Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Briose cu afine - Reteta simpla si...
Postat de: oanapl in PrajituriCum se prepara aceste Briose cu afine - Reteta simpla si delicioasa Se preîncălzește cuptorul la 180°C, fără ventilație (căldură sus-jos). Se topește untul și se lasă la...Citeste continuarea
Cornulete cu untura si vin alb -...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriCum se prepara aceste Cornulete cu untura si vin alb - Fragede si delicioase Intr-un castron am cantarit untura smantana, am adaugat sarea, zaharul vanilat, cele 2 galbenusuri si vinul, am...Citeste continuarea
Piept de porc in saramura, la...
Postat de: vasimur in PorcCum se prepara Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere În primul rând, pregătim o saramură saturată. Dizolvăm sare neiodată în...Citeste continuarea
Tiramisu cu pișcoturi de casă -...
Postat de: Bucataras in DulciuriCum se prepara Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă: Reteta de piscoturi o gasesti AICI . Separă albușurile de gălbenușuri. Pune...Citeste continuarea
Orez cu lapte - Rețeta delicioasă...
Postat de: Bucataras in DulciuriCum se prepara Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei: Într-o cratiță, pune orezul și 250 ml apă. Fierbe orezul la foc mic până absoarbe aproape...Citeste continuarea
Pișcoturi de casă - Rețeta...
Postat de: Bucataras in DulciuriCum se prepara aceste Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară: Tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz. Separă albușurile de gălbenușuri. Într-un...Citeste continuarea
Khachapuri - Plăcintă...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriCum se prepara Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi: Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz. Pune făina într-un bol, adaugă drojdia și...Citeste continuarea
Ciorbă de legume acrită cu zeamă...
Postat de: Bucataras in CiorbeCum se prepara Ciorba de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare: Curăță și spală legumele. Toacă ceapa și morcovul, apoi pune-le într-o...Citeste continuarea
Ruladă cu cremă de ciocolată și...
Postat de: Bucataras in PrajituriCum se prepara Rulada cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz. Preîncălzește cuptorul...Citeste continuarea
Buturuga cu crema de castane -...
Postat de: ctlina in DulciuriCum se prepara Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar Pregatiti insert-ul de fructe (o seara inainte ): Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp...Citeste continuarea
Buturuga Padurea neagra - Reteta...
Postat de: ctlina in DulciuriCum se prepara Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara Preparati biscuitul : Incalziti cuptorul la 180°C. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti...Citeste continuarea
Tort cu crema de portocale,...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiCum se prepara acest Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas - Deliciu aromat pentru ocazii speciale Eu am inceput cu pregatirea cremei de ciocolata , de fapt e ganache, pentru ca...Citeste continuarea
Prăjitura răsturnată cu...
Postat de: RODIMUR in PrajituriCum se prepara Prăjitura răsturnată cu clementine - Desert aromat si fraged Se unge cu unt din belșug o tavă (baza și pereții laterali) și se tapetează cu zahărul tos (cele 2-3...Citeste continuarea
Somon la cuptor în stil asiatic -...
Postat de: Bucataras in SomonCum se prepara acest Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion: Toacă mărunt usturoiul și pune-l într-un bol. Adaugă puțină sare, piper,...Citeste continuarea
Cozonac cu smantana - Reteta pentru...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriCum se prepara acest Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect Mi-am pregatit de seara ingredientele sa fie la temperatura camerei. Dimineata cand m-am trezit ploua cu galeata, parca...Citeste continuarea
Ouă umplute - Aperitivul delicios...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriCum se prepara aceste Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat: Pune ouăle într-o cratiță cu apă rece, adaugă un praf de sare și fierbe-le timp de 10...Citeste continuarea
Fursecuri ștampilate - Desertul...
Postat de: Bucataras in DulciuriCum se prepara aceste Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid Tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz. Într-un bol, pune untul, un praf de sare și zahărul....Citeste continuarea
Sărățele fragede și gustoase -...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriCum se prepara aceste Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă Tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz. Într-un bol, pune făina, un praf...Citeste continuarea
Fursecuri Arici - Deliciul fraged...
