Pregătim o tavă de chec pe care o tapetăm cu hârtie de copt.
Cu cât tava este mai îngustă și mai înaltă, cu atât terina va fi mai aspectuoasă.
A mea nu a fost nici înaltă, nici îngustă, dar până la urmă gustul contează. :)...
Curățăm usturoiul, îl pisăm și îl frecăm cu ulei și untul moale.
Adăugăm sare și busuioc uscat.
Nu punem sare prea multă, pentru că mai adăugăm și la crustă.
Curățăm cartofii, îi spălăm și îi feliem în 6 sau în 8, în...
Punem apa într-un vas, pe foc, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm sarea și amestecăm până aceasta se diluează.
Adăugăm și 2 linguri de mălai și așteptăm din nou să atingă punctul de fierbere.
Adăugăm restul de mălai, în ploaie,...
Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoare. Îl amestecăm cu brânza și mărarul tocat.
Batem ouăle cu un praf de sare, apoi le amestecăm cu iaurtul cremos și adăugăm amestecul peste compoziția de dovlecel și brânză....
Amestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm o lingură din uleiul de la roșiile deshidratate, care este plăcut aromatizat, smântâna, mozzarella și omogenizăm compoziția.
Rupem frunzele de busuioc, tocăm pătrunjelul și le adăugăm în compoziție, apoi adăugăm...
Amestecăm ouăle, până devin ușor spumoase, adăugăm uleiul, apa minerală, imediat bicarbonatul, pentru a se stinge în aciditatea apei, apoi brânza dată pe răzătoare, mălaiul măcinat fin, cu ajutorul râșniței de cafea și făina cernută împreună cu...
Aducem toate ingredientele pe masa de lucru și începem prin a amesteca ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm uleiul, smântâna, chimenul, piperul și omogenizăm.
Dăm cașcavalul pe răzătoarea mare, la fel și șunca presată, sau pe aceasta o feliem căt de șubțire...
Cartoful se fierbe în coajă, în apă clocotită cu un praf de sare, apoi se curăță și se taie în cuburi.
Eu, de fapt, am preparat niște cartofi natur și am folosit unul de acolo.
Ceapa se taie în fâșii, iar cașcavalul se feliază.
Se tapetează...
Fierbem cartofii in coajă, în apă clocotită cu o linguriță de sare și una de zahăr brun (tips învățat de la Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani)
Puțin zahăr adăugat în apa în care fierbem cartofii în coajă, le conferă acestora o...
Curățăm dovleceii de coajă și eventual de semințe, dacă au și sunt mari.
Îi dăm pe răzătoare și îi presărăm cu sare.
Nu e nevoie să îi scurgem, e foarte bun și sucul lor, doar că vom adăuga ceva mai mult pesmet.
Cine dorește, îi poate scurge....
Lăsăm aluatul să se dezghețe la temperatura camerei, apoi desfacem fiecare foaie și o întindem ușor cu sucitorul, pe folia în care a fost împachetată.
Ungem foile cu puțin ketchup ușor picant sau după preferință și așezăm feliile de bacon, una lângă...
Mai întâi tăiem în cuburi șunca presată, ardeiul copt în fașii, iar leurda și pătrunjelul, le tocăm mărunt.
Batem ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm laptele și ingredientele tocate.
Punem și zeama de la ardeii copți, pentru o notă de...
Pentru aluat, amestecăm într-un vas, făina cu drojdia uscată și sarea, apoi facem o adâncitură la mijloc, unde punem untura, oul și laptele bătut.
Amestecăm mai întâi ingredientele de la mijloc între ele, apoi adunăm treptat făina de pe margini peste ele...
Lasam foaia de aluat sa se decongeleze la temperatura camerei, apoi o portionam in patru parti egale.
In patru forme de minitarte, tapetate cu hârtiuțe de brioșe, așezăm aluatul de foietaj porționat și îmbrăcăm frumos formele presând aluatul în interior, așa...
Tăiem bagheta de pâine pe jumătate, fiind foarte lungă, apoi jumătățile le tăiem tot pe jumătate, dar transversal și inlăturăm miezul din ele.
Miezul îl sfărâmăm într-un bol și adăugăm peste el, parmezan ras și două ouă, apoi omogenizăm...
Asezam feliile de paine pe un tocator, sau blat de lucru si le aplatizam usor cu sucitorul de aluaturi.
Nu insistam prea mult, pentru a nu le rupe.
Asezam apoi cate o pulpa de pui dezosata si preparata la gratar in prealabil( eu le-am avut preparate cu o zi inainte) si cate o felie de...
Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa clocotita, in care adaugam o lingura sare si o lingura zahar.
Partea cu zaharul am preluat-o de la Vladut, bucatarul de la Neatza.
Cartofii vor fi usor, foarte usor, dulci.
Fierbem cartofii pana cand se patrund foarte bine, apoi...
