publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv placinte cu cartofi la Panini Maker, de post
Aluatul: In bolul robotului se pune faina, sarea pe margine, drojdia si zaharul. Se toarna jumatate din cantitatea de apa calduta si se porneste mixerul pentru framantare. Se toarna cate putin din restul de apa calduta. Daca considerati ca mai este nevoie, mai adaugati putina apa. La final se...
Supa cu ciuperci, de post
Se curata ceapa. Se taie marunt si se pune la calit in ulei, in oala in care se va prepara supa. Morcovii si patrunjelul se curata, se spala si se taie cubulete mici. Se pun si acestea peste ceapa si se lasa sa se caleasca impreuna. Se toarna 2.5 litri de apa peste legume, se adauga si telina...
Tocana de legume
Se curata legumele. Se pune uleiul la incins intr-o cratita. Morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici. Se pune la calit in ulei. Ceapa se taie marunt si se pune peste morcov, la calit. Ardeiul gras rosu si verde se taie cubulete si se pun peste celelalte legume. Dovlecelul se da pe...
Desert chec cu fructe confiate
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si praful de copt. Separat se amesteca laptele de orez cu zaharul si zaharul vanilat pana se topesc. Se adauga uleiul apoi se toarna peste ingredientele uscate. Se amesteca totul bine iar la final se pune turmericul pentru a-i da putina culoare. Se adauga...
Fasole batuta, servita cu mamaliga
In primul rand se curata fasolea si se tine in apa peste noapte. A doua zi se spala in 3 ape si se pune la fiert in apa rece. Dupa ce da cateva clocote, se scurge de apa si se pune din nou la fiert in apa curata, fierbinte. In momentul in care incepe sa fiarba apa, se adauga ceapa...
Ciuperci brune cu orez si turmeric
Se curata ciupercile, apoi se spala si se lasa sa se scurga. Se taie in felii subtiri. Ceapa se curata si se taie marunt. Usturoiul se curata si se taie feliute. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Dupa ce se inmoaie putin, se pun ciupercile. Se presara un praf...
Supa crema de linte
Se curata legumele si se spala. Se taie morcovul in bucati mai mici, la fel si pastarnacul iar ceapa se lasa intreaga, doar crestata. Se pun la fiert in 2 litri de apa. Cand sunt pe jumatate fierte, se adauga cartofii taiati in cubulete si lintea rosie spalata in mai multe ape. Se lasa sa fiarba...
Foietaj cu ciuperci si masline reteta delicioasa de post
Cum se prepara Foietaj cu ciuperci si masline reteta delicioasa de post Aluatul se lasa la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Se curata ciupercile si se spala. Se taie in felii mici. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ciupercile taiate. Se presara putina...
Salata cu legume si quinoa
Quinoa se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa de 2 ori mai multa decat cantitatea de quinoa. Se lasa la foc potrivit timp de 25-30 de minute pana se fierbe si scade toata apa. Se pune intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de apa. Intre timp se spala, se curata...
Pateu vegetal de linte
Se spala lintea foarte bine, in cateva ape, apoi se pune la fiert in 600 ml de apa, de 3 ori mai multa decat cantitatea de linte. Se lasa la foc domol pentru 20-25 de minute. Intre timp, se curata morcovul, pastarnacul si ceapa. Primele doua se dau pe razatoarea cu gauri mari iar ceapa se taie...
Ciuperci in sos de rosii picant - de post
Ciupercile se spala si se curata. Se lasa la scurs, apoi se taie in felii. Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Se lasa sa se caleasca, dupa care se pun ciupercile taiate felii. Se lasa impreuna la calit, se adauga putina sare, se...
Iahnie de fasole - Reteta gustoasa de post
Cum se prepara Iahnie de fasole - Reteta gustoasa de post Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat peste noapte. A doua zi, se scurge de apa, se clateste si se pune intr-o oala cu apa rece sa fiarba. Dupa ce a dat cateva clocote, se scurge de apa. Ceapa se curata...
Mancare de legume cu orez
Se curata ceapa si se taie marunt. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga, apoi se pune ceapa la calit. Se pune si morcovul si se lasa sa se caleasca 2-3 minute. Intre timp, se curata dovleceii de coaja si se dau prin...
Fursecuri Bulgari de zapada
Se mixeaza bine margarina cu zaharul. Se adauga sarea și vanilia. Treptat, se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixând bine după fiecare adăugare. Se pun arahidele și nucile măcinate și se amesteca pana se incorporeaza bine. Va rezulta un aluat destul de...
