Taiteii se fierb conform intructiunilor de pe pachet. Se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga.
Varza, ceapa, ardeiul si morcovul se taie in bucati de marime egala.
Se soteaza legumele in wok. La inceput se soteaza ceapa si morcovul, apoi restul legumelor.
Se adauga taiteii si se...
Aluatul de foietaj se lasa la decongelat.
Cuptorul se preincalzeste.
Se desface si se aplica pe toata suprafata lui pasta de tomate.
Se unge cu pasta de tomate, se presara oregano, sare si piper.
Aluatul se ruleaza.
Se taie rondele de marime egala si se asaza in tava.
Se da tava...
Untul se mixeaza cu oul, se adauga treptat smantana, sucul de lamaie si zaharul vanilat.
Se adauga faina si praful de copt si se mixeaza pana cand se obtine un aluat omogen.
Se intinde o foaie de aluat de aproximativ jumatate de cm grosime si se taie cercuri de marime egala cu ajutorul unui...
Intr-un bol se adauga ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca.
In alt bol se pune untul, ouale si laptele si se amesteca bine.
Compozitia lichida se adauga in bolul cu ingrediente uscate si se amesteca usor cu un tel.
Se lasa deoparte 5 minute....
Nautul se clateste cu apa rece si se introduce in recipientul mixerului. Pastrati putin lichid.
Se adauga tahini, usturoi, ulei de masline, sare si lamaie. La inceput adaugati o lingura de suc de lamaie, apoi daca mai e nevoie, mai adaugati. Adaugati cateva linguri din lichidul de la conserva...
Se fierb cartofii. Cand au fiert, se lasa sa se raceasca si se decojesc.
Cartofii se dau pe razatoare. Ceapa se curata si se taie.
Se pune uleiul intr-o tigaie si cand s-a infierbantat, se adauga ceapa si se caleste.
Se adauga boiaua, piperul si sarea si se amesteca.
Se pun in tigaie...
Se pune intr-un bol 50 ml de lapte caldut, drojdia si putin zahar. Se lasa deoparte 5 minute.
Se framanta un aluat din faina, restul de lapte si zahar, unt si ou. Dupa ce am framantat aluatul, adaugam sarea si mai framantam putin pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini....
Intr-un bol se pun faina, cacaua, zaharul si sarea.
Se adauga bucatelele de ciocolata si se amesteca.
In alt bol se pune laptele, untul si oul. Se amesteca si se adauga la bolul cu faina.
Se pune pe foc tigaia. Cand s-a infierbantat se pun cateva picaturi de ulei.
Se pune compozitie...
Intr-un bol adanc se pune laptele caldut, drojdia si zaharul.
Se lasa deoparte 5 minute, apoi se adauga untul, merisoarele si treptat, faina.
Se framanta un aluat elastic.
Bolul se acopera si se lasa deoparte pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
Aluatul se imparte in 12 bucati de...
Intr-un bol se amesteca faina, apa si sarea si se framanta pana se obtine un aluat elastic. Se pune apa treptat, cantitatea s-ar putea sa difere in functie de tipul de faina folosit.
Ceapa verde se taie rondele.
Se lasa aluatul deoparte cam 15 minute, acoperit cu un prosop de bucatarie....
Se pun intr-un bol ingredientele pentru aluat si se amesteca cu lingura.
In alt bol, se amesteca ingredientele pentru umplutura.
Se ia o tava si se pune hartie de copt. Se pune jumatate din aluat, se adauga umplutura de branza, se presara afinele, iar deasupra se pune restul de...
Se porneste cuptorul.
Ouale se separa. Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare, pana se obtine o bezea tare.
Galbenusurile se amesteca cu cele doua lingurile de ulei si esenta de vanilie si se adauga la albusuri.
Se mixeaza pana se incorporeaza....
Orezul se spala si se scurge.
Legumele se curata si se taie cubulete.
Ceapa se caleste in ulei, se adauga morcovul, apoi ardeiul, dovlecelul si rosia.
