Paine cu lapte
Postat de: Ina in PiineDizolvam drojdia in 50 ml apa calda ( sau lapte cald ) in care amestecam o lingurita de zahar si doua linguri cu faina alba ( din cele 600 g ). Omogenizam pentru eliminarea cocoloaselor si lasam...Citeste continuarea
Prajeala de purcel
Postat de: MotanLaOale in PorcCarnea se taie bucati potrivite mai mici. Carnatii se taie la 2 cm. Costita se taie cuburi mai mari. Se pune uleiul intr-o cratita si se pun bucatile de carne. Se...Citeste continuarea
Pilaf cu pui si legume la slow...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerEu avand o fobie cu oasele de pui in mancare, am fiert carnea de pui in apa cu sare si am scos oasele. Am pus in pilaf doar carnea fara oase si apa in care au fiert. Orezul se spala bine si...Citeste continuarea
Pulpa de curcan la cuptor
Postat de: mirela0911 in CurcanSe spala carnea, apoi se sterge bine de apa cu prosoape absorbante. Se cresteaza pe fiecare parte in 3-4 locuri. Intr-un bol se amesteca sarea, piperul si boiaua cu uleiul. Cu acest amestec se ung...Citeste continuarea
Paine cu cartofi in forma de guguluf
Postat de: AdrianUdrea in PiineMai intai se curata cartofii, se spala, se taie in cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa sa fiarba ca pentru piure, apoi se paseaza bine si se lasa sa se raceasca putin, atat cat sa...Citeste continuarea
Pizza cu carne tocata si oregano
Postat de: eumimi in PizzaMai intai pregatim aluatul pentru blat. Dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam uleiul si lingurita de sare si amestecam. Adaugam faina toata odata, sarea si incepem sa framantam aluatul....Citeste continuarea
Paine Mos Craciun
Postat de: oanapl in Cook and smileDaca framanti si dospesti aluatul in masina de paine (ca mine), pui toate ingredientele in ordinea urmatoare in masina de paine: laptele caldut, ou, unt topit, zaharul, faina cernuta, drojdia si...Citeste continuarea
Paste cu carne de porc si busuioc
Postat de: eumimi in FarfallePunem farfalele in apa cu sare la fiert. Ceapa o tocam marunt si o punem la prajit. O lasam pana cand incepe sa se aureasca putin si adaugam carnea. Le lasam pe foc 10-12 min. pana cand...Citeste continuarea
Piept de porc cu patrunjel, salvie...
Postat de: Bucataras inSe cresteaza soriciul; Se unge carnea cu putin ulei de masline; Se rade coaja de lamaie pe carne si se condimenteaza cu amestec pentru carne de porc, rosii uscate si usturoi granulat;...Citeste continuarea
Piept de porc la cuptor, cu varza...
Postat de: vasimur in PorcSe curăță și se spală bine legumele. M orcovul și pătrunjelul se...Citeste continuarea
Pilaf cu praz si masline
Postat de: panacris in Mancaruri de postOrezul spălat se lasă la umflat cca. 20 minute în apă rece. Se curăță ardeiul, prazul și ceapa, apoi se spală și se taie rondele. Legumele tăiate se pun la călit în...Citeste continuarea
Pizza la tigaie
Postat de: eumimi in PizzaSe pun faina, zaharul si drojdia intr-un castron. Se toarna apa calduta si uleiul si se framanta. Se adauga si sarea ( nu trebuie sa intre in contact cu drojdia ca nu mai creste aluatul) si se...Citeste continuarea
Pomana porcului
Postat de: mirela0911 in PorcSe spala bucata de carne, se tamponeaza cu servetele de surplusul de apa, apoi se taie in cubulete potrivit de mari sau dupa preferinte. Se pune pe foc o oala/cratita din fonta sa se...Citeste continuarea
Peste la tava
Postat de: dantes in PesteSe curata pestele, se unge cu ulei. Se introduc in interior rosii, usturoi taiat marunt si se condimenteaza dupa gust, pestele se asaza intr-o tava tapetata cu hartie sau unsa cu ulei; se pun...Citeste continuarea
Peste mic prajit cu mamaliga
Postat de: ctlina in PesteCuratati si vidati pestii (ii puteti lasa intregi, daca vreti - eu i-am curatat complet si am taiat capurile). Spalati-i bine la apa rece si uscati-i cu un prosop de hartie. Sarati pestii....Citeste continuarea
Placinta cu ton si rodie
Postat de: ladydi in TonPregatim mai intai aluatul, pe care trebuie sa-l lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Punem intr-un castron faina,drojdia, boiaua, sarea si zaharul.Adaugam apa, uleiul si sosul de...Citeste continuarea
Placinte Pachetel
Postat de: auragiuverdea1990 in PiinePentru aluat, am pregatit maiaua, am amestecat drojdia proaspata cu zaharul, o lingura de faina si putina apa calduta. Am lasat-o la loc cald pentru circa 15 min. Intre timp am...Citeste continuarea
Paste cu pui la cuptor
Postat de: Bucataras inPune apa cu sare la fiert; Cand a dat in clocot, adauga pastele si lasa-le sa fiarba cu 1 minut mai putin decat scrie pe cutie; Odata fierte, scurge-le intr-o sita; Taie ceapa...Citeste continuarea
Placinta cu ficat de pui si legume
Postat de: katty in FicatSpalam ficatul si il taiem cubulete mici. Il punem in uleiul incins si amestecam pana incepe sa se rumeneasca usor. Adaugam legumele congelate, le lasam putin sa se inmoaie, apoi stingem cu...Citeste continuarea
Placinta cu branza cu foi de casa...
