_Alina_

1

Bucataras
incepator

Piatra Neamt

Bucataras din 16.05.2012

RETETE342
PRIETENI238
Retete

Prajitura cu iaurt si fructe goji

In Prajituri la 14 Mar 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam apoi 130 g zahar peste ele si mixam pana cand se formeaza varfuri ferme daca scoatem paletele mixerului, iar zaharul este dizolvat.  4. Galbenusurile le...

Rata la cuptor

In Rata la 9 Mar 2013

Inainte de a ne apuca serios de treaba, lasam rata sa se decongeleze complet. 1. Dupa ce s-a dezghetat, o spalam, o stergem cu prosoape absorbante din hartie si o parlim, curatam grasimea de la deschizatura abdomenului daca este cazul si taiem o parte din excesul de piele de la gat (eu am...

Poale-n brau

In Dulciuri la 2 Mar 2013

Aluat 1. Preparam maiaua dizolvand drojdia in laptele caldut, adaugam zaharul si cele 4 lg de faina si amestecam. Acoperim vasul  cu un prosop curat si lasam la crescut 15-20 min, intr-un loc ferit de curenti. 2. Amestecam galbenusurile cu zaharul si cu uleiul de palmier. 3....

Pandispan cu inima de capsune

In Prajituri la 27 Feb 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C . 2. Batem  albusurile spuma cu praful de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana la dizolvarea acestuia. 3. Amestecam faina cu praful de copt si le incorporam  cu grija cu ajutorul unei spatule in albusurile batute. 4. Capsunele pasate...

Prajitura cu crema de ciocolata si visine

In Prajituri la 27 Feb 2013

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri.  3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam apoi 130 g de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia. 4. Galbenusurile le batem spuma cu 50 g zahar pana la dizolvarea (aproape) completa...

Prajitura surpriza

In Dulciuri la 2 Feb 2013

Blat: 1.Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam treptat 80 g zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia. 4. Batem galbenusurile spuma cu 70 g zahar, pana cand se deschid la culoare si isi...

Prajitura cu portocale

In Prajituri la 30 Ian 2013

  Blat  1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.  2. Separam abusurile de galbenusuri.  3. Batem albusurile cu 110 g zahar tos, pana cand zaharul se dizolva.  4. Batem galbenusurile cu zaharul brun, pana cand isi maresc considerabil volumul.  5....

Tort Bunicul

In Torturi la 29 Ian 2013

Blat 1/negru: 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Intr-un vas batem albusurile spuma cu praful de sare si cu zaharul tos si brut. 4. In alt vas, turnam uleiul in fir subtire peste galbenusuri si mixam (trebuie sa rezulte o compozitie ca...

Tort cu ciocolata

In Torturi la 23 Ian 2013

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Punem ciocolata impreuna cu laptele intr-un vas pe foc si invartim din cand in cand. Cand s-a topit complet, oprim focul. 3. Separam albusurile de galbenusuri. 4. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam treptat zaharul si...

Cupe cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2013

1. Amestecam toate ingredientele si framanatam. Rezulta un aluat usor lipicios. 2. Pudram o folie alimentara cu faina si invelim aluatul in ea. 3. Introducem aluatul in frigider minim 12 ore ca aromele sa se intrepatrunda mai bine. La mine a stat 2 zile :D. 4. Preincalzim cuptorul la...

Prajitura cu mac si visine

In Prajituri la 18 Ian 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, semintele de mac si praful de copt. 3. Incorporam in ingredientele uscate apa, uleiul, esenta si bocarbonatul stins cu otet si mixam bine. 4. Tapetam o tava cu dimatrul de 24 cm cu hartie de...

Prajitura cu nuca si mascarpone

In Dulciuri la 13 Ian 2013

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si 160 g zahar. 4. Mixam gabenusurile cu   restul de zahar, pana cand acesta se dizolva aproape complet, iar galbenusurile isi maresc volumul...

Rulada cu mascarpone, ananas si papaya

In Dulciuri la 12 Ian 2013

Pasta decorativa 1. Pentru a face pasta decorativa mixam toate ingredientele bine. 2. Punem in tava (31 x 31cm) modelul si hartia de copt. 3. Punem pasta intr-un sprit cu varf simplu si spriam dupa model. 4. Bagam tava in frigider pentru 15-20 min. Blat 1. Preincalzim...

Prajiturele cu miere, lapte si cacao

In Prajituri la 11 Ian 2013

1. Punem laptele la incalzit (trebuie sa fie caldut spre fierbinte). 2. Amestecam  faina cu cacaoa. Incorporam laptele, mierea, coaja de portocala, oul batut, uleiul si bicarbonatul stins cu otet. Framantam pana obtinem un aluat omogen, usor lipicios. 3. Pudram aluatul cu faina, il...

Fursecuri aromate

In Dulciuri la 19 Dec 2012

1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Amestecam ingredientele uscate intr-un bol, iar cele umede intr-altul. In final amestecam cele doua compozitii si framantam bine.   3. Formam bilute cu dimensiuni egale din aluat si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presam...

Chiftelute de soia si dovlecel (la cuptor)

In Mancaruri de post la 19 Dec 2012

1. Fierbem soia in apa cu sare timp de 20 minute. 2. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 3. Stoarcem apa si punem soia intr-un vas. 4. Curatam dovlecelul de coaja si il dam prin razatoarea mica, il stoarcem de apa si apoi il punem peste soia. 5. Curatam cartofii (cel fiert si...

