Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si sarea.Separat amestecam crema mascarpone cu smantana ,galbenusurile si lingura de otet.Apoi rasturnam toata compozitia peste faina ,adaugam putin piper si framantam un aluat.Cand acesta a devenit elastic si nu se mai lipeste de maini,il acoperim cu o...
Pulpele se spala,se sterg cu un prosop absorbant,se ung cu ulei si se condimenteaza cu sare,piper ,boia si pudra de usturoi.Punem si crengutele de rozmarin,acoperim cu folie si lasam la frigider cateva ore.
Invelim pulpele in feliile de bacon,le asezam intr-un vas in care am pus putin...
Muschiuletul se taie bucati.
Intr-o cratita calim ceapa cu putin ulei.Punem si morcovii taiati rondele.Luam cratita de pe foc,punem boiaua,amestecam si punem iarasi pe foc.Adaugam bucatile de carne.Le prajim pana cand se deschid la culoare.Condimentam si punem apa cat sa acopere...
Am pregatit separat carnea si cartofii.
Dupa cum am vazut la doamna Maria,sunt la moda morcoveii astia,mini-carote,asa ca am pus si eu,sa vina Gaby sa zica „iar carotzii astia,v-ati facut iepuri?”.
Inca nu,dar cine stie.
Mai intai am scos osul sin pulpa,se va praji mult...
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei.Carnea se taie cubulete(puteti sa folositi carnea tocata,eu am preferat s-o tai bucati).Cand ceapa a devenit sticloasa,se ia cratita de pe foc si se pune boiaua.Se pune din nou pe foc si se adauga carnea.Se lasa sa se prajeasca pana cand se deschide la...
Pulpele de pui se bat putin ,se condimenteaza si se lasa la frigider.
Pieptul de pui se taie marunt sau se toaca.Eu am preferat sa-l tai.Se condimenteaza.
Morcovii si mazarea se fierb de jumatate.
Ceapa se taie marunt si se pune la prajit impreuna cu ciupercile in putin ulei.Se adauga...
Eu am avut un miel foarte micut,abia daca avea gust de miel carnea.
Mielul se spala,se curata de eventualele firisoare de blana.Pe langa picior,se face o despartitura,un „buzunar”,desfacand cu griga pielea de catre coaste.Daca totusi se rupe,puteti sa-l coaseti cu ata,nu este nici...
Friptura se condimenteaza,se pune sosul de soia si o crenguta de rozmarin.Se acopera cu o folie si se lasa la frigider.Eu am lasat pana a doua zi.
A doua zi am pus putin ulei intr-o tava,am asezat carnea,am pus usturoiul zdrobit si taiat,apoi vinul si o cana de apa sau supa de legume....
Muschiuletul de vitel se taie felii cam de un centimetru grosime.
Ceapa,morcovii si patrunjelul se curata si se taie.Ceapa mai marunt,morcovii si patrunjelul rondele.
Intr-o cratita punem putin ulei si punem ceapa,morcovii si patrunjelul.Le calim pana cand ceapa devine sticloasa.Adaugam...
Pulpele se trec prin ou si apoi prin amestecul crocant din plic.Se pun in cuptor pe gratarul aragazului(nu in tava),iar dedesuptul gratarului punem tava aragazului cu apa.
Pe plic scrie ca se lasa 20 de minute la cuptor.Noua ne plac mai crocante,asa ca le-am lasat o ora.
Pentru sos...
Pulpa de porc se spala si se sterge cu un prosop absorbant.Mustarul se amesteca cu uleiul de masline,sare,piper,boia,boabele de mustar si piper,pudra de usturoi si de rozmarin.Se unge pulpa de porc cu amestecul pregatit,se acopera cu o folie si se lasa la frigider cateva ore.Eu am lasat peste...
Am pregatit puiul cu o zi inainte si dupa ce l-am condimentat,l-am lasat la frigider pana a doua zi.
Puiul se spala,se curata de eventualele pene,se taie varfurile aripilor si gatul daca este(la mine n-a fost cazul)….la pui ma refer,evident.Tamponam puiul cu un servetel absorbant...
Coastele se condimenteaza cu sare si piper.Din celelalte ingrediente se face un amestec.Ceapa se taie marunt si usturoiul se zdrobeste putin.Coastele impreuna cu amestecul se pun intr-o punga de friptura si se lasa la marinat peste noapte.