Postat de: eumimi in PrajituriPreparare Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea Se framanta aluatul: punem intr-un bol apa si untura si apoi adaugam faina. Aluatul rezultat nu este prea...Citeste continuarea
Placinta cu carne
Postat de: Xandrinne in Mancaruri cu carneTocam ceapa (verde) si o calim usor in ulei incins, cam 1 minut; adaugam si carnea tocata, amestecam si lasam pe foc pana carnea isi schimba culoarea. Maruntim carnea cu lingura de lemn. Potrivim...Citeste continuarea
Piept de curcan Katsu si orez cu...
Postat de: Satisfyyourcravings in CurcanSe taie ceapa julienne, se piseaza usturoiul, se taie morcovul longitudinal in jumatate, apoi fiecare jumatate in felii. Se aseaza bucatile de curcan intre doua bucati de hartie de copt...Citeste continuarea
Paste cu varza calita
Postat de: Anett in PasteIn primul rand, razuim varza pe gaura mare a razatoarei. Presaram cu sare si lasam 15 minute sa stea. Stoarcem varza de apa lasata. Incingem ulei intr-o tigaie, introducem varza si calim pentru...Citeste continuarea
Pulpa de porc coapta in bere, cu...
Postat de: katty in PorcTaiem pulpa de porc in bucati mai maricele si le punem intr-un castron. Adaugam, piper, cimbru, foile de dafin, boiaua si berea, acoperim vasul si il lasam la rece pentru cateva ore (de preferat...Citeste continuarea
Placinte cu varza si carne tocata
Postat de: eumimi in Mancaruri cu carneDizolvam drojdia in lapte incalzit cu 1 lingurita de zahar. Adaugam amestecul peste faina, adaugam si sarea si framantam aluatul. Daca este inca lipicios aluatul, mai adaugati 1 lingura de...Citeste continuarea
Placinta cu carne in foi de lipie...
Postat de: taniakswn in Mancaruri cu carneCele 4 lipii le vom desface, apoi le vom tine acoperite cu folie alimentara ca sa nu se usuce pana vom finaliza umplutura. Vom toca ceapa si verdeata marunt, iar usturoiul il vom pisa. Carnea...Citeste continuarea
Placinta cu ton, ardei si masline
Postat de: oanapl in TonToci ceapa mărunt, iar ardeiul spălat îl tai cubulețe și le pui la călit în uleiul încins. Când ceapa s-a înmuiat puțin adaugi tonul scurs de ulei și...Citeste continuarea
Platica in sos de rosii
Postat de: katty in PesteCuratam pestele, il spalam bine si il scurgem. Il crestam oblic din loc in loc, pe ambele parti si il presaram cu sare si piper. Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele. Asezam...Citeste continuarea
Pasta de avocado
Postat de: merisor67 in Mancaruri de postSe taie avocado în două. Se înlătură sâmburele, iar cu o lingură se scobește interiorul și se stropește imediat cu zeama de lămâie, pentru a nu oxida. Miezul...Citeste continuarea
Pasta de ton, de post
Postat de: RODIMUR in PesteSe scoate tonul din cutiile de conserve și se lasă să se scurgă de lichid într-o strecurătoare. După câteva minute, se mărunțește tonul cu furculița, sau în robot....Citeste continuarea
Painici umplute
Postat de: panacris in Piine“Amestecați toate ingredientele până veți obține o masă omogenă. Puneți masa obținută într-o pungă și dați la frigider pentru 2 ore. Apoi scoateți aluatul din...Citeste continuarea
Placinta cu carne de porc si legume
Postat de: katty in PorcAmestecam carnea tocata cu mazarea, porumbul, cubuletele de vinete, morcovul ras, sare, piper, cimbru si oul. Intr-o tava, asezam pe rand jumatate din foile de placinta, pe care le ungem cu...Citeste continuarea
Prepelite la cuptor cu sos de vin rosu
Postat de: xana in Mancaruri cu carneZdrobim doi catei de usturoi, apoi ii amestecam cu paprika, coriandrul, nucsoara, rozmarinul, sare, piper si 2 linguri de ulei de masline. Ungem prepelitele cu acest amestec pe toate partile si pe...Citeste continuarea
Pui la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai am curatat bine puiul, l-am spalat, apoi l-am uscat cu niste servetele. Intr-un castron am pus mustarul, sosul Teriyaki, uleiul si piperul si am amestecat bine. Separat am masat puiul...Citeste continuarea
Pisica de mare la cuptor
