Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1574
PRIETENI373
Retete / Dulciuri

Desert cheesecake cu Pomelo

In Prajituri la 31 Ian 2018

Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie sau simplu fărâmițați de mână. Se adaugă untul moale, eventual topit, apoi se amestecă până ce se înglobează în praful de biscuit. Aluatul obținut se aează, presează,  într-o formă...

Desert placinta simpla cu mere

In Dulciuri la 28 Noi 2017

Foile de plăcintă se lasă la dezghețat, peste noapte în frigider. Merele se spală, se taie în două, se curăță de semințe și codițe, atenție nu se curăță de coajă, apoi se feliază subțire, cu cuțitul sau în cazul meu cu ajutorul robotului, la rindea. Se...

Desert chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure

In Dulciuri la 22 Noi 2017

Albușurile, atenție!!!, să fie la temperatura camerei, se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat, se adaugă zahărul și se amestecă rapid până se obține o spumă lucioasă. Se adaugă făina, pudra de roșcove și praful...

Desert mini Pavlova, cu crema de ciocolata si fructe de padure

In Dulciuri la 5 Sep 2017

Albușurile reci se bat energic cu un praf de sare, cca. 10 minute, cu ajutorul din casă, mixerul din dotare sau manual, apoi se adaugă zahărul, oțetul, și se mai amestecă energic cca. 10 minute până se obține o spumă fină și lucioasă. Într-o tavă tapetată cu foaie de...

Desert cheescake cu fructe de padure

In Dulciuri la 30 Aug 2017

Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu pereții...

Desert cheesecake cu capsuni

In Torturi la 1 Iun 2017

Biscuții se zdrobesc, cu ajutorul robotului de bucătărie. Apoi, se amestecă cu untul la temperatura camerei și zahărul pudră, până ce se omogenizează și se obține o masă compactă. Compoziția se așază într-o tavă cu fundul detașabil, de cca. 28 cm, tapetată cu...

Desert musuroi de cartita

In Prajituri la 10 Apr 2017

Untul la temperatura camerei, se amestecă energic cu zahărul, zahărul vaniliat, până se topește. Apoi se adaugă ouăle, rând pe rând, sfat-ul lui Teo: ” punând de fiecare data și o lingură de făină, pentru ca amestecul să nu se taie!”,...

Desert prajitura Rocky

In Prajituri la 29 Mar 2017

Apa, zahărul și pudra de roșcove se topesc într-un vas cu fundul gros, la foc mic, sau pe baie de aburi, până ce se diluează tot zahărul. Apoi se oprește focul, se amestecă continuu, adugăndu-se zahărul vanilat și esența de vanilie, până se răcorește. Apoi se...

Desert negresa cu zmeura

In Prajituri la 20 Mar 2017

Ouăle se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, esența de migdale, până se obține o cremă spumoasă, apoi se adaugă uleiul, laptele amestecându-se usor până se încorporează toate ingredientele. Făina se cerne împreună cu praful de copt, peste crema...

Desert tiramisu reteta cu dulceata de dovleac si jeleu de cafea

In Dulciuri la 12 Mar 2017

Tiramisu reţetă originală Din cele 100 g de cafea boabe, se păstrează cca. 5-6  boabe ptr decor, apoi restul se macină fin. Se face o cafea tare pentru însiroparea pișcoturilor și  jeleul de cafea. Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul pudră și...

Foietaj cu mere

In Dulciuri la 27 Feb 2017

Merele se curăță de coajă, se rad, apoi se pun la călit, asezonate cu zahăr și pudra de scorțișoară, într-un vas cu fundul gros cca. 15 minute. Foietajul dezghețat se porționează. Jumătate din porții se crestează, cu un aparat special sau cu un cuțit bine ascuțit....

Cornulete din iaurt cu umplutura de mac

In Dulciuri la 27 Feb 2017

Făina, iaurtul, drojdia, zahărul, untul topit, se pun într-un vas și se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se lasă la dospit la loc călduț, cca. 30 de minute. Între timp, macul se macină cu mașina special, uitați de...

Desert guguluf cu mere

In Prajituri la 15 Feb 2017

Zahărul tos se pune la caramelizat, într-o crăticioară cu fundul gros, la foc mic. Atenție, nu se amestecă cu lingura, doar se înclină vasul din când în când, până se încorporează tot zahărul și se obține un caramel de culoare ruginie....

Chec fara coacere

In Dulciuri la 31 Ian 2017

Rahatul tăiat bucățele se topește împreună cu untul, într-un vas cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic. Biscuiții, brioșele, feliile de chec se mărunțesc, împreună cu lămâia întreagă. Crema de unt și rahat se adaugă peste amestecul de biscuți,...

