Foile de plăcintă le desfacem, le răsfirăm într-o tavă și le lăsăm la uscat, 2-3 ore la loc cald. La sfărâmăm, apoi, în bucăți mai mici, direct în tavă. Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoicu zahărul, până devin spumoase. Adăugăm coaja de...
Cernem făina într-un vas, îi facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul. Turnăm apa călduță și amestecă, până se combină drojdia cu zahărul și puțină făină. O lăsăm câteva minute să se dezvolte, apoi adăugăm oul, sarea,...
Pentru foaia de ruladă, separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm sare peste albușuri și le mixăm spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul alternând cu zeama de lămâie și mixăm în continuare, până obținem o bezea fermă.
Adăugăm, treptat,...
Preparăm mai întâi umplutura de carne tocată.
Punem uleiul la încins și călim în el ceapa tocată solzișori, morcovul tocat cubulețe sau dat pe răzătoare și 2 căței de usturoi răzuiți.
Stropim legumele și cu puțină apă pentru a nu căpăta acel gust...
Tot ce ne trebuie pentru acest smoothie cu iaurt, banane și kiwi, în afară de ingrediente, este un blender pentru a pasa fructele uniform și a omogeniza deliciosul smoothie.
Decojim fructele, le feliem și le adăugăm în recipientul blenderului.
Feliile de banane le stropim...
Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare.
După ce începe să fiarbă și se înlătură spuma, se adaugă morcovul curățat.
Când ingredientele sunt fierte, se scurg, se lasă la răcit, apoi se toacă mărunt.
Ciupercile se scurg bine și se trec...
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Raffaello
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Îl pornim în momentul când ne apucăm de lucru.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele.
Avem grijă să fie scoase din timp de la...
Cernem făina într-un vas și punem la mijlocul ei garantul pentru aluaturi dospite și zahărul.
Încălzim laptele și diluăm sarea în el.
Îl turnăm, treptat, peste amestecul de garant cu zahăr și le amestecăm intens, împreună cu făina din vas....
Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în coajă, în apă cu puțină sare.
Tocăm ceapa julien, kaizerul în bastonașe, scurgem gogoșarii și îi tocăm tot julien, curățăm usturoiul.
Rupem rozmarinul, spălăm și scurgem pătrunjelul.
Punem...
Pregătim aluatul pentru brioșe cu vișine și iaurt.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Mixăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu zahărul până devine spumos.
Presărăm puțină sare și adăugăm câte un ou, omogenizând compoziția...
Punem ciocolata la topit cu untul și jumătate din cantitatea de lapte. Amestecăm intens până când ciocolata și untul sunt topite și compoziția este omogenă, apoi stingem focul. Aducem restul de lapte la punctul de fierbere și opărim nuca cu el. Turnăm compoziția de...
Curățăm legumele și le tăiem julien sau în bastonașe cât de cât de aceeași mărime, să dea bine în farfurie.
Jumătate din dovlecel îl tăiem în bastonașe, iar jumătate îl dăm pe răzătoare, pentru a îngroșa sosul.
La fel și...
Mai întâi pregătim cremele.
Mixăm gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul până devin cremoase.
Le diluăm apoi cu 100 ml lapte rece și adăugăm amidonul.
Omogenizăm bine compoziția.
Punem restul de lapte la fiert, apoi adăugăm câte puțin...
Curățăm țelina, o spălăm și o tocăm în cuburi mari.
Curățăm ceapa, o clătim și o tocăm în bucăți mai mici.
De asemeni, curățăm cartoful, îl spălăm și îl tocăm în cuburi mari.
Curățăm usturoiul, râșnim piperul și mărunțim...
Mai întâi ungem tigaia cu puțin unt sau cu puțin ulei.
Eu am folosit o tigaie de 27 cm, diametrul, dar se poate folosi o tigaie mai mică și atunci omleta va ieși mai înaltă.
Curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm rondele.
Spălăm mărarul și îl...
Pentru prepararea blatului, aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea pregătirii compoziției de blat și în special ouăle.
In mod special, ouăle nu trebuie sa fie reci, scoase direct din frigider atunci când ne...
Mai întâi separăm rahatul pe culori și îl tăiem în bucăți mici.
Împărțim untul în cinci, pentru că vom avea 5 straturi, dintre care două cu cacao.
Rahatul cu cacao este mai dens și mai puțin dulce, deci mi-am permis să pun două straturi....