Dovleac umplut cu legume
Dovleacul mare se curata de coaja, se spala, se taie in doua pe lungime si cu ajutorul unei linguri se scobeste interiorul de samburi. Se presara apoi sare si se da deoparte. Ceapa se curata si se taie marunt. Dovlecelul mic se curata si se da pe razatoarea mare. Rosiile...
Negresa de post cu seminte de floarea soarelui
Intr-un vas se amesteca apa minerala cu zaharul pana ce acesta se dizolva. Semintele de floarea soarelui se pun intr-o tava si se dau pentru 3-4 minute la cuptor sa se rumeneasca putin. Se pun apoi in vasul cu apa si zahar. Se adauga uleiul, gemul si esenta de rom. Se amesteca. Se...
Orez cu boabe de fasole rosie si ardei
Mai intai ne ocupam de orez. Se spala in mai multe ape dupa care se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este pe jumatate fiert se da sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Ardeiul verde se spala si se taie cubulete. Usturoiul se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune...
Ciuperci si broccoli in sos de soia
Pentru inceput pregatim toate ingredientele pentru a le avea la indemana, deoarece se lucreaza foarte repede, la foc iute si timp scurt. Brocoli se rupe in buchetele mici si se spala bine. Ciupercile se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se curata si se taie in patru, apoi felii....
Paste cu broccoli si sos de rosii
Se rupe broccoli in buchete mici si se fierbe in putina apa cu sare timp de 3 minute. Se strecoara si se racesc usor sub jet de apa. Pastele se fierb in apa cu sare pana cand sunt al dente, se strecoara dar nu se clatesc (se pastreaza putina apa din care au fiert pastele). Intr-o...
Placinte cu varza la Breville Panini Maker
Se prepara o maia din putin apa calduta, zaharul, 1 lg de faina si drojdia zdrobita. se lasa sa creasca apoi setoarna peste faina amestecata cu sarea. Se adauga si uleiul si incepem sa amestecam avand la indemana si vasul cu apa calduta, din care turnam cate putin pana obtinem un aluat bun de...
Mancare de fasole pastai
Se spala fasolea, se curata de capete si se rupe bucatele mai mici. Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata si se taie rondele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se pune ceapa la calit, se lasa d-3 minute apoi se adauga morcovul. Se lasa impreuna sa se caleasca putin dupa...
Focaccia cu ceapa si masline verzi
Se pregateste o maia din 100 ml apa calduta amestecata cu zaharul si faina, iar la final se dizolva drojdia. Se lasa la dospit. Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea si uleiul de masline. Se toarna maiaua si se amesteca, punand putin cate putin apa calduta atat cat cere aluatul. Se rastoarna...
Sarmale cu păsat (de post)
Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei. Ciupercile se spala, se taie cubulete si se pun la calit separat pana scade apa care o lasa. Păsatul se spala bine, in mai multe ape si se lasa sa se scurga bine de apa. Orezul se spala si el in mai multe ape. Peste ceapa se adauga ciupercile,...
Pilaf cu ciuperci
Se curata si se spala orezul in mai multe ape. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit uin ulei. Ciupercile se curata si se taie felii. Se pun peste ceapa si se lasa sa se inmoaie si sa scada apa care o va lasa. Se adauga pasta de ardei, orezul si apa, se amesteca si se...
Pancove din aluat de paine
Se face un aluat din faina, sare, drojdie si apa, se framanta pana obtinem un aluat omogen si elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Intr-o cratita se pune ulei la incins. Cu mana umeda rupem din aluat o bucatica si o intindem cu mana tragand de capete si invartind aluatul in...
Vinete grecesti
Preparare Vinete grecesti Se spala vinetele, se sterg cu un servet si se taie in felii potrivit de mari. Se oparesc in apa cu putina sare. Se scot intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine. Se dau prin faina si se rumenesc putin in uleiul incins. Se scot pe prosoape absorbante....
Gulas de cartofi si soia - de post
Se curata ceapa si cartofii. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Se pune si pasta de ardei, se mai lasa putin dupa care se stinge cu 1 l de apa. Cand incepe sa fiarba se pun cuburile de soia si se lasa pe foc cam 15 minute. Daca este cazul se mai completeaza cu apa. Se adauga...
Tocanita de ciuperci cu ceapa
Se taie ceapa solzisori si se pune la calit in ulei. Ciupercile se curata si se taie cubulete. Peste ceapa se adauga pasta de ardei si apoi ciupercile. Se lasa sa fiarba in sucul propriu, eventual se mai adauga putina apa pt a avea mai maul sos. Spre sfarsit se adauga sare si piper dupa gust....