publicat la 02.12.2020
publicat la 02.12.2020
publicat la 02.12.2020
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Scrob cu hribi, urzici si leurda
Spalam urzicile in mai multe apa si le punem la fiert.Dupa ce s-au fiert le punem la scurs. Spalam hribi,ii curatam si ii punem la fiert. Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt Intr-o tigaie adaugam uleiul si ceapa si le calim putin impreuna. Dupa care adaugam urzicile si hribi...
Mancare de spanac
Spanacul spalat si ales se pune la fiert in apa cu sare si il lasam sa fiarba cateva clocote dupa care il strecuram. Tocam ceapa,leurda,usturoiul il pisam si le calim in putin ulei.Adaugam faina si mai lasam sa se caleasca cca1min.Dupa care adaugam laptele rece si amestecam. Cand incepe sa...
Traistute cu legume
Aluatul-Amestecam faina cu zaharul,sarea,praful de copt si il cernem intr-un vas.Facem gaura in mijloc si adaugam oul batut putin,untura si lingurile de unt.Incepem sa framantam adaugand apa rece treptat pana devine un aluat omogen nelipicios. Invelim coca in folie alimentara si dam la rece cca 1...
Snitele de soia
Se fierbe soia 15 minute (eu am adaugat in apa 1 catel usturoi, busuioc, sare, piper, cimbru pentru gust). Se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, se apasa putin sa iasa surplusul de apa. Intr-o farfurie amestecam faina cu pesmetul si condimentele iar in alta farfurie amestecam ouale cu...
Ciulama de ciuperci
Curatam ceapa,o tocam marunt si o calim putin in ulei.DApoi adaugam ciupercile taiate si spalate.Le calim impreuna la foc mic pana cand scade zeama lasata de ciuperci.Apoi rasturnam smantana pe care am tinut-o in frigider(devine mai cremoasa daca o tinem in frigider).Potrivim gustul de...
Ghebe cu oua
Spalam ghebele foarte bine, le punem intr-o oala cu apa la fiert si le lasam sa fiarba un clocot. Curatam ceapa, o taiem si o calim in ulei. Adaugam ghebele scurse de apa. Punem repede sarea, usturoiul curatat si pisat, condimentele si deasupra o cana cu apa. Lasam sa fiarba ghebele impreuna...
Ghiveci de legume
Luam ardei ii spalam si ii punem sa se scurga de apa.Pregatim o tigaie uscata si frigem ardei in ea,dupa ii curatam.Curatam ceapa,o taiem marunt si o calim putin in ulei.Adaugam rosiile si ardeii taiati marunt,sarea,piperul si condimentele dupa gust.Lasam sa fiarba vreo 10 minute si...
Mancarica de cartofi cu orez
Se curata cartofii,se taie si se pun la fiert intr-o oala. se adauga ceapa si ardeiul tocat, pasta de tomate,uleiul,carnea taiata in bucati. Se adauga apa cat sa cuprinda cartofii + o cantintate mica in plus. Cand au fiert cartofii se adauga orezul si se amesteca din cand in cand....
Mancarica de rosii cu ardei
Coacem ardeii pe flacara de la aragaz dupa care ii punem intr-o oala cu capac.Presaram sare desupra si ii lasam sa se raceasca,dupa care ii curatam si ii taiem felii.Curatam ceapa, o tocam si o calim putin in ulei,adaugam rosiile taiate cuburi.Amestecam si lasam sa fiarba circa 5-8 min dupa...
Mancarica de cartofi noi cu marar
Cartofii se curata si se spala, dupa asta ii taiem cuburi. Intr-o oala facem prajeala din ceapa si ulei, dupa care adaugam cartofii taiati. Punem in oala apa cu o cana mai mult decat cartofi. Lasam sa fiarba iar cand vedem ca incepe sa scada apa adaugam mararul, patrunjelul, condimentele si sarea...