A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Mancarica de conopida

Postat de: Nadyne in Mancaruri de post

Conopida se curata de frunze, se lasa 10-15 minute in apa rece, apoi se rupe buchetele si se fierbe in apa cu sare. Nu trebuie fiarta excesiv, pentru a nu se sfarama, cand o adaugam in...Citeste continuarea

Mancarica de fasole verde cu dovlecei

Postat de: Nadyne in Mancaruri de post

Curatam si spalam legumele. Fasolea se rupe in doua sau trei bucati, in functie de cat sunt de mari pastaile. Ceapa taiata marunt se caleste in 2-3 linguri cu  ulei , apoi se...Citeste continuarea

Muschiulet de casa

Postat de: Nadyne in Mezel de casa

  Din vin, apa si mirodenii, obtinem o marinada in care tinem muschiuletii minim o zi, la rece.   Apoi, transferam carnea intr-o tava in care am pus hartie de copt, adaugam marinada...Citeste continuarea

Mancare de primavara cu masline si...

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

  Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele, sare, piper, putin delikat, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute....Citeste continuarea

Mancare de urzici

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

  Se spala urzicile, se scurg si se curata de codite. Se pune apa la fiert cu putina sare, intr-o oala incapatoare, cand apa incepe sa fiarba, se adauga urzicile si se fierb aprox 20 de...Citeste continuarea

Mancare de urzici

Postat de: eumimi in Mancaruri de post

Mai intai, facem operatiunea cea mai dificila: alegem frunzulitele de urzici, le spalam bine in 2-3 ape, apoi le punem la fiert, pentru 25-30 de minute. Separat, punem orez la fiert, cu 1...Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu carne de pui...

Postat de: oanapl in Pui

Cureti cartofii, ii speli, ii tai feliute si ii pui la fiert, in apa cu sare. Toci ceapa marunt si o calesti in ulei, apoi adaugi carnea tocata, ciupercile taiate marunt, ardeiul...Citeste continuarea

Mini pizza din foietaj

Postat de: stefy_a in Pizza

Fiecare foaie se imparte in doua dreptunghiuri, si apoi, din fiecare foaie, se taie margini de circa 1 cm grosime cu care se inconjoara marginile dreptungiurilor – pentru a...Citeste continuarea

Mamaliga cu ciuperci si ou

Postat de: madi_marin in Mancaruri de legume

Se pregăteşte o tocăniţă de ciuperci: se călesc în ulei, ceapa tocată mărunt şi usturoiul, apoi se adaugă ciupercile tocate. Se lasă să scadă de tot apa lăsată de acestea. Se...Citeste continuarea

Mancare de legume la slow cooker...

Postat de: momo121 in Slow Cooker

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam toate legumele in vasul de la slow cooker-ul Crock-Pot...Citeste continuarea

Macrou la grill, cu mamaliguta...

Postat de: privatelaura in Peste

Peștele se decongelează. Se curăță bine, se spală și se șterge cu un șervet de hârtie. Se condimentează cu sare și piper și se lasă puțin deoparte. Se pregătește o...Citeste continuarea

Merdenele din foi de placinta,...

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Merdenele din foi de placinta, reteta gustoasa si rapida Foile de placinta se lasa la dezghetat. Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu smantana, 3 galbenusuri si...Citeste continuarea

Mancare de spanac cu orez

Postat de: eumimi in Mancaruri de legume

Mai intai, curatam ceapa, o taiem marunt si o calim impreuna cu orezul in ulei incins, pentru 7-8 minute. Adaugam apoi o cana de apa si spanacul si lasam sa fiarba aprox. 20-25 de min. Amestecam...Citeste continuarea

Mancare de cartofi la slow cooker...

Postat de: MotanLaOale in Slow Cooker

Carnea este de la o scarita din care am scos oasele si a ramas carnea dintre ele. Cartofii se curata si se taie in bucati potrivite. Ceapa se curata si se toaca marunt. In vasul slow...Citeste continuarea

Musaca de carne cu dovlecei si vinete

Postat de: oanapl in Mancaruri cu carne

Cureti vinetele si dovleceii de coaja (sau se pot folosi cu coaja), ii feliezi si ii presari cu sare. Lasi legumele sarate acoperite cu o greutate, sa se scurga de zeama, apoi le pui pe gratar...Citeste continuarea

Mancare cu legume mexicane si pui

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai, punem copanelele la prajit, in ulei incins sau uscate la cuptor. Ceapa o taiem julien si o punem la calit in ulei incins. O lasam pana cand incepe sa se caleasca, adaugam pasta...Citeste continuarea

Muffins cu Nutella, reteta rapida...

