publicat la 20.01.2014
publicat la 27.12.2013
publicat la 27.12.2013
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Inghetata cu capsuni si rubarba
1. Capsunii se curata de frunze si se spala. 2. Rubarba se spala, se sterge, se taie cubulete si se pune in blender impreuna cu capsunii. 3. Peste capsuni se adauga iaurt, miere, ghimbir razuit, extract de vanilie. Se adauga rubarba si se dau prin blender pana se fac pasta. 4. Zeama de...
Galuste din malai cu capsuni
1. Intr-o craticioara turnam iaurtul cu zaharul si lasam sa dea in clocot, la foc mic, amestecand continuu. 2. Se adauga treptat malaiul, amestecand sa nu se formeze cocoloase. 3. Se amesteca pana cand malaiul s-a fiert, dupa care se adauga scortisoara si esenta de vanilie. 4. Se...
Sandwich cu rucola
1. Sectionati bagheta de-a lungul si ungeti cu crema de unt. 2. Asezati feliile de sunca si de cascaval. 3. Se pune deasupra rucola si e gata pentru devorat.
Tapas cu sardine file si rucola
1. Franzela se taie felii, se pune putin ulei de masline intr-o tigaie si se aseaza feliile de franzela in tigaie. 2. Se lasa feliile la prajit pe ambele parti, se scot pe un servet si se condimenteaza cu sare cu mirodenii pentru peste. Amestecul l-am gasit gata facut in Lidl si continea...
Salata de sparanghel pane in parmezan
1. Sparanghelul l-am tras in tigaie cu putin unt pentru 2-3 minute. 2. Se pregatesc in farfurii separate: faina, ouale si parmezanul razuit. 3. Ouale se bat impreuna cu frunzele de lime, amestecul de condimente italian, sare si piper. 4. Sparanghelul se tavaleste pe rand prin...
Amestec de cinci condimente: Anason, Cuisoare, Scortisoare, Piper Sichuan, Fenicul
Amestestecul se poate gasi in magazine cu condimente sau la cele naturiste, iar ingredientele se pot folosi fie macinate, fie intregi. Acest amestec este esential in bucataria din sudul Chinei si cea vietnameza. Sursa: Condimente, de Anne Iburg Five spices se foloseste la asezonarea...
Supa-crema de linte rosie condimentata
1. Se spala, se curata si se taie rondele, morcovii si patrunjelul. 2. Se curata usturoiul si ceapa, se taie marunt si se pun intr-o tigaie cu uleiul. 3. Se adauga in tigaie morcovii si patrunjeii si se lasa la calit pentru 5 minute sub capac, pana se rumenesc putin. 4. Se adauga lintea...
Tort de ananas cu cardamon
Mod de pregatire blat: 1. Se tapeteaza tava (detasabila) cu unt sau/ si cu hartie de copt 2. Faina se cerne, se adauga sarea si bicarbonatul de sodiu, se amesteca bine. 3. Ananasul proaspat, se curata de coaja si se taie felii. Cam 3-4 felii se taie cubulete si se pun in blender cu...
Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka
Mod de pregatire briose: 1. Faina se cerne si se amesteca cu sarea, bicarbonatul de sodiu si semintele de susan. 2. Ouale se bat cu zaharul pana cresc in volum, se adauga extractul de vanilie, untul topit, iaurtul si bananele tocate in blender si se mixeaza. 3. La...
Praline cu quinoa si ienupar
1. Deasupra unei craticioare cu apa clocotita, se pun intr-un bol bucatele de ciocolata, la topit. Eu folosesc Schogetten pentru ca imi place textura, e fina si sunt gata pregatite patratele de ciocolata. Fundul bolului nu trebuie sa atinga apa din cratita. 2. Se adauga untul de cocos si se...
Parfait cu branza quark, fulgi de orz si tonka
1. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga fulgii de orz, mierea si fulgii de migdale. Se lasa pe foc mic pentru 10-12 minute, amestecand din cand in cand sa se distribuie in mod egal untul si mierea, dupa din amestecul de fulgi se formeaza primul strat al desertului (in pahar). 2. Branza de...
Supa crema de pastarnac
1. Se curata pastarnacul de coaja, se spala si se taie felii. 2. Ceapa se taie marunt si se caleste pentru 3-4 minute in putin ulei de masline. 3. Se adauga pastarnacul peste ceapa si se lasa la foc mic pentru 10-12 minute pana se inmoaie. Se adauga si condimentele: Indian ...
Spaghete integrale cu sos special de leurda
1. Se fierb pastele 9-10 minute in apa clocotita cu sare si ulei sau conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg si adauga putin ulei de masline. Eu am folosit spaghetti integrale luate de la Lidl, sunt super bune, iar al dente sunt un deliciu. 2. Sosul de leurda se pregateste astfel: se...
Clatite din tarate de ovaz cu crema de avocado
1. Taratele de ovaz (de la Solaris am avut) se macina in rasnita si se amesteca cu faina integrala, sarea si bicarbonatul de sodiu. 2. Semintele de susan se macina cu rasnita si se adauga in faina. 3. Se bat ouale si se adauga in compozitie, apoi si laptele treptat, amestecand continuu pana...
Smoothie verde cu spanac, mango si migdale
Mango si bananele se curata de coaja, se taie cubulete/ felii si se pun intr-un blender. Migdalele daca sunt intregi, se maruntesc cu un cutit si se pun langa restul ingredientelor in blender. Mixati pentru 3-4 minute si obtineti un smoothie cremos si foarte sanatos.