Se adauga orezul, apa, sarea, se amesteca si se pune capacul.
Se lasa la foc mai mare pana cand incepe sa fiarba, apoi se...
Aveti nevoie de o tava de 32 x 22 cm.
Intr-un bol se amesteca ouale, zaharul, esenta de vanilie si branza de vaci.
Se ia o foaie de placinta si se pune din loc in loc compozitie.
Se strange foaia sub forma de evantai.
Se pune foaia in tava. Se continua cu restul foilor.
Uleiul,...
Se face supa conform instructiunilor de pe ambalaj. Adica puneti taiteii intr-un bol adanc, adaugati condimentele si turnati apa fierbinte.
Se lasa deoparte 3 minute.
Adaugati oul taiat in doua, carne feliata, ulei de susan, sos de soia, sos iute, seminte de susan si ceapa verde, taiata...
Semintele de quinoa se clatesc bine cu apa rece.
Quinoa se fierbe in apa cu sare. Cand incepe sa fiarba, se da focul mic si se mai lasa 10-15 minute.
Se ia deoparte si se lasa sa se raceasca.
Legumele se curata si se taie in cubulete. Ceapa verde se taie rondele. Patrunjelul se toaca...
In lapte se pune otet sau suc de lamaie si se lasa deoparte 5 minute.
Apa fierbinte se amesteca cu ciocolata. Aici puteti folosi si doar apa fierbinte sau cafea fierbinte.
Intr-un bol se pun ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cacaua si se...
Ciupercile se scurg bine de lichid.
Usturoiul se piseaza sau se toaca marunt.
Ciupercile se toaca marunt.
Se pun ciupercile intr-un bol cu maioneza si usturoiul. Se amesteca.
Se potriveste de gust cu sare si piper.
Se serveste cu paine proaspata sau paine prajita.
Vinetele se taie in doua si se scobeste miezul.
Se spala legumele si se taie cubulete.
Se caleste ceapa, se adauga ardeiul gras, miezul de vinete si se condimenteaza cu cimbru, marar si piper.
Se adauga orezul, se mai lasa vreo 2 minute pe foc si se adauga rosiile taiate cubulete.
Se...
Ceapa se curata si se taie cubulete. Usturoiul se toaca marunt.
Daca folositi ciuperci de padure, trebuie sa le fierbeti in prealabil.
Ciupercile se feliaza.
Punem o tigaie pe foc si, cand s-a infierbantat, punem o lingura de ulei. Adaugam ceapa si o calim la foc mic.
Adaugam...
Intr-un bol punem laptele, apa minerala si ouale si batem cu telul. Cernem faina si amestecam.
Punem pe foc o tigaie de clatite si o infierbantam. Punem cateva picaturi de ulei si adaugam cu polonicul compozitie. Rotim tigaia ca sa ajunga pe toata suprafata ei.
Lasam sa se faca pe o parte,...
Macaroanele se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj.
Se pun 250 ml de lapte pe foc.
Restul de 50 ml de lapte, se amesteca bine cu cele 2 linguri de faina, pana cand compozitia nu mai are cocoloase. Cand incep sa iasa aburi din laptele pe care l-ati pus la incalzit, se toarna peste el...
Se spala castravetii.
In fiecare borcan se pun castraveti, rondele de ceapa si morcovi si cate 1-2 catei de usturoi.
In fiecare borcan punem o frunza de dafin, boabe de piper si de mustar, 2 linguri de zahar si 1 lingurita de sare. Daca va plac mai dulci, puteti mari cantitatea de zahar....
Semintele de chimen se fierb cu un litru de apa. Se scurge.
Feliile de paine se prajesc in cuptor sau la prajitorul de paine. Eu le-am prajit la Panini Maker Breville (https://www.breville-romania.ro/produse/toastere-si-sandwich-makers/panini-maker). Se taie in cuburi de marime egala.
Faina...
Crusta
Biscuitii se macina marunt.
Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine.
Amestecul se pune intr-o forma de tort cu hartie de copt. Se da la rece.
