simona72

7

Bucataras
Top-Chef

Hunedoara

Bucataras din 14.01.2013

RETETE870
PRIETENI323
Retete / Dulciuri

Poale-n brau

In Prajituri la 14 Noi 2013

Aluatul l-am facut ca de obicei in masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Am setat masina pt framantare si dospire aluat, iar intre timp am pregatit umplutura. Branza am sfaramat-o cu furculita, am adaugat zahar(voi puteti sa puneti si mai mult, depinde doar de...

Baclava

In Prajituri la 10 Noi 2013

Eu folosesc foile de placinta Linco pt ca nu am avut surpriza sa fie rupte, asa ca voi folositi ce aveti si ce va place. Intr-o tava mare, sau tava mare a aragazului o ungeti cu unt topit. Puneti jumatate din foile din pachet, dar fiecare foaie o ungeti cu unt. Pachetul contine 12 foi, deci...

Tort "Negresa cu nuci"

In Torturi la 8 Noi 2013

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine spuma. Se adauga galbenusurile pe rand, vanilia, cacao si mixam pana se incorporeaza si se desface cacaoa. Adaugam treptat  si laptele batut, iar la urma nuca...

Rulada cu banane si crema de lamaie

In Prajituri la 6 Noi 2013

Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul si mixam pana albusurile devin o bezea. Adaugam pe rand si galbenusurile, cte o lingura de apa si uleiul in fir subtire. Amestecam separat faina cu praful de copt si pudra de roscove....

Rulada cu mac

In Prajituri la 5 Noi 2013

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Am pus prima oara 550 grame faina, dar la mine a mai cerut si am mai adaugat 100-150 grame, in functie de cat cere aluatul. Dupa ce masina a framantat si a dospit aluatul, l-am scos si l-am impartit...

Tort cu mousse de mure, branzica si afine

In Torturi la 4 Noi 2013

Pt blat: separam albusurile si le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pana albusurile devin o bezea. Adaugam pe rand galbenusurile si uleiul in fir subtire. Faina o amestecam cu pudra de roscove, praful de copt si le adaugam peste amestecul de oua, amestecand cu un tel, de data...

Tort Milch Schnitte in ghiveci

In Torturi la 24 Oct 2013

Pt blat: galbenusurile se freaca cu zaharul si cu vanilia pana se deschide la culoare si se topeste zaharul. Se adauga in fir subtire uleiul intercalat cu putin lapte pana terminam tot uleiul si laptele. Adaugam mierea  si lichiorul, dar acesta este doar optional, daca nu va place sau nu...

Peltea de fructe

In Sirop / Compot la 16 Oct 2013

Este foarte usor de facut si se face de fapt din resturile de la dulceata si cojile de la merele pt placinta puse pt iarna. Deci, cojile si cotoarele de la dulceata de gutui, mere si pere, le-am pus intr-o cratita, am adaugat apa cat sa stea cojile in apa si le-am lasat pe foc 2 ore. Am strecurat...

Gem de mere,pere si gutui

In Dulceata / Gem la 16 Oct 2013

Fructele le spalati bine sub jet de apa. le curatam de coaja si cotoare, prima oara gutuile, pe care le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Le punem intr-o oala sau cratita incapatoare, adaugam zaharul si lasam pe foc aproximativ 1 ora. Adaugam anasonul,cardamonul si batoanele de scortisoara,...

Reteta de prajitura fina si aromata cu dulceata de prune si bezea cu nuca

In Prajituri la 11 Oct 2013

Preparare Reteta de prajitura fina si aromata cu dulceata de prune si bezea cu nuca Untul moale de la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul. Se adauga treptat, cate un galbenus de ou in timp ce mixam dupa fiecare. La urma am pus coaja rasa de la o lamaie si esenta de rom. Am mai mixat o...

Strudel cu mere

In Dulciuri la 7 Oct 2013

Foile de placinta le lasam sa se dezghete de seara pana dimineata in frigider. Merele le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu gauri mari. Le punem intr-o craticioara pe foc, adaugam zaharul, vanilia si mirodeniile. Lasam sa se caleasca 10 minute. Adaugam grisul, amestecam si lasam...

Prajitura cu mere si caramel cu nuci

In Prajituri la 25 Sep 2013

Pt blat: ouale intregi se bat spuma impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare. Se adauga cele 2 vanilii,  in fir subtire uleiul, apoi cate putin laptele batut si nectarul de mere. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de oua folosindu-va de un tel....

Briose cu banane si frisca

In Dulciuri la 23 Sep 2013

Ouale intregi se pun in robotul de bucatarie cu un praf de sare si se bat spuma. Se adauga treptat zaharul, vanilia, care va intarii si va mai deschde ouale la culoare. Adaugam uleiul in fir subtire si laptele batut continuand mixarea la robot. Adaugam bananele zdrobite bine cu fruculita,...

Dulceata de prune cu scortisoara

In Dulceata / Gem la 23 Sep 2013

Prunele au fost spalate si curatate de samburi si codite. Au fost puse intr-o oala s-au cratita incapatoare, am adaugat zaharul si le-am lasat 1 ora sa-si lase sucul. am adaugat 2 batoane de scortisoara si am dat cratita la cuptorul incins la 200 grade pt 1 ora. Am continuat fierberea pe aragaz...

Pavlova

In Torturi la 15 Sep 2013

Albusurile se bat cu un praf de sare pt 1-2 minute, folosindu-ma doar de robotul de bucatarie. Am adaugat treptat zaharul pudra pana ce albusurile au devenit o bezea ferma. La urma am adaugat zeama de lamaie si amidonul. In tava mare de la aragaz, am pus cateva buline de albus, am fixat o hartie...

