Mancarica de conopida
Postat de: Nadyne in Mancaruri de postConopida se curata de frunze, se lasa 10-15 minute in apa rece, apoi se rupe buchetele si se fierbe in apa cu sare. Nu trebuie fiarta excesiv, pentru a nu se sfarama, cand o adaugam in...Citeste continuarea
Mancarica de fasole verde cu dovlecei
Postat de: Nadyne in Mancaruri de postCuratam si spalam legumele. Fasolea se rupe in doua sau trei bucati, in functie de cat sunt de mari pastaile. Ceapa taiata marunt se caleste in 2-3 linguri cu ulei , apoi se...Citeste continuarea
Muschiulet de casa
Postat de: Nadyne in Mezel de casaDin vin, apa si mirodenii, obtinem o marinada in care tinem muschiuletii minim o zi, la rece. Apoi, transferam carnea intr-o tava in care am pus hartie de copt, adaugam marinada...Citeste continuarea
Mancare de primavara cu masline si...
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postSe taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele, sare, piper, putin delikat, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute....Citeste continuarea
Mancare de urzici
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postSe spala urzicile, se scurg si se curata de codite. Se pune apa la fiert cu putina sare, intr-o oala incapatoare, cand apa incepe sa fiarba, se adauga urzicile si se fierb aprox 20 de...Citeste continuarea
Mancare de urzici
Postat de: eumimi in Mancaruri de postMai intai, facem operatiunea cea mai dificila: alegem frunzulitele de urzici, le spalam bine in 2-3 ape, apoi le punem la fiert, pentru 25-30 de minute. Separat, punem orez la fiert, cu 1...Citeste continuarea
Musaca de cartofi cu carne de pui...
Postat de: oanapl in PuiCureti cartofii, ii speli, ii tai feliute si ii pui la fiert, in apa cu sare. Toci ceapa marunt si o calesti in ulei, apoi adaugi carnea tocata, ciupercile taiate marunt, ardeiul...Citeste continuarea
Mini pizza din foietaj
Postat de: stefy_a in PizzaFiecare foaie se imparte in doua dreptunghiuri, si apoi, din fiecare foaie, se taie margini de circa 1 cm grosime cu care se inconjoara marginile dreptungiurilor – pentru a...Citeste continuarea
Mamaliga cu ciuperci si ou
Postat de: madi_marin in Mancaruri de legumeSe pregăteşte o tocăniţă de ciuperci: se călesc în ulei, ceapa tocată mărunt şi usturoiul, apoi se adaugă ciupercile tocate. Se lasă să scadă de tot apa lăsată de acestea. Se...Citeste continuarea
Mancare de legume la slow cooker...
Postat de: momo121 in Slow CookerCuratam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam toate legumele in vasul de la slow cooker-ul Crock-Pot...Citeste continuarea
Macrou la grill, cu mamaliguta...
Postat de: privatelaura in PestePeștele se decongelează. Se curăță bine, se spală și se șterge cu un șervet de hârtie. Se condimentează cu sare și piper și se lasă puțin deoparte. Se pregătește o...Citeste continuarea
Merdenele din foi de placinta,...
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCum se prepara Merdenele din foi de placinta, reteta gustoasa si rapida Foile de placinta se lasa la dezghetat. Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu smantana, 3 galbenusuri si...Citeste continuarea
Mancare de spanac cu orez
Postat de: eumimi in Mancaruri de legumeMai intai, curatam ceapa, o taiem marunt si o calim impreuna cu orezul in ulei incins, pentru 7-8 minute. Adaugam apoi o cana de apa si spanacul si lasam sa fiarba aprox. 20-25 de min. Amestecam...Citeste continuarea
Mancare de cartofi la slow cooker...
Postat de: MotanLaOale in Slow CookerCarnea este de la o scarita din care am scos oasele si a ramas carnea dintre ele. Cartofii se curata si se taie in bucati potrivite. Ceapa se curata si se toaca marunt. In vasul slow...Citeste continuarea
Musaca de carne cu dovlecei si vinete
Postat de: oanapl in Mancaruri cu carneCureti vinetele si dovleceii de coaja (sau se pot folosi cu coaja), ii feliezi si ii presari cu sare. Lasi legumele sarate acoperite cu o greutate, sa se scurga de zeama, apoi le pui pe gratar...Citeste continuarea
Mancare cu legume mexicane si pui
Postat de: eumimi in PuiMai intai, punem copanelele la prajit, in ulei incins sau uscate la cuptor. Ceapa o taiem julien si o punem la calit in ulei incins. O lasam pana cand incepe sa se caleasca, adaugam pasta...Citeste continuarea
Muffins cu Nutella, reteta rapida...
