Am maruntit in robot biscuitii+nucile, am adaugat scortisoara, untul topit, am omogenizat, dupa care am tapetat baza unei tavi de 20 cm, cu acest amestec. Am dat la rece cca 30 minute.
Intr-un bol am pus branza, zaharul, ouale, vanilia, scortisoara, coaja de lamaie, am omogenizat...
Punem la copt dovleacul. Il taiem felii si il asezam intr-o tava de cuptor, la o temperatura de 200 grade celsius pana cand acesta devine moale.
Dupa ce este gata, lasam la racit si desprindem pulpa dovleacului, pe care o pasam pentru a obtine un piure.
Intr-un bol punem oul, zaharul si...
Tiramisu reţetă reinterpretata
La prima vedere sunt multe ingrediente, pare a fi mult de munca, dar va asigur ca nu e asa. :) Pregatim o tava in care punem forme pentru briose din silicon/hartie. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius. Pregatim si cantarim toate ingredientele pentru a le...
Pentru inceput, spalam si taiem in doua, pe lungime, vinetele. Daca aveti un cutit cu lama ceramica, folositi-l, astfel vinetele nu se oxideaza.
Scobim vinetele iar miezul il taiem bucatele pentru a le pune in umplutura.
Pe aragaz punem o oala/tigaie, adaugam ulei de masline (3-4...
Punem intr-o oala smantana, laptele, zaharul, semintele de vanilie si batonul ramas.
Omogenizam foarte bine si punem oala pe argaz; lasam pana aproape de punctul de fierbere (se observa ca pe marginea lichidului se formeaza usoare bule).
Luam de pe foc si incorporam gelatina* stoarsa foarte...
Fainurile si grisul se pun intr-un bol impreuna cu sarea, formam o mica gropita si adaugam lichidul ( drojdia, zahar, apa calduta, ulei). Incepem sa omogenizam totul din mijloc catre exterior si apoi ne apucam de framantat. Dupa cca 10 min. in care am framantat aluatul, in lasam la crescut,...
Cheesecake
Am maruntit in robot biscuitii+nucile, am adaugat scortisoara, untul topit, am omogenizat, dupa care am tapetat baza unei tavi de 20 cm, cu acest amestec. Am dat la rece cca 30 minute. Intr-un bol am pus branza, zaharul, ouale, vanilia, scortisoara, coaja de lamaie, am omogenizat...
Chec cu dovleac copt
Punem la copt dovleacul. Il taiem felii si il asezam intr-o tava de cuptor, la o temperatura de 200 grade celsius pana cand acesta devine moale. Dupa ce este gata, lasam la racit si desprindem pulpa dovleacului, pe care o pasam pentru a obtine un piure. Intr-un bol punem oul, zaharul si...
Tiramisu reţetă reinterpretata
Tiramisu reţetă reinterpretata La prima vedere sunt multe ingrediente, pare a fi mult de munca, dar va asigur ca nu e asa. :) Pregatim o tava in care punem forme pentru briose din silicon/hartie. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius. Pregatim si cantarim toate ingredientele pentru a le...
Vinete umplute
Pentru inceput, spalam si taiem in doua, pe lungime, vinetele. Daca aveti un cutit cu lama ceramica, folositi-l, astfel vinetele nu se oxideaza. Scobim vinetele iar miezul il taiem bucatele pentru a le pune in umplutura. Pe aragaz punem o oala/tigaie, adaugam ulei de masline (3-4...
Panna cotta cu vanilie
Punem intr-o oala smantana, laptele, zaharul, semintele de vanilie si batonul ramas. Omogenizam foarte bine si punem oala pe argaz; lasam pana aproape de punctul de fierbere (se observa ca pe marginea lichidului se formeaza usoare bule). Luam de pe foc si incorporam gelatina* stoarsa foarte...
Pizza casei
Fainurile si grisul se pun intr-un bol impreuna cu sarea, formam o mica gropita si adaugam lichidul ( drojdia, zahar, apa calduta, ulei). Incepem sa omogenizam totul din mijloc catre exterior si apoi ne apucam de framantat. Dupa cca 10 min. in care am framantat aluatul, in lasam la crescut,...