A doua zi am pus punga cu costitele intr-o...
Ficateii se spala si se curata de pielite.Se pun in lapte si se lasa peste noapte in frigider.
Se scot din lapte si se tamponeaza cu un servetel absorbant.Se condimenteaza cu piper si foarte putina sare,sau deloc daca baconul este sarat.
Se invelesc in feliile de bacon.Se pot pune si cate...
Pentru ca tot am facut carnati,am pastrat putina umplutura pentru muschiuleti.Cu ajutorul unui cutit,am facut un orificiu in mijlocul muschiuletului,suficient cat sa punem umplutura.
Se condimenteaza muschiuletul,se pune intr-o tava cu putin ulei si apa.Se acopera cu o folie de aluminiu si se...
Pieptul de pui se taie felii subtiri,apoi se bat cu ciocanul de snitele, ajutandu-ne de o folie alimentara ,pentru a nu se sfarâma.Se condimenteaza.
Pe felia de piept de pui asezam o felie de sunca,apoi o felie de cascaval.O îndoim si o închidem ca pe un plic.Daca este cazul...
Pieptul de pui se taie felii (nu foarte subtiri).
Iaurtul se amesteca cu mustarul,uleiul ,sare,piper si usturoiul pisat.Cu acest amestec se ung feliile de piept,se pune o crenguta de rozmarin,se acopera vasul si se pun la frigider pentru cateva ore. Fulgii de porumb se maruntesc.
Din...
Taiem carnea bucati,o condimentam,punem o lingura ulei de masline,doi catei de usturoi zdrobiti,putin ghimbir razuit,zeama de lamâie,putin sos de soia si sos dulce acrisor.Amestecam si punem vasul la frigider cam o ora.
Curatam ceapa si o taiem marunt (Doamne ce-am mai...
Pieptul de pui se taie bucati.Punem uleiul de masline într-o tigaie,când s-a încins,punem bucatile de piept de pui,condimentam.Lasam sa se prajeasca,spre final adaugam si rozmarinul.Scoatem bucatile de carne pe un prosop absorbant si lasam acoperit pana cand facem sosul....
Se coace ardeiul kapia,se decojeste,se desareaza si se pune putin ulei deasupra.
Pieptul de pui se taie felii si se bate cu ciocanul de snitele,dupa ce in prealabil l-am pus între doua bucati de folie.Vom putea astfel sa-l întindem frumos fara a se rupe.Condimentam carnea....
Muschiuletul se taie felii mai groase ,care se prajesc in putin ulei.Dupa ce s-au prajit putin le condimentam cu sare si piper.Se curata ceapa si morcovii si se taie cubulete.In uleiul in care am prajit carnea,punem ceapa uscata si verde,impreuna cu morcovii.ii lasam sa se prajeasca pana cand...
Cotletul se taie felii mai groase si se condimenteaza.Punem si rozmarinul.Intr-o tava se pune putin ulei,se aseaza feliile de carne,se pun morcovi taiati betisoare si ceapa rondele.Se pune supa de legume deasupra si se pune la cuptor.Se mai poate adauga supa daca a scazut prea...
Se amesteca toate ingredientele,mai putin leusteanul si mierea de albine.Aripioarele se pun la marinat in amestecul obtinut.Se lasa la frigider pentru o ora.
Intr-un vas ceramic,asezam aripioarele,scoatem foile de dafin,mai adaugam putina supa de legume si leusteanul.Acoperim vasul cu o folie...
Se curata ceapa si se taie marunt.In oala de lut se pune putin ulei si punem ceapa sa se caleasca.Adaugam apoi si carnea taiata bucati.O lasam o vreme sa se prajeasca domol.asa cum am spus,in oala de lut procesul este foarte lent.Mai apoi turnam doua pahare de apa rece,punem sare si putin piper...
Cartofii se pun la fiert cu coaja ,in apa cu putina sare.Ii vom fierbe doar de jumatate.Morcovii se curata si se dau pe razatoare.
Ceapa se curata si se taie marunt.Intr-o cratita se pune putin ulei si se pune ceapa si morcovii razuiti.Punem cratita pe foc si dupa ce acestea s-au...
Din faina,drojdie,ulei si sare se framanta un aluat cu apa calduta.Se lasa la dospit cam 30 de minute.
