O combinatie care imi place foarte mult, m-am inspirat de la Miremirc, nu am respectat eu chiar 100% pasii, am uitat ceva, dar am dres din mers, dar e bine cand se termina totul cu bine.
Blat 1: Albusurile impreuna cu sarea le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat nucile,biscuitii si faina in bezea, cu miscari lente d ejos in sus. Am tapetat cu hartie de copt tava de la aragaz, am intins compozitia si am introdus-o in cuptorul preincalzit la 160- 170 grade pentru cca 20 min. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine, apoi am dezlipit foaia de copt.
Blat 2 : Am procedat la fel ca la primul blat.
Crema de mascarpone cu lamaie : Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul pudra si amidonul, am amestecat bine apoi am diluat cu lapte. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce am obtinut o crema consistenta. Am luat de pe foc castronul, am asezat o folie alimentara direct pe suprafata cremei si am lasat sa se raceasca bine. Separat am batut bine smantana pentru frisca.Dupa ce s-a racit crema am incorporat crema mascarpone , am adaugat zeama de lamaie dupa gust, la final am incorporat si frisca.
Crema de ciocolata : Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul pudra si amidonul, am amestecat bine apoi am diluat cu lapte. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce am obtinut o crema consistenta. Am luat de pe foc castronul, am adaugat ciocolata ( aici am uitat sa adaug ciocolata cat crema era fierbinte, am lasat sa seraceasca crema si mi-am dat seama ca nu am pus ciocolata. Am topit ciocolata pe baie de abur, am incorporat-o in crema racita si am asteptat sa se raceasca din nou) am amestecat bine pana ce ciocolata a devenit fluida. Am asezat o folie alimentara deasupra si am lasat la racit. Am batut smantana pentru frisca si apoi am incorporat-o in crema.
Krant : Am caramelizat zaharul, am adaugat nucile, am amestecat bine sa se prinda caramelul de nuci, am transferat totul pe o tava unsa cu ulei, am aplatizat cat am putut de bine si am lasat sa se raceasca. Apoi am maruntit bine krantul.
Asamblare : Am indreptat marginile blaturilor, am asezat primul blat, am pus o rama dreptunghiulara reglabila, peste blat am pus crema cu lamaie, am asezat al doilea blat, am intins crema de ciocolata si am presarat krant pe toata suprafata prajiturii. Am dat la rece pana a doua zi. Am scos rama,cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte am portionat prajitura.