_Alina_

1

Bucataras
incepator

Piatra Neamt

Bucataras din 16.05.2012

RETETE342
PRIETENI249
Retete

Crema de mascarpone si ciocolata

In Dulciuri la 20 Sep 2013

1. Intr-un vas non-aderent punem 150 ml frisca lichida la infierbantat, avand grija sa nu dea in fiert.  2. Oprim focul, adaugam ciocolata rupta, lasam 1-2 min asa apoi invartim cu o lingura pana cand ciocolata se topeste complet. 3. Omogenizam galbenusurile si le turnam in compozitia...

Cei mai buni castraveti marinati

In Muraturi la 19 Sep 2013

1. Sterilizam borcanele (eu am folosit borcane de 800 g). 2. Spalam castravetii in mai multe ape. 3. Curatam ceapa si morcovul. 4. In fiecare borcan cu capacitatea de 800 punem:        -  castraveti        -  2-3 cepusoare...

Musuroi de cartita cu capsune

In Prajituri la 17 Sep 2013

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele 2 lg de ulei si mixam in continuare pana la incorporare. 4. Cacaoa o amestecam cu praful de copt, le...

Prajitura dietetica cu cirese

In Prajituri la 19 Iun 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Galbenusurile le batem  cu 20 g indulcitor pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. 4. Amestecam cacaoa cu amidonul de porumb si le incorporam in galebusurile batute impreuna cu lptele rece....

Prajitura dietetica cu caise

In Prajituri la 18 Iun 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Batem ouale spuma cu indulcitorul pana cand se deschid la culoare. 3. Punem laptele peste ouale batute si mixam bine. 4. Amestecam taratea de psyllium cu taratele de ovaz, cu amidonul si cacaoa si le inglobam in compozitie. 5. Ungem o tava...

Tarta dietetica, cu iaurt si cirese

In Prajituri la 16 Iun 2013

Baza 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C 2. Punem intr-un vas toate ingredientele si amestecam pana la omogenizare. 3. Tapetam o tava (20 cm diametru) cu hartie de copt, punem compozitia si o intindem cu ajutorul unei linguri. 4. Introducem tava in cuptor pentru 20-30 min. Cand e...

Ciorba de pui si loboda, dreasa cu iaurt

In Ciorbe la 16 Iun 2013

1. Spalam carnea si o punem la fiert in cei 4 litri de apa. Avem grija ca atunci cand incep sa apara la suprafata spume sa le luam din oala si sa le aruncam. 2. Dupa ce a fiert, scoatem carnea. 3. Punem in oala sarea, piperul, ardeiul taiat cuburi, rosiile si ceapa alba si lasam 5 minute la...

Pasca fara aluat, cu nuca de cocos

In Dulciuri la 12 Iun 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Intr-un vas amestecam branza, ricotta, laptele praf, iaurtul zaharul si ouale. Pentru a obtine o consitenta fina folosim mixerul vertical. 3. Inglobam faina, grisul si esenta de rom cu un mixer. La final incorporam fulgii de cocos cu ajutorul unei...

Ied cu ierburi aromate, la cuptor

In Mancaruri cu carne la 12 Iun 2013

1. Preincalzim cuptorul la 200 °C.  2. Spalam carnea, o lasam sa se scurga apoi o curatam de grasimea nedorita. 3. Amestecam condimentele cu zaharul brun, le turnam peste carne si  invartim pe toate partile. 4. Punem carnea in tava, turnam vinul si apa peste. 5. Acoperim...

Tort Kinder Milch Schnitte

In Torturi la 11 Iun 2013

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 160 °C. 2. Galbenusuri batute cu 80 g zahar pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugat apoi mierea si mixat inca 2 minute. 3. Peste galbenusurile batute punem uleiul de palmier si mixam un minut. 4. Amestecam faina cu cacaoa,...

Lapte condensat indulcit

In Dulciuri la 11 Iun 2013

1. Cantarim zaharul, sarea si uleiul de palmier. Le punem in blender si le omogenizam bine. 2. Punem apa la fiert, masuram cantitatea necesara si o turnam in blender, apoi mixam. 3. Turnam laptele praf peste restul ingredientelor din blender si omogenizam. 4. Punem laptele intr-un...

Snitel (dietetic) de pui cu salsa de ardei copt

In Pui la 8 Iun 2013

1. Spalam, stergem, portionam si batem (intre 2 bucati de folie alimentara) pieptul de pui.   2. Amestecam taratele (de grau si psyllium) cu germenii de grau si faina de ovaz.   3. Batem oul cu laptele si sarea. 4. Punem bucatile de piept de pui in oul batut apoi le scoatem, le...

Cozonac cu fructe confiate si glazura de nuci

In Dulciuri la 6 Iun 2013

Maia Dizolvam drojdia in 200 ml lapte caldut, punem 40 g de faina, amestecam, acoperim cu un prosop si lasam la dospit intr-un loc cald, lipsit de curenti 40 min.   Etapa I  In maia incorporam cu ajutorul mixerului 175 ml lapte caldut, 120 g faina si o lg ulei de palmier....

Sirop de salcam

In Sirop / Compot la 6 Iun 2013

1. Spalam florile de salcam in mai multe ape si le lasam la scurs intr-o sita. 2. Amestecam zaharul cu apa fierbinte si cu zeama de lamaie si le punem la fiert (intr-o oala de inox) la foc potivit pana cand lichidul scade la 65-70 % din cantitatea initiala, iar la suprafata apar bule. 3....

Lemon & Orange Curd - Crema de lamai si portocale

In Dulciuri la 5 Iun 2013

1. Amestecam sucul de lamaie cu cel de portocala si le punem la fiert. Lichidul trebuie sa scada la jumatate, oprim focul si il lasam sa se raceasca. 2. Intr-un vas de inox sau yena amestecam ouale cu zaharul, pana cand acesta se dizolva. 3. Punem sucul redus si coaja citricelor in ouale...

