Rosiile

Postat de Bucataras in Legume pe 25 Apr 2009, 11:00

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

Sunt legume bogate in beta-caroten, substanta anticancerigena, si vitamina C care are un rol important in stimularea imunitatii. Culoarea rosie le este data de substanta numita licopen, un nutrient care reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si a cancerului de prostata. De asemenea, contin si luteina si zeaxantina, nutrienti cu rol important in protejarea vederii.

Surse naturale de licopen mai sunt si : pepenele rosu, papaya, grepfruit roz, caisele.

Rosiile se gasesc in piete pe tot parcursul anului, dar perioada in care se gasesc cele mai gustoase rosii e vara si inceputul toamnei. Ar fi de preferat ca in restul timpului sa consumam rosii conservate. Spun unii…

Uite un lucru pe care nu l-am stiut nici eu: rosiile se pastreaza la temperatura camerei pentru a-si mentine prospetimea si aroma.

Idei de servire: rosiile se potrivesc foarte bine cu busuioc, otet balsamic, usturoi, parmezan, oregano.

Comentarii (2)

12.02.2011, 20:27

din rosii cherry, mozzarella, ulei de masline si busuioc, iese o salata capresse minunata

10.02.2013, 08:50

Bune si sanatoase

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]