Umplutura
Gelatina...
Cuscus-ul se pune intr-un bol incapator si se toarna peste el apa fierbinte. Din cand in cand se amesteca cu o furculita, ca sa nu se lipeasca. Se lasa sa se raceasca, amestecand la cateva minute.
Rosiile si castravetii se spala, se curata si se taie. Se adauga in bol.
Ceapa verde se...
Pastele se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj.
Ciupercile se feliaza.
Ceapa si usturoiul se curata si se calesc cu o lingura de unt.
Se adauga ciupercile. Se calesc si se adauga smantana pentru gatit.
Se adauga sare si piper si se lasa sa scada putin.
Se pun...
Feliile de carne se bat cu ciocanul de carne.
Carnea se strange inapoi in forma initiala. Ajuta ca snitelele sa fie zemoase pe interior.
Feliile se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se pune uleiul in wok sau in tigaie ca sa se infierbanteze.
Oul se bate cu o jumatate de lingurita de...
Legumele se spala, se sterg de apa si se taie in bucati.
Telemeaua se taie cubulete.
Am folosit fasole alba din conserva si am scurs-o de lichid.
Se pun legumele intr-un bol cu fasolea alba si telemeaua.
Se adauga ulei de masline extra virgin, suc de lamaie, sare si piper, toate dupa...
Se curata si se spala pieptul de pui si se taie in cuburi de marime egala.
Dovlecelul de curata si se taie rondele.
Ciupercile se curata si se taie, daca sunt prea mari.
Se pune uleiul intr-o craticioara si, cand s-a infierbantat, se adauga pasta de curry verde. Se amesteca repede.
Se...
Taitei cu legume si sos de stridii
Taiteii se fierb conform intructiunilor de pe pachet. Se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga. Varza, ceapa, ardeiul si morcovul se taie in bucati de marime egala. Se soteaza legumele in wok. La inceput se soteaza ceapa si morcovul, apoi restul legumelor. Se adauga taiteii si se...
Rulouri pizza
Aluatul de foietaj se lasa la decongelat. Cuptorul se preincalzeste. Se desface si se aplica pe toata suprafata lui pasta de tomate. Se unge cu pasta de tomate, se presara oregano, sare si piper. Aluatul se ruleaza. Se taie rondele de marime egala si se asaza in tava. Se da tava...
Desert Islere
Untul se mixeaza cu oul, se adauga treptat smantana, sucul de lamaie si zaharul vanilat. Se adauga faina si praful de copt si se mixeaza pana cand se obtine un aluat omogen. Se intinde o foaie de aluat de aproximativ jumatate de cm grosime si se taie cercuri de marime egala cu ajutorul unui...
Desert vafe
Intr-un bol se adauga ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si zaharul vanilat. Se amesteca. In alt bol se pune untul, ouale si laptele si se amesteca bine. Compozitia lichida se adauga in bolul cu ingrediente uscate si se amesteca usor cu un tel. Se lasa deoparte 5 minute....
Aperitiv Hummus
Nautul se clateste cu apa rece si se introduce in recipientul mixerului. Pastrati putin lichid. Se adauga tahini, usturoi, ulei de masline, sare si lamaie. La inceput adaugati o lingura de suc de lamaie, apoi daca mai e nevoie, mai adaugati. Adaugati cateva linguri din lichidul de la conserva...
Cartofi taranesti
Se fierb cartofii. Cand au fiert, se lasa sa se raceasca si se decojesc. Cartofii se dau pe razatoare. Ceapa se curata si se taie. Se pune uleiul intr-o tigaie si cand s-a infierbantat, se adauga ceapa si se caleste. Se adauga boiaua, piperul si sarea si se amesteca. Se pun in tigaie...
Chifle cu unt
Se pune intr-un bol 50 ml de lapte caldut, drojdia si putin zahar. Se lasa deoparte 5 minute. Se framanta un aluat din faina, restul de lapte si zahar, unt si ou. Dupa ce am framantat aluatul, adaugam sarea si mai framantam putin pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini....