Pieptul de pui se toaca marunt.Ciupercile se spala si se taie felii mai mari.Morcovul se curata si se razuieste.
Intr-o cratita punem putin ulei si punem ciupercile la prajit.Separat...
Pulpele se spala,se sterg cu un prosop,se condimenteaza.Se face un amestec din mustar,crema de branza si sosul dulce-acrisor.Se pun pulpele intr-un vas termorezistent si se ung cu amestecul de branza si mustar.Se pun morcovii si supa de pui.Se pune si mierea peste pulpe si presaram boabe de...
Pieptul de pui se taie felii cat mai subtiri,la fel ca si pentru snitele.Se condimenteaza.Eu le-am lasat pana a doua zi la frigider.
Pe fiecare bucata de piept se pune o bucata de cascaval,se ruleaza ca si o sarmaluta si apoi se imbraca cu o felie de bacon.
Se pun intr-un vas de yena in...
Ceapa se curata si se taie marunt.Morcovii curatati si ei se taie rondele.Intr-un vas se pune putin ulei si se adauga ceapa si morcovii.Se lasa putin sa se caleasca.Apoi adaugam boiaua si carnea taiata cuburi.Mai lasam sa se caleasca putin impreuna,adaugam sare si...
Cu siguranta-i un preparat pentru care trebuie sa te inarmezi cu rabdare si multa vointa de a rezista mirosului imbietor ce vine din cuptor.
Pulpele le-am pus la marinat de cu seara.Le-am condimentat,am adaugat cativa catei de usturoi sfarmat,ghimbirul taiat rondele,rozmarinul uscat,uleiul...
Tartă cu piept de pui şi caşcaval
Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si sarea.Separat amestecam crema mascarpone cu smantana ,galbenusurile si lingura de otet.Apoi rasturnam toata compozitia peste faina ,adaugam putin piper si framantam un aluat.Cand acesta a devenit elastic si nu se mai lipeste de maini,il acoperim cu o...
Pulpe de pui în bacon
Pulpele se spala,se sterg cu un prosop absorbant,se ung cu ulei si se condimenteaza cu sare,piper ,boia si pudra de usturoi.Punem si crengutele de rozmarin,acoperim cu folie si lasam la frigider cateva ore. Invelim pulpele in feliile de bacon,le asezam intr-un vas in care am pus putin...
Muşchiuleţ de porc cu orez
Muschiuletul se taie bucati. Intr-o cratita calim ceapa cu putin ulei.Punem si morcovii taiati rondele.Luam cratita de pe foc,punem boiaua,amestecam si punem iarasi pe foc.Adaugam bucatile de carne.Le prajim pana cand se deschid la culoare.Condimentam si punem apa cat sa acopere...
Pulpă de curcan cu cartofi noi la cuptor ~ 300~
Am pregatit separat carnea si cartofii. Dupa cum am vazut la doamna Maria,sunt la moda morcoveii astia,mini-carote,asa ca am pus si eu,sa vina Gaby sa zica „iar carotzii astia,v-ati facut iepuri?”. Inca nu,dar cine stie. Mai intai am scos osul sin pulpa,se va praji mult...
Shepherd’s Pie
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei.Carnea se taie cubulete(puteti sa folositi carnea tocata,eu am preferat s-o tai bucati).Cand ceapa a devenit sticloasa,se ia cratita de pe foc si se pune boiaua.Se pune din nou pe foc si se adauga carnea.Se lasa sa se prajeasca pana cand se deschide la...
Ruladă de pui cu legume
Pulpele de pui se bat putin ,se condimenteaza si se lasa la frigider. Pieptul de pui se taie marunt sau se toaca.Eu am preferat sa-l tai.Se condimenteaza. Morcovii si mazarea se fierb de jumatate. Ceapa se taie marunt si se pune la prajit impreuna cu ciupercile in putin ulei.Se adauga...
Miel umplut
Eu am avut un miel foarte micut,abia daca avea gust de miel carnea. Mielul se spala,se curata de eventualele firisoare de blana.Pe langa picior,se face o despartitura,un „buzunar”,desfacand cu griga pielea de catre coaste.Daca totusi se rupe,puteti sa-l coaseti cu ata,nu este nici...
