Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura ambianta. Se toarnă făina în ploaie într-un recipient. Se adaugă restul de ingrediente si se framanta cu robotul sau cu mana până când obtinem o bula de...
Într-un blender, puneți ouăle și fulgii de ovăz și mixați. Adaugăti 150 ml lapte și amestecati din nou. Se toarnă într-un castron, se adaugă laptele rămas, se amestecă și se lasă sa se odihneasca 15 minute.
Amestecati...
Se pune fasolea la inmuiat de cu seara .A doua zi se scurge si se pune la fiert in apa rece .Se schimba apa ,apoi se pune din nou la fiert in apa calda impreuna cu crenguta de cimbru.Se lasa la...
Spalam bine carnea si o taiem bucatele, apoi o calim intr-o tigaie cu putin ulei. Scoatem carnea pe un platou, punem ciupercile (spalate, curatate si taiate felii) in aceeasi tigaie si le calim...
Preparam mai intai budinca. Punem laptele la fiert, impreuna cu zaharul. Amestecam putin lapte cu continutul plicului de budinca. Cand incepe sa fiarba laptele, adaugam budinca de ciocolata si...
Curatam legumele, le spalam si le taiem ca pt ciorba. Untura de ratza o punem in oala in care facem ciorba si calim in ea legumele taiate pt 3-4 minute. Adaugam 2-3 cani de apa si lasam legumele sa...
Peștele se curăță și se spală bine în mai multe ape. Capul și coada se înlătură după preferințe- de multe ori arată mai bine în farfurie întreg ;)
După ce...
Inghetata:
Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul si le-am pus intr-o craticioara, la foc mic, amestecand intr-una pana ce s-au topit cristalele de zahar.
Frisca am batut-o tare (n-a durut-o,...
Burta am spalat-o bine, si am lasat-o in apa rece cu otet pentru cateva ore.
Piciorusele de porc (dupa ce au fost bine curatate si spalate) le-am pus la fiert, spumandu-le bine-bine. Cand oasele...
Din malai, apa si un praf de sare facem o mamaliga potrivit de moale.
O rasturnam si o lasam sa se raceasca putin, apoi o taiem felii.
Formele se ung cu putin unt si apoi se garnisesc...
Pentru umplutura: curatam merele de coaja si interior si le dam pe razatoarea mare sau le trecem prin robot, asa cum am procedat eu, apoi le calim impreuna cu zaharul si scortisoara pana lasa...
Cum se prepara Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar
Pregatiti insert-ul de fructe (o seara inainte ): Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute.
Se mixeaza zmeura si se pune...
Cum se prepara Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara
Preparati biscuitul :
Incalziti cuptorul la 180°C. Separati albusurile de galbenusuri.
Bateti albusurile spuma. Frecati galbenusurile cu indulcitorul,...
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, morcovul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun...
Spalati cotletul apoi il stergeti cu niste servetele. Taiati felii cam de 2 cm grosime, dar nu pana jos, baza trebuie sa ramana intreaga. Intr-un bol puneti mustarul, ketchup-ul, zeama de lamaie...
Cu un cutit de legume curatati ghimbirul de coaja..
Spalati radacina, dati-o pe razatoarea cea mica sau mixati-o.
Puneti pasta obtinuta intr-un castron si adaugati 1/4 l de apa.
Amestecati si...
Carnea de gaina am pus-o la fiert intr-o oala (mare), plina cu apa (necesita timp indelungat de fierbere, iar apa se va evapora).
Ocazional am adunat spuma formata pana ce apa a ramas curata....
Puiul il frecam bine cu sare, daca avem ata de bucatarie ii legam picioarele, daca nu , nu e o problema, punem inauntru puiului 1 catel usturoi, 1 fir rozmarin, lamaia intepata in 5-6 locuri....
Blat:
Mixeaza spuma albusurile impreuna cu un praf de sare.
Adauga treptat zaharul mixand in continuare pana la diluarea completa.
Peste albusurile spuma cerne faina.
Adauga...
Tartă cu caise
Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura ambianta. Se toarnă făina în ploaie într-un recipient. Se adaugă restul de ingrediente si se framanta cu robotul sau cu mana până când obtinem o bula de...