Mai intai fierbem legumele mexicane, pentru 10 minute, direct congelate, in apa clocotita cu putina sare.
Apoi le scurgem bine si le lasam sa se raceasca usor.
Taiem sunca presata in cuburi si rosiile deshidratate in bucati mai mici.
Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam uleiul,...
Eu am facut doar 5 sandwich-uri, pentru ca atatea au incaput intr-o tava, mai mica si pentru ca aveam ingrediente ramase prin frigider si au fost fix pentru 5 sandwich-uri.
Mai intai ungem tava cu unt, sau o tapetam cu hartie de copt.
Feliile de paine pe care le vom aseza la baza, le...
Jumarile se trec prin robot si se amesteca mai intai cu ouale si condimentele apoi cu kefirul si la final cu faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite.
Am mai specificat si in alte retete, imi place acest garant pentru aluaturi dospite, de la Dr. Oetker, pentru ca imbina praful de...
Curatam cartofii, ii spalam bine si ii tocam in cuburi, apoi ii punem la fiert in apa clocotita cu sare.
Topim untul, adaugam si o lingurita de ulei de masline si calim ceapa rosie tocata fin.
Adaugam zaharul si amestecam energic pentru a se carameliza ceapa uniform.
Cand cartofii au...
Punem uleiul de masline impreuna cu o lingura de unt la incins, apoi adaugam ceapa tocata solzisori, o amestecam bine, iar cand se patrunde usor, adaugam o lingurita de zahar, pentru a-i conferi un usor gust de caramelizat.
Adaugam apoi pieptul de pui taiat in cuburi, il perpelim pe toate...
Pentru aluat , frecam oul cu sare, adaugam uleiul, apoi untul taiat in cubulete, laptele, verdeata tocata marunt si treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.
Framantam un aluat, atat cat sa nu se lipeasca de maini.
Acoperim aluatul cu o folie si il lasam la...
Taiem sunca presata in cubulete mici.
Tot in cubulete mici taiem si ardeiul, dupa ce l-am spalat si curatat de cotoare, seminte si nervuri.
Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.
Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam smantana, omogenizam compozitia, adaugam faina, condimentele...
Pentru aluat , frecam untul cu sarea si zaharul pana se spumeaza, apoi adaugam oul, omogenizam, adaugam si otetul, apoi diluam totul cu laptele caldut si incepem sa incorporam treptat faina amestecata cu drojdia uscata.
Eu am folosit un plic mic de drojdie, de la Dr. Oetker.
Framantam un...
Pentru ca le-am preparat la Panini Maker Breville, nu am avut nevoie de ulei, dar daca se prepara la tigaie, trebuie adaugat si putin ulei, fie in compozitie, fie se unge tigaia cu el.
Se feliaza cascavalul, salamul si sunculita taraneasca, in felii subtiri care se aseaza intre feliile de...
Pentru aluat, punem 300 g faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia uscata.
Acum, pe plicul de drojdie scrie ca se foloseste pentru 375 g faina, dar eu pun mult mai multa faina, si creste aluatul foarte bine si de asemeni se coace foarte bine. Nu prea sunt eu adepta cantitatilor exacte si in...
Pentru aluat , mixam ouale cu putina sare pana se spumeaza, apoi adaugam uleiul, kefirul si imediat praful de copt si bicarbonatul, mixand energic.
Tocam mararul si il adaugam in compozitie, iar la final, malaiul si faina.
Obtinem un aluat gros ca o smantana, dar usor cursiv, pe care il...
Coacem mai intai ardeiul, il curatam si il lasam intr-un vas sa isi lase sucul.
Ideea cu ardeiul copt mi-a venit pe moment, in timp ce ma pregateam sa fac o salata.
Intr-un bol, amestecam ouale cu sarea, adaugam uleiul, apoi iaurtul in care am dizolvat praful de copt si bicarbonatul si...
Dupa cum am mai spus si la alte retete, imi place sa folosesc combinatia de bicarbonat si praf de copt, am constatat ca preparatele au o textura placuta si pufoasa si usor umeda.
Nu trebuie sa exageram, folosim cate putin din fiecare, in functie de cantitatea de aluat.
Deci, curatam...
Aperitiv terina de cascaval
Pregătim o tavă de chec pe care o tapetăm cu hârtie de copt. Cu cât tava este mai îngustă și mai înaltă, cu atât terina va fi mai aspectuoasă. A mea nu a fost nici înaltă, nici îngustă, dar până la urmă gustul contează. :)...
Aperitiv cartofi in crusta de malai
Curățăm usturoiul, îl pisăm și îl frecăm cu ulei și untul moale. Adăugăm sare și busuioc uscat. Nu punem sare prea multă, pentru că mai adăugăm și la crustă. Curățăm cartofii, îi spălăm și îi feliem în 6 sau în 8, în...
