Briose cu cafea,mascarpone si pireu...
Postat de: ela in PrajituriFierbem apa si o turnam peste cafea si cappuccino si lasam sa se raceasca. Batem ouale spuma cu zaharul apoi adaugam 150gr mascarpone si omogenizam. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de...Citeste continuarea
Briose cu dulceata de portocale
Postat de: cristinne in PrajituriEu am facut intai dulceata din portocale 2 portocale le-am cojit si am indepartat coaja alba (prostie din partea mea ca daca lasam cu tot cu coaja cred ca iesea mai buna..asa nu prea a avut...Citeste continuarea
Briose cu mandarine
Postat de: mikidaniro in PrajituriCuratam mandarinele de coaja,le taiem bucatele mici si le punem intr-un vas impreuna cu lichiorul si zaharul pudra.Amestecam totul si lasam cca 30 de min. Dupa cele 30 de minute strecuram...Citeste continuarea
Budinca de cartofi la cuptor cu...
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriTaiem bucati mai mici fileul de peste si il ungem cu un sos facut din putin condiment pentru peste si o lingura de ulei.Lasam la marinat. Curatam cartofii,ii spalam si ii taiem...Citeste continuarea
Biscuiti moi cu cacao si alune
Postat de: Brindusa in PrajituriIncalzeste cuptorul la 180 C si pune hartie de copt pe 3 tavi mari. Amesteca 250 g faina cu cacao si praful de copt. Cerne-le impreuna. Cu mixerul bate untul cu zaharul, pana se...Citeste continuarea
Budinca de gris, by Medi'
Postat de: Ina in DulciuriSeparam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare. Adaugam pe rand galbenusurile ,...Citeste continuarea
Bors de pasare
Postat de: iri_love in CiorbePuiul se taie bucati, se spala si se pune la fiert cu apa si un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba carnea se spumeaza si se adauga ceapa, morcovul si ardeiul verde, care au fost curatate,...Citeste continuarea
Briose aperitiv
Postat de: lia in Aperitive / GarnituriPregatim un aluat din oua, lapte, ulei faina si praf de copt. Tocam marunt prazul,taiem cubulete branza, ardeiul, carnatii si maslinele si le incorporam in aluat. Ne pregatim formele de briose...Citeste continuarea
Bulz
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriPentru început am călit un pic kaiserul, iar când s-a rumenit un pic l-am scos şi l-am lăsat deoparte. Am făcut o mămăligă mai moale din apă, sare, ulei şi mălai....Citeste continuarea
Briosa daneza
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriLaptele l-am încălzit puţin, adăugând sarea şi zahărul. Drojdia am dizolvat-o în puţin lapte calduţ şi am lăsat 5 min să crească. Ouăle le-am batut putin. Făina...Citeste continuarea
Budinca de orez
Postat de: ela in DulciuriPunem laptele cu un praf de sare la fiert si cand incepe sa fiarba punem orezul spalat si scurs si lasam pe foc pana este orezul fiert.Spre sfarsit punem 4linguri de zahar si amestecam bine.Luam...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: Corina33 in DulciuriPrima data pregatim laptele condensat: se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza pana la omogenizare. Pregatim bomboanele: se mixeaza laptele condensat cu untul, se adauga laptele...Citeste continuarea
Boeuf Stroganoff
Postat de: Sim0naWorld in VitaAm pus untul să se topească, fără a-l lăsa să se ardă. Am adăugat bucătile de carne tăiate fâşii şi le-am lăsat să se călească 5 minute. Când carnea şi-a...Citeste continuarea
Branzoaicele mamei
Postat de: alinutzika in DulciuriSe amesteca toate ingredientele pt aluat si se framanata bine. Apa calduta se pune atat cat e nevoie, ca sa fie aluatul potrivit. Se lasa la dospit 1,5-2 ore. Se ia cate o parte din aluat, se...Citeste continuarea
Budinca Earl Grey
Postat de: krinakrina in DulciuriBudinca aceasta are o aroma deosebita, imprumutand de la ceai aroma de bergamota. Se desface faina in 100 ml de lapte. Restul de lapte se pune la fiert, iar cand da in clocot de trage de pe...Citeste continuarea
Batoane pentru hot-dog
Postat de: alinutzika in PiineEu am facut la masina de paine aluatul. Daca nu aveti masina, framanti aluatul cu mana, pana se desprinde de pe degete. Lasati-l la dospit 1,5- 2 ore. Pe masa unsa cu ulei, puneti aluatul...Citeste continuarea
Bocceluţe delicioase
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriFaina cernuta o amestecam cu praful de copt si sarea.Separat amestecam crema mascarpone cu smantana ,galbenusurile si lingura de otet.Apoi rasturnam toata compozitia peste faina ,adaugam putin...Citeste continuarea
Budinca de conopida cu ton