Salata de oua de prepelita
1. Am fiert ouale dupa care le-am pus sub apa rece si le-am lasat pentru 5 minute in apa. 2. Ouale de prepelita le-am desfacut mai usor decat am prevazut, credeam ca va fi mai horror, dar nu a fost deloc asa. E nevoie doar de un bol cu apa rece in care din cand in cand sa ne clatim mainele in...
Tarta rustica cu afine si banane
1. Se pun intr-un bol: faina, sarea, zaharul, oul si untul topit si se mixeaza pana se incorporeaza ingredientele si se obtine un aluat potrivit pentru framantat. 2. Se poate pastra la frigider de seara pana dimineata (asa am procedat si eu caci n-am avut timp sa o pregatesc in aceeasi...
Salata cu andive, ridichi si parmezan
1. Spalati si curatati toate legumele: salata, andiva (frunza cu frunza), rucolla. 2. Se taie marunt fiecare leguma, exceptand rucolla. 3. Le asezati in farfurie si razuiti parmezan cat va place. 4. Adaugati semintele de chia si presarati cu otet balsamic. 5. Optional...
Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla
1. Se fierb cartofii intregi, spalati si cu coaja sau curatati de coaja si taiati cubulete (ca si pentru pireu). 2. Se adauga sare in apa si se lasa cam 15-20 minute la fiert. Atentie: se fierb mai repede decat cartofii albi, nu se lasa mult pe foc pentru ca se fac prea moi. 3. Dupa ce se...
Bomboane cu ciocolata, nuci si prune uscate - Reteta nr. 50
1. Se macina in rasnita semintele de susan, nucile si migdalele. 2. Se pot macina tot in rasnita, sau intr-un blender si biscuitii digestivi. 3. Prunele uscate, se spala, se sterg bine cu un servetel de hartie si apoi se taie marunt. 4. Se adauga cacaua si uleiul de cocos....
Batoane cu cereale, finetti si goji
1. Se cantaresc cerealele, se pun intr-un bol si se amesteca cu untul topit pentru 30 de secunde in cuptorul de microunde. 2. Se adauga zaharul muscovado, uleiul de cocos si siropul de artar si se amesteca bine. 3. Se pune si crema de finetti in compozitie si se amesteca pana se...
Briose de ciocolata cu bezea elvetiana
Mod de pregatire briose: 1. Se cerna faina intr-un bol mare, se adauga cernand si cacaua si se amesteca. 2. Se adauga sarea, praful de copt si se amesteca iar. 3. Se amesteca separat intr-un alt bol, ouale, zaharul brun si zaharul vanilat. 4. Se adauga uleiul, iaurtul si se mixeaza...
Fursecuri rapide pentru ceai
1. Se amesteca bine untul cu zaharul brun pana se obtine o crema si se topeste untul. 2. Se adauga faina cernuta, sarea si oul si se continua omogenizarea. 3. Se pun si condimentele: scortisoara si nucsoara. 4. La final se adauga semintele de chimion (optional) si se amesteca bine. 5....
Blueberry smoothie
Puneti intr-un blender afinele congelate, adaugati mango taiat cubulete, turnati lapte si mixati 1 minut. Apoi se adauga si taratele si goji si se mai mixeaza un minut, doua.
Salata exotica de quinoa cu avocado si mango
Mango si avocado se curata de coaja si se taie cubulete. Salata se spala si se sterge cu un servet. Intr-o farfurie adanca se aseaza mango taiata cubulete, avocado care se poate taia si feliute subtiri, se adauga si feliile de pancetta taiate in trei-patru bucatele, salata si la final se presara...
Budinca de orez cu prune uscate
Prunele uscate se spala bine, se lasa la inmuiat pentru 2-3 ore sau peste noapte ca sa se hidrateze, iar a doua zi se fierb in apa clocotita pentru 2 minute impreuna cu bucatile de scortisoara si cuisoara. Nu aruncati apa in care s-au fiert prunele, doar indepartati mirodeniile. Orezul se...
Aperol Spritz si La Multi Ani de Ziua Femeii!
Turnati Aperolul in paharul de vin, apoi adaugati vinul, sucul de portocale si la final apa minerala si cuburile de gheata daca le agreati. Se poate si fara, e superba oricum. Se serveste cu multa voie buna, si praline condimentate absolut delicioase.
Amestec de condimente mediteraneene
Toate ierburile si condimentele se amesteca si se pastreaza intr-un recipient inchis ermetic intr-un loc ferit de lumina. Dafinul se macina cu rasnita in cazul in care aveti frunzele intregi. Chimenul se macina si acesta pana se obtine un praf si se include in mix. Amestecul meditereanean sau...
Praline cu mango confiate si ienibahar
Ciocolata cu aroma de cafea impreuna cu ciocolata cu lapte, se rup bucatele si se pun intr-un bol la bain-marie la care se adauga 1 lingurita de ulei de masline, avand grija ca apa care intre timp clocoteste, sa nu atinga bolul. Reteta originala cere 30 grame de unt la 300 grame ciocolata...
Pasta de peste cu feta
Scurgeti uleiului din conserva si pasati sardinele cu furculita, intr-un bol. Adaugati feta si amestecati vine pana se incorporeaza cu pestele. Stoarceti lime si continuati sa amestecati. Taiati ceapa si adaugati in pasta. Puneti si condimentele si la final iaurtul, mai amestecati o data bine si...