Postat de: Bucataras in DulciuriCum se prepara aceste Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă Tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz. Într-un bol, pune untul, zahărul și esență de...Citeste continuarea
Tarta cu mere, nuca si suc de...
Postat de: oanapl in PrajituriCum se prepara Tarta cu mere, nuca si suc de portocale - Reteta gustoasa si aromata Se lucrează cu un robot procesor cu cuțite. Se pune făina, sarea, zahărul și sarea. Peste ele se pune...Citeste continuarea
Salată de ciuperci cu maioneză -...
Postat de: Bucataras in SalateCum se prepara Salata de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă: Scurge bine ciupercile de zeamă, apoi toacă-le mărunt, după gust. Presează usturoiul și un praf de...Citeste continuarea
Cozonac Babka cu cremă de...
Postat de: Bucataras in DulciuriCum se prepara Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată: Rețeta de aluat o găsești AICI . Mărunțește miezul de nucă. Pune...Citeste continuarea
Pâine cu rozmarin și fulgi de...
Postat de: Bucataras in PiineCum se prepara Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători: Tapetează cu hârtie de copt o tavă în mijlocul căreia poți pune un inel din...Citeste continuarea
Brăduț cu ciocolată - Desertul...
Postat de: Bucataras in DulciuriCum se prepara acest Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători: Preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Tapetează cu hârtie de copt tava...Citeste continuarea
Cozonac cu cremă de fistic -...
Postat de: Bucataras in DulciuriCum se prepara acest Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători Pregătește aluatul după rețeta de aici . După ce a crescut suficient, scoate aluatul pe un...Citeste continuarea
Mini rulouri cu dovleac - Reteta...
Postat de: RODIMUR in PrajituriCum se prepara aceste Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post Se frământă un aluat potrivit de moale și elastic din: făină, drojdie, zahăr, sare, ulei, esență de rom și...Citeste continuarea
Salată de boeuf - Rețeta clasică...
Postat de: Bucataras in SalateCum se prepara Salata de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători: Pune ouăle la fiert într-o cratiță cu apă. Lasă-le până se fierb bine, apoi...Citeste continuarea
Rețeta de cornulețe cu untură -...
Postat de: Bucataras in DulciuriCum se prepara rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase: Într-un bol, pune untura și smântâna, amestecă puțin. Adaugă esența de vanilie,...Citeste continuarea
Prăjitură cu mac și portocale -...
Postat de: Bucataras in PrajituriCum se prepara Prăjitura cu mac și portocale - Desert aromat și delicios: Tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm. Preîncălzește cuptorul la...Citeste continuarea
Brăduți dulci cu biscuiți și...
Postat de: panacris in DulciuriCum se prepara Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori Biscuții și nucile se mărunțesc fin cu ajutorul robotului. Pudra de cacao se presară...Citeste continuarea
Ruladă de porc umplută cu...
Postat de: Bucataras in PorcCum se prepara Rulada de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată: Crestează carnea până la margine, dar fără să o tai de tot, astfel...Citeste continuarea
Brăduț aperitiv cu cașcaval -...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriCum se prepara acest Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect Prepară aluatul de pizza după rețeta de aici . Tapetează cu hârtie de...Citeste continuarea
Cozonac pufos cu nucă și rahat -...
Postat de: Bucataras in DulciuriCum se prepara acest Cozonac pufos cu nucă și rahat - Rețeta tradițională de sărbători: Încălzește ușor laptele într-o cratiță. Separat, într-un bol mic,...Citeste continuarea
Turta dulce - Reteta delicioasa de...
Postat de: privatelaura in DulciuriCum se prepara Turta dulce - Reteta delicioasa de casa Intr-o cratita, caramelizeaza 100 gr zahar tos. Atentie, sa nu se arda! Dupa ce a capatat culoarea chihlimbarului, adauga apa si lasa...Citeste continuarea
Cookies cu umplutură de nutella -...
