publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta de creveti Gambas sotati cu usturoi, ghimbir si sos de soia
Iata cum se prepara Reteta de creveti Gambas sotati cu usturoi, ghimbir si sos de soia Curatam creveții, lăsând doar coada. Facem o incizie si indepaetam matul negru. Tocam marunt usturoiul și ghimbirul. Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul și se prăjește...
Midii/Scoici cu sos de smantana, usturoi si patrunjel
Mixati patrunjelul, usturoiul, sarea si uleiul. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece. Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. Amestecati 100 ml de apa cu jumatate de...
Midii/Scoici umplute cu pesto de casa si gratinate
Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. Intr-o cratita se gatesc midiile la foc iute, cu un pic de usturoi uscat, paprika si cimbru uscat si cu 100-150 ml de apa sau...
Scoici Saint Jacques cu piureu de dovleac
Curatati coaja dovleacului si-ndepartati semintele. Taiati-l bucati. Curatati cartofii si morcovul si taiati-i bucati. Spalati si curatati restul de legume. Puneti intr-o oala adanca dovleacul, cartofii, prazul taiat bucati, morcovul, tija de telina, foaia de dafin, cimbrul uscat si...
Scoici Saint Jacques cu pasta de curry verde
Curatati si tocati marunt usturoiul. Deschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques daca sunt proaspete. Daca sunt congelate, lasati-le sa decongeleze. Uscati-le cu un prosop de hartie. Prajiti-le rapid pe toate partile in untul incalzit impreuna cu usturoiul. Puneti...
Scoici St Jacques cu praz si clementine
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Curatati prazul, spalati-l si taiati partea alba marunt. Puneti uleiul la-ncalzit intr-o tigaie si reveniti ceapa. Puneti prazul si sotati impreuna timp de 8 minute. Adaugati smantana, sare, piper , paprika, amestecati 2 minute si...
Scoici Saint Jacques cu andive si portocala
Se indeparteaza cotorul si se spala.rapid sub apa andivele. Puteti sa le lasati intregi daca sunt mici sau sa le taiati in 2 daca sunt mari. Reveniti-le in 30 g de unt cu o lingura de zahar si zeama de la o portocala. Puneti sare, piper. Gatiti-le la foc mic, lasati-le sa se...
Frigarui de creveti si scoici Saint Jacques, cu sos de avocado
Spalati lamaia verde. Curatati avocado-ul, taiati-l in 2, scoateti samburele si taiati-l felii. Arozati-le cu zeama de lamaie. Mixati ceapa taiata marunt cu avocado-ul, smantana, maioneza si coaja rasa de limeta. Puneti sare si piper. Rezervati la rece in 6 verine mici individuale....
Midii/Scoici cu ciuperci si smantana
Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul. Curatati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 20 g de unt, timp de 10 minute. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca...
Creveti cu ciuperci si smantana
Curatati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 20 g de unt, timp de 10 minute. Curatati si tocati marunt, ceapa alba si salota si usturoiul . Prajiti-le in 20 g de unt fara sa colorati, presarati faina deasupra si amestecati. Varsati cidrul treptat, continuati sa...
Scoici Saint-Jacques bretone
Deschideti, spalati si curatati scoicile de Saint-Jacques. Pastrati 2 cochilii bine spalate. Intr-o oala puneti la fiert supa cu vinul alb, timp de 3 minute. Luati de pe foc si inmuiati scoicile de Saint-Jacques in acest sos timp de 6 - 7 minute. Scurgeti si puneti deoparte scoicile de...
Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia
Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece, carnea de scoică. Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez, este...
Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos
Se curata legumele. Se toaca marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul. Se taie morcovii în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. Intr-o tigaie sau wok, puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei. Se prăjește usturoiul, ceapa si ghimbirul. Se adauga morcovii...
Midii / Scoici cu rosii si chorizo
Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Spalati rosiile si ardeiul si taiati in cubulete. Curatati de piele carnatul chorizo si...
Ceviche sau Creveti marinati
Se curata si se toaca foarte marunt ceapa si usturoiul. Se taie piment-ul în bucățele mici. Se stoarce sucul de lamaie. Într-un castron, plasați crevetii decojiti tăiati în jumătate pe lungime. Se adauga toate ingredientele menționate mai sus. ...
Creveti cu ananas si sos dulce acrişor
Curatam creveții (am folosit fierti cumparati proaspeti de la pescarie). Intr-un castron puneti crevetii si toate ingredientele de la marinada. Amestecati si rezervati la rece cel putin 30 de minute. Dupa acest timp adaugati galbenusul de ou si amestecati. Intr-un wok/tigaie...
Creveti cu sos satay
Curatam creveții, lăsând doar coada. Curatati legumele. Tocam marunt usturoiul și ghimbirul. Taiati ceapa marunt si taiati morcovul lamele. Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul și ghimbirul. Se adauga ceapa si morcovul si se...
Inele de Calmar cu sos de rosii si Whisky
Spalati si tăiați calamarii inele. Mic secret de la vanzatorul de peste: puneti-i la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 2-3 minute. Se trec apoi prin apa rece si se scurg. Incălziti 2 linguri de ulei intr-o tigaie profunda. Puneți inelele și lăsați-le sa se...
Midii/Scoici cu curry
Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Intr-o cratita se caleste ceapa si usturoiul cu un pic de unt. Adaugati...
Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia
Curatam creveții, lăsând doar coada. Tocam marunt usturoiul și ghimbirul. Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul și se prăjește usturoiul și ghimbirul. Adaugati creveții și le sotati pe fiecare parte. Adaugati sosul de soia light, uleiul de susan...
Midii/Scoici umplute si gratinate
Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. Intr-o cratita se gatesc midiile la foc iute, cu ceapa, ierburile si vinul alb pana se deschid- 10 minute. Pastrati numai...
Mamaliguta cu sos de midii si smantana -reteta misto
Facem mamaliga sambata seara- nu va spun cum pentru ca stiti mai bine decat mine :)) Rezervati restul la frigider - nu se stie niciodata.... Pregatim sosul de midii cu smantana : vezi reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/midii-scoici-in-sos-de-smantana-si-vin-alb-69181.html ...
Midii / Scoici in sos de smantana si vin alb
Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Intr-o cratita se caleste ceapa si usturoiul cu un pic de unt. Adaugati...
Scoici Saint Jacques à la Phiphi
Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece carnea de scoică. Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez este...