Tarta cu dovleac turcesc (de post)

In Prajituri la 19 Dec 2012

1.  Preincalzim cuptorul la 190-200 °C. 2. Taiem dovleacul in sferturi si il curatam de seminte. Il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, il presaram cu 50 g zahar brun si il introducem in cuptor cam 30-45 min. Il verificam, daca s-a copt il putem scoate. (Cat e dovleacul in...

Muschiulet de porc cu legume

In Porc la 14 Dec 2012

1. Spalam vinetele si curatam de coaja jumatate din cantitate. Le taiem cubulete (3-4 cm) si le punem in apa cu sare timp de 20 min.   2. Spalam si taiem muschiul in bucati de 5-7 cm.   3. Punem lingurita de ulei in tigaie la incins (se poate renunta la ulei ;). Se azvarle...

Brandy Snaps cu goji si sirop de brad

In Dulciuri la 14 Dec 2012

1. Preincalzim cuptorul la 180-190°C. 2. Amestecam faina cu pudra de goji (eu am macinat fructele uscate de goji cu ajutorul rasnitei de cafea). 3. Intr-un vas, topim untul la foc mic. 4. Amestecam siropul cu zaharul si il incorporam in untul caldut si invartim. Zaharul nu trebuie sa...

Tartine cu fasole batuta

In Mancaruri de post la 14 Dec 2012

1. Fasolea calduta o punem impreuna cu apa intr-un vas si o pasam cu blender-ul vertical. 2. Incorporam legumele uscate, uleiul, sarea si piperul cu ajutorul unei spatule. 3. Dupa ce s-a mai racorit incorporam si usturoiul pisat. 4. Taiem painea cu ajutorul unei forme pentru biscuiti si...

Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)

In Torturi la 11 Dec 2012

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Amestecam faina cu cacaoa, scortisoara si praful de copt. 3. Separat amestecam apa minerala cu zaharul pana la dizolvarea acestuia. 4. Incorporam partea lichida in compozitia uscata, in acest moment adaugam si uleiul de palmier si mixam...

Prajitura cu banane, seminte de in si crema de portocale

In Prajituri la 8 Dec 2012

1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar, iar galbenusurile cu 1/2 cana zahar, pana cand acesta este aproape dizolvat.  2. Peste galbenusuri punem bananele zdrobite si mixam. Tot peste acestea punem si 1cana de faina amestecata cu praful de copt si...

Pulpe de pui la tava

In Pui la 6 Dec 2012

1. Spalam pulpele si le punem in tava. 2. Intindem peste ele boiaua, sarea si piperul. 3. Punem in tava vinul si apa, acoperim cu o folie de aluminiu. Gaurim folia de aluminiu din loc in loc. 4. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 190 °C pana cand scade lichidul cam la 3/4...

Biscuiti mentolati, cu crema de fructe

In Prajituri la 6 Dec 2012

Aluat 1. Preincalzim cuptorul la 180 de grade celsius. 2. Intr-un vas amestecam faina cu zaharul. Incorporam laptele de migdale, uleiul de palmier si esentele si framantam bine. 3. Impartim aluatul in 5 bucati egale (ca sa fie mai simplu de lucrat) apoi il intindem intre doua hartii de...

Prajitura cu fulgi de cocos si glazura de cappuccino

In Prajituri la 4 Dec 2012

1. Batem albusurile spuma cu zaharul  tos pana cand acesta se dizolva. Incorporam nuca de cocos si faina cernuta putin cate putin in albusuri, cu ajutorul unei spatule. 2. Punem compozitia intr-o tava conica (19 cm ) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit la 190...

Prajitura tricolor

In Dulciuri la 1 Dec 2012

Aluat 1. Preincalzim cuptorul la 180 °C. 2. Pentru aluat amestecam faina cu zaharul, laptele de migdale, uleiul de palmier, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si amestecam pana la omogenizare. 3. Impartim aluatul in 3 portii egale (sau ma rog, aproape egale). 4....

Mancare de conopida cu soia

In Mancaruri de post la 28 Noi 2012

1. Soia o punem la fiert conform instructiunilor de pe plic. Dupa ce a fiert, o scoatem la scurs intr-o sita si o presam ca sa elimine excesul de apa. 2. Conopida o spalam si desfacem buchetelele. O punem intr-un vas non-aderent impreuna cu ceapele taiate cuburi, vinul,  ierburile de...

Biscuiti cu tarate, alune de padure si nuci (de post)

In Prajituri la 28 Noi 2012

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Amestecam ingredientele uscate in afara de alune si nuci. 3. Incorporam uleiul de palmier si apa in ingredientele uscate si framantam bine. 4. Zdrobim nucile si alunele de padure si le incorporam in aluat. 5. Lasam aluatul la temperatura...

Sarmalute dietetice, de post

In Mancaruri de post la 26 Noi 2012

1. Punem soia la inmuiat in apa clocotita vreo 20 minute. 2. Spalam orezul in cateva ape si il lasam deoparte. 3. Tocam varza la robot, o scoatem intr-un vas si o amestecam cu 1 lgt sare. O lasam deoparte. 4. Bagam in robot ceapa si morcovii si le punem intr-un vas mai mare. La fel...

Prajitura cu morcov (de post)

In Prajituri la 23 Noi 2012

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Morcovul curatat si spalat il dam prin razatoarea cu gauri mici si il amestecam cu zaharul brun. Il punem deoparte. 3. Infierbantam apa si punem anasonul la infuzat. Puteti pune anasonul si in apa rece cu o zi/seara inainte de a face...

Afisate 211 - 240 din 342 retete    

Postari recente

publicat la 24.03.2015

Mancare de post - Galuste cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Tu te gândesti cu nostalgie la perioada anilor ’90, deoarece atunci a fost ultima data când ai umblat dezbracat în public.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]