Friptură de porc cu cartofi aurii
Friptura se condimenteaza,se pune sosul de soia si o crenguta de rozmarin.Se acopera cu o folie si se lasa la frigider.Eu am lasat pana a doua zi. A doua zi am pus putin ulei intr-o tava,am asezat carnea,am pus usturoiul zdrobit si taiat,apoi vinul si o cana de apa sau supa de legume....
Muşchi de viţel în vas de lut
Muschiuletul de vitel se taie felii cam de un centimetru grosime. Ceapa,morcovii si patrunjelul se curata si se taie.Ceapa mai marunt,morcovii si patrunjelul rondele. Intr-o cratita punem putin ulei si punem ceapa,morcovii si patrunjelul.Le calim pana cand ceapa devine sticloasa.Adaugam...
Pulpe de pui crocante cu usturoi
Pulpele se trec prin ou si apoi prin amestecul crocant din plic.Se pun in cuptor pe gratarul aragazului(nu in tava),iar dedesuptul gratarului punem tava aragazului cu apa. Pe plic scrie ca se lasa 20 de minute la cuptor.Noua ne plac mai crocante,asa ca le-am lasat o ora. Pentru sos...
Pulpă de porc cu legume la cuptor
Pulpa de porc se spala si se sterge cu un prosop absorbant.Mustarul se amesteca cu uleiul de masline,sare,piper,boia,boabele de mustar si piper,pudra de usturoi si de rozmarin.Se unge pulpa de porc cu amestecul pregatit,se acopera cu o folie si se lasa la frigider cateva ore.Eu am lasat peste...
Pui cu lamâie în vasul roman
Am pregatit puiul cu o zi inainte si dupa ce l-am condimentat,l-am lasat la frigider pana a doua zi. Puiul se spala,se curata de eventualele pene,se taie varfurile aripilor si gatul daca este(la mine n-a fost cazul)….la pui ma refer,evident.Tamponam puiul cu un servetel absorbant...
Coaste de porc dulci picante
Coastele se condimenteaza cu sare si piper.Din celelalte ingrediente se face un amestec.Ceapa se taie marunt si usturoiul se zdrobeste putin.Coastele impreuna cu amestecul se pun intr-o punga de friptura si se lasa la marinat peste noapte. A doua zi am pus punga cu costitele intr-o...
Ficăţei în crustă de bacon
Ficateii se spala si se curata de pielite.Se pun in lapte si se lasa peste noapte in frigider. Se scot din lapte si se tamponeaza cu un servetel absorbant.Se condimenteaza cu piper si foarte putina sare,sau deloc daca baconul este sarat. Se invelesc in feliile de bacon.Se pot pune si cate...
Muşchiuleţ de porc umplut
Pentru ca tot am facut carnati,am pastrat putina umplutura pentru muschiuleti.Cu ajutorul unui cutit,am facut un orificiu in mijlocul muschiuletului,suficient cat sa punem umplutura. Se condimenteaza muschiuletul,se pune intr-o tava cu putin ulei si apa.Se acopera cu o folie de aluminiu si se...
Cordon bleu
Pieptul de pui se taie felii subtiri,apoi se bat cu ciocanul de snitele, ajutandu-ne de o folie alimentara ,pentru a nu se sfarâma.Se condimenteaza. Pe felia de piept de pui asezam o felie de sunca,apoi o felie de cascaval.O îndoim si o închidem ca pe un plic.Daca este cazul...
Piept de pui în înveliş crocant
Pieptul de pui se taie felii (nu foarte subtiri). Iaurtul se amesteca cu mustarul,uleiul ,sare,piper si usturoiul pisat.Cu acest amestec se ung feliile de piept,se pune o crenguta de rozmarin,se acopera vasul si se pun la frigider pentru cateva ore. Fulgii de porumb se maruntesc. Din...
Tocăniţă de viţel
Taiem carnea bucati,o condimentam,punem o lingura ulei de masline,doi catei de usturoi zdrobiti,putin ghimbir razuit,zeama de lamâie,putin sos de soia si sos dulce acrisor.Amestecam si punem vasul la frigider cam o ora. Curatam ceapa si o taiem marunt (Doamne ce-am mai...
Pui cu mascarpone şi smântână
Pieptul de pui se taie bucati.Punem uleiul de masline într-o tigaie,când s-a încins,punem bucatile de piept de pui,condimentam.Lasam sa se prajeasca,spre final adaugam si rozmarinul.Scoatem bucatile de carne pe un prosop absorbant si lasam acoperit pana cand facem sosul....