Pregătim crema de fructe.
Punem frișca lichidă la încălzit, într-un vas, la foc mic.
Nu o lăsăm să atingă punctul de fierbere, ci doar atât cât să suporte degetul temperatura.
Stingem focul și adăugăm ciocolata ruptă în ea, amestecând...
Pregătim aluatul.
Mai întâi vom cerne făina într-un vas, de două ori chiar, pentru a fi pufoasă, aerată.
Preparăm apoi maiaua.
Frecăm într-un bol, drojdia cu o lingură de zahăr până se lichefiază, apoi adăugăm 100 ml lapte cald și o mână...
Ca la orice blat de pandișpan, separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Mixăm albușurile până se spumează, adăugăm, treptat, zahărul și zeama de lămâie și mixăm în continuare până...
Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea și 1 linguriță semințe de chimen.
Chimenul se poate și măcina, dar nouă ne place să-l simțim întreg prin biscuiți.
Scoatem untul de la rece, îl tăiem în cuburi și îl adăugăm peste ingredientele...
Preparăm blatul pentru Negresă.
Pornim cuptorul la 180 de grade C.
Topim, mai întâi, ciocolata împreună cu untul, la bain marie și amestecăm continuu, până se omogenizează. Lăsăm compoziția să se tempereze ușor.
Albușurile, ținute la...
Rupem biscuiții în bucăți mai mici, îi punem în vasul robotului și îi mărunțim fin.
Măcinăm nuca, dar nu chiar foarte fin, mai lăsăm și bucățele mai mari, să le simțim când savurăm brăduții. Cel puțin, mie îm place să o simt ronțăind,...
Pregătim blatul de tort.
Pornim cuptorul la 180 de grade C.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele.
Mixăm albușurile până devin spumoase, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă...
Preparare aluat.
Frecăm într-un bol, drojdia cu zahărul până la diluare, apoi adăugăm puțină apă caldă și 2 linguri de făină și omogenizăm maiaua, pe care o lăsăm la crescut maxim 10 minute.
Adăugăm apoi maiaua crescută peste făina cernută într-un alt...
Pentru aluatul fraged, amestecăm ouăle cu puțină sare și zahărul, apoi adăugăm iaurtul și uleiul de cocos și omogenizăm amestecul.
Cernem puțină făină cu praful de copt și bicarbonatul și încorporăm amestecul în compoziția de mai sus.
Adăugăm și restul de...
Pregătim aluatul pe care îl lăsăm la rece 20 de minute.
Amestecăm într-un vas gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul amestecat cu cel vanilat și adăugăm untul rece, tăiat în cubulețe.
Imediat adăugăm și bicarbonatul stins în zeamă de...
Fasolea, bine spălată, se pune la hidratat în multă apă rece, de seara până dimineața, ținută la frigider.
A doua zi, se scurge apa, se clătește fasolea cu apă rece și se pune la fiert în apă cât să fie acoperită.
Se adaugă și un praf de bicarbonat...
Curățăm legumele și le clătim cu apă rece.
Tocăm carnea și presărăm peste ea: sare piper, boia de ardei, cimbru uscat și busuioc.
Adăugăm ceapa tocată fin și usturoiul dat pe răzătoare, iar morcovul și cartofii, dați pe răzătoare, îi adăugăm storși bine de...
Mai întâi rumenim ușor semințele de susan.
Punem semințele de susan într-o tigaie cu pereți dubli, la foc mediu, și amestecăm intens să nu se ardă.
Dacă se ard, vom avea o pastă de susan cu gust intens amărui.
Așa că nu le lăsăm pe foc decât 4-5...
Desert placinta greceasca cu portocale si iaurt - Portokalopita
Foile de plăcintă le desfacem, le răsfirăm într-o tavă și le lăsăm la uscat, 2-3 ore la loc cald. La sfărâmăm, apoi, în bucăți mai mici, direct în tavă. Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoicu zahărul, până devin spumoase. Adăugăm coaja de...
Aperitiv placinta cu carnati si mozzarella
Cernem făina într-un vas, îi facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul. Turnăm apa călduță și amestecă, până se combină drojdia cu zahărul și puțină făină. O lăsăm câteva minute să se dezvolte, apoi adăugăm oul, sarea,...
