publicat la 11.09.2012
publicat la 14.07.2012
publicat la 30.12.2011
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Dulceata de lebenita sau pepene verde
Se taie pepenele felii, se curata coaja verde a pepenelui si se arunca, se indeparteaza samburii, se taie bucatele feliile de pepene. Intr-o oala de 3 litri se adauga apa si otet in proportie de 100 ml de otet la litru de apa. Eu am pus la fiert 2 litri de apa la care am adaugat 200 ml otet. Cand...
Salam de biscuiti reteta, reteta de post
Salam de biscuiti reteta La 400 ml apa fierbinte adaugam 2 plicuri de ceai, lasam la infuzat 8-10 minute, apoi indulcim cu 3 linguri de zahar. Punem stafidele in 100 ml ceai fierbinte sa se umfle. Intre timp zdrobim biscuitii, taiem rahatul bucatele. Intr-o cratita...
Dulceata de dovleac cu citrice si stafide
Stafidele se inmoaie in apa. Miezul de dovleac se razuieste pe razatoarea cu gauri mari, se pune la fiert la foc domol cu 2 pahare de apa, se fierbe pana se inmoaie, se paseaza cu un mixer vertical obtinandu-se un pireu. Intre timp, citricele se storc, iar in zeama rezultata se adauga...
Pasta de corcoduse albe fara conservant
Peste fructele spalate si scurse de apa, adaugam 50 ml apa apoi le punem la fiert la foc mic, amestecand mereu. Fructele fierb relativ repede, cam in 10-15 minute, iar coaja si pulpa se desprinde de sambure. Dupa ce se racoresc putin, trecem fructele printr-o sita pt a le separa de samburi....
Dulceata de capsuni reteta (cu gel fix 3x1)
Dulceata de capsuni reteta Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intr-o oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix, se adauga peste capsuni, tot acum se adauga vanilia si menta uscata maruntita, se amesteca bine si se pune dulceata la fiert, la...
Prajitura cu rabarbura(rubarba)
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam praful de copt si mai batem 1 minut. Din zahar si apa se face un sirop fierbinte care se pune peste albusuri batand in continuare. Se adauga galbenusurile dupa care se pune faina, amestecand usor pt omogenizare. Se toarna compozitia...
Prajitura cu nuca, ciocolata, rahat
Batem albusurile spuma tare, adaugam coaja si zeama de lamaie, se continua batutul spumei, adaugam zaharul, vanilia si batem pana la topirea zaharului. Se adauga faina, se amesteca cu grija pana la incorporarea acesteia, adaugam nuca, rahatul si ciocolata, toate taiate bucatele. Turnam compozitia...
Tort Arici
Se rup biscuitii in bucati mai mici si ii amestecam cu celelalte ingrediente (miere, cacao, nuca, unt....). Compozitia trebuie sa aibe consistenta aceleia pentru salam de biscuti. Daca mai este nevoie adaugati putin lapte. Compozitia obtinuta se da la frigider pentru aprozimativ 1 ora pentru...
Dulceata de strugurei, rabarbura si visine
Eu am inceput cu spalatul si sterilizatul borcanelor (mi-au trebuit 7 borcane cu capac filetat). Sa pot face combinatii de fructe carora le-a trecut vremea si fructe care se gasesc, congelez fructele al caror sezon de recoltare a trecut. Deci, scoatem da la congelat strugureii, spalam si...
Desert rulada de biscuiti cu nuca de cocos
Foi: Se zdrobesc cat mai fin biscuitii, se adauga cacao, laptele, se framanta bine ingredientele, apoi compozitia obtinuta se imparte in 2 parti egale. Fiecare parte se intinde cu sucitorul intre 2 folii de plastic, se ung cu crema, se rulaza strans in folia de plastic si se pastreaza...
Tort cu capsuni (pentru mine)
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Bateti ouale, zaharul si extractul de migdale, pana cand compozitia se ingroasa. Cerneti ambele tipuri de faina peste compozitie, apoi amestecati usor. Adaugati untul topit la marginea compozitiei. Amestecati foarte putin. Puneti...
Prajitura cu crema caramel si alune
Zdrobim biscuitii marunt cu un sucitor, dupa care ii amestecam cu cacaua, zaharul pudra, alunele sau nucile zdrobite cu sucitorul. Incalzim laptele cu untul, vanilia si romul si turnam peste biscuiti. Amestecam bine si asezam comozitia intro tava mai mica, netezind, fara sa apasam prea tare....
Tort cu crema de ciocolata si mandarine
Batem ouale spuma cu mixerul, adaugam praful de copt, vanilia si apoi zaharul in ploaie, se bate spuma pana se topeste zaharul, adaugam galbenusurile, amestecam usor, adaugam faina cernuta, incorporam usor faina, amestecand bland sa nu se lase spuma. Turnam compozitia obtinuta intro forma de...
Gomboti cu prune
Se curata, se spala cartofii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. In timp ce fierb cartofii, pregatiti prunele. Se spala si se scot samburii din prune, insa aveti grija sa nu desfaceti prunele de tot. Umpleti fiecare pruna cu cate o lingurita mica de zahar amestecat cu praf de...
Vedeta verii - Prajitura cu caise
Freci spuma untul cu zaharul + vaniliile, adaugi treptat ouale, iaurtul, faina cernuta+praful de copt. Torni compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt (24x21,5 dimensiunea tavii, dar se poate folosi o tava cu dimensiuni apropiate de aceste dimensiuni), asezi deasupra fructele trecute...
Tort Mamaruta
Pasul 1: este bine sa se inceapa cu preparatul budincii sa se racerasca pana se coace blatul. Amestecam praful de budinca cu 100 ml lapte rece, amestecam bine sa nu se faca cocoloase. Restul de lapte(300 ml) se pune la fiert cu zaharul si vanilia, cand fierbe adaugam praful de budinca...
Desert prajitura Maria-Elena
Blatul 1: Cele 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri zahar, se pun apoi cele 6 galbenusuri, o jumatate pliculet praf de copt si 6 linguri de faina. Se omogenizeaza compozitia si se coace blatul in tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit. Se face testul scobitorii. Se lasa apoi la...
Tort de Dragobete, inimioara
Pregatim un pandispan astfel: batem cele 3 albusuri spuma tare, adaugam zaharul, vanilia si praful de copt, continuam sa batem spuma pana se topeste zaharul, adaugam galbenusurile, amestecam usor, la sfarsit adaugam faina in ploaie, omogenizam cu grija, apoi turnam compozitia in forma si coacem...
Tort ,,Inimioara cu fructe,,
Incepem cu gelatina pe care o punem la inmuiat in 100 ml lapte cam 30 minute. Pregatim un blat: 3 albusuri batute spuma cu 3 linguri de zahar la care adaugam praful de copt si vanilia, adaugam cele 3 galbenuse, omogenizam usor, adaugam faina, amestecam usor pana la incorporarea...