publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
publicat la 28.07.2024
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Chec aperitiv cu ton - Reteta savuroasa buna pentru orice ocazie
Iata cum se prepara Chec aperitiv cu ton - Reteta savuroasa buna pentru orice ocazie Preîncălziți cuptorul la 180°C. Bateți ouăle. Adăugați tonul in conserva și pasta de ton. Adăugați făina și praful de copt și amestecați. Taiati ardeiul cubulete si tocati ceapa...
Placinta Beurek cu feta si spanac - Reteta gustoasa si usor de preparat
Cum se prepara Placinta Beurek cu feta si spanac - Reteta gustoasa si usor de preparat: Tăiați cozile și spălați spanacul. Se taie bucati si se caleste 10 minute intr-o tigaie grill fara grasime. Lasati sa se raceasca. Am pregatit astfel 600g de spanac si am congelat apoi...
Reteta de placinta turta cu spanac si feta
Iata cum se prepara Reteta de placinta turta cu spanac si feta Spalati spanacul si rupeti cozile. Puneti-l in apa clocotita cu sare si fierbeti-l 3 minute. Scoateti spanacul, puneti-l la scurs si lasati sa se raceasca. Stoarceti bine spanacul si taiati-l marunt. Frecati ouale...
Aperitiv chec sarat cu dovlecei
Spalati si curatati partial dovlecelul (am lasat un pic de coaja fiind bio). Taiati-l cubulete. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati ceapa si usturoiul in uleiul de masline cu baconul afumat taiat bucatele. Adaugati dovlecelul taiat si reveniti impreuna 8-10 minute pana...
Chec cu conopida si ton
Spalati conopida, desfaceti-o in buchetele. Puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 15 minute. Scurgeti conopida si lasati sa se raceasca. Incalziti cuptorul la 180°C. Presati in piureu conopida, adaugati tonul scurs si amestecati impreuna. Puneti faina cu seminte, smantana,...
Aperitiv chec cu ton si branza de capra proaspata
Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Intr-un castron cu ajutorul unui tel de mână sau în bolul robotului de bucătărie, bateți ouăle cu brânza de capră proaspătă. Adăugați ceapa verde tocată, „făina”, praful de copt, sarea, boia...
Aperitiv tarta quiche cu spanac si branza de capra (fara aluat)
Spalati si curatati de tije spanacul. Puneti-l la fiert intr-o oala cu apa fierbinte si sarata timp de 10 minute. Scurgeti spanacul si tocati-l. Incalziti cuptorul la 180 ° C. Prajiti baconul într-o tigaie cu un pic de ulei si cu ceapa curatata si tocata. Colorati 10 minute, adaugati...
Aperitiv tarta rasturnata cu spanac, bacon si branza de capra
Spălați spanacul și curatati-l. Sotați spanacul taiat în puțin ulei timp de aproximativ 10 minute. Puneti sare. Într-o altă tigaie, rumeniti feliile de bacon. Bateți ouăle cu smântâna, apoi adăugați brânza de capră măruntita. ...
Aperitiv cachir - parizer algerian
Taiati carnea bucati mici si puneti-o in mixer sau robotul de bucatarie. Adăugați ouăle, brânza felii, condimentele. Mixati totul. Apoi adăugați făina și uleiul și mixati din nou. Puneti 2 foi de film pe planul de lucru. Se toarnă amestecul de cachir si se etaleaza. Puneți...
Aperitiv chiftele de pastarnac cu branzeturi
Spălați și curățați păstârnacul și morcovul. Dați-le pe razatoarea cea mare. Se adaugă chimenul, cele 3 brânzeturi și ouăle. Se amestecă totul, se adaugă faina de migdale. Condimentăm: sare și piper. Am pus o lingurita de sos persillade:...
Aperitiv clatite cu faina de hrisca / Galettes bretonnes (fara gluten)
Topiti untul semi sarat la microunde. Intr-un castron sau in bolul robotului puneti făina de hrișcă, oul si sarea. Amestecati bine si adaugati apa treptat amestecand . La sfarsit puneti untul topit si racit. Trebuie sa obtineti un aluat un pic mai gros decat cel pentru clatitele...
Aperitiv chec sarat cu feta, dovlecel si morcov
Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Reveniti-le intr-o tigaie mare/wok in uleiul incalzit cu un pic de paprika afumata. Curatati si spalati legumele - dovleceii nu i-am curatat complet caci bio. Taiati-le demi rondele fine. Adaugati legumele taiate si reveniti-le cu ceapa si...
Branza Halloumi prajita
Taiati branza in batoane. Amestecati pudra de migdale cu condimentele Yassa su cu semintele de susan. Dati branza prin acest amestec , prajiti-o rapid pe toate partile in uleiul incins. Presarati boia de ardei. Am servit cu avocado si cu crema de otet balsamic.
Guacamole rapid si parfumat
Taiati avocado-ul pe jumatate in lungime. Indepartati samburele si curatati-l de coaja. Puneti pulpa intr-un castron. Adaugati sucul de lamaie si presati-l in piureu cu o furculita. Puneti condimentele si busuiocul taiat. Amestecati. Gustati si asezonati in functie de gustul dvs. Dati...
Carnat de Lyon in aluat briosat
In bolul robotului sau intr-un castron puneti faina, sarea si zaharul . Amestecati si faceti o adancitura in faina. Puneti in adancitura drojdia faramitata impreuna cu 2 linguri din laptele caldut. Acoperiti drojdia cu putina faina si lasati sa actioneze timp 5 minute. Incepeti sa...