Desert Rulada cu mac si crema de ciocolata
Pentru foaia de ruladă, separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm sare peste albușuri și le mixăm spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul alternând cu zeama de lămâie și mixăm în continuare, până obținem o bezea fermă. Adăugăm, treptat,...
Tarta cu carne tocata, mozzarella si legume
Preparăm mai întâi umplutura de carne tocată. Punem uleiul la încins și călim în el ceapa tocată solzișori, morcovul tocat cubulețe sau dat pe răzătoare și 2 căței de usturoi răzuiți. Stropim legumele și cu puțină apă pentru a nu căpăta acel gust...
Smoothie cu iaurt, banane si kiwi
Tot ce ne trebuie pentru acest smoothie cu iaurt, banane și kiwi, în afară de ingrediente, este un blender pentru a pasa fructele uniform și a omogeniza deliciosul smoothie. Decojim fructele, le feliem și le adăugăm în recipientul blenderului. Feliile de banane le stropim...
Salata de ciuperci cu piept de pui si telina
Pieptul de pui se pune la fiert în apă cu puțină sare. După ce începe să fiarbă și se înlătură spuma, se adaugă morcovul curățat. Când ingredientele sunt fierte, se scurg, se lasă la răcit, apoi se toacă mărunt. Ciupercile se scurg bine și se trec...
Reteta de prajitura Raffaello
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Raffaello Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Îl pornim în momentul când ne apucăm de lucru. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Avem grijă să fie scoase din timp de la...
Aperitiv langosi cu branza sarata
Cernem făina într-un vas și punem la mijlocul ei garantul pentru aluaturi dospite și zahărul. Încălzim laptele și diluăm sarea în el. Îl turnăm, treptat, peste amestecul de garant cu zahăr și le amestecăm intens, împreună cu făina din vas....
Cartofi taranesti cu gogosari in sos de rosii
Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. Tocăm ceapa julien, kaizerul în bastonașe, scurgem gogoșarii și îi tocăm tot julien, curățăm usturoiul. Rupem rozmarinul, spălăm și scurgem pătrunjelul. Punem...
Desert briose cu visine si iaurt
Pregătim aluatul pentru brioșe cu vișine și iaurt. Pornim cuptorul la 180 de grade. Mixăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu zahărul până devine spumos. Presărăm puțină sare și adăugăm câte un ou, omogenizând compoziția...
Desert negresa din albusuri cu ciocolata si krantz
Punem ciocolata la topit cu untul și jumătate din cantitatea de lapte. Amestecăm intens până când ciocolata și untul sunt topite și compoziția este omogenă, apoi stingem focul. Aducem restul de lapte la punctul de fierbere și opărim nuca cu el. Turnăm compoziția de...
Piept de pui cu legume caramelizate, in sos de soia
Curățăm legumele și le tăiem julien sau în bastonașe cât de cât de aceeași mărime, să dea bine în farfurie. Jumătate din dovlecel îl tăiem în bastonașe, iar jumătate îl dăm pe răzătoare, pentru a îngroșa sosul. La fel și...
Desert cremsnit Duo
Mai întâi pregătim cremele. Mixăm gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul până devin cremoase. Le diluăm apoi cu 100 ml lapte rece și adăugăm amidonul. Omogenizăm bine compoziția. Punem restul de lapte la fiert, apoi adăugăm câte puțin...
Supa crema de usturoi
Curățăm țelina, o spălăm și o tocăm în cuburi mari. Curățăm ceapa, o clătim și o tocăm în bucăți mai mici. De asemeni, curățăm cartoful, îl spălăm și îl tocăm în cuburi mari. Curățăm usturoiul, râșnim piperul și mărunțim...
Aperitiv omleta cu malai, bacon si ceapa verde
Mai întâi ungem tigaia cu puțin unt sau cu puțin ulei. Eu am folosit o tigaie de 27 cm, diametrul, dar se poate folosi o tigaie mai mică și atunci omleta va ieși mai înaltă. Curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm rondele. Spălăm mărarul și îl...
Desert tort cu arome de menta si lamaie, decorat cu fructe de padure - Reteta cu nr. 900
Pentru prepararea blatului, aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea pregătirii compoziției de blat și în special ouăle. In mod special, ouăle nu trebuie sa fie reci, scoase direct din frigider atunci când ne...
Desert napolitane cu crema de rahat si lamaie
Mai întâi separăm rahatul pe culori și îl tăiem în bucăți mici. Împărțim untul în cinci, pentru că vom avea 5 straturi, dintre care două cu cacao. Rahatul cu cacao este mai dens și mai puțin dulce, deci mi-am permis să pun două straturi....