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriConopida se fierbe in apa cu sare.Cartofii se curata de coaja,se taie in patru si se fierb in apa cu sare. Din lapte si faina se face un sos alb: faina se dizolva cu laptele ,se pune pe foc mic...Citeste continuarea
Briose cu sirop de portocale
Postat de: sabiradu in PrajituriPunem ouale intr-un castron,le mixam pana isi tripleaza volumul .Adaugam zaharul treptat si apoi untul topit Punem si macul in compozitie apoi sucul de portocale si faina amestecata cu...Citeste continuarea
Briose cu nuca si surprize
Postat de: sabiradu in PrajituriSeparam ouale ,batem albusurile spuma impreuna cu zaharul,adaugam galbenusurile mixate pana se albesc impreuna cu uleiul . Apoi faina amestecata cu praful de copt .La final amestecam usor nuca...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si cappuccino
Postat de: mikidaniro in DulciuriLaptele,ciocolata,zaharul si cappuccino le punem intr-un vas la fiert pana se topeste ciocolata,apoi lasam sa se raceasca.Cand compozitia cu lapte s-a racit mixam galbenusirile cu uleiul,zaharul...Citeste continuarea
Brownies cappuccino cu mascarpone
Postat de: ela in PrajituriPunem intr-o craticioara ciocolata si nessul dizolvat,apoi adaugam untul si lasam sa se topeasca totul,apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam bine apoi punem treptat ouale si batem...Citeste continuarea
Biscuiti Jffa
Postat de: bitza in PrajituriBiscuit: Albusurile se separa de galbenusuri; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana avem o spuma densa si lucioasa. Se adauga...Citeste continuarea
Briose cu dovlecel si sunca
Postat de: miremirc in Aperitive / GarnituriIntr-un castron amestecam ingredientele, cu exceptia prafului de copt, pe care-l stingem cu putin otet; omogenizam bine. Daca compozitia iese prea subtire mai adaugam putina faina, iar daca iese...Citeste continuarea
Briose aperitiv
Postat de: sabiradu in Aperitive / GarnituriMixam ouale intregi pana se tripleaza volumul,adaugam uleiul si laptele,apoi condimentele .Dupa ce am mixat bine totul punem faina amestecata cu praful de copt.La final adaugam umplutura....Citeste continuarea
Budinca de paste cu broccoli
Postat de: sabiradu in SpagheteRupem buchetele broccoli ,il oparim si il lasam la scurs. Pastele le punem la fiert in apa cu sare si o lingura de ulei. Le clatim cu apa rece si le lasam sa se scurga . Amestecam ouale cu...Citeste continuarea
Bezele
Postat de: Miss_B in DulciuriAlbusurile se bat spuma si apoi se adauga treptat zaharul si o lingura zeama de lamaie.Continuam sa batem cu telul sau mixerul pana ce albusul "ramane" pe tel. Punem hartie pergament...Citeste continuarea
Budinca de orez cu branza
Postat de: MotanLaOale in DulciuriLaptele se pune la fiert cu un praf de sare si 50g zahar si cand clocoteste se pune orezul si se fierbe 20-25 de minute pana este fiert. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Trebuie sa...Citeste continuarea
Budinca cu mascarpone
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriPunem intr-o cratita niste apa la fiert impreuna cu un praf de sare. Cand da in clocot punem pastele si le fierbem circa 8-10 minute. Ouale le batem spuma impreuna cu zaharul. Adaugam...Citeste continuarea
Briose insiropate cu lamaie
Postat de: lia in PrajituriIntr-un vas incapator frecam ouale cu zaharul si coaja rasa de lamaie, adaugam iaurtul si untul si amestecam bine. Praful de copt il incorporam in faina si le adaugam in compozitia umeda,...Citeste continuarea
Bruschetti cu mirodenii
Postat de: Miss_B in Aperitive / GarnituriPuneti untul,uleiul si mirodeniile intr-un mixer si faceti o crema.Apoi ungeti feliile cu aceasta crema si dati la cuptor pentru 10 minute la 200 de grade(sa fie deja incins cuptorul). Sunt...Citeste continuarea
Biscuiti(cu nutella si nuci)
Postat de: Miss_B in PrajituriFrecati untul cu zaharul pana ce obtineti o crema. Incorporati, batand in acelasi timp, oul si vanilia.Treptat,puneti faina, sarea si praful de copt, amestecand pana ce aluatul este gata (va...Citeste continuarea
Bomboane Rafaello
Postat de: Miss_B in DulciuriSe freaca spuma untul cu zaharul.Apoi se adauga laptele praf si jumatate din cantitatea de nuca de cocos.Se amesteca foarte bine si apoi se fac bilute(ce dimensiune doriti).Se dau prin nuca de...Citeste continuarea
Balmos taranesc cu sos de ardei
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriSe pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert se mai adaUga faina pana se formeaza o mamaliga moale peste care se adaUga 2 linguri...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata si portocale -...
