Pastitio

de cccris in Vita, 5 Feb 2010 | 12435 vizualizari

COMENTARII (11)

Bunica 1

05.02.2010, 19:55

Partea intai, a doua, a treia si a iestit ceva foarte gustos.

cccris 1

05.02.2010, 19:58

O revad acum si mi se face o pofta....

Oana 1

05.02.2010, 20:50

Suuuper arata!!!

Bucataras 1

05.02.2010, 21:16

immmm, uikendul viitor vom fi la Atena ... e clar ca voi minca ... revin cu amanunte

katerinagr7 1

24.02.2010, 21:14

spun din proprie experienta ca este o reteta nemaipomenita mai ales daca la carne adaugati cateva condimente grecesti, probabil se gasesc si in tara in supermarketuri, si v-as recomanda dragi gospodine sa adaugati cateva boabe de bahari negru si oregano, parmezanul sa il inlocuiti cu branza de oaie rasa pe razatoarea mica, iar in crema sa adaugati pe linga scortisoara si moshogarido ras dar foarte putin. moshogarido este un condiment de marimea unei nuci tari cu o [puternica aroma. imi cer scuze ca am intervenit dar lucrez si maninc din bucataria greceasca de aproape 5 ani. va doresc numai bine.

cccris 1

24.02.2010, 22:47

pai nu te scuz decit daca mai dai niste retete grecesti. E o prajitura cu gris care nu stiu cum se face. Am mincat in grecia si am tot facut teste, dar nu a iesit, undeva gresesc eu.

adry88 1

13.05.2011, 16:08

ELENI 1

01.12.2011, 17:45

Draga cccris: pentru postare si tin sa mentionez ca am lucrat atit in grecia la taverne pt turusti cit si in multe restaurante grecesti in germania unde ma aflu si acum.Deliciul de care intrebi tu se numeste alva si se face din grish,apa,scortisoara ,zahar si stafide iar deasupra se face un strat de budinca la plic ca cea pt copii.grisul se fierbe in apa in care am adaugat zahar scortisoara si stafide si unii mai pun si coaza de lamie rasa sau si un pic de suc de lamiie,consistenta grisului pe foc trebuie sa fie ca o smintina groasa,apoi intr-o tava se toarna grisul si intindem bine pe toata suprafata tavii,apoi deasupra se toarna budinca fierbinte si la final se presara nuca zdrobita bucati potrivite dar nu prea mari.Se lasa sa se raceasca bine si se taie in orice forma doresti.Acesta e desertul specific grecesc dupa care sotul meu e topit.(sotul meu este grek).

ELENI 1

01.12.2011, 17:49

am sa revin cu reteta mea de pastitio in care original este telemea in compozitie si nu cascaval sau alte tipuri de brinza.dar ma cheama piticu meu care nici doua luni nu are si nu mai am timp acum.dar promit sa revin

mihaelar63 1

01.12.2011, 17:59

Interesanta reteta ,
Eleni abia astept sa postezi si tu

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de vita brezata in legume