Aperitiv saratele cu cascaval si chimen / Vafe (fara gluten)
Se amesteca cascavalul cu pudra de migdale. Se adauga sare si chimen. Punem oul si smantana si amestecam bine. Incalzim aparatul de wafe. Punem o lingura buna in centru pentru a obtine o wafa mare. Lasati 1-2 minute si verificati. Daca este colorata o scoateti. Puteti face mai mici...
Aperitiv scrob de oua
Spalati si curatati legumele . Daca utilizati rosii proaspete taiati-le cubulete. Idem taiati ardeiul verde bucatelele. Tocati marunt ceapa si usturoiul. Bateti ouale intregi cu un praf de sare. Adaugati cimbru uscat, nucsoara rasa si un pic de sare. Intr-o tigaie mica incalziti...
Pere la cuptor umplute cu branza Roquefort si nuci
Incalziti cuptorul la 180°C. Curatati perele, taiati-le in 2 si scoateti cotorul cu samburi din mijlocul lor. Amestecati branza Roquefort cu nucile curatate si maruntite. Umpleti 2 jumatati de pere. Inchideti perele cu jumatatile ramase. Asezati-le pe hartie de copt. Radeti...
Aperitiv omleta cu andive si sunca
Se indeparteaza cotorul si se spala rapid sub apa rece andiva. Tocati andiva marunt. Bateti bine ouale cu branza cremoasa, adaugati piper. Intr-o tigaie de teflon puneti sunca afumata taiata bucatele la prajit cu usturoiul tocat marunt. Adaugati andiva, sare, piper, cimbru si...
Budinca sarata algeriana cu faina de naut /Karantica
Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina de naut, uleiul, ouale, laptele, semintele de chimen, branza topita, si sarea. Amestecati bine cu un tel sau la robot. Incorporati treptat apa rece amestecand in continuu. Am pus 900 ml de apa. Compozitia este foarte lichida. Am...
Aperitiv chec cu ton, branza si frunze de ridichi
Spalati bine in mai multe ape frunzele de ridichi. Alegeti si triati frunzele indepartati tijele. Scurgeti-le bine de apa si taiati-le marunt. Incalziti cuptorul la 180°C. Intr-un castron adanc sau in bolul robotului bateti ouale intregi cu smantana, cu sosul pesto rosso si cu crema...
Aperitiv castravete cu salata de vinete si carnat la cuptor cu feta
Taiati carnatul in felii subtiri. Puneti-le pe o placa, presarati deasupra branza feta si cimbru uscat. Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 10 minute. Spalati si curatati castravetele. Taiati-l in felii subtiri. Puneti sare . Amestecati salata de vinete si puneti-o cu o...
Aperitiv saratele rapide din chec sarat
Incalziti cuptorul la 180°C. Puteti hidrata rosiile uscate in apa fierbinte timp de 20 de minute. N-am avut nevoie, aveam un pachet nou si erau suficient de moi. Intr-un castron amestecati faina, amidonul si praful de copt. Adaugati ouale treptat, varsati uleiul si iaurtul....
Mamaliga cu parmezan, paprika si marar
Puneti la fiert apa cu sare. Cand incepe sa dea in clocot, varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu. Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu un tel sau o lingura de lemn. Adaugati 2 linguri de parmezan, paprika si mararul tocat si amestecati....
Clatita cu faina de naut la cuptor / Socca
Varsati faina si sarea intr-un castron sau in bolul robotului. Adaugati apa treptat si amestecati bine cu un tel. Puneti o lingura de ulei, amestecati si filtrati compozitia printr-o sita fina. Aluatul trebuie sa fie ca un lapte gras- un pic mai subtire decat aluatul de clatite....
Aperitiv crema de branza cu feta/ Kajmac (reteta sarbeasca)
Amestecati smantana cu zeama de lamaie. Intr-un bol cu o furculita sau cu mixer-ul frecati untul. Adaugati branza feta maruntita, smantana si frecati pana obtineti o crema omogena. Nu este nevoie sa puneti sare, branza feta este deja sarata. Puteti adauga un pic de smantana daca il vreti...
Aperitiv terina cu ardei si branza de vaci
Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece. Incalziti crema. Scurgeti foile de gelatina si puneti-le in crema fierbinte. Luati de pe foc si amestecati. Lasati sa se raceasca un pic. Amestecati bine branza cu smantatana, puneti sare si piper. Adaugati ceapa tocata fin si arapagicul...
Aperitiv pogacele unguresti cu cascaval / Pogacsa
Amestecati drojdia uscata in laptele caldut cu zaharul. Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina cu sarea si amestecati. Adaugati galbenusul de ou, smantana si untul si incorporati apoi treptat laptele cu drojdia. Framantati 10 minute pana obtineti un aluat elastic....
Aperitiv wrap/snack
Coaceti cele 4 tortilla daca le-ati facut de casa (reteta aici ) sau incalziti-le daca sunt cumparate. Lasati-le sa se raceasca usor. Taiati ardeii in lamele si rosiile confiate in bucatele. Puneti o lingura de pesto rosu si o lingura de branza pe fiecare tortilla. Dati un tur...
Aperitiv crochete de carne cu parmezan
Inmuiati painea in apa rece, scurgeti-o bine. Intr-un castron amestecati toate ingredientele pentru crochete. Puneti sare si piper si amestecati bine. Formati crochetele introducand in mijloc bucatele de parmezan. Le-am pus la rece 20 de minute inainte de a le praji pentru a se tine...