Desert clatite pufoase cu ciocolata
Intr-un bol se pun faina, cacaua, zaharul si sarea. Se adauga bucatelele de ciocolata si se amesteca. In alt bol se pune laptele, untul si oul. Se amesteca si se adauga la bolul cu faina. Se pune pe foc tigaia. Cand s-a infierbantat se pun cateva picaturi de ulei. Se pune compozitie...
Desert painici cu merisoare
Intr-un bol adanc se pune laptele caldut, drojdia si zaharul. Se lasa deoparte 5 minute, apoi se adauga untul, merisoarele si treptat, faina. Se framanta un aluat elastic. Bolul se acopera si se lasa deoparte pana cand aluatul isi dubleaza volumul. Aluatul se imparte in 12 bucati de...
Aperitiv placinte cu ceapa verde
Intr-un bol se amesteca faina, apa si sarea si se framanta pana se obtine un aluat elastic. Se pune apa treptat, cantitatea s-ar putea sa difere in functie de tipul de faina folosit. Ceapa verde se taie rondele. Se lasa aluatul deoparte cam 15 minute, acoperit cu un prosop de bucatarie....
Desert prajitura Rudi cu afine
Se pun intr-un bol ingredientele pentru aluat si se amesteca cu lingura. In alt bol, se amesteca ingredientele pentru umplutura. Se ia o tava si se pune hartie de copt. Se pune jumatate din aluat, se adauga umplutura de branza, se presara afinele, iar deasupra se pune restul de...
Desert chec cu visine sau cirese
Se porneste cuptorul. Ouale se separa. Albusurile se bat cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare, pana se obtine o bezea tare. Galbenusurile se amesteca cu cele doua lingurile de ulei si esenta de vanilie si se adauga la albusuri. Se mixeaza pana se incorporeaza....
Orez cu legume
Orezul se spala si se scurge. Legumele se curata si se taie cubulete. Ceapa se caleste in ulei, se adauga morcovul, apoi ardeiul, dovlecelul si rosia. Se adauga orezul, apa, sarea, se amesteca si se pune capacul. Se lasa la foc mai mare pana cand incepe sa fiarba, apoi se...
Desert placinta dulce cu branza
Aveti nevoie de o tava de 32 x 22 cm. Intr-un bol se amesteca ouale, zaharul, esenta de vanilie si branza de vaci. Se ia o foaie de placinta si se pune din loc in loc compozitie. Se strange foaia sub forma de evantai. Se pune foaia in tava. Se continua cu restul foilor. Uleiul,...
Supa asiatica instanta
Se face supa conform instructiunilor de pe ambalaj. Adica puneti taiteii intr-un bol adanc, adaugati condimentele si turnati apa fierbinte. Se lasa deoparte 3 minute. Adaugati oul taiat in doua, carne feliata, ulei de susan, sos de soia, sos iute, seminte de susan si ceapa verde, taiata...
Salata cu legume si quinoa
Semintele de quinoa se clatesc bine cu apa rece. Quinoa se fierbe in apa cu sare. Cand incepe sa fiarba, se da focul mic si se mai lasa 10-15 minute. Se ia deoparte si se lasa sa se raceasca. Legumele se curata si se taie in cubulete. Ceapa verde se taie rondele. Patrunjelul se toaca...
Blat umed de tort
In lapte se pune otet sau suc de lamaie si se lasa deoparte 5 minute. Apa fierbinte se amesteca cu ciocolata. Aici puteti folosi si doar apa fierbinte sau cafea fierbinte. Intr-un bol se pun ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si cacaua si se...
Salata de ciuperci
Ciupercile se scurg bine de lichid. Usturoiul se piseaza sau se toaca marunt. Ciupercile se toaca marunt. Se pun ciupercile intr-un bol cu maioneza si usturoiul. Se amesteca. Se potriveste de gust cu sare si piper. Se serveste cu paine proaspata sau paine prajita.