Desert tort cu crema de fructe si piscoturi cu cacao
Pregătim crema de fructe. Punem frișca lichidă la încălzit, într-un vas, la foc mic. Nu o lăsăm să atingă punctul de fierbere, ci doar atât cât să suporte degetul temperatura. Stingem focul și adăugăm ciocolata ruptă în ea, amestecând...
Desert cozonac cu umplutura mixta si mac
Pregătim aluatul. Mai întâi vom cerne făina într-un vas, de două ori chiar, pentru a fi pufoasă, aerată. Preparăm apoi maiaua. Frecăm într-un bol, drojdia cu o lingură de zahăr până se lichefiază, apoi adăugăm 100 ml lapte cald și o mână...
Desert tort cu ciocolata si aroma de trandafiri
Ca la orice blat de pandișpan, separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Pornim cuptorul la 180 de grade. Mixăm albușurile până se spumează, adăugăm, treptat, zahărul și zeama de lămâie și mixăm în continuare până...
Aperitiv biscuiti sarati cu cascaval afumat si bere cu ghimbir
Cernem făina într-un vas și o amestecăm cu sarea și 1 linguriță semințe de chimen. Chimenul se poate și măcina, dar nouă ne place să-l simțim întreg prin biscuiți. Scoatem untul de la rece, îl tăiem în cuburi și îl adăugăm peste ingredientele...
Desert negresa din albusuri cu ciocolata si crema caramel
Preparăm blatul pentru Negresă. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Topim, mai întâi, ciocolata împreună cu untul, la bain marie și amestecăm continuu, până se omogenizează. Lăsăm compoziția să se tempereze ușor. Albușurile, ținute la...
Desert braduti din aluat de biscuiti cu nuca si ciocolata
Rupem biscuiții în bucăți mai mici, îi punem în vasul robotului și îi mărunțim fin. Măcinăm nuca, dar nu chiar foarte fin, mai lăsăm și bucățele mai mari, să le simțim când savurăm brăduții. Cel puțin, mie îm place să o simt ronțăind,...
Tort cu creme de ciocolata si clementine
Pregătim blatul de tort. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Mixăm albușurile până devin spumoase, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă...
Desert langosi de post cu gem si nuci
Preparare aluat. Frecăm într-un bol, drojdia cu zahărul până la diluare, apoi adăugăm puțină apă caldă și 2 linguri de făină și omogenizăm maiaua, pe care o lăsăm la crescut maxim 10 minute. Adăugăm apoi maiaua crescută peste făina cernută într-un alt...
Prajitura Fantezie cu foi fragede si piscoturi cu cacao
Pentru aluatul fraged, amestecăm ouăle cu puțină sare și zahărul, apoi adăugăm iaurtul și uleiul de cocos și omogenizăm amestecul. Cernem puțină făină cu praful de copt și bicarbonatul și încorporăm amestecul în compoziția de mai sus. Adăugăm și restul de...
Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci
Pregătim aluatul pe care îl lăsăm la rece 20 de minute. Amestecăm într-un vas gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul amestecat cu cel vanilat și adăugăm untul rece, tăiat în cubulețe. Imediat adăugăm și bicarbonatul stins în zeamă de...
Pasta de fasole cu sos de ceapa caramelizata
Fasolea, bine spălată, se pune la hidratat în multă apă rece, de seara până dimineața, ținută la frigider. A doua zi, se scurge apa, se clătește fasolea cu apă rece și se pune la fiert în apă cât să fie acoperită. Se adaugă și un praf de bicarbonat...
Chiftele in crusta de susan
Curățăm legumele și le clătim cu apă rece. Tocăm carnea și presărăm peste ea: sare piper, boia de ardei, cimbru uscat și busuioc. Adăugăm ceapa tocată fin și usturoiul dat pe răzătoare, iar morcovul și cartofii, dați pe răzătoare, îi adăugăm storși bine de...
Pasta de susan preparata in casa - Tahini
Mai întâi rumenim ușor semințele de susan. Punem semințele de susan într-o tigaie cu pereți dubli, la foc mediu, și amestecăm intens să nu se ardă. Dacă se ard, vom avea o pastă de susan cu gust intens amărui. Așa că nu le lăsăm pe foc decât 4-5...