publicat la 02.09.2018
publicat la 22.08.2018
publicat la 08.07.2018
Azi o să mai primești pe lângă mărire și noi comisioane care vor putea ajunge la 15% din salariul de bază. Ah scuze, cred că horoscopul ăsta era destinat nemților
Bucataras.ro
[email protected]
Salata de paste cu sparanghel si sunca
Se fierb pastele in multa apa sarata, apoi se scot si se limpezesc cu apa rece si se pun la scurs. Se curata sparanghelul si se spala, apoi de taie in bucati de circa 2 cm. Ceapa se curata si se taie cubulete, apoi se pune la calit in ulei impreuna cu sparanghelul. Dupa maxim 5-7 minute, se...
Lasagna la tigaie
Se pune uleiul la incalzit intr-o tigaie mare sau o cratita ceramica. Se caleste ceapa si usturoiul la foc mic circa 5 minute. Adaugam carnea din carnati si mai calim cateva minute pana isi schimba culoarea, apoi adaugam apa fierbinte, acoperim si lasam sa fiarba circa 20 de minute. Dupa ce...
Gnocchi cu mozzarella in sos de rosii
Intr-o tigaie incapatoare, punem uleiul (de masline daca aveti) la incins si prajim in el ierburile vreo 5 minute, pe ambele parti pana isi lasa parfumul si devin "crocante". Le scoatem din ulei cu ajutorul unui cleste si punem la prajit ceapa cateva minute pana devine sticloasa,...
Linguini con gamberetti sau Paste cu creveti
Se pun pastele la fiert in multa apa cu sare. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se adauga pe rand: usturoiul taiat cubulete, ardeiul si ceapa feliate si se lasa doar cateva minute la calit, amestecand din cand in cand. Se adauga crevetii si se lasa sa fiarba vreo 5 minute, apoi se...
Tortelloni cu sos de smantana si ciuperci
Se curata si se feliaza ceapa si usturoiul, apoi se pun la calit in uleiul incins. Se adauga 3-4 linguri de apa fierbinte si se lasa sa se innabuse. Intre timp se spala si se feliaza ciupercile, apoi se adauga in cratita, se amesteca bine, se mai pune o canita de apa fierbinte si se...
Spätzle cu ciuperci si smantana
Se curata si se feliaza ciupercile, apoi se soteaza in uleiul cald pentru circa 10 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga spatzle si se condimenteaza cu sare, piper si usturoiul granulat. Smantana se amesteca cu jumatate din cantitatea de parmezan ras si mararul tocat, apoi se toarna...
Paste cu ciuperci si sos de rosii
Punem 4-5 litri de apa la fiert cu o lingura de sare pentru paste. Intre timp pregatim sosul: daca avem ciuperci proaspete le curatam si le feliem, apoi le calim in putin ulei pana se evapora apa pe care o lasa, apoi adaugam sosul de rosii si condimentam cu sare, piper, praf de usturoi si...
Tagliatelle cu sos pesto si rosii uscate
Pentru sosul pesto: se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza aprox. 1 minut. Se fierb pastele in 3 litri de apa cu sare circa 3-4 minute. In alta craticioara se pune la fiert smantana. Cand da in clocot se adauga rosiile taiate cubulete si uleiul de pe rosii. Se fierb inca 2-3...
Spaghetti Carbonara
Se pun la fiert 4-5 litri de apa cu 4 linguri de sare. Pana apa incepe sa clocoteasca, se taie sunculita felioare si se bat ouale cu putina sare, smantana si jumatate din cantitatea de parmezan. Se fierb spaghetele 7-8 minute, iar intre timp se incalzeste uleiul intr-o tigaie sau...
Paste cu ton si legume
Se pun la fiert 4 litri de apa cu sare. Intre timp curatam ceapa, usturoiul si le tocam, apoi le calim in uleiul incins. Taiem si dovlecelul cubulete, il adaugam peste ceapa si amestecam din cand in cand. Cand apa da in clocot oparim rosiile 1 minut, apoi le decojim si le tocam cubulete. Punem...
Spaghetti quattro formaggi
Se pun pastele sa fiarba in 3 litri de apa cu sare. Eu le-am fiert 8 minute, apoi le-am scurs si le-am trecut printr-un jet de apa rece. Intr-o cratita incapatoare sau tigaie mare, se pune untul la topit, se adauga smantana si branzeturile, se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare si piper...
Spaghete cu sos de rosii si busuioc
Se pun la fiert spaghetele in 5 litri de apa cu sare. Intre timp curatam si tocam usturoiul si il calim putin in uleiul incins, nu-l lasati mult ca devine amar. Adaugam pasata de rosii sau rosiile taiate cubulete, condimentam si lasam sa fiarba 10-15 minute. Busuiocul se spala si se toaca...
Spätzle la tigaie cu ceapa si masline
Se pune untul la topit intr-o tigaie de marime medie, se adauga spätzle si se prajesc 5 minute amestecand din cand in cand. Se taie ceapa rondele si se pune peste spätzle, se mai prajesc 2-3 minute, apoi se adauga si maslinele taiate rondele si se ia de pe foc. Se condimenteaza cu sare...
Lasagne Bolognese
Se curata ceapa, morcovul si usturoiul si se taie felioare, apoi se prajesc in ulei. Se adauga carnea si se condimenteaza cu sare, piper, salvie si rozmarin. Se caleste carnea pana isi schimba culoarea, apoi se adauga 2 polonice de apa calda sau supa de legume si se lasa sa fiarba acoperit la...