Postat de: deyutzky in DulciuriCum se prepara Muffins cu Nutella, reteta rapida si delicioasa: Amestecam intr-un bol, ingredientele uscate: faina, zaharul si praful de copt. In alt bol, batem cu un tel oul,...Citeste continuarea
Madlene cu ciocolata si portocale
Postat de: Criss in PrajituriSe bat ouale impreuna cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se adauga untul topit, ciocolata topita, faina amestecata cu cacao si praful de copt, sucul si coaja rasa de...Citeste continuarea
Medalion de crap cu salsa de rosii...
Postat de: elucubratiiculinare in Crap / CarasMedalioanele de crap se spală, se condimentează cu sare și piper. Se pun pe grilul/grătarul încins și se lasă 3-5 minute pe fiecare parte. SALSA: Sparanghelul se spală, se...Citeste continuarea
Macaroane cu branza
Postat de: eumimi in PastePentru inceput, fierbem macaroanele si apoi le scurgem de apa. Intr-un bol mare, sfaramitam sau dam pe razatoarea mare, branza, adaugam ouale, zaharul si zaharul vanilat si amestecam...Citeste continuarea
Mini croissante cu gem
Postat de: ancutsa in DulciuriSe pregateste aluatul: intr-un vas incapator, se amesteca faina cu drojdia proaspata. Se taie untul (incercati sa folositi un unt cu un procent ridicat de grasime) bucatele si se adauga peste...Citeste continuarea
Muschiulet de caprioara cu sos de...
Postat de: katty in Mancaruri cu carneCuratam muschiuletii de pielite si ii asezam intr-o tava. Punem deasupra vinul, piperul, ienibaharul,rozmarinul, sare, piper, foile de dafin, uleiul si lasam muschii 24 de ore la rece. Ii ...Citeste continuarea
Minciunele
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate, ne ies cam 3 portii de minciunele. Aluatul se intinde subtire, se taie in fasii, apoi in bucati mai mici, se face o taietura pe mijloc, apoi capatul trece prin ea si se...Citeste continuarea
Musaca de cartofi si pui
Postat de: RuxyRux in PuiCartofii se spala, se curata si se feliaza, apoi se prajesc pe rand, in ulei, deasupra pe aragaz cam la jumatate, acest lucru ia ceva timp , este bine sa ii aveti gata curatati, sa aveti si un...Citeste continuarea
Mere in foietaj
Postat de: carmen in DulciuriMerele le scobesc, dupa ce am scos cotorul. Miezul il stropesc cu zeama de lamaie si adaug o mana de stafide, zahar dupa gust sau daca e voie sau nevoie. Decupez postamente pe care asez fiecare...Citeste continuarea
Mini pachetele de primavara la cuptor
Postat de: ladydi in PorcPregatim legumele: tocam varza, prazul, ceapa verde, ardeiul, usturoiul si radem morcovul. Punem ulei intr-o tigaie (de preferat wok), iar cand acesta e incins, se adauga prazul,...Citeste continuarea
Musaca ardeleneasca
Postat de: amalia01 in PorcCartofii se spala si se pun la fiert in coaja, cu putina sare. In acest timp, cureti ceapa si usturoiul si le toci marunt, dupa care le pui la fiert in 100 ml apa, pana cand aceasta scade...Citeste continuarea
Mancare de fasole rosie cu pui si...
Postat de: katty in PuiPutem folosi fasole rosie din conserva sau fasole uscata pe care am fiert-o separat pana se inmoaie, apoi o scurgem. Eu prefer sa imi cumpar fasole uscata, pe care o fiert eu. Uneori fierb mai...Citeste continuarea
Mini pateuri cu branza sarata
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriBranza sarata o dam pe razatoare mica si o amestecam cu oul. Aluatul de foietaj il intindem putin, il taiem in 2 pe lungime, apoi il ungem cu galbenusul de ou amestecat cu apa/lapte....Citeste continuarea
Mancare de mazare cu ciuperci si pui
Postat de: katty in PuiCuratam ceapa si o tocam fin. In uleiul incins, punem pulpele spalate si scurse la prajit. Dupa ce si-au schimbat culoarea pe toate partile, adaugam ceapa. Lasam ceapa sa se inmoaie si...Citeste continuarea
Mix de salata cu avocado, oua de...
Postat de: panacris in SalateOuăle de prepeliță se pun la fiert în apă rece sărată, după ce clocotește apa, se lasă cca. 5 minute la fiert, apoi se scurg de apa fierbinte și se lasă în...Citeste continuarea
Muffins din albusuri
Postat de: loredanaaa in PrajituriSe bat albusurile spuma tare, apoi se adauga zaharul. Cand spuma e lucioasa, se adauga faina cate puțin, cu mișcări ușoare de sus în jos cu o paleta, apoi uleiul,...Citeste continuarea
Muschiulet impletit cu bacon si...