Tort decadent de ciocolata

In Torturi la 4 Iun 2013

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, apoi incorporm treptat 160 g zahar si mixam pana la dizolvarea completa a acestuia. 4. Intr-un alt bol batem galbenusurile cu restul de zahar pana isi...

Cod in crusta de arahide

In Peste la 3 Iun 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Curatam codul de solzi, il spalam si il stergem cu un prosop de hartie. 3. Oul il amestecam cu lapte si sare si il batem bine. 4. Dam prin rasnita, grosier, alunele. 5. Tavalim pestele prin oul batut si apoi prin alunele zdrobite. 6. Punem...

Sarmalute cu verdeturi

In Mancaruri de post la 31 Mai 2013

1. Punem o oala cu apa la infierbantat. 2. Spalam loboda, eliminam cotoarele si o punem la oparit in vasul cu apa fierbinte pentru 2-3 minute.  O scoatem apoi in apa rece, iar dupa ce s-a racit o stoarcem si o tocam/taiem cu cutitul. 3. Spalam frunzele de vita de vie si le oparim 1-2...

Piept de pui cu rodie si sfecla rosie

In Pui la 29 Mai 2013

1. Preincalzim cuptorul la 220 °C. 2. Spalam pieptul de pui, il stergem cu un prosop absorbant, il taiem in cuburi sau il lasam intreg, dupa preferinta (eu am taiat 1/2, iar 1/2 l-am lasat intreg), il asezonam cu sare si piper. 3. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem pieptul de pui si...

Tort cu capsune si mousse de cacao

In Torturi la 28 Mai 2013

  Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, apoi incorporm treptat 100 g zahar si mixam pana la dizolvarea completa a acestuia. 4. Intr-un alt bol batem galbenusurile cu restul de zahar pana...

Paine cu mei si seminte

In Piine la 24 Mai 2013

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si cu 3 lg de faina. Lasam la dospit 20 min intr-un loc caldut, lipsit de curenti. 2. Preincalzim cuptorul la 190°C. 3. Amestecam 1000 g faina cu sarea, semintele, meiul decorticat, maiaua si...

Tarta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2013

1. Preincalzim cuptorul la 200°C.  2. Pentru baza amestecam bine toate ingredientele. Tapetam o tava cu diametrul 21 cm cu hartie de copt, punem compozitia si o nivelam cu ajutorul unei linguri.   3. Introducem tava in cuptor pentru 10 min. 4. Spalam zbarciogii si ii...

Crap aromatizat, la cuptor

In Crap / Caras la 22 Mai 2013

1. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 2. Curatam pestele de solzi, il evisceram si ii taiem capul. 3. Spalam pestele, il frecam cu sare si il lasam 10 minute asa. 4. Amestecam condimetele, apoi crestam pestele din loc in loc si il ungem cu amestecul respectiv, totoadata il stropim cu...

Tort cu capsune

In Torturi la 21 Mai 2013

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 2. Batem albusurile spuma cu praful de sare apoi incrporam treptat zaharul si mixam pana la dizolvare. 3. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem in albusurile batute putin cate putin. Le incorporam cu ajutorul unei spatule, cu miscari ample,...

Sirop de papadie

In Sirop / Compot la 20 Mai 2013

1. Spalam inflorescentele de papadie in mai multe ape si le lasam la scurs intr-o sita.   2. Amestecam zaharul cu apa si cu zeama de lamaie si le punem la fiert (intr-o oala neaderenta) la foc potivit pana cand lichidul scade la 65-70 % din cantitatea initiala, iar la suprafata apar bule....

Cascaval de casa

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2013

1. Punem laptele la incalzit, cand ajunge la temperatura de 35-37°C oprim focul, adaugam cheagul amestecam si-l lasam sa actioneze. 2. Taiem coagulul pe verticala, cu un cutit, mai lasam 10 min sa se odihneasca. 3. Scoatem coagulul si il pune intr-o sedila la scurs 12-24 ore. In...

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

In Prajituri la 16 Mai 2013

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri.  3. Batem albusurile spuma cu 132 g de zahar pana cand acesta se dizolva complet. 4. Galbenusurile le batem cu 123 g zahar pana cand capata o culoare deschisa si isi tripleaza volumul. 5. Amestecam cu...

Chifle cu lapte

In Piine la 15 Mai 2013

1. Preparam o maia din drojdia dizolvata in laptele caldut si amestecam cu zaharul si cu cele 4 lg de faina. Lasam maiaua la crescut 15-20 min. 2. Amestecam faina cu sarea, adaugam maiaua, smantana pentru frisca si uleiul si framantam 10 minute, adaugand faina daca este necesar. 3. Punem...

Rulouri de leurda

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2013

1. Taiem crevetii, capsunele cubulete si 1/2 frunza de leurda fasii subtiri si le amestecam cu branza, iaurtul si praful de sare. 2. Frunzelor de leurda spalate si uscate le taiem codita. 3. Punem apoi cate o lingurita din compozitie pe fiecare frunza si rulam.     Nota!...

Drob de pasare

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2013

1. Spalam carnurile (ficateii ii curatam de pielite) si le punem la fiert separat, deoarece au timpi de fierbere diferiti. La pulpe dupa ce s-au racorit, socatem carnea de pe os si aruncam pielita.  2. Preincalzim cuptroul la 190 °C.  3. Taiem aproximativ 100 de g de pipote...

Afisate 151 - 180 din 342 retete    

Postari recente

publicat la 24.03.2015

Mancare de post - Galuste cu soia

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]