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Cum se prepara Muffins cu Nutella, reteta rapida si delicioasa: Amestecam intr-un bol, ingredientele uscate: faina, zaharul si praful de copt.  In alt bol, batem cu un tel oul,...Citeste continuarea

Madlene cu ciocolata si portocale

Postat de: Criss in Prajituri

Se bat ouale impreuna cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga untul topit, ciocolata topita, faina amestecata cu cacao si praful de copt, sucul si coaja rasa de...Citeste continuarea

Medalion de crap cu salsa de rosii...

Postat de: elucubratiiculinare in Crap / Caras

Medalioanele de crap se spală, se condimentează cu sare și piper. Se pun pe grilul/grătarul încins și se lasă 3-5 minute pe fiecare parte. SALSA: Sparanghelul se spală, se...Citeste continuarea

Macaroane cu branza

Postat de: eumimi in Paste

Pentru inceput, fierbem macaroanele si apoi le scurgem de apa. Intr-un bol mare, sfaramitam sau dam pe razatoarea mare, branza, adaugam ouale, zaharul  si zaharul vanilat si amestecam...Citeste continuarea

Mini croissante cu gem

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se pregateste aluatul: intr-un vas incapator, se amesteca faina cu drojdia proaspata. Se taie untul (incercati sa folositi un unt cu un procent ridicat de grasime) bucatele si se adauga peste...Citeste continuarea

Muschiulet de caprioara cu sos de...

Postat de: katty in Mancaruri cu carne

Curatam muschiuletii de pielite si ii asezam intr-o tava. Punem deasupra vinul, piperul, ienibaharul,rozmarinul, sare, piper, foile de dafin, uleiul si lasam muschii 24 de ore la rece. Ii ...Citeste continuarea

Minciunele

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Din aceasta cantitate, ne ies cam 3 portii de minciunele. Aluatul se intinde subtire, se taie in fasii, apoi in bucati mai mici, se face o taietura pe mijloc, apoi capatul trece prin ea si se...Citeste continuarea

Musaca de cartofi si pui

Postat de: RuxyRux in Pui

Cartofii se spala, se curata si se feliaza, apoi se prajesc pe rand, in ulei, deasupra pe aragaz cam la jumatate, acest lucru ia ceva timp , este bine sa ii aveti gata curatati, sa aveti si un...Citeste continuarea

Mere in foietaj

Postat de: carmen in Dulciuri

Merele le scobesc, dupa ce am scos cotorul. Miezul il stropesc cu zeama de lamaie si adaug o mana de stafide, zahar dupa gust sau daca e voie sau nevoie. Decupez postamente pe care asez fiecare...Citeste continuarea

Mini pachetele de primavara la cuptor

Postat de: ladydi in Porc

Pregatim legumele: tocam varza, prazul, ceapa verde, ardeiul, usturoiul si radem morcovul. Punem  ulei intr-o tigaie (de preferat wok), iar cand acesta e incins, se adauga prazul,...Citeste continuarea

Musaca ardeleneasca

Postat de: amalia01 in Porc

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, cu putina sare. In acest timp, cureti ceapa si usturoiul si le toci marunt, dupa care le pui la fiert in 100 ml apa, pana cand aceasta scade...Citeste continuarea

Mancare de fasole rosie cu pui si...

Postat de: katty in Pui

Putem folosi fasole rosie din conserva sau fasole uscata pe care am fiert-o separat pana se inmoaie, apoi o scurgem. Eu prefer sa imi cumpar fasole uscata, pe care o fiert eu. Uneori fierb mai...Citeste continuarea

Mini pateuri cu branza sarata

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

Branza sarata o dam pe razatoare mica si o amestecam cu oul. Aluatul de foietaj il intindem putin, il taiem in 2 pe lungime, apoi il ungem cu galbenusul de ou amestecat cu apa/lapte....Citeste continuarea

Mancare de mazare cu ciuperci si pui

Postat de: katty in Pui

 Curatam ceapa si o tocam fin. In uleiul incins, punem pulpele spalate si scurse la prajit. Dupa ce si-au schimbat culoarea pe toate partile, adaugam ceapa. Lasam ceapa sa se inmoaie si...Citeste continuarea

Mix de salata cu avocado, oua de...

Postat de: panacris in Salate

  Ouăle de prepeliță se pun la fiert în apă rece sărată, după ce clocotește apa, se lasă cca.  5 minute la fiert, apoi se scurg de apa fierbinte și se lasă în...Citeste continuarea

Muffins din albusuri

Postat de: loredanaaa in Prajituri

   Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga  zaharul. Cand spuma e lucioasa, se adauga faina cate puțin, cu mișcări ușoare de sus în jos cu o paleta, apoi uleiul,...Citeste continuarea

Muschiulet impletit cu bacon si...