Postat de: rocsi_1612 in PorcSpalam muschiuletul si il stergem cu servetele de bucatarie. Il asezam pe tocator, taiem 3 fasii pe lung de grosimi aproximativ egale, insa un capat il lasam intreg. Intr-un bol, amestecam...Citeste continuarea
Muschi de porc cu miere si portocala
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PorcSpalam putin muschiul de porc, il condimentam cu sare, piper, rozmarin, boia dulce, foi de dafin. Asezam muschiul intr-un vas termorezistent, adaugam 100 ml vin rosu si 100 ml apa, acoperim vasul...Citeste continuarea
Mutabal
Postat de: BakeUpArtist in SalateAm pus vinetele la copt, timp în care am făcut o maioneză din cele două ouă fierte, cu uleiul și cele 2 linguri de muștar. Am tocat și ceapa și am curățat rodia. Când...Citeste continuarea
Musaca de dovlecei cu sos de lecio...
Postat de: ladydi in LasagnaPregatim dovleceii: ii radem sau ii taiem rondele. Eu am avut dovlecei rasi la congelator si doar i-am pus la scurs. Incingem o tigaie cu putin ulei si punem carnea sa se rumeneasca usor....Citeste continuarea
Mini-chec insiropat cu portocale si...
Postat de: madi_marin in DulciuriÎntr-un castron, se frământă zahărul cu coaja de portocală rasă fin. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, grişul şi praful de şofran. Oul se bate bine ca...Citeste continuarea
Melci din foietaj cu sos de rosii,...
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriIntindem foietajul scos de la frigider, pe un blat de lemn. Il ungem cu sos de rosii si presaram busuiocul. Presaram cascavalul ras, baconul taiat cubulete si tras cateva minute intr-o...Citeste continuarea
Musaca
Postat de: ancutsa in PorcSe curata cartofii, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cand s-au fiert cartofii, se scurg de apa si se fac piure. Intre timp, calim ceapa in putin ulei incins, se...Citeste continuarea
Macaroane cu telemea si sunca
Postat de: gabrielasfechis in FusilliSe fierb macaroanele, conform instructiunilor, in apa, cu sare putina. Intre timp, intr-o oala cu coada, se pune 25 gr unt la topit. Se adauga sunca fasii, apoi smantana pt paste si apoi...Citeste continuarea
Mini tarte cu carne
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriPentru aluat: se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga putin zahar, apoi sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de...Citeste continuarea
Mix legume si pancetta in sos de rosii
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeMorcovii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem in doua pe lungime, apoi rondele. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Ardeiul il spalam, indepartam cotorul si il curatam bine de...Citeste continuarea
Mazare cu muschiulet afumat
Postat de: silvianart in Mancaruri cu carneAm calit ceapa in untura, am adaugat muschiuletul bucatit. Am turnat mazarea. Intr-o oala separat, am fiert apa, iar dupa ce am turnat mazarea, am pus apa, pasta de tomate, sarea si piperul....Citeste continuarea
Musaca de cartofi cu carne si cascaval
Postat de: flori24 in PorcSe curata cartofii si se spala. Se pun la fiert, taiat cublete, cu sare. Se lasa 10-15 minute (sa fie prefierti ), se scurg si se lasa la racit. Se curata ceapa, se spala,se toaca marunt la fel si...Citeste continuarea
Mini-choux cu crema de vanilie...
Postat de: ctlina in DulciuriPraline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos, oprim...Citeste continuarea
Mini checuri cu portocala si ghimbir
Postat de: oanapl in PrajituriUntul moale la temperatura camerei il mixezi bine cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugi ouale pe rand si mixezi bine dupa fiecare adaugare. Faina o amesteci cu praful de copt, sarea...Citeste continuarea
Mamaliga aperitiv
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriIn tuci, se pune apa pe foc la fiert, cu un praf de sare. Cand da in clocot, se toarna malaiul in ploaie si se amesteca bine. Cand mamaliga capata consistenta si malaiul a fiert, se pune unt...Citeste continuarea
Maccheroni cu varza
Postat de: mihaelar63 in PastePastele fainoase se fierb in apa clocotinda cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Se scurg pastele de apa cu ajutorul unei site . Pentru ca-mi plac pastele al dente eu reduc timpul...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu zeama de varza
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postCuratam, spalam si tăiem legumele. Intr-o cratiță, punem ulei la incins. Calim ceapa. Punem morcovul, telina si ardeiul (eu am avut congelat) cca 5 min. Punem mazarea si acoperim...Citeste continuarea
Macrou la cuptor cu mamaliguta si...
Postat de: violeta30 in PesteSe spala pestele, se curata si se taie capetele. Se lasa cateva minute in apa rece, apoi se zvanta cu prosoape de hartie. Saram pestele atat in interior, cat si in exterior. Se pregateste...Citeste continuarea