Deci, versiuni exista fel de fel,sau ce are omul prin casa. Nu vreau sa deranjez, dar eu o fac in 40 de minute. Pun 3 linuguri de ulei tai cuburi niste slanina cu sunca afumata, si soric..5 minute…calesc ceapa peste ulei si slanina si soric…5 minute… pun 1 litru de apa… mai iau o oala de 3-4 L..pun 2 litri de apa..pun orez in a 2-a oala… las pe foc…bun…intre timp tai o varza mica-medie de 1kg jumate….in oala de 5-6 L cu ceapa si slanina si ceapa si apa…bun….pun la fiert peste…ma duc la TV intre timp pana fierbe varza intr-oa oala si orezul in alta..cqam 15-20 min..mai mestec la 5-6 minute sa nu se prinda…cand toate is fierte…strecor orezul de apa… pun peste varza….si tai vre-o 300 grame de carnatz afumat si legume din borcan ptr iarna..ardei, rosii telina..zarzavat de casa…le anestec pe toate in oala mare..le mai las 10 15 minute sa fiiarba impreuna… cand e aproape gata, cu 2 minute inainte….mai pun piper, boia , cimbru, marar……gata !…servesc cu smantana sau iaurt..sana, etc. Asta nu e Reteta oficiala, poate nimeni nu o are pe “aia oficiala si originala”, dar eu nu le mai bag la cuptor si alte cumplicaturi, vase de yena, cuptor murdar…conteaza afumatura de la inceput ( slanina afumata cu carnita…si carnatul felii de la sfarsit )…nice day !