Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI166
Retete

Desert briose pascale – cuib cu oua

In Prajituri la 3 Mai 2021

Brioșele: Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile cu vanilia, praful de copt,  uleiul, apa de flori de portocal, amestecând cu mixerul. Apoi adaugi făina și omogenizezi cu o spatulă, cu mișcări largi, pentru a menține aluatul...

Fleica la cuptor, cu usturoi si mirodenii

In Porc la 29 Apr 2021

Speli bucata de carne, o tamponezi ușor cu șervete de bucătărie, pentru a o zvânta. O crestezi, o ungi cu ulei și o freci cu mirodenii. Pui în crestături bucățele de usturoi și fire de rozmarin. Presari sare, după gust. Așezi ceafa de porc într-o tavă pregătită...

Desert chec cu capsuni si afine si glazura de ciocolata

In Dulciuri la 29 Apr 2021

Aluatul: Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Adaugi treptat apa de flori de portocal, gălbenuşurile, coaja de lămâie, uleiul, amestecând bine. Adaugi apoi 120 g făina amestecată cu praful de copt și omogenizezi cu o spatulă....

Aperitiv soare din foietaj cu sunca si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2021

Lași aluatul foietaj la dezghețat atât cât să fie ușor maleabil, dar încă rece si ușor tare ca să-l poți modela după aceea. Ungi aluatul cu ketchup și presari mirodenii: busuioc și oregano. Presari mozzarella rasă. Adaugi feliile de șuncă, însă doar...

Ovocado

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2021

Tai avocado de jur împrejur cu un cuțit, o răsucești ca să se desfacă, îndepărtezi sâmburele și scoți miezul (pe care îl poți folosi la altă rețetă). Le așezi într-o tavă cu hârtie de copt. Separat, bați ouăle cu sarea, adaugi șunca tăiată...

Desert tort cu cafea si crema de ciocolata cu gin

In Torturi la 23 Apr 2021

Decorațiunile: Pui ciocolata albă într-un poș, îl legi cu un elastic și îl scufunzi într-un ibric cu apă fierbinte. După ce s-a topit ciocolata, scoți poșul, îi tai vârful și desenezi pe o bucată de hârtie de copt inimioare sau orice...

Salata cu ton, porumb si ardei rosu

In Salate la 22 Apr 2021

  Speli ardeiul, salata verde și ceapa verde.Tai ardeiul rondele subțiri. Frunzele de ceapă le tai mărunt, iar salata o tai grosier. Scurgi tonul de suc și îl răsfiri într-un bol. Adaugi ardeiul, porumbul, ceapa verde și salata verde. Adaugi uleiul și sare,...

Salata cu ton, in stil mediteranean

In Salate la 22 Apr 2021

  Pui mazărea la fiert într-o crăticioară cu apă și un praf de sare. Cureți și speli morcovul, îl tai după plac și îl pui la fiert lângă mazăre. După ce s-au fiert, le scurgi de apă și le lași la răcit. Tai morcovul cubulețe. Scoți...

Zucchini in stil mediteranean

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2021

    Speli zucchini, îl tai în jumătăți și îi scobești miezul. Apoi tai fiecare jumătate din nou în două. Pui sare pe fiecare bucată de zucchini. Adaugi ulei de măsline, consider că o lingură per bucată este mai mult decât suficient....

Aperitiv trandafiri din zucchini si bacon cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2021

   Speli dovlecelul zucchini și îl feliezi cu ajutorul unui decojitor, pentru a obține fâșii late și subțiri. Dintr-un dovlecel poți obține 20 de felii (eu am avut nevoie de unul si jumătate până mi-au ieșit toate frumoase, pentru că se mai rup la feliat...

Mancare de linte verde

In Mancaruri de post la 13 Apr 2021

Lași lintea verde la înmuiat peste noapte. A doua zi o clătești și umpli vasul cu apă rece, astfel încât cojile să se ridice la suprafață și să le poți îndepărta ușor. Le mai frămânți cu mâna, până se decojesc. Într-o tigaie,...

Chiftele cu linte verde

In Mancaruri de post la 13 Apr 2021

Lași lintea verde la înmuiat peste noapte. A doua zi o clătești și umpli vasul cu apă rece. Lintea se va decoji ușor și cojițele vor pluti. Le frămânți cu mâna, până se decojesc. Arunci apa și repeți procedeul de câteva ori, cojile vor pluti și poți...

Supa de rosii cu linte rosie

In Supe la 12 Apr 2021

Lași lintea roșie la înmuiat o jumătate de oră, apoi o speli bine cu apă rece, frământând-o cu mâinile, ca să mai scapi de coji. Cureți și speli legumele. Într-o oală pentru supă, pui apa la fiert cu sare (după gust ), uleiul și legumele...

Mancare taraneasca de legume

In Mancaruri de post la 12 Apr 2021

Lași lintea verde și mazărea galbenă la înmuiat peste noapte. A doua zi le clătești bine cu apă rece și le frămânți cu mâna astfel încât să se decojească ușor (în cazul lintei). Cureți și speli morcovul, cartofii, ardeiul și ceapa. Tai...

Desert Trandafiri cu fructe (reteta nr. 700)

In Prajituri la 21 Mar 2021

    Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând apa de flori de trandafir, gălbenușurile, apa, uleiul, praful de copt și făina amestecând după fiecare ingredient. La final, omogenizezi cu o spatulă și...

