Faguri

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2009 | 66939 vizualizari

 

O alta reteta din "cartea de bucate a bunicii"... Un desert ce-l devoram cu mare pofta in copilarie...:)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 5 linguri de lapte
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita amoniac stins cu otet
  • faina cat sa iasa un aluat consistent,ca o smantana
  • Pentru crema:
  • 50 g unt
  • 3 linguri de zahar
  • 1-2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • nuca dupa gust si preferinta
Portii: 40
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri:

Ouale le-am mixat bine impreuna cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rand zaharul,vanilia,uleiul,laptele,amoniacul si la sfarsit faina.

Inainte acesti faguri se faceau in forme de fonta ce se incingeau pe ochiul de la aragaz.Cum eu n-am forma respectiva,le-am copt in aparatul de gauffre.
Am luat cate o lingurita din compozitie, am pus din loc in loc in presa si am copt cate aproximativ 5 minute.

Untul l-am topit,apoi l-am mixat pana a devenit ca o crema,am adaugat zaharul,cacaoa,romul si nuca si am dat la rece pana am terminat de copt fagurii.

Am lipit fagurii cate 2,cu crema de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

jolygina 1

20.08.2012, 18:38

ce mult imi place

Miha 1

20.08.2012, 21:50

Valclaudia 1

30.12.2013, 07:47

voi face si eu dupa sarbatori. Faina reteta, merci Miha!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

ieri la 10:53

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

pe 29.10 la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

pe 29.10 la 13:55

Pastă de fasole cu avocado - Rețeta simplă de post

pe 29.10 la 13:15

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

pe 28.10 la 10:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]