Postat de: xana in PesteUscam bucatile de peste cu ajutorul unui prosop de hartie, apoi le asezam in tava. Punem deasupra ceapa si usturoiul taiate in felii subtiri, foile de dafin, sare, piper si paprika dupa gust si...Citeste continuarea
Penne gigante Amaliatta
Postat de: amalia01 in PennePastele le fierbi in multa apa cu sare si putin ulei, ca sa nu se lipeasca, pentru 8 minute (trebuie sa ramana suficient de tari pentru a le putea umple). Intre timp pornesti cuptorul....Citeste continuarea
Parjoale moldovenesti cu cartofi natur
Postat de: RODIMUR in PorcCarnea se spală, se scurge de apă și se curăță de vițe și de pielițele nedorite, după care se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală și se călește puțin în ulei, la foc...Citeste continuarea
Platou taranesc
Postat de: ancutsa in PorcS e porţionează carnea de porc, se bate uşor cu ciocănelul de şniţele, se sărează şi se rumeneşte într-o tigaie grill sau teflonată. Se găteşte până se...Citeste continuarea
Pulpe de pui cu sos teriyaki
Postat de: mitinita in PuiMierea de albine, sucul de portocale, sosul de soia, ghimbirul si uleiul de susan se amesteca bine intr-un bol. Se adauga pulpele de pui curatate si spalate. Se amesteca bine si se acopera...Citeste continuarea
Placinta cu pui si ciuperci brune
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriAluatul: Se cerne faina, in mijloc se pune drojdia si deasupra 5 linguri lapte cald( din total), apoi pe margine se pune sarea, apoi ouale, untul moale si restul de lapte cald, se framanta...Citeste continuarea
Pizza vegetariana cu blat Alka...
Postat de: Bucataras in PizzaTaie ciupercile cuburi; Toaca busuiocul marunt; Taie ceapa verde fasii oblice; Taie dovlecelul cuburi; Taie rosiile uscate fasii; Taie mozzarella cuburi; Pune ulei...Citeste continuarea
Piept de manzat in sos de rosii
Postat de: elucubratiiculinare in VitaEste de preferat marinarea cărnii cu o seară înainte de preparare. Se condimentează cu cimbru și oțet balsamic. Se pune carnea într-o pungă (caserolă), se adaugă vinul și...Citeste continuarea
Placinta cu ficatei de pui si ciuperci
Postat de: oanapl in FicatPrepari aluatul din ingredientele enumerate mai sus si il lasi la frigider 30 de minute. Tai ficateii de pui si ciupercile in bucatele mici si ii calesti in 4 linguri de ulei. Ii condimentezi...Citeste continuarea
Pui umplut la cuptor cu cartofi
Postat de: AlexTeacher in PuiUmplutura: Curata membrana de pe carnati si taie-i cuburi. Carnatii au gust afumat, au usturoi si multe alte condimente, au verdeturi care mai de care mai grozave. Adauga ulei de masline in...Citeste continuarea
Prajitura Snickers
Postat de: Steffy in PrajituriBlatul: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana ce acesta se incorporeaza bine, formand o bezea. Se pune nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt....Citeste continuarea
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneCarnea o spalam, o stergem cu un prosop de bucatarie. Intr-un bol, amestecam condimente dupa gust si condimentam carnea. Intr-o tigaie, incalzim uleiul si prajim carnea pe ambele parti,...Citeste continuarea
Piept de pui in crusta de mustar
Postat de: Bucataras inIncalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius; Taie fiecare piept de pui pe jumatate, pentru a realiza 4 bucati; Optional puteti bate puiul cu un ciocan de carne pentru a-l subtia putin;...Citeste continuarea
Pizza traditionala cu blat Alka...
Postat de: Bucataras in PizzaPune ketchup pe blatul de pizza; Rade cascavalul si pune-l deasupra; Taie ardeii grasi cuburi; Taie ciupercile rondele subtiri; Taie ceapa inele; Adauga cele 2 culori de...Citeste continuarea
Pizza cu dovlecei
Postat de: sufletista in PizzaAluat - intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam drojdia cu zaharul, dizolvata cu putina apa calduta si incepem sa framantam; adaugam treptat apa calduta pana ce obtinem...Citeste continuarea
Parjoale frantuzesti
Postat de: dantes in PuiPieptul de pui se taie in cuburi mici, se amesteca cu ouale, smantana, ceapa verde taiata marunt, faina si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se amesteca totul foarte bine pana devine...Citeste continuarea