Rosiile

Postat de Bucataras in Legume pe 25 Apr 2009, 11:00

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

Sunt legume bogate in beta-caroten, substanta anticancerigena, si vitamina C care are un rol important in stimularea imunitatii. Culoarea rosie le este data de substanta numita licopen, un nutrient care reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si a cancerului de prostata. De asemenea, contin si luteina si zeaxantina, nutrienti cu rol important in protejarea vederii.

Surse naturale de licopen mai sunt si : pepenele rosu, papaya, grepfruit roz, caisele.

Rosiile se gasesc in piete pe tot parcursul anului, dar perioada in care se gasesc cele mai gustoase rosii e vara si inceputul toamnei. Ar fi de preferat ca in restul timpului sa consumam rosii conservate. Spun unii…

Uite un lucru pe care nu l-am stiut nici eu: rosiile se pastreaza la temperatura camerei pentru a-si mentine prospetimea si aroma.

Idei de servire: rosiile se potrivesc foarte bine cu busuioc, otet balsamic, usturoi, parmezan, oregano.

Comentarii (2)

12.02.2011, 20:27

din rosii cherry, mozzarella, ulei de masline si busuioc, iese o salata capresse minunata

10.02.2013, 08:50

Bune si sanatoase

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]