Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI398
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv terina de cascaval

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2017

Pregătim o tavă de chec pe care o tapetăm cu hârtie de copt. Cu cât tava este mai îngustă și mai înaltă, cu atât terina va fi mai aspectuoasă. A mea nu a fost nici înaltă, nici îngustă, dar până la urmă gustul contează. :)...

Aperitiv cartofi in crusta de malai

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2017

Curățăm usturoiul, îl pisăm și îl frecăm cu ulei și untul moale. Adăugăm sare și busuioc uscat. Nu punem sare prea multă, pentru că mai adăugăm și la crustă. Curățăm cartofii, îi spălăm și îi feliem în 6 sau în 8, în...

Aperitiv turte din malai cu diverse umpluturi, la grill

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2017

Punem apa într-un vas, pe foc, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm sarea și amestecăm până aceasta se diluează. Adăugăm și 2 linguri de mălai și așteptăm din nou să atingă punctul de fierbere. Adăugăm restul de mălai, în ploaie,...

Aperitiv clatite cu dovlecel, mozzarella si sunca presata

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2017

Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoare. Îl amestecăm cu brânza și mărarul tocat. Batem ouăle cu un praf de sare, apoi le amestecăm cu iaurtul cremos și adăugăm amestecul peste compoziția de dovlecel și brânză....

Briose aperitiv, cu masline, rosii deshidratate si sparanghel

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2017

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, adăugăm o lingură din uleiul de la roșiile deshidratate, care este plăcut aromatizat, smântâna, mozzarella și omogenizăm compoziția. Rupem frunzele de busuioc, tocăm pătrunjelul și le adăugăm în compoziție, apoi adăugăm...

Clatite cu branza telemea si malai

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2016

Amestecăm ouăle, până devin ușor spumoase, adăugăm uleiul, apa minerală, imediat bicarbonatul, pentru a se stinge în aciditatea apei, apoi brânza dată pe răzătoare, mălaiul măcinat fin, cu ajutorul râșniței de cafea și făina cernută împreună cu...

Biscuiti cu sunca presata si cascaval, la aparatul de gofre

In Aperitive / Garnituri la 24 Oct 2016

Aducem toate ingredientele pe masa de lucru și începem prin a amesteca ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm uleiul, smântâna, chimenul, piperul și omogenizăm. Dăm cașcavalul pe răzătoarea mare, la fel și șunca presată, sau pe aceasta o feliem căt de șubțire...

Oua in cuib de bacon

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2016

Cartoful se fierbe în coajă, în apă clocotită cu un praf de sare, apoi se curăță și se taie în cuburi. Eu, de fapt, am preparat niște cartofi natur și am folosit unul de acolo. Ceapa se taie în fâșii, iar cașcavalul se feliază. Se tapetează...

Briose aperitiv cu cartofi si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2016

Fierbem cartofii in coajă, în apă clocotită cu o linguriță de sare și una de zahăr brun (tips învățat de la Vlădutz, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani) Puțin zahăr adăugat în apa în care fierbem cartofii în coajă, le conferă acestora o...

Crochete de dovlecei cu somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2016

Curățăm dovleceii de coajă și eventual de semințe, dacă au și sunt mari. Îi dăm pe răzătoare și îi presărăm cu sare. Nu e nevoie să îi scurgem, e foarte bun și sucul lor, doar că vom adăuga ceva mai mult pesmet. Cine dorește, îi poate scurge....

Aperitiv melcisori perechi din foietaj cu bacon si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2016

Lăsăm aluatul să se dezghețe la temperatura camerei, apoi desfacem fiecare foaie și o întindem ușor cu sucitorul, pe folia în care a fost împachetată. Ungem foile cu puțin ketchup ușor picant sau după preferință și așezăm feliile de bacon, una lângă...

Clatite aperitiv cu leurda si ardei copt

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2016

Mai întâi tăiem în cuburi șunca presată, ardeiul copt în fașii, iar leurda și pătrunjelul, le tocăm mărunt.   Batem ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm laptele și ingredientele tocate. Punem și zeama de la ardeii copți, pentru o notă de...

Placinta taraneasca cu branza

In Aperitive / Garnituri la 10 Apr 2016

Pentru aluat, amestecăm într-un vas, făina cu drojdia uscată și sarea, apoi facem o adâncitură la mijloc, unde punem untura, oul și laptele bătut. Amestecăm mai întâi ingredientele de la mijloc între ele, apoi adunăm treptat făina de pe margini peste ele...

Cosulete din foietaj cu oua si carnati

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2016

Lasam foaia de aluat sa se decongeleze la temperatura camerei, apoi o portionam in patru parti egale. In patru forme de minitarte, tapetate cu hârtiuțe de brioșe, așezăm aluatul de foietaj porționat și îmbrăcăm frumos formele presând aluatul în interior, așa...

Baghete umplute

In Aperitive / Garnituri la 10 Mar 2016

Tăiem bagheta de pâine pe jumătate, fiind foarte lungă, apoi jumătățile le tăiem tot pe jumătate, dar transversal și inlăturăm miezul din ele.  Miezul îl sfărâmăm într-un bol și adăugăm peste el, parmezan ras și două ouă, apoi omogenizăm...

Rulouri aperitiv, cu paine fara gluten

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2016

Asezam feliile de paine pe un tocator, sau blat de lucru si le aplatizam usor cu sucitorul de aluaturi. Nu insistam prea mult, pentru a nu le rupe. Asezam apoi cate o pulpa de pui dezosata si preparata la gratar in prealabil( eu le-am avut preparate cu o zi inainte) si cate o felie de...

