Anamaria am vazut ca este si ceva iart de soya si ceva smantana de soya ( aiicin Franta cel putin, pe net am vazut nu am cumparat inca) . Daca e asa ceva asta merge excelent cu putina sare si marar si ustuoi de ex. Cu laptele de soia poate sarat, inghosat cu ceva amidon si apoi condimentat cu usturoi si altele
Da, asa cred si eu ca smantana de soia, cu un pic de usturoi tocat, si ceva verdeturi (menta, marar) ar merge bine. Daca nu aveti asa ceva, eu zic sa faceti un tabouli dintr-o legatura de patrujjel, rosii cus cus, ulei de masline si zeama de lamaie
falafelul la origine se mananca acompaniat de sos tahina care este o pasta groasa din susan amestecata cu condimente ( boia, usturiu etc)- este de post si f. f. sanatoasa! buna reteta!!!
Draga mea, gasesc interesanta sugestia ta de a face falafel cu fasole alba.
Dar nu mai este falafel.
Falafel este o mancare foarte populara in tarile arabe si mediteraneene; se face din naut, bob sau un amestec de bob-naut.
Reteta postata de Miha este cea folosita la noi.
Nautul nu se gateste; se lasa la inmuiat peste noapte in apa , apoi se marunteste cu restul ingredientelor si se prajesc falafel in ulei fierbinte.
De asemenea se adauga si coriandru si piper; asa cum e reteta lui Miha se pot condimenta cu seminte de susan care le dau si un plus de aspect.
Sub nici o forma nu se adauga paine( de fapt este folosita painea pentru a falsifica acest fel de mancare , deoarece nautul s-a scumpit mult in ultimul timp si speculantii pun paine uscata in loc de boabe de naut).
Se pot servi ca atare sau in sandviciuri cu lipie araba , care se deschide ca un buzunar si se adauga muraturi, salata mixta cu pasta de susan si pasta de ardei iute.
Deci o reteta ideala pentru post si foarte satioasa.
Iti recomand si o reteta foarte buna de pe gustos.ro, postata de Camelia Husni( care traieste in Iordania de peste 25 de ani).
Nu vreau sa consideri comentariul meu o critica; toate invatam o multime de lucruri noi unele de la altele; noi care traim in lumea araba de multi ani incercam sa familiarizam prietenele din tara cu aceasta bucatarie minunata si foarte condimentata.
O zi buna!
Multumesc, Mihaela, pentru precizari. Voi incerca si reteta sugerata de tine. Si eu il fac de obicei cu naut - dar cateodata e greu de gasit nautul - pe astea, in mod particlar le-am facut dintr-un amestec de naut cu fasole. Acum cateva zile am gasit naut la Real si mi-am cumparat vreo 10 conserve. Sa fie
O zi buna si tie
Mihaela acum dupa ce am citit ce ai scris , precum si ceea ce scrie in retetele indicate de tine, mi-am dat seama ce este Falafelul, intr-adevar....Multumim de completari !
Da-mi voie sa-ti spun ca sunt o iubitoare a bucatariei orientale...fac falafel si hummus de...mmmm. sa zic ceva cu mult inainte de 89...asa cam anii 80...si-l iubesc teribil...am probat nenumarate retete...si libaneze si israeliene si siriene...si iordaniene si turcesti si palestinene...mmmmm am terminat? LOL ...fiecare regiune am observat are alta modalitate de a-l face...insa mie imi place oricum....tu ai ales o varianta personala...super rapida...si eu zic ca e jos palaria bravo!