Postat de: rocsi_1612 in Porc

Spalam muschiuletul si il stergem cu servetele de bucatarie. Il asezam pe tocator, taiem 3 fasii pe lung de grosimi aproximativ egale, insa un capat il lasam intreg. Intr-un bol, amestecam...Citeste continuarea

Muschi de porc cu miere si portocala

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Porc

Spalam putin muschiul de porc, il condimentam cu sare, piper, rozmarin, boia dulce, foi de dafin. Asezam muschiul intr-un vas termorezistent, adaugam 100 ml vin rosu si 100 ml apa, acoperim vasul...Citeste continuarea

Mutabal

Postat de: BakeUpArtist in Salate

Am pus vinetele la copt, timp în care am făcut o maioneză din cele două ouă fierte, cu uleiul și cele 2 linguri de muștar. Am tocat și ceapa și am curățat rodia. Când...Citeste continuarea

Musaca de dovlecei cu sos de lecio...

Postat de: ladydi in Lasagna

Pregatim dovleceii: ii radem sau ii taiem rondele. Eu am avut dovlecei rasi la congelator si doar i-am pus la scurs. Incingem o tigaie cu putin ulei si punem carnea sa se rumeneasca usor....Citeste continuarea

Mini-chec insiropat cu portocale si...

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Într-un castron, se frământă zahărul cu coaja de portocală rasă fin. Se adaugă făina cernută cu praful de copt,  grişul şi praful de şofran. Oul se bate bine ca...Citeste continuarea

Melci din foietaj cu sos de rosii,...

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Intindem  foietajul scos de la frigider, pe un blat de lemn. Il ungem cu sos de rosii si presaram busuiocul. Presaram cascavalul ras, baconul taiat cubulete si tras cateva minute intr-o...Citeste continuarea

Musaca

Postat de: ancutsa in Porc

  Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cand s-au fiert cartofii, se scurg de apa si se fac piure.  Intre timp, calim ceapa in putin ulei incins, se...Citeste continuarea

Macaroane cu telemea si sunca

Postat de: gabrielasfechis in Fusilli

Se fierb macaroanele, conform instructiunilor, in apa, cu sare putina. Intre timp, intr-o oala cu coada, se pune 25 gr unt la topit. Se adauga sunca fasii, apoi smantana pt paste si apoi...Citeste continuarea

Mini tarte cu carne

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Pentru aluat: se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga putin zahar, apoi sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de...Citeste continuarea

Mix legume si pancetta in sos de rosii

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Morcovii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem in doua pe lungime, apoi rondele. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Ardeiul il spalam, indepartam cotorul si il curatam bine de...Citeste continuarea

Mazare cu muschiulet afumat

Postat de: silvianart in Mancaruri cu carne

Am calit ceapa in untura, am adaugat muschiuletul bucatit. Am turnat mazarea. Intr-o oala separat, am fiert apa, iar dupa ce am turnat mazarea, am pus apa, pasta de tomate, sarea si piperul....Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu carne si cascaval

Postat de: flori24 in Porc

Se curata cartofii si se spala. Se pun la fiert, taiat cublete, cu sare. Se lasa 10-15 minute (sa fie prefierti ), se scurg si se lasa la racit. Se curata ceapa, se spala,se toaca marunt la fel si...Citeste continuarea

Mini-choux cu crema de vanilie...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Praline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos, oprim...Citeste continuarea

Mini checuri cu portocala si ghimbir

Postat de: oanapl in Prajituri

Untul moale la temperatura camerei il mixezi bine cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare.  Faina o amesteci cu praful de copt, sarea...Citeste continuarea

Mamaliga aperitiv

Postat de: aliliana in Aperitive / Garnituri

In tuci, se pune apa pe foc la fiert, cu un  praf de sare. Cand da in clocot, se toarna malaiul in ploaie si se amesteca bine. Cand mamaliga capata consistenta si malaiul a fiert, se pune unt...Citeste continuarea

Maccheroni cu varza

Postat de: mihaelar63 in Paste

Pastele fainoase se fierb in apa clocotinda cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Se scurg pastele de apa cu ajutorul unei site . Pentru ca-mi plac pastele al dente eu reduc timpul...Citeste continuarea

Mancare de mazare cu zeama de varza

Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de post

Curatam, spalam si tăiem legumele.  Intr-o cratiță, punem ulei la incins. Calim ceapa. Punem morcovul, telina si ardeiul  (eu am avut congelat) cca 5 min. Punem mazarea si acoperim...Citeste continuarea

Macrou la cuptor cu mamaliguta si...

Postat de: violeta30 in Peste

Se spala pestele, se curata si se taie capetele. Se lasa cateva minute in apa rece, apoi se zvanta cu prosoape de hartie. Saram pestele atat in interior, cat si in exterior.  Se pregateste...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]