Potrivit studiilor si cercetarilor in domeniu, persoanele care nu sar peste micul dejun sunt mult mai concentrate la ceea ce au de facut pe parcursul zilei, avand, totodata, mai putine sanse sa devina obeze si manifestand un risc scazut pentru bolile de inima sau diabet.
Insa, din pacate, multi dintre cei care iau totusimicul dejun nu tin cont de faptul ca acesta trebuie sa fie si sanatos, ci sunt interesati doar de ceva care se poate consuma pe fuga si care se poate prepara la fel de rapid. Nutritionistii ne atentioneaza ca aceasta procedura nu este deloc una sanatoasa si ne ofera, in schimb, cateva solutii pentru un mic dejun simplu, dar, totodata sanatos.
1. Fructe proaspete si unt de migdale pe paine prajita. Acest mic dejun este plin de energie si, mai mult, foarte detoxifiant.
2. Pita preparata din faina integrala, umpluta cu omleta cu branza si o mandarina. Cerealele, lactatele, fructele si proteinele din compozitia acestui mic dejun ofera organismului tot ce are nevoie pentru a face fata unei zile pline.
3. Mini-pizza englezeasca preparata din faina integrala, cu sos de rosii, mozzarella semi-degresata si piper rosu, gatita la foc mic in cuptor pana cand branza se topeste.
4. Vafa umpluta cu unt de arahide si afine, plus un pahar de lapte sau unul de smoothie de banane, preparat din lapte degresat, iaurt grecesc slab, banana inghetata, una sau doua linguri de seminte de in si una sau doua linguri de migdale si putina gheata.
5. Un bol de cereale cu lapte si fructe de padure proaspete sau nuci/seminte. Prin toate acestea se sporeste nivelul de energie si starea de satietate pe tot parcursul zilei.
6. Chefir cu piure de capsuni, plus omleta. Chefirul consumat singur nu este destul de satios pentru a putea sa ne asigure energia necesara pe parcursul zilei, insa este foarte usor si suficient pentru o sedinta dis-de-dimineata la sala de sport. Dupa acesta, se poate consuma o omleta din care organismul sa isi ia proteinele necesare pentru restul zilei.
7. Branza de vaci degresata, cereale si capsuni. Per total ar trebui sa avem o cana de circa 250 ml.
8. Biscuti din ovaz cu seminte chia si sirop din scortisoara si artar sau un smoothie roz pregatit din o banana coapta, doua degete de zer de proteine, o cana cu afine, capsuni sau zmeura (proaspete sau inghetate), 220 de grame de lapte de migdale sau de cocos (fara zahar sau alti indulcitori), o lingura de unt de cocos, o lingurita cu extract de vanilie. Totul se amesteca in blender si deasupra, se adauga boabe de cacao., chia si seminte din in.
9. Ovaz gatit la foc mic, alaturi de cirese uscate, pe langa care mai adaugam seminte si extract de vanilie, plus doua lingurite de miere calduta.
10. Clatite cu o compozitie bogata in proteine, preparate din urmatoarele ingrediente: 4 albusuri, o lingura de unt de migdale sau de arahide, praf de scortisoara, esenta de vanilie sau de migdale. Se amesteca toate ingredientele si aluatul astfel obtinut se toarna cu lingura in tigaia bine incinsa, fara ulei. Clatita se tine pe foc trei minute pe fiecare parte
Cei din Oradea ce doresc sa se bucure de un mic dejun gustos si sanatos pot apela la comenzile online de la pizzerii Oradea.