Spaghete cu ton si rosii
Se pun la fiert spaghetele in apa cu sare si se fierb conform cu instructiunile de pe ambalaj, apoi se pun la scurs. Ceapa si usturoiul curatate si tocate se calesc in ulei pana devin sticloase, apoi se adauga tonul si rosiile si se fierb cca 15-20 de minute amestecand ocazional. Se...
Paste cu verdeturi
Se pun la fiert pastele in apa cu sare. Intre timp se incalzeste untul in care se prajeste usturoiul zdrobit sau feliat, se adauga smantana si cascavalul dat pe razatoarea mica. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se toaca verdeata si se adauga, apoi se fierb impreuna cca. 5...
Pierogi
Se curata cartofii si se pun la fiert. Intre timp facem aluatul amestecand toate ingredientele si framantand bine. Se imparte aluatul in 2 sau in 4 si se intinde cu sucitorul o foaie de 4 mm grosime. Cu ajutorul unei cani taiem discuri din aluat pe care le punem pe un servet de bucatarie. ...
Oua in cuib
Spaghetele se fierb al dente in apa cu sare, apoi se strecoara. Ouale se fierb 3 minute, apoi se pun in apa rece, se curata si se taie in doua. Usturoiul curatat si taiat in doua se prajeste putin in ulei, cat sa-si lase aroma. Apoi se scoate si se adauga smantana amestecata cu parmezanul....
Macaroane cu branza si marar la cuptor
Se pun la fiert pastele in apa cu sare. Se da branza pe razatoare. Ouale se bat impreuna cu smantana si se condimenteaza cu sare si piper, apoi se adauga branza si mararul si se amesteca bine. Se unge cu unt o tava termorezistenta si se porneste cuptorul. Cand pastele s-au fiert, se scurg de...
Spaghetti with meatballs
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt, apoi se amesteca intr-un bol cu patrunjelul, oul, carnea tocata, pesmetul si se condimenteaza cu sare si piper macinat. Se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei pana se rumenesc. Se scurge din tigaie uleiul, se adauga sosul de rosii,...
Macaroni and cheese
Se fierb pastele intr-o cantitate suficienta de apa cu sare conform cu instructiunile de pe ambalaj. Se amesteca bine branzeturile cu smantana si se condimenteaza cu piper. Baconul sau slaninuta se taie cubulete si se prajesc in untura pana devin crocante. Se scurge o parte din untura si se...
Lasagne cu ciuperci
Se curata ceapa si ardeiul si se taie felioare, apoi se prajesc in ulei impreuna cu ciupercile feliate pana scade zeama lasata de ele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se prepara sosul bechamel: se prajeste faina in unt, se adauga laptele rece amestecand mereu si se fierbe pana se ingrosa...
Paste cu sos de legume si nuci
Se curata ceapa, se spala si se taie rondele. Ardeiul se spala, se curata si se taie fasii inguste. Se spala busuiocul, se zvanta, iar frunzele se toaca. Se oparesc rosiile, apoi se taie cubulete.Usturoiul se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se calesc in ulei ceapa verde, ardeiul si...
Taitei cu varza
Se pun la fiert taiteii in 5 l de apa cu sare. Se fierb 8-10 minute, apoi se scurg si se lasa sa se raceasca. Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg, se zdrobesc si se amesteca cu untul si smantana. Varza se toaca marunt, cubulete sau fidea si se...
Paste cu sos de rosii si ton
Se curata ceapa si se toaca marunt. Se rup frunzele de busuioc si se toaca tulpinile. Se spala si se toaca ardeii iuti. Se oparesc putin rosiile, se decojesc si se toaca cubulete. Se desfac conservele si se scurg de ulei. Daca tonul e intreg, se faramiteaza. Se incalzesc 1-2 linguri de ulei...
Ficatei de pui cu paste, lamaie si usturoi
Se spala bine lamaia, se stoarce zeama si se scoate miezul cu o lingurita. Coaja de lamaie se taie felii subtiri si se pune la marinat in zeama de la lamaie timp de aprox. o ora. Se fierb pastele intr-o cantitate suficienta de apa cu sare conform cu indicatiile de pe ambalaj, apoi se...
Budinca rapida
Se da in clocot intr-o oala mare 4 litri de apa cu 4 linguri de sare. Intre timp se curata ardeii, se spala si se taie cubulete. Se preincalzeste cuptorul la 250 de grade. Se pun macaroanele in apa clocotita si se fierb al dente. Cu 5 minute inainte de terminarea fierberii se adauga ardeii si...
Sufleu de macaroane cu sunca
Se dau in clocot intr-un vas 3 litri de apa cu 3 linguri de sare, se adauga macaroanele si se fierb in functie de instructiunile de pe ambalaj. Se taie cubulete sunca si rosia spalata. Se spala busuiocul, se aleg frunzele si se toaca marunt. Se da cascavalul pe razatoare. Se strecoara si se...
Budinca de macaroane cu cartofi
Intr-o oala mare se dau in clocot 3 l de apa cu 3 linguri de sare. Intre timp se curata cartofii si se taie in cubulete. Se pun cubuletele de cartofi si macaroanele in apa clocotita si se fierb timp de 5 minute. Se scurg bine cartofii si macaroanele si se intind intr-un vas. Se adauga untul si...
Tort de spaghete la tigaie
Se spala se se taie cubulete rosiile. Se amesteca cu spaghetele intr-un bol. Patrunjelul se spala, se zvanta si se toaca marunt. Cascavalul se rade fin.Se adauga patrunjelul si cascavalul peste spaghetele cu rosii. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se bat bine ouale intr-un castron si...