Aripioarele se curată si li se taie vârfurile ,fiecare aripioară se taie in doua . Se prepara sosul ( piper , chili , praful de usturoi , sarea , mierea , sucul de mere , bulionul ardeiul iute tocat ) intr-un castron apoi se dau aripioarele prin sosul obținut si se lasă la rece peste...
Carnea se taie cuburi mici si se presară cu sare si piper , se pune la călit cu cele doua linguri de ulei apoi se dau in blender . Se fierb cartofii si cele doua oua , cand sunt fierte si răcite se pisează se amesteca carnea , cartofii , ouăle , triunghiurile de brânza ,praful de...
Într-un castron batem ouăle cu smântână, adăugăm sarea, piperul, praful de copt, verdeața tocata si pesmetul. Carnea se taie cubulete si se pune in sosul de mai sus amestecând încă puțin. Ungem tava cu unt si presăram cu pesmet (o lingură)
Budinca se...
Se pun cartofii si ouale la fiert. Dupa ce au fiert se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Între timp dam prin razatoare cascavalul.
Pregatim sosul: ouale si smantana + putina sare se amesteca bine pana cand obtinem o crema .
Carnatii se taie rondele si se prajesc intr-o...
Prima data taiem ceapa julien o saram si o amestecam putin . Taiem si slanina cubulete dar fara sa indepartam soricul . Intr-o farfurie sau tava pregatim feliile de paine peste care punem ceapa . Intre timp pregatim un foc nu foarte mare se pune slanina in frigare si se tine deasupra focului...
Se spala costita si se usuca apoi se pune intr-un vas. Deasupra se pune ardeiul si ceapa taiate rondele sau pestisori. Intr-un vas se amesteca berea, mustarul, sosul de soia, sosul BBQ, sare si piperul, foile de dafin si usturoiul, apoi se pun peste costita. Se acopera cu un capac si se da la...
Se pregateste carnea cu sare si piper . Intr-o cratita punem uleiul si untul la foc mic , adaugam bucata de carne si o prajim uniform pe toate partile . Punem usturoiul intreg si apasat putin ( nu taiat ) apoi adaugam si rozmarinul taiat marunt , marunt , lasam 1 min sa se caleasca la foc mic...
Se pregateste salamul in uleiul bine incins pe ambele parti ( daca inlaturati pielea nu veti obtine forma dorita ).
Se scot pe o farfurie si se lasa sa sa se scurga bine de ulei , dupa care se pune piureul la mijloc , se orneaza cu masline sau dupa bunul plac.
Se amesteca carnea cu usturoiul dat prin razatoare sau strans cu clestele special pentru usturoi, pesmetul, ouale, patrunjelul tocat marunt, sare, piper. Se omogenizeaza compozitia bine dupa care se formeaza faimoasele chiftelute.
Intr-o tigaie se pune ulei de cca un deget si se lasa sa se...
Se caleste ceapa. In cele 4 linguri de ulei ,se adauga ficateii spalati si bine scursi de apa se lasa pana isi schimba culoarea (devin mai deschisi )apoi se adauga sucul de rosii si putina apa , se lasa la fiert 15 min aproximativ la urma se pune sarea ,piperul si patrunjelul
Orezul se...
Aripioare picante
Aripioarele se curată si li se taie vârfurile ,fiecare aripioară se taie in doua . Se prepara sosul ( piper , chili , praful de usturoi , sarea , mierea , sucul de mere , bulionul ardeiul iute tocat ) intr-un castron apoi se dau aripioarele prin sosul obținut si se lasă la rece peste...
Crochete de pui
Carnea se taie cuburi mici si se presară cu sare si piper , se pune la călit cu cele doua linguri de ulei apoi se dau in blender . Se fierb cartofii si cele doua oua , cand sunt fierte si răcite se pisează se amesteca carnea , cartofii , ouăle , triunghiurile de brânza ,praful de...
Budincă din carne de pui
Într-un castron batem ouăle cu smântână, adăugăm sarea, piperul, praful de copt, verdeața tocata si pesmetul. Carnea se taie cubulete si se pune in sosul de mai sus amestecând încă puțin. Ungem tava cu unt si presăram cu pesmet (o lingură) Budinca se...
Cartofi cu carnat de casa si cascaval la cuptor
Se pun cartofii si ouale la fiert. Dupa ce au fiert se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Între timp dam prin razatoare cascavalul. Pregatim sosul: ouale si smantana + putina sare se amesteca bine pana cand obtinem o crema . Carnatii se taie rondele si se prajesc intr-o...
Slanina fripta in frigare ( cum numai in Maramures se mananca )
Prima data taiem ceapa julien o saram si o amestecam putin . Taiem si slanina cubulete dar fara sa indepartam soricul . Intr-o farfurie sau tava pregatim feliile de paine peste care punem ceapa . Intre timp pregatim un foc nu foarte mare se pune slanina in frigare si se tine deasupra focului...
Costita de porc picanta
Se spala costita si se usuca apoi se pune intr-un vas. Deasupra se pune ardeiul si ceapa taiate rondele sau pestisori. Intr-un vas se amesteca berea, mustarul, sosul de soia, sosul BBQ, sare si piperul, foile de dafin si usturoiul, apoi se pun peste costita. Se acopera cu un capac si se da la...
Friptura de porc cu rozmarin
Se pregateste carnea cu sare si piper . Intr-o cratita punem uleiul si untul la foc mic , adaugam bucata de carne si o prajim uniform pe toate partile . Punem usturoiul intreg si apasat putin ( nu taiat ) apoi adaugam si rozmarinul taiat marunt , marunt , lasam 1 min sa se caleasca la foc mic...
Cosulete din salam cu cartofi piure
Se pregateste salamul in uleiul bine incins pe ambele parti ( daca inlaturati pielea nu veti obtine forma dorita ). Se scot pe o farfurie si se lasa sa sa se scurga bine de ulei , dupa care se pune piureul la mijloc , se orneaza cu masline sau dupa bunul plac.
Chiftele cu sos marinat
Se amesteca carnea cu usturoiul dat prin razatoare sau strans cu clestele special pentru usturoi, pesmetul, ouale, patrunjelul tocat marunt, sare, piper. Se omogenizeaza compozitia bine dupa care se formeaza faimoasele chiftelute. Intr-o tigaie se pune ulei de cca un deget si se lasa sa se...
Ficatei de pui cu garnitura de orez
Se caleste ceapa. In cele 4 linguri de ulei ,se adauga ficateii spalati si bine scursi de apa se lasa pana isi schimba culoarea (devin mai deschisi )apoi se adauga sucul de rosii si putina apa , se lasa la fiert 15 min aproximativ la urma se pune sarea ,piperul si patrunjelul Orezul se...