Pacheţele de pui ≈ 200≈
Se coace ardeiul kapia,se decojeste,se desareaza si se pune putin ulei deasupra. Pieptul de pui se taie felii si se bate cu ciocanul de snitele,dupa ce in prealabil l-am pus între doua bucati de folie.Vom putea astfel sa-l întindem frumos fara a se rupe.Condimentam carnea....
Muschiulet de vitel cu ciuperci
Muschiuletul se taie felii mai groase ,care se prajesc in putin ulei.Dupa ce s-au prajit putin le condimentam cu sare si piper.Se curata ceapa si morcovii si se taie cubulete.In uleiul in care am prajit carnea,punem ceapa uscata si verde,impreuna cu morcovii.ii lasam sa se prajeasca pana cand...
Orez basmati &salbatic cu cotlet de porc
Cotletul se taie felii mai groase si se condimenteaza.Punem si rozmarinul.Intr-o tava se pune putin ulei,se aseaza feliile de carne,se pun morcovi taiati betisoare si ceapa rondele.Se pune supa de legume deasupra si se pune la cuptor.Se mai poate adauga supa daca a scazut prea...
Aripioare de curcan la cuptor
Se amesteca toate ingredientele,mai putin leusteanul si mierea de albine.Aripioarele se pun la marinat in amestecul obtinut.Se lasa la frigider pentru o ora. Intr-un vas ceramic,asezam aripioarele,scoatem foile de dafin,mai adaugam putina supa de legume si leusteanul.Acoperim vasul cu o folie...
Mancare de mazare
Se curata ceapa si se taie marunt.In oala de lut se pune putin ulei si punem ceapa sa se caleasca.Adaugam apoi si carnea taiata bucati.O lasam o vreme sa se prajeasca domol.asa cum am spus,in oala de lut procesul este foarte lent.Mai apoi turnam doua pahare de apa rece,punem sare si putin piper...
Musaca de cartofi
Cartofii se pun la fiert cu coaja ,in apa cu putina sare.Ii vom fierbe doar de jumatate.Morcovii se curata si se dau pe razatoare. Ceapa se curata si se taie marunt.Intr-o cratita se pune putin ulei si se pune ceapa si morcovii razuiti.Punem cratita pe foc si dupa ce acestea s-au...
Placinta cu carne si ciuperci
Din faina,drojdie,ulei si sare se framanta un aluat cu apa calduta.Se lasa la dospit cam 30 de minute. Pieptul de pui se toaca marunt.Ciupercile se spala si se taie felii mai mari.Morcovul se curata si se razuieste. Intr-o cratita punem putin ulei si punem ciupercile la prajit.Separat...
Copanele de pui cu cartofi si rozmarin
Pulpele se spala,se sterg cu un prosop,se condimenteaza.Se face un amestec din mustar,crema de branza si sosul dulce-acrisor.Se pun pulpele intr-un vas termorezistent si se ung cu amestecul de branza si mustar.Se pun morcovii si supa de pui.Se pune si mierea peste pulpe si presaram boabe de...
Piept de pui cu cascaval
Pieptul de pui se taie felii cat mai subtiri,la fel ca si pentru snitele.Se condimenteaza.Eu le-am lasat pana a doua zi la frigider. Pe fiecare bucata de piept se pune o bucata de cascaval,se ruleaza ca si o sarmaluta si apoi se imbraca cu o felie de bacon. Se pun intr-un vas de yena in...
Varza timpurie in oala de lut
Ceapa se curata si se taie marunt.Morcovii curatati si ei se taie rondele.Intr-un vas se pune putin ulei si se adauga ceapa si morcovii.Se lasa putin sa se caleasca.Apoi adaugam boiaua si carnea taiata cuburi.Mai lasam sa se caleasca putin impreuna,adaugam sare si...
Pulpa de curcan la cuptor
Cu siguranta-i un preparat pentru care trebuie sa te inarmezi cu rabdare si multa vointa de a rezista mirosului imbietor ce vine din cuptor. Pulpele le-am pus la marinat de cu seara.Le-am condimentat,am adaugat cativa catei de usturoi sfarmat,ghimbirul taiat rondele,rozmarinul uscat,uleiul...