Cartofi la cuptor, umpluti cu branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2016

Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa clocotita, in care adaugam o lingura sare si o lingura zahar. Partea cu zaharul am preluat-o de la Vladut, bucatarul de la Neatza.  Cartofii vor fi usor, foarte usor, dulci. Fierbem cartofii pana cand se patrund foarte bine, apoi...

Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate

In Aperitive / Garnituri la 30 Ian 2016

Mai intai fierbem legumele mexicane, pentru 10 minute, direct congelate, in apa clocotita cu putina sare. Apoi le scurgem bine si le lasam sa se raceasca usor. Taiem sunca presata in cuburi si rosiile deshidratate in bucati mai mici. Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam uleiul,...

Sandwich-uri aperitiv, preparate la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 21 Ian 2016

Eu am facut doar 5 sandwich-uri, pentru ca atatea au incaput intr-o tava, mai mica si pentru ca aveam ingrediente ramase prin frigider si au fost fix pentru 5 sandwich-uri. Mai intai ungem tava cu unt, sau o tapetam cu hartie de copt. Feliile de paine pe care le vom aseza la baza, le...

Biscuiti aperitiv cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2015

Jumarile se trec prin robot si se amesteca mai intai cu ouale si condimentele apoi cu kefirul si la final cu faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite. Am mai specificat si in alte retete, imi place acest garant pentru aluaturi dospite, de la Dr. Oetker, pentru ca imbina praful de...

Piure de cartofi cu ceapa caramelizata si parmezan

In Aperitive / Garnituri la 4 Dec 2015

Curatam cartofii, ii spalam bine si ii tocam in cuburi, apoi ii punem la fiert in apa clocotita cu sare. Topim untul, adaugam si o lingurita de ulei de masline si calim ceapa rosie tocata fin. Adaugam zaharul si amestecam energic pentru a se carameliza ceapa uniform. Cand cartofii au...

Budinca aperitiv, cu piept de pui, ciuperci si tortelloni

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2015

Punem uleiul de masline impreuna cu o lingura de unt la incins, apoi adaugam ceapa tocata solzisori, o amestecam bine, iar cand se patrunde usor, adaugam o lingurita de zahar, pentru a-i conferi un usor gust de caramelizat. Adaugam apoi pieptul de pui taiat in cuburi, il perpelim pe toate...

Placinta cu spanac, omleta si branza

In Aperitive / Garnituri la 29 Oct 2015

Pentru aluat , frecam oul cu sare, adaugam uleiul, apoi untul taiat in cubulete, laptele, verdeata tocata marunt si treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul. Framantam un aluat, atat cat sa nu se lipeasca de maini.  Acoperim aluatul cu o folie si il lasam la...

Aperitiv budinca cu sunca si ardei

In Aperitive / Garnituri la 22 Sep 2015

Taiem sunca presata in cubulete mici. Tot in cubulete mici taiem si ardeiul, dupa ce l-am spalat si curatat de cotoare, seminte si nervuri. Patrunjelul il spalam si il tocam marunt. Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam smantana, omogenizam compozitia, adaugam faina, condimentele...

Placinta cu branza si marar

In Aperitive / Garnituri la 16 Aug 2015

Pentru aluat , frecam untul cu sarea si zaharul pana se spumeaza, apoi adaugam oul, omogenizam, adaugam si otetul, apoi diluam totul cu laptele caldut si incepem sa incorporam treptat faina amestecata cu drojdia uscata. Eu am folosit un plic mic de drojdie, de la Dr. Oetker. Framantam un...

Friganele sandwich

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2015

Pentru ca le-am preparat la Panini Maker Breville, nu am avut nevoie de ulei, dar daca se prepara la tigaie, trebuie adaugat si putin ulei, fie in compozitie, fie se unge tigaia cu el. Se feliaza cascavalul, salamul si sunculita taraneasca, in felii subtiri care se aseaza intre feliile de...

Sandwich-uri din aluat, cu omleta si alte ingrediente, la Panini Maker Breville

In Aperitive / Garnituri la 7 Aug 2015

Pentru aluat, punem 300 g faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia uscata. Acum, pe plicul de drojdie scrie ca se foloseste pentru 375 g faina, dar eu pun mult mai multa faina, si creste aluatul foarte bine si de asemeni se coace foarte bine. Nu prea sunt eu adepta cantitatilor exacte si in...

Clatite aperitiv, cu malai in aluat si umplutura de pizza

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2015

Pentru aluat , mixam ouale cu putina sare pana se spumeaza, apoi adaugam uleiul, kefirul si imediat praful de copt si bicarbonatul, mixand energic. Tocam mararul si il adaugam in compozitie, iar la final, malaiul si faina. Obtinem un aluat gros ca o smantana, dar usor cursiv, pe care il...

Clatite aperitiv cu ardei copt, crema de branza si somon

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2015

Coacem mai intai ardeiul, il curatam si il lasam intr-un vas sa isi lase sucul. Ideea cu ardeiul copt mi-a venit pe moment, in timp ce ma pregateam sa fac o salata. Intr-un bol, amestecam ouale cu sarea, adaugam uleiul, apoi iaurtul in care am dizolvat praful de copt si bicarbonatul si...

Clatite aperitiv cu dovlecel si branza

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2015

Dupa cum am mai spus si la alte retete, imi place sa folosesc combinatia de bicarbonat si praf de copt, am constatat ca preparatele au o textura placuta si pufoasa si usor umeda. Nu trebuie sa exageram, folosim cate putin din fiecare, in functie de cantitatea de aluat. Deci, curatam...

Afisate 31 - 60 din 151 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Cine care se trezeste maine primul de dimineata probabil va vorbi singur pe site :D

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]