Ela68

2

Bucataras
junior

CACIULATI

Bucataras din 27.09.2011

RETETE236
PRIETENI228
Retete

Vanilla Cupcakes with Rasberry frosting

In Prajituri la 5 Mar 2013

Amestecam untul si zaharul. Adaugam oul si amestecam bine pana obtinem un aluat cremos. Adaugam zaharul vanilat. Apoi alternativ laptele si faina amestecata cu praful de copt. Adaugam carliontii de ciocolata si umplem 3/4 formele de briose (unse cu unt) cu amestecul obtinut si...

Tort cu mousse de ciocolata si portocale

In Torturi la 5 Mar 2013

Blatul:  Se prajesc nucile si migdalele intr-o tigaie sau farfurie de tabla, apoi le punem in blender si le mixam impreuna cu celelalte ingrediente. Aranjam pe un platou hartie de copt si reglam forma de tort cu pereti detasabili la 22 cm. Asezam compozitia in interior, niveland...

Mucenici muntenesti

In Sirop / Compot la 4 Mar 2013

Preparam mai intai aluatul amestecand intr-un castron faina, apa si sarea. Framantam pana devine elastic si se desprinde de pe maini. Lasam 10 minute la odihnit. Infainam blatul de lucru si intindem o foaie cu grosimea de 0.5 cm, nu mai mult, caci mucenicii se umfla la fiert si nu e de...

Mancare de urzici

In Mancaruri de post la 4 Mar 2013

Urzicile se curata si se spala in mai multe ape. Se pune o oala mare pe foc sa fiarba si cand da in clocot se adauga  urzicile. Lasam la fiert 15 minute dupa care le strecuram. Pastram 2 cani cu zeama. Tocam ceapa si o punem la calit cu sare. Eu am adaugat si o jumatate de lingurita de...

Coaja de portocala confiata

In Dulciuri la 1 Mar 2013

Se spala foarte bine fructele, se curata felii subtiri, se pun intr-o cratita cu apa rece, se lasa 1 ora, dupa care se arunca apa. Se pun intr-un vas la fiert 5 minute, se arunca apa si se repeta operatiunea inca de doua ori. In cazul in care partea alba din interior este prea groasa,...

Tarta cu ricotta si ciocolata alba

In Prajituri la 1 Mar 2013

Punem branza ricotta la scurs intr-o sita, 24 ore la frigider, acoperita. Pentru obtinerea aluatului de tarta amestecam intr-un bol faina, sarea si zaharul. Adaugam untul taiat cubulete si framantam pana obtinem un aluat sfaramicios. Desfacem o pastaie de vanilie cu ajutorul unui...

Tort Egiptean

In Torturi la 27 Feb 2013

Blat :  Se prajesc alunele si migdalele si se macina. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul , apoi faina si migdalele (plus alunele ) macinate. Se coace intr-o forma cu diametrul de 20 cm, tapetata cu hartie de copt. In reteta originala, coacerea blatului se facea intr-o forma...

Pate de casa din ficatei de pui

In Aperitive / Garnituri la 27 Feb 2013

Se spala, se curata ficateii si se pun la fiert in apa.  Calim in ulei cele doua cepe taiate marunt, adaugam sare si lasam la racit. Se pun ficateii , ceapa impreuna cu uleiul, untul, piperul si coniacul intr-un bol si mixam cu blenderul vertical pana obtinem o pasta...

Tarta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 26 Feb 2013

Amestecam toate ingredientele, pentru obtinerea unui aluat sfaramicios.  Invelim coca intr-o folie de plastic si o dam la frigider 30 minute. Calim ceapa cu putina sare in doua linguri de ulei .Adaugam ciupercile taiate mai grosier si lasam pana se evapora apa si se calesc...

Musaca de vinete si cartofi

In Vita la 26 Feb 2013

 Se spala vinetele si se taie pe grosime in felii de 1 cm. Se pun intr-un castron si se presara 1 lingurita de sare si se lasa 30 minute sa-si lase zeama. Se sterg cu un servet si se prajesc in ulei pe ambele parti.  Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie felii...