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt. Se adauga oul batut, laptele si uleiul si coaja de portocala. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza. In formele...Citeste continuarea
Budinca de ciuperci
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriPregatim ciupercile,pe care le curatam de pielita si le spalam bine in apa,dupa care le taiem cubulete. Incingem 2 linguri de ulei,intr-o tigaie,adaugam ceapa taiata marunt si o lasam la...Citeste continuarea
Briza marii
Postat de: Sidy in TorturiFacem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine. La...Citeste continuarea
Briose Elvetiene
Postat de: panacris in PrajituriCiocolata se taie bucati marunte, pana se faramiteaza bine. Faina se amesteca cu bucatile de ciocolata, cacaua si praful de copt. Ouale se bat energic, in alt vas cu zaharul, untul moale si...Citeste continuarea
Biscuiti Bretoni
Postat de: CaroleCuisine in DulciuriIncalzim cuptorul la 200 grade. Cu mixerul amestecam untul cu zaharul pana devin crema.Adaugam galbenusul si amestecam incet cu o spatula de lemn. Apoi turnam progresiv faina,sarea si esenta de...Citeste continuarea
Bucatele de porc cu ciuperci si sos...
Postat de: panacris in PorcPulpa de porc se taie cubulete, se pune la prajit in ulei de masline in tigaia wokk, se adauga ciupercile curatate, taiate felii, si ardeiul rosu taiat marunt, lasandu/se la brezat cca. 15 minute,...Citeste continuarea
Budinca de orez cu mere
Postat de: Onesta in DulciuriOrezul (eu am folosit Colosal de la RS) bine spalat , se da la fiert intr-o cratita unsa cu ulei , in care am clocotit laptele cu cele 2-3 lg fructoza (zahar) . Dupa ce-a fiert pe 3/4 , se...Citeste continuarea
Budinca de fructe
Postat de: Ramonica in Vegan / Raw veganIngredientele pentru primele 3 straturi se pun pe rând în blender şi se mixează. Se toarnă în pahar/cupă/bol, se presară fulgi de cocos şi se savurează Citeste continuarea
Budinca Zebra
Postat de: MyFancyCake in Mancare copiiImpartim cantitatea de lapte, de smantana dulce si de zahar in 2 craticioare. Intr-una din ele amestecam 2 linguri si jumatate de amidon si zaharul vanilat. In cealalta...Citeste continuarea
Biscuiti fini cu levantica
Postat de: lia in PrajituriFrecam galbenusurile cu zaharul, adaugam untul rece, taiat cubulete, omogenizam pana se incorporeaza, punem faina si praful de sare si la final levantica. Invelim coca intr-o folie si dam la...Citeste continuarea
Briose cu crema de ciocolata Raffaello
Postat de: miha in PrajituriOuale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana compozitia se albeste si devine ca o crema. Adaugam apoi pe rand iaurtul, crema de ciocolata...Citeste continuarea
Brownies cu nuca
Postat de: adasev12 in PrajituriOuale se bat cu un praf de sare, vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul. Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu margarina si laptele sau frisca, se omogenizeaza bine si se...Citeste continuarea
Bagheta
Postat de: miha in PiineAm preparat aluatul la masina de paine, programul de framantare + dospire. In cuva masinii de paine se pune faina si sarea. Drojdia amestecata cu zaharul si mierea, se dizolva in putina...Citeste continuarea
Biscuiti "Bunicuta"
Postat de: Maria68 in PrajituriSe freaca zaharul cu margarina, se adauga cate un ou si se freaca bine. Apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul si zeama de la o lamaie. se framanta bine, se intinde o foaie, se...Citeste continuarea
Brownies cu migdale
Postat de: madi_marin in PrajituriCiocolata împreună cu frişca şi untul sau margarina se pun la topit la foc mic. Se va amesteca continuu până se obţine o cremă….adică preţ de câteva minuţele....Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: Retetegg in DulciuriUntul (la temperatura camerei) l-am frecat bine cu zaharul pudra. Am adaugat esenta de lamaie si am omogenizat. Apoi am adaugat laptele praf, foaia de napolitana maruntita in robot si 2...Citeste continuarea

















