamaie si se servesc decojiti cu mujdei
Somon afumat cu portocala
Taiem in bucatele somonul afumat si il asezam pe farfurie. Se stropeste cu zeama de portocala dupa care il ornam cu bucatele mici de portocala.
Oua umplute cu vinete
Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare si se lasa in jur de 4-5 minute,cat sa se faca tari!Se curata si se taie in doua fiecare ou dupa care scoatem galbenusul si le umplem cu vinete.Condimentam cu putina sare si punem cate un varf de maioneza.Le lasam 2 ore la rece dupa care se pot servi
Rulouri de prosciutto cotto cu crema de branza si zacusca taraneasca
Fiecare felie de prosciutto cotto se umple cu crema de branza sau cu zacusca taraneasca. Se fac rulouri si se taie cu grija in 2 jumatati. Se lasa la rece 1 ora dupa care se pot servi.
Rulouri de bresaola si mozzarela
Separam feliile de bresaola una de alta, punem pe un platou fiecare felie, deasupra pune branza topita, mozzarela taiata felii subtiri sau bucatele mici, iar castravetele taiem felia in 2. Rulam fiecare felie cu ingredientele de mai sus, dupa care se taie rulourile in jumatate(sau le lasam...
Pui inabusit in vin rosu
Pieptul de pui fiert se taie feliute si se pune la prajit in putin ulei de masline timp de 2 minute pe fiecare parte. Se adauga vinul rosu si se lasa cate 5 minute pe fiecare parte. Se poate servi ca aperitiv,rece sau cald!
Ciuperci cu branza de burduf
Ciupercile se spala bine si se scoate codita de la fiecare, se lasa sa se usuce putin dupa care se umple fiecare cu branza de burduf, iar deasupra se presara putina boia dulce. Tigaia tip gratar se unge cu putin ulei de masline, se pun ciupeculete si se pune pe foc.Sunt gata cand se rumenesc...
Cascaval pane cu salata
Punem cele doua bucati de cascaval pane la prajit,se lasa pe fiecare parte cate 2-3 min pana se rumeneste si se vede cascavalul.Se scot pe un servet si se lasa putin sa absoarba uleiul in exces.Se prepara salata.se poate servi si cu cartofi copti sau fierti
Cartofi cu rozmarin si usturoi la cuptor
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem ca pentru cartofi taranesti. Se pun in punga magica, preparam condimentele si stropim cu ulei de masline. Legam punga si o punem la cuptor la foc mediu timp de 20 min. Se servesc calzi
Omleta cu cascaval si crenvusti de pui
Batem ouale,punem sare,piper si cascaval bucatele iar crenvustiul taiat rondele.Punem compozitia in uleiul incins.Cand e gata,in farfurie presaram deasupra omletei cascaval ras
Cartofi Frantuzesti
Cartofii se pun la fiert in coaja cu apa si sare.Cand sunt gata se scurg de apa si se curata de coaja,dupa care se taie rondele.Tava se unge cu unt si se aseaza rondelele de cartofi.Intr-un castron se sfarama telemeaua cu o furculita,se adauga oul,smantana si mararul.Se toarna in tava peste...
Coji de cartofi la cuptor
Se curata cartofii de coaja, putin mai gros,sa nu fie doar coaja subtire:))),se spala foarte foarte bine si se pun in tava de cuptor.Le stropim cu ulei de masline ,sare si piper si le lasam 15 min la cuptor.Se pot servi si calde si reci ca un aperitiv