Aperitiv turte din malai cu diverse umpluturi, la grill
Punem apa într-un vas, pe foc, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm sarea și amestecăm până aceasta se diluează. Adăugăm și 2 linguri de mălai și așteptăm din nou să atingă punctul de fierbere. Adăugăm restul de mălai, în ploaie,...
Aperitiv clatite cu dovlecel, mozzarella si sunca presata
Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoare. Îl amestecăm cu brânza și mărarul tocat. Batem ouăle cu un praf de sare, apoi le amestecăm cu iaurtul cremos și adăugăm amestecul peste compoziția de dovlecel și brânză....
Briose aperitiv, cu masline, rosii deshidratate si sparanghel
Amestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm o lingură din uleiul de la roșiile deshidratate, care este plăcut aromatizat, smântâna, mozzarella și omogenizăm compoziția. Rupem frunzele de busuioc, tocăm pătrunjelul și le adăugăm în compoziție, apoi adăugăm...
Clatite cu branza telemea si malai
Amestecăm ouăle, până devin ușor spumoase, adăugăm uleiul, apa minerală, imediat bicarbonatul, pentru a se stinge în aciditatea apei, apoi brânza dată pe răzătoare, mălaiul măcinat fin, cu ajutorul râșniței de cafea și făina cernută împreună cu...
Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofre
Aducem toate ingredientele pe masa de lucru și începem prin a amesteca ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm uleiul, smântâna, chimenul, piperul și omogenizăm. Dăm cașcavalul pe răzătoarea mare, la fel și șunca presată, sau pe aceasta o feliem căt de șubțire...
Oua in cuib de bacon
Cartoful se fierbe în coajă, în apă clocotită cu un praf de sare, apoi se curăță și se taie în cuburi. Eu, de fapt, am preparat niște cartofi natur și am folosit unul de acolo. Ceapa se taie în fâșii, iar cașcavalul se feliază. Se tapetează...
Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella
Fierbem cartofii in coajă, în apă clocotită cu o linguriță de sare și una de zahăr brun (tips învățat de la Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani) Puțin zahăr adăugat în apa în care fierbem cartofii în coajă, le conferă acestora o...
Crochete de dovlecei cu somon afumat
Curățăm dovleceii de coajă și eventual de semințe, dacă au și sunt mari. Îi dăm pe răzătoare și îi presărăm cu sare. Nu e nevoie să îi scurgem, e foarte bun și sucul lor, doar că vom adăuga ceva mai mult pesmet. Cine dorește, îi poate scurge....
Aperitiv melcisori perechi din foietaj cu bacon si cascaval
Lăsăm aluatul să se dezghețe la temperatura camerei, apoi desfacem fiecare foaie și o întindem ușor cu sucitorul, pe folia în care a fost împachetată. Ungem foile cu puțin ketchup ușor picant sau după preferință și așezăm feliile de bacon, una lângă...
Clatite aperitiv cu leurda si ardei copt
Mai întâi tăiem în cuburi șunca presată, ardeiul copt în fașii, iar leurda și pătrunjelul, le tocăm mărunt. Batem ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm laptele și ingredientele tocate. Punem și zeama de la ardeii copți, pentru o notă de...
Placinta taraneasca cu branza
Pentru aluat, amestecăm într-un vas, făina cu drojdia uscată și sarea, apoi facem o adâncitură la mijloc, unde punem untura, oul și laptele bătut. Amestecăm mai întâi ingredientele de la mijloc între ele, apoi adunăm treptat făina de pe margini peste ele...
Cosulete din foietaj cu oua si carnati
Lasam foaia de aluat sa se decongeleze la temperatura camerei, apoi o portionam in patru parti egale. In patru forme de minitarte, tapetate cu hârtiuțe de brioșe, așezăm aluatul de foietaj porționat și îmbrăcăm frumos formele presând aluatul în interior, așa...
Baghete umplute
Tăiem bagheta de pâine pe jumătate, fiind foarte lungă, apoi jumătățile le tăiem tot pe jumătate, dar transversal și inlăturăm miezul din ele. Miezul îl sfărâmăm într-un bol și adăugăm peste el, parmezan ras și două ouă, apoi omogenizăm...
Rulouri aperitiv, cu paine fara gluten
Asezam feliile de paine pe un tocator, sau blat de lucru si le aplatizam usor cu sucitorul de aluaturi. Nu insistam prea mult, pentru a nu le rupe. Asezam apoi cate o pulpa de pui dezosata si preparata la gratar in prealabil( eu le-am avut preparate cu o zi inainte) si cate o felie de...
Cartofi la cuptor, umpluti cu branzeturi
Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa clocotita, in care adaugam o lingura sare si o lingura zahar. Partea cu zaharul am preluat-o de la Vladut, bucatarul de la Neatza. Cartofii vor fi usor, foarte usor, dulci. Fierbem cartofii pana cand se patrund foarte bine, apoi...
Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate
Mai intai fierbem legumele mexicane, pentru 10 minute, direct congelate, in apa clocotita cu putina sare. Apoi le scurgem bine si le lasam sa se raceasca usor. Taiem sunca presata in cuburi si rosiile deshidratate in bucati mai mici. Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam uleiul,...
Sandwich-uri aperitiv, preparate la cuptor
Eu am facut doar 5 sandwich-uri, pentru ca atatea au incaput intr-o tava, mai mica si pentru ca aveam ingrediente ramase prin frigider si au fost fix pentru 5 sandwich-uri. Mai intai ungem tava cu unt, sau o tapetam cu hartie de copt. Feliile de paine pe care le vom aseza la baza, le...
Biscuiti aperitiv cu jumari
Jumarile se trec prin robot si se amesteca mai intai cu ouale si condimentele apoi cu kefirul si la final cu faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite. Am mai specificat si in alte retete, imi place acest garant pentru aluaturi dospite, de la Dr. Oetker, pentru ca imbina praful de...
Piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan
Curatam cartofii, ii spalam bine si ii tocam in cuburi, apoi ii punem la fiert in apa clocotita cu sare. Topim untul, adaugam si o lingurita de ulei de masline si calim ceapa rosie tocata fin. Adaugam zaharul si amestecam energic pentru a se carameliza ceapa uniform. Cand cartofii au...
Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni
Punem uleiul de masline impreuna cu o lingura de unt la incins, apoi adaugam ceapa tocata solzisori, o amestecam bine, iar cand se patrunde usor, adaugam o lingurita de zahar, pentru a-i conferi un usor gust de caramelizat. Adaugam apoi pieptul de pui taiat in cuburi, il perpelim pe toate...
Placinta cu spanac, omleta si branza
Pentru aluat , frecam oul cu sare, adaugam uleiul, apoi untul taiat in cubulete, laptele, verdeata tocata marunt si treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul. Framantam un aluat, atat cat sa nu se lipeasca de maini. Acoperim aluatul cu o folie si il lasam la...
Aperitiv budinca cu sunca si ardei
Taiem sunca presata in cubulete mici. Tot in cubulete mici taiem si ardeiul, dupa ce l-am spalat si curatat de cotoare, seminte si nervuri. Patrunjelul il spalam si il tocam marunt. Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam smantana, omogenizam compozitia, adaugam faina, condimentele...
Placinta cu branza si marar
Pentru aluat , frecam untul cu sarea si zaharul pana se spumeaza, apoi adaugam oul, omogenizam, adaugam si otetul, apoi diluam totul cu laptele caldut si incepem sa incorporam treptat faina amestecata cu drojdia uscata. Eu am folosit un plic mic de drojdie, de la Dr. Oetker. Framantam un...
Friganele sandwich
Pentru ca le-am preparat la Panini Maker Breville, nu am avut nevoie de ulei, dar daca se prepara la tigaie, trebuie adaugat si putin ulei, fie in compozitie, fie se unge tigaia cu el. Se feliaza cascavalul, salamul si sunculita taraneasca, in felii subtiri care se aseaza intre feliile de...
Sandwich-uri din aluat, cu omleta si alte ingrediente, la Panini Maker Breville
Pentru aluat, punem 300 g faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia uscata. Acum, pe plicul de drojdie scrie ca se foloseste pentru 375 g faina, dar eu pun mult mai multa faina, si creste aluatul foarte bine si de asemeni se coace foarte bine. Nu prea sunt eu adepta cantitatilor exacte si in...
Clatite aperitiv, cu malai in aluat si umplutura de pizza
Pentru aluat , mixam ouale cu putina sare pana se spumeaza, apoi adaugam uleiul, kefirul si imediat praful de copt si bicarbonatul, mixand energic. Tocam mararul si il adaugam in compozitie, iar la final, malaiul si faina. Obtinem un aluat gros ca o smantana, dar usor cursiv, pe care il...
Clatite aperitiv cu ardei copt, crema de branza si somon
Coacem mai intai ardeiul, il curatam si il lasam intr-un vas sa isi lase sucul. Ideea cu ardeiul copt mi-a venit pe moment, in timp ce ma pregateam sa fac o salata. Intr-un bol, amestecam ouale cu sarea, adaugam uleiul, apoi iaurtul in care am dizolvat praful de copt si bicarbonatul si...
Clatite aperitiv cu dovlecel si branza
Dupa cum am mai spus si la alte retete, imi place sa folosesc combinatia de bicarbonat si praf de copt, am constatat ca preparatele au o textura placuta si pufoasa si usor umeda. Nu trebuie sa exageram, folosim cate putin din fiecare, in functie de cantitatea de aluat. Deci, curatam...