Vinete umplute
Vinetele se taie in doua si se scobeste miezul. Se spala legumele si se taie cubulete. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul gras, miezul de vinete si se condimenteaza cu cimbru, marar si piper. Se adauga orezul, se mai lasa vreo 2 minute pe foc si se adauga rosiile taiate cubulete. Se...
Ciulama de ciuperci
Ceapa se curata si se taie cubulete. Usturoiul se toaca marunt. Daca folositi ciuperci de padure, trebuie sa le fierbeti in prealabil. Ciupercile se feliaza. Punem o tigaie pe foc si, cand s-a infierbantat, punem o lingura de ulei. Adaugam ceapa si o calim la foc mic. Adaugam...
Desert clatite
Intr-un bol punem laptele, apa minerala si ouale si batem cu telul. Cernem faina si amestecam. Punem pe foc o tigaie de clatite si o infierbantam. Punem cateva picaturi de ulei si adaugam cu polonicul compozitie. Rotim tigaia ca sa ajunga pe toata suprafata ei. Lasam sa se faca pe o parte,...
Macaroane cu branza in stil american
Macaroanele se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj. Se pun 250 ml de lapte pe foc. Restul de 50 ml de lapte, se amesteca bine cu cele 2 linguri de faina, pana cand compozitia nu mai are cocoloase. Cand incep sa iasa aburi din laptele pe care l-ati pus la incalzit, se toarna peste el...
Castraveti murati
Se spala castravetii. In fiecare borcan se pun castraveti, rondele de ceapa si morcovi si cate 1-2 catei de usturoi. In fiecare borcan punem o frunza de dafin, boabe de piper si de mustar, 2 linguri de zahar si 1 lingurita de sare. Daca va plac mai dulci, puteti mari cantitatea de zahar....
Supa de chimen cu boia
Semintele de chimen se fierb cu un litru de apa. Se scurge. Feliile de paine se prajesc in cuptor sau la prajitorul de paine. Eu le-am prajit la Panini Maker Breville (https://www.breville-romania.ro/produse/toastere-si-sandwich-makers/panini-maker). Se taie in cuburi de marime egala. Faina...
Cheesecake cu ciocolata si gem de afine
Crusta Biscuitii se macina marunt. Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine. Amestecul se pune intr-o forma de tort cu hartie de copt. Se da la rece. Umplutura Gelatina...
Salata cu cuscus si legume
Cuscus-ul se pune intr-un bol incapator si se toarna peste el apa fierbinte. Din cand in cand se amesteca cu o furculita, ca sa nu se lipeasca. Se lasa sa se raceasca, amestecand la cateva minute. Rosiile si castravetii se spala, se curata si se taie. Se adauga in bol. Ceapa verde se...
Paste cu ciuperci de padure si sos alb
Pastele se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj. Ciupercile se feliaza. Ceapa si usturoiul se curata si se calesc cu o lingura de unt. Se adauga ciupercile. Se calesc si se adauga smantana pentru gatit. Se adauga sare si piper si se lasa sa scada putin. Se pun...
Snitel de porc cu pesmet panko
Feliile de carne se bat cu ciocanul de carne. Carnea se strange inapoi in forma initiala. Ajuta ca snitelele sa fie zemoase pe interior. Feliile se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se pune uleiul in wok sau in tigaie ca sa se infierbanteze. Oul se bate cu o jumatate de lingurita de...
Salata in lipie
Legumele se spala, se sterg de apa si se taie in bucati. Telemeaua se taie cubulete. Am folosit fasole alba din conserva si am scurs-o de lichid. Se pun legumele intr-un bol cu fasolea alba si telemeaua. Se adauga ulei de masline extra virgin, suc de lamaie, sare si piper, toate dupa...
Curry verde thailandez cu pui, ciuperci si dovlecel
Se curata si se spala pieptul de pui si se taie in cuburi de marime egala. Dovlecelul de curata si se taie rondele. Ciupercile se curata si se taie, daca sunt prea mari. Se pune uleiul intr-o craticioara si, cand s-a infierbantat, se adauga pasta de curry verde. Se amesteca repede. Se...