Baclava

In Prajituri la 24 Feb 2013

Mai intai preparam siropul. Punem la fiert la foc mic apa cu zaharul , cam 30 minute, procedand la fel ca la orice dulceata. Cand s-a legat, stingem focul si asteptam 15-20 minute ca siropul sa se mai raceasca sa putem adauga mierea. Amestecam siropul ci mierea  pana ce se omogenizeaza si...

Ciorba de vacuta

In Ciorbe la 22 Feb 2013

Se pune carnea de vaca la fiert in 2 l de apa rece cu o lingurita de sare si se fierbe circa 1 ora la foc mijlociu ca sa nu se tulbure supa.  Ceapa, floarea de marar, impreuna cu zarzavatul taiat cubulete mici ( mai putin ardeiul gras, cartofii si rosiile ) se pun 2 minute la calit in 2...

Tarta cu mere

In Prajituri la 22 Feb 2013

Se framanata un aluat omogen din toate ingredientele, se infasoara in folie si se pune in frigider cca 30 minute. Se curata merele, se taie sferturi, se scot samburii, iar pulpa se taie cuburi (eu am taiat cuburile mai mari ). Se calesc impreuna cu untul, zaharul , stafidele si coaja de...

Crema de zahar ars

In Prajituri la 22 Feb 2013

Se ard intr-o cratita cele 5 linguri de zahar pana acesta se topeste complet, apoi se invarte cratita ca sa se unga peretii acesteia pana sus. Se lasa la racit. Se bat albusurile spuma, se adauga cele 210 gr. zahar, apoi galbenusurile, faina si la sfarsit laptele si zaharul vanilat....

Cartofi cu rosii la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 21 Feb 2013

Se curata cartofii, se taie rondele si se prajesc in ulei. Se scot intr-un castron si se dau cu sare, cimbru si piper.Se adauga patrunjelul tocat si se amesteca pana se inglobeaza condimentele. Se aseaza intr-un vas, precum soldateii si se adauga usturoiul taiat. Rosiile se decojesc si se...

Desert Choux a la Creme

In Prajituri la 21 Feb 2013

Apa se pune la fiert cu sarea si uleiul, iar dupa ce clocoteste se ia imediat de pe foc. Se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa putin sa se raceasca. Ouale se adauga in aluat unul cate unul, dupa care se amesteca bine cu mixerul. Nu se adauga urmatorul ou pana ce...

Tarta cu dovlecei si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 21 Feb 2013

Aluatul : Se framanta un aluat din faina, unt si sare. Se adauga oul si apa, pana aluatul devine elastic. Se lasa aluatul invelit intr-o folie la frigider cca 30-40 minute. Apoi se intinde o foaie si se aseaza intr-o forma de 28 cm tapetata cu unt si faina. Ca sa-si pastreze forma, peste...

Tort cu crema de zmeura si ciocolata

In Torturi la 21 Feb 2013

Blatul :  Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cele doua linguri de cacao, amestecandu-le usor cu un tel, apoi ciocolata rupta in bucatele mici.Se toarna aluatul intr-o forma de 24 cm, tapetata cu hartie de...

Bomboane RAW

In Prajituri la 20 Feb 2013

Se curata de samburi curmalele si prunele , amestecam cu celelalte ingrediente, mai putin semintele de canepa si le macinam cu ajutorul blenderului. Nu trebuie sa fie multa cantitate deodata fiindca pasta e destul de lipicioasa si se marunteste greu. Se poate lasa si mai putin in blender, nu...

Prajitura cu foi si crema de lamaie

In Prajituri la 19 Feb 2013

Amestecam ingredientele pentru foi, obtinand un aluat pe care il impartim in 3. Se intind 3 foi subtiri, care se coc pe fundul tavii tapetata cu hartie de copt. Pentru crema , amestecam laptele, zaharul si faina se pun pe foc, amestecandu-se continuu pana devine ca o ciulama. Se lasa putin la...