Salata de icre de crap

In Crap / Caras la 21 Mar 2021

  Speli icrele, delicat, ajutându-te de două strecurători puse una în alta. Le scurgi bine de apă. Mai departe, freci icrele cu sare grunjoasă. Eu am pus o linguriță la toată cantitatea mea de icre, adică 200 g. Mai bine pui o cantitate mai mică la început...

Desert gogosi (reteta 2)

In Dulciuri la 20 Mar 2021

  Într-un castron adânc sau bolul de la mixer, torni laptele împreună cu apa (încălzite ușor într-un ibric), adaugi drojdia și îndulcitorul și amesteci. Adaugi pudra de vanilie, coaja de lămâie, ouăle și puțină făină și începi...

Reteta de ciorba de urzici, dreasa cu ou si cu otet

In Ciorbe la 16 Mar 2021

Preparare Reteta de ciorba de urzici, dreasa cu ou si cu otet Se spală legumele, ceapa se toacă mărunt, ardeiul şi roşia se taie cubuleţe, urzicile se mărunţesc, iar morcovul se dă pe răzuitoare. Se călesc legumele în puţin ulei, se adaugă şi urzicile. Se acoperă cu...

Aperitiv saratele cu chimen si boia dulce afumata (reteta 1)

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2021

  Bați ouăle cu un tel, adaugi apa, uleiul, sarea, făina și amesteci bine. Adaugi mirodenii, după plac. Trebuie să obții un aluat ceva mai gros ca la clătite. Încingi bine forma pentru sărățele. Torni din amestec cu polonicul sau cu o lingură, chiar în mijloc....

Desert tort Inima cu fructe

In Torturi la 8 Mar 2021

  Blatul: Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, zeama de lămâie şi îndulcitorul. Adaugi pe rând gălbenuşurile, sucul de portocală, apa, praful de copt, migdalele, ½ din cantitatea de făin, uleiul și restul de făină....

Desert tort Boema

In Torturi la 7 Mar 2021

    Blatul: Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Separat, amesteci cu mixerul, gălbenuşurile cu untul (eu am uitat să-l scot din timp din frigider, așa că l-am dat pe răzătoare), laptele, praful de copt şi cacaoa....

Paine neagra, cu bere neagra, nuci si chimen

In Piine la 7 Mar 2021

  Pui făina neagră și făina albă într-un bol, faci o gropiță în mijloc, adaugi drojdia, berea și zahărul și amesteci. Adaugi apoi apa, sarea și uleiul și amesteci bine. Frămânți aluatul până devine moale, neted, lucios aprox 5 minute la robot (sau de...

Desert choux Duo: roz cu crema de fistic și de cacao, cu crema de cafea

In Dulciuri la 28 Feb 2021

    Choux: Pui la fiert, într-o crăticioară, apa, laptele, untul și sarea. Când fierbe, adaugi cele două tipuri de făină și praful de copt. Faci focul mic, amestecând bine, apoi dai de pe foc și lași la răcit. Adaugi ouăle, pe rând,...

Paine turist

In Piine la 15 Feb 2021

  Aluatul: Pui într-un bol (vasul de la mixer) laptele cu untul topit (eu am încălzit în același ibric untul și laptele). Verifici amestecul, să fie cald, nu fierbinte și adaugi drojdia uscată și lași câteva minute, să se activeze drojdia. Adaugi apa...

Desert briose dantelate cu lamaie, zmeura si fistic

In Prajituri la 14 Feb 2021

  Brioșele: Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând gălbenușurile, apa, uleiul, coaja de lămâie, apa de flori de portocal, făina amestecată cu praful de copt, amestecând după fiecare. La final,...

Paine impletita in cinci, cu seminte

In Piine la 5 Feb 2021

  Aluatul: Într-un bol înalt / vasul de la mixer, pui drojdia uscată și torni peste laptele cu apa (amestecate). Lichidul trebuie să aibă aprox 27°C (cald, nu fierbinte). Torni și cidrul (să aibă temperatura camerei), adaugi zahărul și amesteci. Lași...

Pui in stil grecesc, cu peponaki

In Pui la 5 Feb 2021

   Puiul: Porționezi pulpele de pui, le pârlești și le speli. Le ștergi cu niște șervete de hârtie ca să absorbi apa. Le prăjești într-o cratiță cu ulei, la foc mediu, adaugi sare, după gust. Când sunt rumene, adaugi zeama de lămâie,...

Salata cu pui, oua si legume

In Salate la 2 Feb 2021

  Fierbi ouăle pentru 4 minute, să nu fie nici zemoase, nici fierte tari, ci mediu. Le răcești sub jet de apă rece (apa de la fiert eu o pun la plante, după ce s-a răcit) și le cureți, apoi le tai felii.   Speli salata și legumele. Rupi frunzele de salată cu...

Dantele de zahar

In Dulciuri la 2 Feb 2021

  Dantelele: Păstrează proporția 1:1 de pastă de zahăr : apă. Eu am obținut 4 dantele mari și 4 mici și încă mi-a mai rămas pastă, pentru că am vrut să mă joc și să încerc tot felul de șabloane. Amesteci bine pasta de zahăr cu apă rece. Adaugi...

Desert tort cu ciocolata si dantele

In Torturi la 31 Ian 2021

   Blatul: Bați cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul și dai deoparte. Separat, bați untul cu mixerul, până se deschide ușor la culoare, adaugi treptat gălbenuşurile, laptele, cacaoa, praful de copt. Încorporezi ½ din cantitatea de...

Afisate 1 - 30 din 714 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Vrei sa mai postezi o reteta, dar ti-e lene s-o prepari.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]