Postat de: Bucataras in DulciuriCum se prepara Cookies cu umplutură de nutella - Fursecuri fragede și delicioase: Tapetează cu hârtie de copt o tavă. Așază câte o linguriță de nutella, formând 10...Citeste continuarea
Turtă dulce - Deliciul aromat al...
Postat de: Bucataras in DulciuriCum se prepara Turta dulce - Deliciul aromat al sărbătorilor: Într-o cratiță mică, pune la încălzit laptele, mierea, untul și zahărul brun. Lasă pe foc...Citeste continuarea
Covrigei fragezi cu telemea -...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriCum se prepara acesti Covrigei fragezi cu telemea - Gustul copilăriei într-o rețetă ușoară și rapidă: Într-un bol, pune untul tăiat cuburi, făina, un praf de sare....Citeste continuarea
Aluat pufos de cozonac - Rețeta...
Postat de: Bucataras in DulciuriCum se prepara acest Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas: Încălzește ușor laptele într-o cratiță. Separat, într-un bol mic, pune...Citeste continuarea
Chec cu pui si cascaval in bacon -...
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriCum se prepara acest Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos Spalati pieptul de pui, il stergeti bine. Il taiati felii subtiri, cam cat palma unui...Citeste continuarea
Bilute din biscuiti cu nuca si rom...
Postat de: Retete_gustoase in DulciuriCum se prepara Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios: Faramiteaza biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie. Intr-un bol mare, amesteca biscuitii macinati cu...Citeste continuarea
Piept de porc cu sorici crocant la...
Postat de: Retete_gustoase in PorcCum se prepara Piept de porc cu sorici crocant la cuptor - O delicatesa de nerefuzat: Cresteaza soriciul in patrate mici, fara sa tai si carnea. Acest pas ajuta la obtinerea unui sorici...Citeste continuarea
Ciolan de porc cu bere, la cuptor -...
Postat de: Bucataras in PorcCum se prepara acest Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători: Crestează ciolanul și pune-l într-o tavă de copt. Stropește-l cu puțin ulei, apoi...Citeste continuarea
Prajitura cu ghimbir, portocala si...
Postat de: bucatarasa in DulciuriCum se prepara Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat Pregateste ingredientele : Preincalzeste cuptorul la 180°C...Citeste continuarea
Cozonac Stollen - Reteta clasica...
Postat de: bucatarasa in DulciuriCum se prepara Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun Activeaza drojdia : Dizolva drojdia in laptele caldut, adauga o...Citeste continuarea
Tort Clepsidra - Reteta delicioasa...
Postat de: RODIMUR in TorturiCum se prepara acest Tort Clepsidra - Reteta delicioasa pentru un desert aniversar Blatul se poate face cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu praful de sare, zahărul tos, cel...Citeste continuarea
Poale-n brâu moldovenești -...
Postat de: Bucataras in DulciuriCum se prepara Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce: Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz. Încălzește...Citeste continuarea
Biscuiți cu Nutella - Rapizi și...
Postat de: Bucataras in DulciuriCum se prepara acesti Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși Într-un bol, pune nutella și oul și mixează foarte bine. Adaugă făina și amestecă până obții un aluat...Citeste continuarea
Șuberec - Rețeta de casă cu gust...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriCum se prepara Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic: Într-un bol mare, pune făina, sarea, apa călduță și 3-4 linguri de ulei. Amestecă bine ingredientele, apoi...Citeste continuarea
Maioneză de casă - Rețeta cu...
Postat de: Bucataras in ClasiceCum se prepara Maioneza de casă - Rețeta cu reușită garantată Pune gălbenușurile fierte într-un bol adânc și presează-le bine cu o furculiță ca să se fărâmițeze....Citeste continuarea
Cartofi evantai – Rețeta...
Postat de: Bucataras in Aperitive / GarnituriCum se prepara acesti Cartofi evantai – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă: Spală bine cartofii și lasă-i în coajă. Crestează-i...Citeste continuarea