Supele

Postat de Miha in Alimente pe 11 Dec 2009, 11:48

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
  1. Supa de oase se obtine din fierberea oaselor
  2. Supa de carne se obtine din fierberea oaselor si a carnii.
  3. Supa de pasare este zeama rezultata de la fierberea carnii de pasare
  4. Supa-bulion este o supa concentrata din carne de vita cu oase, fiarta cu zarzavat
  5. Consomeul este o supa foarte concentrata si foarte limpede
  6. Zeama de oase este o supa rezultata din a doua fierbere a oaselor si se foloseste la prepararea sosurilor si mancarurilor
  7. Supa de legume se obtine prin fierberea legumelor si poate inlocui supa de carne la prepararea unor mancaruri
  8. Zarzavatul se pune in supa dupa ce carnea este pe jumatate fiarta. La oasele de manzat,carne de pasare sau vitel, zarzavatul se pune dupa ce s-a spumuit supa
  9. Timpul de fierbere variaza in functie de tipul de carne si de temperatura folosita la gatit
  10. Pentru ca supa sa fie mai gustoasa, carnea si oasele se pun la fiert in apa rece
  11. Daca dorim ca rasolul sa fie mai gustos, se va pune carnea la fiert in apa fierbinte si se fierbe la foc mic si continuu
  12. Pana a fi servita carnea se pastreaza intr-un vas cu apa rece si putin sarata, astfel rasolul ramanand alb si nu se usuca
  13. Dupa ce s-a scos carnea din supa, aceasta nu se mai fierbe, altfel scade si va ramane sarata.
  14. Dupa ce s-a terminat de fiert supa, aceasta se strecoara, se lasa sa se aseze si se degreseaza.
  15. Pentru calcularea cantitatii de supa per persoana se socoteste in jur de 300 ml apa, la care adaugandu-se legume, galuste, smantana, portia de supa ajunge la cca 400 g.
  16. Se va tine cont ca in timpul fierberii apa se evapora, asa ca se va calcula o cantitate ceva mai mare de apa fata de cantitatea de supa ce vrem sa o obtinem.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]