O altă idee de a savura bibanul de mare la cuptor în foaie de pergament pentru o cină rapidă și sănăyoasă. Simplu și gustos! ;)
Spor și poftă bună.
Peștele se curăță de solzi și intestine, apoi se dă cu sare și se lasă cca. 10 minute la odihnă la rece.
Între timp se curăță sparanghelul, prazul, morcovii și ardeiul.
Lămâiile și ardeiul se spală și se taie rondele.
Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament se așază peștele, se unge cu ulei de măsline, se asezonează de condimentele pentru pește.
În burta bibanului se pun felii de lămâie. Restul de feliilor de lămâie se pun sub pește.
Sparanghelul, prazul feliat, morcovii înjumătățiți și ardeii feliați se așază de jur împrejurul peștilor.
Se acoperă cu o altă foaie de pergament și se dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 250 grade, apoi se scoate foaia de pergament și se mai lasă la gătit cca. 10 minute la 200 grade.
Bibanul se servește împreună cu legumele coapte împreună, ca atare sau cu garnitura preferată.
Spor și poftă bună!