Tort rapid cu fructe

In Torturi la 30 Ian 2017

Crema se prepară conform indicațiilor de pe plic. O formă de cozonac se tapetează cu folie alimentară. Pișcoturile se trec rapid prin zeama compotului și se  așează în forma tapetată, apoi se adaugă un strat de cremă, fructe din compot, un nou rând de pișcoturi...

Briose din albusuri, cu alune,cacao,merisoare si stafide

In Dulciuri la 27 Ian 2017

Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează. Se presară arahidele măcinate, făina...

Banana bread cu arahide - chec cu banane si arahide

In Dulciuri la 26 Ian 2017

   Într-un vas înalt, se mărunțesc bananele, de preferat, foarte coapteee. Apoi, se adaugă untul la temperatura camerei, ouăle, zahărul, zahărul vanilinat și se amestecă energic, până se înglobează toate ingredientele. Apoi se adaugă făina, praful...

Chec din albusuri cu alune, merisoare, stafide si bombonele

In Dulciuri la 26 Ian 2017

Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă. Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează. Se presară arahidele măcinate, făina...

Cozonac unguresc cu nuca si merisoare

In Dulciuri la 15 Ian 2017

Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine, a trecut din nou la treabă. În recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, ouăle, untul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se...

Rulada cu ciocolata si banane

In Dulciuri la 31 Dec 2016

  Albușurile se bat spumă împreună cu praful de sare și zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, apoi se adaugă treptat în bezea, și se amestecă ușor până se încorporează. Făina și  pudra de cacao, se adaugă în amestecul de...

Bile cu visine

In Dulciuri la 30 Dec 2016

  Prăjiturelele uscate se dau prin mașina de tocat carne sau mai rapid se macină cu ajutorul mixer-ului din dotare. Apoi se adaugă laptele, untul moale și restul mirodeniilor, amestecându-se până ce se obține un aluatul molcuț și omogen. Se iau bucăți de...

Islere cu crema de nuca

In Dulciuri la 30 Dec 2016

Făina se amestecă cu untura, ouăle, zahărul pudră și un praf de sare, toate la temperatura camerei. Praful de copt se adaugă la amestecul de făină. Se frământă totul până se obține un aluat elastic, adăugându-se smântâna, puțin câte puțin....

Fursecuri cu nuca si ciocolata

In Dulciuri la 20 Noi 2016

Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu pudra de cacao, zahărul pudră, zahărul vanilinat, sarea și oul, până ce se înglobează toate ingredientele.  Apoi se adaugă făina și se amestecă ușor până ce se obține un aluat omogen. Din aluatul obținut...

Fursecuri cu pasta de macese

In Dulciuri la 20 Noi 2016

Ce mi-a plăcut la aceste fursecuri, că toate ingredientele pentru aluat se pun deodată și se amestecă energic, până ce se omogenizează și înglobează toate ingredientele. Aluatul nu necesită timp de repaus la frigider, se poate lucra imediat. Un tips de la Elena, aluatul se...

Chec din albusuri cu nuca, cacao si rahat

In Dulciuri la 16 Noi 2016

Albușurile aduse la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet aromatizat. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă, l-am folosit pe Thor :D...

Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce

In Dulciuri la 25 Oct 2016

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul,  uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.  Când...

Mini tarte cu chisalita din prune

In Dulciuri la 10 Aug 2016

Foietajul dezghețat se porționează, apoi  se așează în fomele de mini tarte, se pun la copt cca. 15 minute la 200 grade. Între timp prunele se pun la fiert cu o cană de apă rece cca. 20 de minute. Apoi se strecoară și se scot sâmburii. În piureul de prune...

Prajitura Madagascar

In Dulciuri la 10 Aug 2016

Un desert rapid și ciocolatos. Se pregătesc trei vase, pentru a prepara cremele pe baie de aburi. Se topește  ciocolata amăruie,  apoi se adaugă esența de migdale marocana și 200 ml frișcă lichidă, ce se amestecă până se omogenizează, apoi se lasă la rece,...

Budinca din perle tapioca cu sos de mango si nectarine

In Dulciuri la 10 Aug 2016

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute. Perlele înmuiate, laptele de cocos, zahărul, esența de migdale se adaugă, într-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte cu pereți dubli și se fierb, cca. 20 min. până ce...

Chec bicolor

In Dulciuri la 10 Iul 2016

Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilat, până se dublează cantitatea. Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat energic, eu l-am exploatat de THOR ;) cu un praf de sare și 1 lingură de oțet aromat cu căpșuni ;)...

Afisate 91 - 120 din 372 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Te-ai trezit fara chef si ti-ai zis ca azi nu faci nimic. Problema e ca n-o sa stii cand ai terminat.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 18

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]