Galuste cu prune

In Dulciuri la 12 Sep 2013

Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Prunele se spala, se taie in doua, li se scot samburii, se adauga scortosoara si zaharul si se lasa deoparte sa se intrepatrunda aromele. Cartofii se zdrobesc ca pt piure, se adauga 1 praf de sare, cele 2 galbenusuri...

Placinta cu branza, smantana si fructe confiate

In Dulciuri la 9 Sep 2013

Foile de placinta le scoatem de cu seara din congelator si le punem in frigider pt a doua zi cand facem placinta. Ouale intregi se bat cu zaharul pana devin o spuma si se tin de tel. (eu am folosit robotul de bucatarie) Adaugam in fir subtire uleiul, iar la urma vanilia. Branzeturile le amestecam...

Alivenci cu Ceva fin de la Delaco

In Dulciuri la 6 Sep 2013

Ouale intregi se bat spuma cu zaharul, se adauga in fir subtire untul topit, dar nu fierbinte, se adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare, se amesteca usor, se adauga faina de malai si se amesteca din nou. Se adauga cutia de branzica, smantana si mararul si se amesteca. Se...

Prajitura cu mere, pere si bezea

In Prajituri la 27 Aug 2013

Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul pana s-au legat si s-au deschis la culoare. Am turnat uleiul in fir subtire, apoi laptele batut, faina cate putin amestecand continuu cu lingura sa nu se faca cocoloase. La urma am adaugat si praful de copt stins in...

Tot cu crema de lamaie, frisca si mure

In Torturi la 15 Aug 2013

Pregatim o forma de chec in care am pus folie alimentara in asa fel incat sa treaca si peste marginile fomei de chec. Siropul de afine il amestecam cu apa si trecem piscoturile prin sirop. Crema de lamaie o mixam bine cu laptele rece si zaharul pudra conform instructiunilor de pe ambalaj....

Tarta cu ricotta, mascarpone si mure

In Prajituri la 12 Aug 2013

Untul pt acest aluat trebuie sa fie moale de la temperatura camerei. Se mixeaza untul cu zaharul pana devine spuma, se adauga oul, se continua mixarea,  iar faina se amesteca cu praful de sare si se incorporeaza cu celelate. Aluatul format se aduna in folie alimentara si se da la frigider pt...

Guguluf cu fructe de padure si gem de mure

In Prajituri la 5 Aug 2013

Ouale intregi se bat spuma cu mixerul s-au la robotul de bucatarie cu un praf de sare. Dupa ce au devenit o spuma densa si galbuie, adaugam treptat zaharul, esenta de vanilie, uleiul in fir subtire intercalat cu iaurtul gras cu rubarba. Iaurtul l-am facut acasa: in iaurt gras grecesc am adaugat...

Gem de mure

In Dulceata / Gem la 3 Aug 2013

Murele le spalam bine sub jet de apa, le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga de apa. Le dam prin robotul de bucatarie si le pasiram bine. Se dau prin strecuratoare, se amesteca bine pana ce nu mai iasa nimic prin strecuratoare, iar samburii si ceva din pulpa ramane in...

Prajitura cu frisca, mascarpone si mure

In Prajituri la 1 Aug 2013

Pt blat: facem un pandispan obisnuit, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam albusurile pana devin o bezea. Adaugam trepat apa, apoi uleiul, galbenusurile, vanilia, iar la final faina amestecata cu praful de copt amestecand...

Gogosele cu spuma de mure

In Dulciuri la 26 Iul 2013

Pregatim gogoselele la aparat dupa reteta pe care v-am lasat-o la ingrediente.           Pt spuma de mure: amestecam murele(pastram cateva si pt decor) cu zaharul si le punem la robot sa le zdrobim, pina se fac un piure(sau le zdrobim cu furculita).  Albusurile...

Prajitura rasturnata cu prune si migdale

In Prajituri la 24 Iul 2013

Prunele spalate si taiate in jumatati, li se scot samburii, se pun intr-un castron in care se adauga zaharul cu scortisoara, cele 2-3 linguri de zahar, nucsoara data pe razatoare. Se amesteca toate si se pun deoparte.  Pt caramel :punem zaharul la caramelizat intr-o tigaie, iar cind...

Dulceata de afine

In Dulceata / Gem la 17 Iul 2013

Afinele curatate si spalate sub jet de apa intr-o strecuratoare, se lasa sa se scurga de apa si se adauga in cratita sau oala in care doriti sa faceti dulceata. Am amestecat zaharul cu gel fix, le-am pus peste afine si le-am amestecat usor incercind sa nu zdrobesc fructele. Am dat oala la...

Chec cu iaurt si afine - reteta nr 200

In Prajituri la 17 Iul 2013

Am pus ouale impreuna cu zaharul la robotul de bucatarie si le-am mixat puna au devenit o spuma albicioasa. Am turnat uleiul in fir subtire, in timp ce oule se mixau, apoi iaurtul si esenta de migdale. Faina am amestecat-o cu praful de copt si le-am adaugat peste compozitia de oua si le-am...

Prajitura fina cu caise

In Prajituri la 16 Iul 2013

Pt blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apa si zaharul se pun pe foc pina se topeste zaharul si se adauga nesquikul. Se adauga peste albusurile batute spuma, se mixeaza in continuare, se adauga uleiul in fir subtire, faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la celelalte. Se...

Nectar de caise

In Sirop / Compot la 12 Iul 2013

Trebuie sa va spun de la inceput ca totul am facut la ochi...am citit pe la voi si am facut dupa gustul meu si dupa umilele mele cunostinte. Deci....am spalat caisele, le-am desfacut si curatat de simburi. Am pus o oala de 8 l cu apa la fiert, sa incapa toate caisele la fiert. Apa am pus cam...

Afisate 211 - 240 din 291 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]