Tort Sweethearts

In Torturi la 14 Feb 2013

Blatul : Se bat albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul pana obtinem o bezea, apoi galbenusurile si uleiul. Cernem faina si cacaoa si le incorporam in amestecul de oua. Coacem la foc mediu intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt cca 25 minute.   Lasam la racit...

Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure

In Dulciuri la 11 Feb 2013

Intr-o cratita mai mare punem apa cu zaharul la fiert pana ce acesta se topeste. Adaugam praful de sare si untul si lasam la foc mic in jur de 2 minute pana ce acesta e complet topit. Dam la o parte de pe foc si adaugam esenta de rom, apoi turnam in ploaie laptele si cacaoa cernute in prealabil....

Tort diplomat cu portocale

In Torturi la 6 Feb 2013

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce acestea se albesc.Adaugam laptele si  punem compozitia la Bain-Marie amestecand continuu pana incepe sa se ingroase.Hidratam gelatina in 4-5 linguri de apa rece.Punem 10 secunde la cuptorul cu microunde, astfel incat sa nu se mai simta granulatia,...

Tort Suprem

In Torturi la 2 Feb 2013

Blatul : Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana devin o crema spumoasa. Se adaga nuca macinata, pesmetul si faina. Batem albusurile cu un praf de sare si le incorporam  cu miscari usoare in compozitia de mai sus. Se toarna compozitita intr-o forma tapetata cu hartie de copt...

Pui cu mango

In Pui la 24 Ian 2013

Se taie carnea cubulete si se caleste in ulei. Cand e rumenita, se adauga sare si piper Pregatim inte timp legumele. Ghimbirul il curatam si-l dam pe razatoarea mica. Ardeiul gras il taiem julienne. Curatam mango si il taiem patratele. Morcovul il vom da prin razatoare la momentul potrivit....

Sos Caramel

In Prajituri la 22 Ian 2013

Caramelizam zaharul avand grija sa nu-l ardem. Avand focul la minim, adaugam untul si amestecam pana se topeste. Turnam smantana si amestecam cu un tel. Mare grija, caci se ridica vapori si ne putem arde. Se lasa 3-4 minte la fiert pana sosul incepe sa faca spuma deasupra si incepe sa se...

Mancare de telina

In Mancaruri de legume la 14 Ian 2013

Tocam ceapa si o punem la calit. Adaugam telina  taiata cubulete si vegeta si  lasam 10 minute la calit la foc mic.  Nu trebuie ca ceapa sa se rumeneasca, ci doar sa se inmoaie. Adaugam apa, sarea si punem capacul lasand inca 10 minute pana cand telina este fiarta. Putem controla...

Praz cu limba si masline

In Vita la 14 Ian 2013

Se curata prazul, se spala si se taie rondele. Se adauga sare si piper si se caleste 10 minute in putin ulei. Se adauga un pahar cu apa si se lasa la fiert 20-25 minute, acoperit, la foc mediu. Cand prazul este aproape facut  punem rosiile cubulete si...

Conopida gratinata

In Mancaruri de legume la 12 Ian 2013

Se spala bine conopida, se rupe in buchetele si se lasa 30 minute in apa rece. Se schimba apa, adaugam sare si o punem la fiert 10-15 minute. Nu trebuie lasata foarte mult, astfel incat buchetelele sa ramana intregi. Se scoate intr-o sita si se lasa la scurs. Prepararea sosului...

Stelute sarate cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2013

Se amesteca margarina tinuta la temperatura camerei cu faina, cascavalul , galbenusurile si sarea. Omogenizam aluatul si-l lasam la rece 1 ora. Intindem o foaie potrivit de groasa, decupam cu forma de stelute si asezam saleurile in tava in care am pus hartie de copt. Ungem cu galbenusul...

Afisate 151 - 180 din 236 retete    

Postari recente

publicat la 09.05.2019

Desert tort Pralina-Ciocolata

publicat la 19.03.2019

Tarta cu linte rosie

publicat la 11.03.2019

Chiftele din ovaz si quinoa

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Spălaţi-vă bine pe mâini, faceţi curăţenie şi ştergeţi amprentele. Asta e, s-a descărcat accidental.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]